Haketmiyorsa bile belki yapmk zorunda kalabilirsiniz ama belki dedem hasta mesela kimse bakmıyor biz bakıyoruz.Bu konudaki safın saftiriğin dik alası olarak konusayım dedim biraz uzun olarak
Ki ben henüz nişanlıyım evli bile değilim.
3yıldır nişanlıyım kaynanamdan bir çöp görmediğim gibi bir gun olsun arayıp nasılsın demedi, demez de.
Ama ben salak naparım evine gittiğimde günlerce tezgahın ustunde beklemekten tezgaha yapışmış bardaklarını bulaşıklarını yıkarım o lazım oldukca yıkar cunku, çamaşır makinesi bozukken gece yarısına kadar elimde çamaşırını yıkarım, sırf merkezde oturuyorum diye hava atabilmek için tuttuğu berbat evini taşınırken ellerim parçalanana kadar ovalarım temizlerim, nişanlım yapma dediğinde olmaz ayıp diye onunla tartısırım, hediyeler alırım, moralim yerin dibinde de olsa bir gun olsun surat asmam, soktugu lafları anlamamazlıktan gelip yalnızken kendi kendimi yerim
Ama o napar her yerden her konudan bir fesat cıkarıp yeni tanıstıgı insanlara bile beni kötüler, bana karsı doldurur, bire bin katarak herkese anlatır. Para yok diye benim düğünümü yapmazken ertelerken kızına 3 milyara foto makinesi, kendine 5 milyara beyaz esya alır
Ha bunlar 3-4 ay öncesine kadar böyleydi tabi.
Anneler gününde de doğum gününde de aramadım, evime geldiğinde canım istediğinde güldüm istemediğinde somurttum.
1dokun bin ah işit gibi olmuş ama şunu demek istiyorum
Ben bu kadına artık bakmam da etmem de. Ha Allah korusun hastalanır bir sey olur o başka.
Ama eskisi gibi ay tasınıyorum yardıma gel, ay misafirim gelecek yardıma gel diyemez. Dese de ben gitmem.
Eğer ki hakediyorlarsa elimden geleni yaparım gocunmam, ama değeri bilinmiyorsa siz de yapmayın kimin ne dediğini umursamayın.
Eşinizle arayı bozmadan tabiki...
ne yaparsan yap yaranamazsınBu konudaki safın saftiriğin dik alası olarak konusayım dedim biraz uzun olarak
Ki ben henüz nişanlıyım evli bile değilim.
3yıldır nişanlıyım kaynanamdan bir çöp görmediğim gibi bir gun olsun arayıp nasılsın demedi, demez de.
Ama ben salak naparım evine gittiğimde günlerce tezgahın ustunde beklemekten tezgaha yapışmış bardaklarını bulaşıklarını yıkarım o lazım oldukca yıkar cunku, çamaşır makinesi bozukken gece yarısına kadar elimde çamaşırını yıkarım, sırf merkezde oturuyorum diye hava atabilmek için tuttuğu berbat evini taşınırken ellerim parçalanana kadar ovalarım temizlerim, nişanlım yapma dediğinde olmaz ayıp diye onunla tartısırım, hediyeler alırım, moralim yerin dibinde de olsa bir gun olsun surat asmam, soktugu lafları anlamamazlıktan gelip yalnızken kendi kendimi yerim
Ama o napar her yerden her konudan bir fesat cıkarıp yeni tanıstıgı insanlara bile beni kötüler, bana karsı doldurur, bire bin katarak herkese anlatır. Para yok diye benim düğünümü yapmazken ertelerken kızına 3 milyara foto makinesi, kendine 5 milyara beyaz esya alır
Ha bunlar 3-4 ay öncesine kadar böyleydi tabi.
Anneler gününde de doğum gününde de aramadım, evime geldiğinde canım istediğinde güldüm istemediğinde somurttum.
1dokun bin ah işit gibi olmuş ama şunu demek istiyorum
Ben bu kadına artık bakmam da etmem de. Ha Allah korusun hastalanır bir sey olur o başka.
Ama eskisi gibi ay tasınıyorum yardıma gel, ay misafirim gelecek yardıma gel diyemez. Dese de ben gitmem.
