• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden zayıflamalıyım? neden zayıfladınız?

little bird

❤️‍🔥
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
3.246
5.446
358
Kütahya
herkese merhaba,

pandeminin başında başlayan kilo alma serüvenim hızla devam ediyor, diyete başlayayım diyorum ancak garip bir şekilde içimde hiçbir şeyi umursamayan bir insan oluştu. sevgilim kiloma takmıyor, belki de onun rahatlığıdır. bir de insülin direnci malum sürekli aç hissediyorum.

yemek yerken öyle bir keyif alıyorum ki artık zayıflama nedenleri bana çok da önemli gelmiyor. sanırım yemeğe bağımlı olma yolunda ilerliyorum. kilo verenler ya da fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne? belki sizden sebepler duymak fikrimi değiştirir, çünkü bir yandan yemeği severken sağlığımdan da olduğumun farkındayım. lisede ve üniversitenin başında aslında ben de diyet yapabiliyordum artık ne olduysa sanki çok zorlaştı benim için.

herkese merhaba,

pandeminin başında başlayan kilo alma serüvenim hızla devam ediyor, diyete başlayayım diyorum ancak garip bir şekilde içimde hiçbir şeyi umursamayan bir insan oluştu. sevgilim kiloma takmıyor, belki de onun rahatlığıdır. bir de insülin direnci malum sürekli aç hissediyorum.

yemek yerken öyle bir keyif alıyorum ki artık zayıflama nedenleri bana çok da önemli gelmiyor. sanırım yemeğe bağımlı olma yolunda ilerliyorum. kilo verenler ya da fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne? belki sizden sebepler duymak fikrimi değiştirir, çünkü bir yandan yemeği severken sağlığımdan da olduğumun farkındayım. lisede ve üniversitenin başında aslında ben de diyet yapabiliyordum artık ne olduysa sanki çok zorlaştı benim için.
Zamanında çok kilo almış ve sonrasında zayıflamış biriyim zayıfladım çünkü kendimi böyle daha mutlu hissediyorum. haraket ederken zorlanmak, nefes nefese kalmak, bacak kısmındaki kilolardan pantolonun o bölgelerinin yıpranıp yırtılması durumları beni çok kötü hissettiriyordu.. aynaya baktıgımda fit bi vücut görmek hoşuma gidiyor, giydiğim şeylerin üzerimde güzel durmasını seviyorum,eşimle ilişki yaşarken kendimi daha özgüvenli daha seksi hissetmek ilişkimizi bile etkiliyor ki bu durumda kilo ver vs diyen biri degil ama ben kendimi güzel hissedince davranış olarak bile değişiyorum mutlu insan çevresini de mutlu eder kilolu olmayı oldum olası sevmedim ki bebeklikten 17 yaşıma kadar kilosu olan biriydim spor yaptıgım halde veremezdim de

62’den 56’ya düşme nedenim aynada fazlalıklarımı sevmememdi. Bileklerim ince değildi parmaklarım kalındı. Kiloma laf eden pek olmuyordu. Şuan covidliyim tekrar kilo aldım ama vereceğim çünkü eski bedenimi istiyorum

kilo verenler ya da fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne
İnsanın durusunu beğenip aldıgı bir kıyafeti giydiginde üzerinde ates ettigini görmesi kadar motive eden baska birşey daha yok bence.
Aynaya baktigimda fizigimi seviyorum.Üzerimde görmek istedigimin yakısmasını seviyorum.Birde esim her halimi seviyor evette simdilerde gözünü alamıyor.Fit olmak en leziz yemekten daha cok mutluluk veriyor emin olun.👍🥂

Kilo, insanda bariz şekilde yorgunluk yapıyor. Her dakika fazladan 5-10 kilo taşıyorsunuz.

Ayrıca zayıf insan (zayıflığı abartı değilse) daha genç duruyor, giydikleri daha çok yakışıyor.

Orantılı bir vücuda sahip olmak bakımlı olmanın bir parçası bence. Nasıl saçınıza, kılınıza tüyünüze, tırnağınıza bakımlı olsun diye emek veriyorsanız, spor yaparak vücudunuza da emek vermek lazım.

