Kredisiz ev araba sahibi olan tanımıyorum hiç, cevremdekı herkes kredi kartı ile evini çeviriyor ki bizim maaşlarımızdan çok fazla olan insanlar, he şöyle olur az buz destek olan olur ailesinden çok borçla evlenmez eşya masrafı olmaz vs belki o şekilde ama diğer türlü bizim gibi çok zorHer işinizi kredi ile halletmişsiniz. Çift maaş giren bir ev sonuçta. Sizin 10 yılda çoktan ev araba gibi bi mal varlığınızın olması lazımdı.
Yanlış anlamazsınız size acı bir gerçekten bahsedecegim, faiz en büyük haramlardandir yani faize bulaşmak demek Allah a karşı savaş açmaktır şeklinde geçer fıkıh eserlerinde. Faize bulasipta evinde bereket ve huzur olan kimse görmedim ben. Öncelikle bunun için Tevbe etmek gerekir ve bu beladan bir an önce kurtulmaya çalışılmalıdır ki evinizde bereket olsun. benim babam 1800, TL maaş alır kesinlikle cimri de değildir bu halde bir kenarda biriikmis parası var benim ceyizimi de borca girmeden hallettik çok şükür. Yani mesele bereket meselesiArkadaşlar merhaba,
Eşimle ne zaman maddi anlamda bir şey alsak yada kenara 3 kuruş koyalım desek mutlaka birşey çıkıyor. 10 yıllık evliyiz ve 10 yıldır çalışıyoruz sadece 2 yıl bebek için ara verdim, kesintisiz çalıştık hep.
Mesela ev aldık 5.yılımızda satmak zorunda kaldık 5 yıl borcu duruyordu daha birsürü elden borç almıştık banka borcu vs. Onları ödedik elimizde çok bir para kalmadı, Neyse kısmet değilmiş dedik. Araba aldık motoru gitti satmak zorunda kaldık. 2.arabamızı aldık bu sefer eşimin işle ilgili sorunları çıktı mahkemelık oldular 6,7 aylık maaşı-tazmınatı içerde kaldı, neyse can sağlığı olsun dedik sattık daha uygun bir araba aldık bu sefer de farklı sorunları çıktı. Yine masraf etmek zorunda kalacağız. 7,8 bin kadar. Allah sağlık versin yaparız çalışalım yeterki diyorum ama sürekli birsey çıkıyor devamlı borç ödüyoruz. Evimize 6 bin tl kadar para giriyor. Kira, kredi , ödemeler faturalar derken elimize pek birşey kalmıyor diyebilirim. Anlayamadığım şu herkes mi böyle? Ben üstüne başına devamlı birşeyler alan, her ay kuaföre giden, her yıl tatile giden insan da değilim ama elimizde para kalmıyor bir türlü ve hep zarar görüyoruz. Biz harcamalara dikkat ettikçe devamlı birşeyler çıkıyor. 10 yılımda hep boyle geçti devamlı harcamalarım kısıtlı, Allah aşkına birşeyler söyleyin sizler de böyle mısınız ?
Yanlış anlamazsınız size acı bir gerçekten bahsedecegim, faiz en büyük haramlardandir yani faize bulaşmak demek Allah a karşı savaş açmaktır şeklinde geçer fıkıh eserlerinde. Faize bulasipta evinde bereket ve huzur olan kimse görmedim ben. Öncelikle bunun için Tevbe etmek gerekir ve bu beladan bir an önce kurtulmaya çalışılmalıdır ki evinizde bereket olsun. benim babam 1800, TL maaş alır kesinlikle cimri de değildir bu halde bir kenarda biriikmis parası var benim ceyizimi de borca girmeden hallettik çok şükür. Yani mesele bereket meselesi
Kusura bakmayın ama şu devirde 1800tlye kenara para atılıyorsa büyük kısıntı yapılır. Matematik denen bir gerçek de var.
Faiz kişinin kendi seçimidir. Bereketsizlik değil de harcamayla alakalı.
Örneğin siz tek çeşit peynir tek çeşit zeytinle kahvaltı yaparsınız, başkası üç çeşit peynir iki çeşit zeytin ve organik yumurtayla yapar. Takdir edersiniz ki aynı harcama rutini olmayanların da harcaması farklı.
Annem iki evini de krediyle aldı, dünyayı gezdi, kredi kartı da kullanıyor. Bir gün de sıkışmadı. Kredi kartını geri ödemeyecekmiş gibi kullanmadığı için bereketsizlik de yaşamıyor.
Eşimin ailesi birikim yapar bankada faizde, valla her sene de paralarına para katıyorlar.faizle alakası yok çünkü bunun.