Eğer ki hakediyorlarsa elimden geleni yaparım gocunmam, ama değeri bilinmiyorsa siz de yapmayın kimin ne dediğini umursamayın.
Eşinizle arayı bozmadan tabiki...
evet anne babası bende elimden geleni yaparım zaten ama onlarda büyüklüğünü bilicek gelin gelmedi diye geline küfür etmeyecek ve gelin eve elince kp evden kalkıp gitmeyecek,sinirlendim yine
Haketmiyorsa bile belki yapmk zorunda kalabilirsiniz ama belki dedem hasta mesela kimse bakmıyor biz bakıyoruz.
Onu belirttim zaten canm hasta olur bir sey olur orası baska dedim :)
kimse kimsenin hizmetcisi degildir
insanlar alisirlarsa hep isterler
iyide olmazsiniz gözlerinde
bir gün yapmayin en kötüsü olursunuz
diger yorumlari okudumda
daha nisanliyken sil süpür getir götür yapiyorlar
yapmayin Allah askina
caniniz yok mu sizin
cay servisi su bu ok ama abartmayin
siz bunlari yapinca mükemmel gelin olmayacaksiniz
Nişanlıyken herşey toz pembe evlenince kara zindan :) zaten evlenirken sadece eşinle evlensen hiç bir sorun kalmaz ama onun ailesiyle evleniryorsun...
Kv, kp bakmakla yükümlü değilsin ha bakarsan sadece Allah rızası için, bakmıyorum dersen dinde zaten yeri yok kimse kimseye bakmak zorunda değil ki...
Benim diyeceğim ne kadar çok susarsan o kadar çok ezilirsin hatır gönülde bir yere kadar...
Nişanlımın evine gittiğimde bir dakika bile durmam.
Bulaşığı makineye at , evi süpür ,tozları al , yemeğe yardımcı ol ,çamaşırları asarım ederim..
Ama kayınvalidem hayatta kızım şunu yap kızım bunu yap diyen biri değildir..
Nişanlım,yapmak zorunda değilsin der hep..
Hatta alır elimden çıkarır mutfaktan beni otur artık diye isyan eder..
Kayınvalidem hasta olduğumda ettiğimde,yatağıma kadar yemek yapıp getirdiğini bilirim..
Komik kaçacak belki ama elleriyle bile bana yemek yedirdiğini bilirim yahu :)
Ama ben boş duramıyorum,yakıştıramıyorum yani kendime..
İçimden gelerek isteyerek yapıyorum..
Kayınvalidem bile der , otur artık kızım dinlen sonra yaparsın diye..
Bu konuda 3 sene boyunca ne nişanlılık ne de flört döneminde bir sorun yaşamadım çok şükür..
Bu saatten sonrada yaşamam inşallah..
İçinden gelerek yapman ve bu konuda sorun yaşamaman çok güzel.
Ancak üzülerek söylüyorum. İleride bir gün olur da içinizden gelmez yapmazsınız,
ya da bir sebep olur da yapmazsınız.
O zaman görün siz sorunu..
Yaptıkların unutulur gider, bir kere yapmadığın dillere destan olur.
İnsanlar nankör ve bencil malesef..
Ben şunu gördüm baştan alıştırmamak gerek.
Nişanlılıkta bile misafir gibi davranacaksın.
Elinize sağlık,zahmet etmişsiniz.
Tabakları toparla mutfağa yeter..
Gerçekten yeter yaa bunu yapan yakın bir arkadaşım
baş tacı yemin ederim.
Kız nişanlıyken de böyle başladı öyle alıştırdı evlendi hala aynısını yapıyorum diyor.
Ben onun misafiriyim o benim misafirim bitti diyor.
Ben buzdolabının içini temizledim, cam sildim şu bu..
Yine de kıymetli olamadım.
Kızlar kıymet vermek isteyen her türlü veriyor,
vermeyecek olan da ne yapsan vermiyor, hiç boşa kendinizi tüketmeyin.
ÇOK HAKLISIN.... ben nişalıykken o bahsettiğiniz arkadaş gibi davranmıştım ama burada gelinin nasıl davrandığı değil, kaynananın nasıl bir insan olduğu önemli....
