• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden zayıflamalıyım? neden zayıfladınız?

ya bu kadar olur gercekten aynıyız
mesela ınsanlar sadece balık yıyerek veya 1 kase corbayla falan doyuyorlar :KK70: nasıl doyulur ya

hıc unutmuyorum benım cocukken arkadasım bı turlu kılo alamadıgından sıkayetcıydı suruplar falan kullandı doktora gıdıyordu... yıyor yıyor alamıyor dıyordu annesı kurt mu var acaba dıyorlardı :KK70:
haftasonu bızde kaldı 2 gun sadece
2 kılo aldı
annesı ne yedınız ne yedırdınız dıye sordu :KK70:
cok yıyor dedıgıde kus yemı kadar dişimin kovuguna yetmez
bızde kaldı da damarlarına kadar gercekten doydu
:KK53:
Hahahah hep derim verin bana kilo alamayanları bakın ben nasil düzeltiyorum. Bir de gece mama filan yapıyorlar. Sen şöyle akşam 9 gibi bir makarnanı yemegini ye üstüne götür baklavaları bak nasıl alıyorsun.

Evett. Bir zamanlar benim gibi 95 lerden 60 inen ve has şişmanlığı tatmışların baya acı deneyimleri vardır. Buyrunuz efendim. Bir şişman için mağazada likralı büyük beden siyah pantolon bulmak hazine bulmak gibidir. Ayda bir siyah likralı alırsınız. Çünkü şişman bacaklarınız birbirine habire sürtündüğünden bacak aralarınız eprir ve yırtılır. Yepyeni pantolonlar çöp olur. Terinizin kokusu değişir. Uyurken horlamaya başlarsınız. Insanlar artık sizi tarif ederken hı şu şişman mı? Ah yüzü de pek güzel halbuki derler ve size içten içe acırlar. Bir gün banyo yaparken aniden göbeğinizde, poponuzda, bacaginızda kan kırmızı dikine yırtıklar görürsünüz. Bingoo. Aşırı genleşen deriniz cart diye yırtılmıştır. Şişmanlık yedikçe ve yeme sarmalı tıkınırcasına yeme bozukluğunun sonucudur. Çok kısa sürede bir atak geçirip 3000 4000 kaloriyi hunharca yersiniz. Damarlarınız tıkandıkça tıkanır, vucudunuz fazla yağı nereye depolayacaginı şaşırır. Sevgilinizden, arkadaşlarınızdan hatta anne babanızdan dahi psikolojik zorbalık görmeye başlarsınız.
Yemeyin sayın arkadaşım yapmayın etmeyin, saldırmayın çikolatalara, pizzalara. Bak ben yaşadım vallahi billahi bok gibi bir durum. Zayıflarken o yemeklere saldırdığım zamanlara lanet ettim.
Cok etkileyici bir anlatim. Rejime devam.
Konu sahibi little bird little bird tam da senin gibi düsünüyor ve hissediyordum cok yakin zamana kadar. Cünkü boyum uzun, vücudum bicimli ve kilom iyi dagiliyordu. Yeni kilo vermeye basladim cünkü bu alintiladigim durum dogru. Terimin kokusu bile degisti, horlamaya basladim ve kücük kirmizi bir yirtik olustu derimde. Beni en cok bunlar etkiledi.

Herşeyin fazlası zarar. Teselli olurmu yazdıklarım bilemem ama Kilo alma başlıklarına çok yazmışlığım var burada. Yıllarca iskelet gibi gezdim, kilo almaya çalıştıkça yerimde saydım 🤷‍♀️bebe bisküvisi +muz+süt yerdim yatmadan önce. Yatalak hastalara verilen pahalı mamalardan aldım yedim. Aslaa 50 kiloya bile çıkamadım. Boyum 170 bu arada. İnsana giydiği hiçbir şey mi yakışmaz vallahi yakışmıyordu 😔 şimdi 52-55 arasında gidip geliyorum. Daha normal insan gibiyim sanki.

Herşeyin fazlası zarar. Teselli olurmu yazdıklarım bilemem ama Kilo alma başlıklarına çok yazmışlığım var burada. Yıllarca iskelet gibi gezdim, kilo almaya çalıştıkça yerimde saydım 🤷‍♀️bebe bisküvisi +muz+süt yerdim yatmadan önce. Yatalak hastalara verilen pahalı mamalardan aldım yedim. Aslaa 50 kiloya bile çıkamadım. Boyum 170 bu arada. İnsana giydiği hiçbir şey mi yakışmaz vallahi yakışmıyordu 😔 şimdi 52-55 arasında gidip geliyorum. Daha normal insan gibiyim sanki.
olmak istediğim kilodasın bence iyi 55-56 tam fit

