- 8 Eylül 2008
- 6.155
- 428
- 363
- Konu Sahibi DeliKizinDirdiri
-
öyle ise Allah baska dert vermesin...
Evet bende şu Türkçe yazmayanlara, kısaltanlara, sesli harfleri kullanmayanlara sinir oluyorum...
Bence sık sık birbirimizi bu tür hatalar yaptığımızda uyaralım ve dikkatli olmaya davet edelim.Turkce'nin gunumuzde geldigi hal, benim de hassas noktalarimdan biri. Bu forum yine iyi, siz bir de arkadaslik vb sitelerine bakin. Cok sinir bozucu.
Hadi cepten mesajlaşırken kontör hesabı sebebiyle öyle yazılabilir ama onun dışında hele de 'z' yi 's' olarak yazanlara deliriyorum.Kusura bakmasınlar. Vay efendim 'ösledim' - 'sefdim' -'yhaaa' bilmem ne :)
Bence sık sık birbirimizi bu tür hatalar yaptığımızda uyaralım ve dikkatli olmaya davet edelim.
Mesela Türkçenin kelimesinde kesme işareti konmaz diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.
shok sheker di mi yhaaa....
Bir de bu tarz yazışmalar var...
İllaki ingilizcede yan yana geldiğinde "ş" sesi olan "sh" kullanmaları lazım...
Katılıyorum...:13:
Çok güzel konu olmuş!
Türkçe'yi yanlış kullananların amacını ben de çok merak etmişimdir.. Yazı yazmak o kadar zor mu acaba? Yazdıkları gibi mi konuşuyorlar ki?
Hadi cepten mesajlaşırken kontör hesabı sebebiyle öyle yazılabilir ama onun dışında hele de 'z' yi 's' olarak yazanlara deliriyorum.Kusura bakmasınlar. Vay efendim 'ösledim' - 'sefdim' -'yhaaa' bilmem ne :) Bir de ben 'dilci' olduğum için galiba, yazılışlara çok dikkat ederim. 'de' bağlacını dahi önemserim. Virgüller de mühimdir, bazen anlatmak istediğini doğru iletebilmek için büyük önem taşıyor.
Herkes bu kadar dikkat etmeyebilir, bunu anlayabilirim ama özen göstermeye çalışmak gerek elimizden geldiğince.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?