İçinden gelerek yapman ve bu konuda sorun yaşamaman çok güzel.
Ancak üzülerek söylüyorum. İleride bir gün olur da içinizden gelmez yapmazsınız,
ya da bir sebep olur da yapmazsınız.
O zaman görün siz sorunu..
Yaptıkların unutulur gider, bir kere yapmadığın dillere destan olur.
İnsanlar nankör ve bencil malesef..
Ben şunu gördüm baştan alıştırmamak gerek.
Nişanlılıkta bile misafir gibi davranacaksın.
Elinize sağlık,zahmet etmişsiniz.
Tabakları toparla mutfağa yeter..
Gerçekten yeter yaa bunu yapan yakın bir arkadaşım
baş tacı yemin ederim.
Kız nişanlıyken de böyle başladı öyle alıştırdı evlendi hala aynısını yapıyorum diyor.
Ben onun misafiriyim o benim misafirim bitti diyor.
Ben buzdolabının içini temizledim, cam sildim şu bu..
Yine de kıymetli olamadım.
Kızlar kıymet vermek isteyen her türlü veriyor,
vermeyecek olan da ne yapsan vermiyor, hiç boşa kendinizi tüketmeyin.
Allah şüphesiz kimin ne yaptığını hangi niyette olduğunu biliyor..
Olurda birgün ters teperse herşey , birşey yapmam..
Ben hayır duamı alayım yeter..
Ha ama damarıma basarlarsa, işler değişir .. :)
Allah iyiliği hakeden insanlarla karşılaştırsın..
Yoksa insan yaptığı iyiliklere de acıyor.
Ben anneciğime yapmadığım işleri yaptım kayınvalideme valla kimse inanmaz.
Okuduk çalıştık tatillerde de annemize nazımız geçti dinlendik
o da kıyamadı canına git gez dedi kendi yoruldu,vaktimiz olmadı bilmem ne..
Sevdik,aşık olduk elin anasına hizmetçi olduk.
Heee kıymet bildiler mi yapalım helal olsun ne olacak....
Ama kıymetin de olmuyor yaa o zaman salak kafam diyorsun.
Anneciğinin kıymetini de anlıyorsun..
kızlar biz gelinler olarak kp kv hizmet etmek zorundamıyız Allah aşkına söyleyin,hep mecburmuşuz gibi gösteriyolar onların istedikleri hep bizim yanımızda durun istedikleri olmayınca tavır alıyolar bizde bi aileyiz sonuçta ,çevrede aynı aaa kp kv bakan gelin bakmayan gelin diye sınıflandırılıyorsun onların gözünde,kimseyi umursamıyorum ama bu aile içinde çok sorun olmaya başladı, yeter artık doldum bişeyler yazın lütfen
Hizmetçi mi ?
Ben bu sözüne katılmıyorum.
Kendimi öyle görmüyorum.Görmelerinede izin vermiyorum..
Sevdiğim insanda buna asla müsade vermiyor..
Ben annemden böyle gördüm böyle terbiye aldım,nasıl davranmam gerektiğini ondan öğrendim.Ve şuana kadar hep takdir edildim..
Kimse annemin yerine tutamaz..
Bu karşı taraf içinde geçerli..
İnsan karşısındaki insanı sevmeye bilir, ama saygı duymak zorundadır..
Şurada az çok ne gibi olaylardan ötürü tartışma çıktığını gördüm , duydum ,öğrendim ..
Dediğin gibi Rabbim herkesin karşısına iyi niyetli insanlar çıkarsın..
Yoksa işimiz iş..
Aslında eşinin nasıl bir insan olduğu çok daha önemli.
Sana destek olacağını bilsen her konuda kişiliğini sergilersin gelecek lafa söze aldırmadan.
Ama sen lafı sözü tınlamam diyorsun eşin takıyor.
Senin yüzünden laf işittim diyor ve cevap veremiyor.
Hizmet etmeni herkes gibi eşin de bekliyor. Hatta seni itiyor mutfağa..
Hadi buyur onun kavgasını et....
Ayyy aklı olan evlenmesin diyeceğim valla aklım yokmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?