aslında kılonuz cok ıdeal suan ...
eger sekıllenmek ıstıyorsanız spor ;)

yemekle ılgılı ılıskımın kaynagını bulmayada calıstım bunun ıcın psıkologa da gıttım duysusal yeme mı bagımlılık mı nedır dıye
tek sorunum antepli olusummus :KK70: baska hıc bır sebep bulunamadı tamamen pisbogazlılık

burada daha once anlatmıs oldugum bır anım var
yenı evlıyım esım her gun gelırken cıkolata getırıyor
dedım kı ya hergun hergun sen sırf bunun ıcın markete gırme metro market var toptancı oradan gıdıp toptan alalım dursun evde :KK70:
zavallı herıfcan ne bılsın benım gercek yuzumu :KK70: gıttık metroya
4 kolı tam olarak 4 buyuk kolı bakkal kolısı ha yanlıs anlasılma olmasın oyle avucum kadar kutudan bahsetmıyorum yuzlerce cıkolatadan bahsedıyorum aldık
neler aldık soyleyeyım
1 kolı cokonat
1 koli metro
2 koli snickers cıkolata :KK70: en sevdıklerım

neyse eve geldık sıkıntı yok hersey yolunda normal ınsan gıbı yıyorum
3-4 gun gectı vallahı 5 gun bıle degıl zaten 5 gun olamaz mumkunu yok kendımı tanıyorum
esım dedıkı yahu vıcdansız o kadar cıkolata var bı tane getırmıyorsun kahvenın yanında yıyelım :KK53:

dedım kı ne cıkolatası ?

hepsı bıttı :confused:
nasıl yaaa dedı ınanmadı bana :KK70: kilere gıttı baktı gozlerıme baktı adam şok belkıde onuda yerım dıye korktu bılemıyorum sımdı ıcınden gecen gercek hıslerı ama yuzunden korkunc bır ıfade vardı

senı bır doktora goturelım mı ıyımısın dedı :KK70:
dedım ıyıyım sen ıyı mısın :KK70: o gunden sonra bırdaha asla bana kolıyle cıkolata almadı

bırde sey var onuda anlatmak ıstıyorum kesınlıkle
bızım burada genelde maras dondurması satılır bırde bız dondurmayı genelde kadayıf -künefe-baklavanın yanında yerız tek basına tatlı kesmez
dedım kı esıme ya belkı cok yersem tıksınırım yemekten hanı baska care yok belkı mıdem bulanırsa bırdaha yanasmam
hergun bana 1 kılo dondurma yanında karışım buyuklugunde 2 kısılık derız de sızler 4-5 kısılık yersınız onu
tatlı alda dedım yıyım yanı belkı huylanırsam bırakırım yemeyı

1 yaz
tam 4 ay hergun
yedım
asla ama asla bır gram mıdem bulanmadıgı gıbı kocam yazık onun 100 gr dondurmasına da sulandım

yanı bendekı boyle bırsey

sımdı ben 104 kılo dan dustum 36 bedene ama
sız benım kendımle nasıl savas verdıgımı bılmıyorsunuz
ustelık benım gıbı bırı antepde yasıyor ılk 3 ay asla evden cıkmadım cıkarsam adım bası tatlıcı dondurmacı kebapcı komsular kendı arasında kofteler aşureler ay ne zordu ne zor

yanı ben bu kıloyu verebıldıysem heeeerrrkes verır o yuzden kılo veremıyorum dıyen oldu mu sinirlenıyorum :KK70:
Aynı siz gibiydim😁 hergün 1 kilo pastane dondurması getirirdi eşim ertesi güne arasa yok,kızım asla yemez,eşimin yediği 1-2 kaşık,sabah kahvaltı yerine yerdim..sizi tebrik ediyorum başarmış çok da güzel olmuşsunuz 💕 ben maalesef iradeli değilim tartıda 110 ‘u görünce ameliyat oldum çünkü kendim veremezdim…8 ayda ideal kiloma düştüm bundan sonrası için tavsiyelerinize uyacağım ,asla tekrar kilo almak istemiyorum..