Ayrıca fit insan çıplaklıktan da rahatsız olmuyor ( gerçi bu güvenle alakalı, görece şişman olup vücudu ile barışık insanlar da var)

İnsanın durusunu beğenip aldıgı bir kıyafeti giydiginde üzerinde ates ettigini görmesi kadar motive eden baska birşey daha yok bence.
Aynaya baktigimda fizigimi seviyorum.Üzerimde görmek istedigimin yakısmasını seviyorum.Birde esim her halimi seviyor evette simdilerde gözünü alamıyor.Fit olmak en leziz yemekten daha cok mutluluk veriyor emin olun.👍🥂
Bu ne iyi bir motivasyonn.Bugun biraz kirilma yasadim diyette bu yorum toparlicak gibi.Hadi bakalim.🙆‍♀️

Pandemi ile kilo almaya başladım ben de önce 6 ayda 7 kilo aldım 58 oldum. Dikkat etmeye başladım. Çünkü aynaya baktığımda fazlalıkları olan kadın ben değildim. Kilo veremedim ama max 1 2 kilo. Onları da geri aldım. Dikkat etmeye devam ettiğim halde kilo alınca doktora gittim tiroid nodülüm olduğu ortaya çıktı. Tiroidlerim pek çalışmıyordu. Ameliyat sürecini kovalarken hamile olduğumu öğrendim. Sonrası bye bye sigara bye bye ameliyat hosgeldin kilolar. Ama maalesef bebeği kaybettim. Yine de sigaraya tekrar başlamadım. Şu an çok dikkat ediyorum ona rağmen kilo veremiyorum. Ama ameliyat sürecinden sonra her şeyin yoluna gireceğini inanıyorum. Eşim umursamıyor aldığım kiloları ( sadece 61 kiloyum şu an ) ama ben umursuyorum. Kimse kusura bakmasın hiç olumlama yapamayacağım. Kilolu insanlar genelde sağlıksız oluyor. Sağlıksız oldukları halde dikkat etmeyip önlem almıyorlarsa( sağlık sorunu hariç) demek ki iradesizler ve kendilerine saygıları yok diyorum

Konu sahibi arkadasim insulin direncin varsa diyabet tip 2 ye yatkinsin demek.Bu bile motivasyon etmeli sizi.(Beni de) Aclik sekerim sınıra gelmis,ha1c1 yukselmis,homa ır(insulun direnci de artmis) Once saglik icin sonra da eski dogum oncesi kan degerlerime ve vucuduma geri donmek istiyorum bende.Cok yavas ilerliyorum ama motivasyonum bazen kiriliyor bazen asiri yukseliyor.

pandemi zamanında basenlerim genişledi ve pantolonlarıma zor girmeye başladım. bu yeni halini beğenmedim . bacak ve basen çalışmaya başladım hafiften, baktım iyi gidiyor ....sırt gzersizi derken yogaya başladım . yürüyüş zaten yapıyordum . motivasyonum ise bedenimin istediğim şekilde olmasını seviyorum . sonuçta bu sadece benim elimde

Ruhum mini etekleri, elbiseleri seviyor ama gelin görün ki çevremde en bol ve uzun giyinen kişi benim :) Aynalar ile barışık değilim. Fotoğraf ise asla çektirmem. En son kız arkadaşlarım ile tatile çıktığımızda bana yalvar yakar fotoğrafımı çektiler ama asla paylaşmadım. İstediğim kiloya ulaşınca diyet günlüklerindeki formuma atarım fotoları belki🤪
Tam da diyet dönemindeyken bu post iyi geldi. Cidden birazdan dolaptaki fıstık ezmesine dalacaktım. Neyse gidem de yeşil çayımı içem.

giydigim kıyafetler daha cok yakısıyor, daha guzel duruyor. bir de kilo alınca bicimsizlesiyor insan bence, darlıktan kasan pantolonlar, yanlardan fırlayan etler yaglar hos durmuyor. ona göre kıyafet secerim vs derseniz de, sisman olunca giyilebilecek seyler zayıfken olanlara göre cok kısıtlı.. ben sisman diilim ama zayıf da diilim, iriyim biraz boyum da 180 kilom 72-73, pantolon giydigimde yakısmıyor mesela ne biliyim kötu hissediyorum bacaklarım da kalın. 65 kiloya dusmek istiyorum ama zayıflayınca da goguslerım kuculuyor falan. sıkıntılı isler. ama biraz daha orantılı vucutlu bir sisman olsam cok takmazdım. kim kardashian gibi memede ve popoda toplansa butun kilo, yanaklarım ve bacaklarım ince olsa oh ne ala :D ama hayatın gercekleri boyle olmuyor. diyecegim o ki, ileride cocuk sahibi olmak istedigin zaman kilo vermek isteyeceksin, kilo vermen gerekecek de, kıyafet konusunda sıkıntı yasayacaksın belki, ne biliyim, kilo iyi bir sey diil, tamam cok zayıf olma ama normal olmak en guzeli. giydigin daha cok yakısıyor bu bir gercek. cildin duzelir, parlar, belin agrımaz, agrımıyordur belki ama belin icin de zararlı fazla kilo. uzar gider bu liste

Eklentiler

• 20211111_211736.webp
    20211111_211736.webp
    50,1 KB · Görüntüleme: 363
Back
X