Yanlış anlamazsınız size acı bir gerçekten bahsedecegim, faiz en büyük haramlardandir yani faize bulaşmak demek Allah a karşı savaş açmaktır şeklinde geçer fıkıh eserlerinde. Faize bulasipta evinde bereket ve huzur olan kimse görmedim ben. Öncelikle bunun için Tevbe etmek gerekir ve bu beladan bir an önce kurtulmaya çalışılmalıdır ki evinizde bereket olsun. benim babam 1800, TL maaş alır kesinlikle cimri de değildir bu halde bir kenarda biriikmis parası var benim ceyizimi de borca girmeden hallettik çok şükür. Yani mesele bereket meselesi
Biz biraz boyumuzdan büyük işlere kalkıstık ödediğimiz kredi maaslarımızı birbirine katınca anca ödeniyor harıcınde de eşya vs de var tabi ben elimden geleni yaptım ama esımın hiçbir hazırlığı yoktu evlenirken eşya vs düğün takıları bile düğün salonuna gitti
İlk araç sıfır değildi nerede yazmışım yanlış mi yazmışım aldığımız tüm araçlar 2.eldiİlk araç sıfır demişsiniz.
Ne yazık ki Türkiyede artık çok zengin değilseniz c segmet bir arabayı bile sıfır alamıyoruz.
Olan olmuş artık üzülmenin anlamı yok. Bundan sonrasında dikkatli gidersiniz.
Esimin maasini ben 3 biliyordum şimdi yanimda sordum 2600 imis bir de ticketimiz var onla beraber 3100 oluyormus. Dedigim gibi 900 ev kirasi 750 kredi 400 faturalar kendime kiyafeti internetten alirim nadir alirim eskidiyse sefamerveden 40 50 arasi eşim de keza öyle eskimedigi surece eskitene öldürene kadar kullaniriz :)) cocuklara sadece bayramda kiyafet aliyoruz 4 cocugun kiyafeti malum daha 3 yasindalar annemin patronunun torunuyla yasit onlar verirler annem babam ticket yetmedigi zaman yardim ediyor kahvaltilik vs ay sonunu cikaramazsak yemek olayi sanirim bizi
Aile yardımı patronun verdiği yemek... iyi de bahsedilen şey bir ailenin tek başına ayakta durabilmesi. İstesek biz de çevremizden yardım ala ala çok güzel geçiniriz allah çocuklarımızın rızkını kesmiyor diye. Önemli olan o parayı kazanabilmek yetirebilmek. Ben çok rahat buldum sizi. Bi şekilde diye diye hayat mı geçer? O ay kahvaltılığım yetmedikten sonra ailem yardım etse de huzursuzluk beni yer bitirir.
Kredi kartını zamanında tam ödersen faiz falan ödemiyorsun ki zaten. Doğru kullanıldığında çok mantıklı bir araç gerçekten. Banka kredisi ile ev almasak zaten ödediğimiz faizi kira diye veriyoruz üstelik işin sonunda hala kira ödüyoruz elimizde bi mal olmuor.Kusura bakmayın ama şu devirde 1800tlye kenara para atılıyorsa büyük kısıntı yapılır. Matematik denen bir gerçek de var.
Faiz kişinin kendi seçimidir. Bereketsizlik değil de harcamayla alakalı.
Örneğin siz tek çeşit peynir tek çeşit zeytinle kahvaltı yaparsınız, başkası üç çeşit peynir iki çeşit zeytin ve organik yumurtayla yapar. Takdir edersiniz ki aynı harcama rutini olmayanların da harcaması farklı.
Annem iki evini de krediyle aldı, dünyayı gezdi, kredi kartı da kullanıyor. Bir gün de sıkışmadı. Kredi kartını geri ödemeyecekmiş gibi kullanmadığı için bereketsizlik de yaşamıyor.
Eşimin ailesi birikim yapar bankada faizde, valla her sene de paralarına para katıyorlar.faizle alakası yok çünkü bunun.
İlk araç sıfır değildi nerede yazmışım yanlış mi yazmışım aldığımız tüm araçlar 2.eldi
Valla bacım karı koca öğretmeniz.
10 bin - 11 bin tl arası para giriyor eve...
Ilk etapta düğün borcu, bedelli askerlik ve doğal gaz yaptırdik eve ve bunu 3 4 ay icinde denklestirmek zorunda kaldik..
Neredeyse 50 55 bin tl para yani.
Sonra baska şeyler çıktı.
Zar zor araba aldık borçla...
Borcu ödenecek eylül ekim arası.
Tam toparladik bizim oğlan supriz yaptı 3 hafta önce doğdu ve doğum masrfalari vs yine bi yalpaladık.
Biz de de durun boyle...
Inşallah biter artık bu halimiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?