Cok etkileyici bir anlatim. Rejime devam.
Konu sahibi little bird little bird tam da senin gibi düsünüyor ve hissediyordum cok yakin zamana kadar. Cünkü boyum uzun, vücudum bicimli ve kilom iyi dagiliyordu. Yeni kilo vermeye basladim cünkü bu alintiladigim durum dogru. Terimin kokusu bile degisti, horlamaya basladim ve kücük kirmizi bir yirtik olustu derimde. Beni en cok bunlar etkiledi.
Ayniyiz biliyo musun mavimli.Boy uzun,vucut bicimli orantili ve kilo heryere dagiliyor.Bu avantaj gibi gorunsede dezavantaj cunku baya bi kilo aldiktan sonra farkina variyosun vehametin.Basladim ben de biryerden umarim devamini getiririz.💞

herkese merhaba,

pandeminin başında başlayan kilo alma serüvenim hızla devam ediyor, diyete başlayayım diyorum ancak garip bir şekilde içimde hiçbir şeyi umursamayan bir insan oluştu. sevgilim kiloma takmıyor, belki de onun rahatlığıdır. bir de insülin direnci malum sürekli aç hissediyorum.

yemek yerken öyle bir keyif alıyorum ki artık zayıflama nedenleri bana çok da önemli gelmiyor. sanırım yemeğe bağımlı olma yolunda ilerliyorum. kilo verenler ya da fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne? belki sizden sebepler duymak fikrimi değiştirir, çünkü bir yandan yemeği severken sağlığımdan da olduğumun farkındayım. lisede ve üniversitenin başında aslında ben de diyet yapabiliyordum artık ne olduysa sanki çok zorlaştı benim için.
Sevgili yaptığım zamanlarda depresyondan ötürü yemek yemez aşırı kilo verirdim. 43 kiloya düşmüştüm ve giydiğim hiçbir şey bana yakışmıyordu. Uzaktan bakılınca koca bir kafa küçücük bir gövde olarak görünürdüm. Ne zaman ilişkimi bitirdim kendimle yaşamaya başladım kilo almaya başladım. 43 kilodan 50 kiloya çıktım. Kendimi yine de zayıf hissediyorum. Kiloluysan spora başla vücut geliştir. 70 kilo da olsan vücudun fit olur. İş bir tek zayıflamakta değil. Vücudun fit olacak.

Yanılıyorsunuz aslında. Umarım siz de kilolarınızı verirsiniz. Eskiden ben de kilolu olmayı ya da diyet yapamamayı anlayamazdım. Ta ki antidepresanlar ve psikiyatrik ilaçlar alana dek. Çok kilo aldırttılar ve verilmiyor. Herkes de aynı değil gerçekten. Fazla kilolu pek çok insan da sağlık sorunları nedeniyle alıyor bu kiloları.

Bu arada sağlık sorunları diye ayırmışsınız ama görmemişim.
Sağlık sorunu diye ayırmıştım aslında. Dediğim sadece aşırı yiyip bir şey yapmayıp kilo alıp kendi sağlığını bozanlara.

burda da benım oncesı sonrası halım var
kı bunda daha spora baslamamıstım suan bundan cok daha ınceyım ama guncel resmım yok cektıgımde yuklerım
Bu neeee çok güzel olmuşsunuz maşallah ayy bi kaç gündür diyete başlamıştım sizi görünce gaza geldim resmen:KK36:

motivasyon icin su tarz haberlere dikkat edin:

yani elbette kimse fit olmak zorunda degil ama soyle yaslanmak da dadindan yenmez yani.

spor yapiyorum, kiloma dikkat ediyorum, saglikli beslenmeye calisiyorum,
cunku yasliliga dair guzel planlarim var :KK66:

herkese merhaba,

pandeminin başında başlayan kilo alma serüvenim hızla devam ediyor, diyete başlayayım diyorum ancak garip bir şekilde içimde hiçbir şeyi umursamayan bir insan oluştu. sevgilim kiloma takmıyor, belki de onun rahatlığıdır. bir de insülin direnci malum sürekli aç hissediyorum.

yemek yerken öyle bir keyif alıyorum ki artık zayıflama nedenleri bana çok da önemli gelmiyor. sanırım yemeğe bağımlı olma yolunda ilerliyorum. kilo verenler ya da fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne? belki sizden sebepler duymak fikrimi değiştirir, çünkü bir yandan yemeği severken sağlığımdan da olduğumun farkındayım. lisede ve üniversitenin başında aslında ben de diyet yapabiliyordum artık ne olduysa sanki çok zorlaştı benim için.
Pandemide hep evde olduğumuz için normalden daha sağlıklı beslendim. Evde kendim yemek yaptım çoğu zaman. Abur cubur yemedim. Severim aslında ama zor olmadı. Benim motivasyonum aynada kendimi iyi görmek. Özellikle düz bi karımla kendimi görmek beni mutlu ediyo. Kendimi iyi hissediyorum. Göbeğim çıkınca da kötü hissediyorum tabi. Bi de giydiğim kıyafetlerin yakışması. Kısaca kendimi beğenmek benim motivasyonum. Başkalarının söylediği güzel bi söz de hoşuma gider ama beni güdüleyen aynayla olan ilişkim;)

Back
X