Nedir Bu Kaynanadan Çektiğim

mutluaskyoktur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2012
203
3
26
Balıkesir
Arkadaşlar derdimi sizinle paylaşıp rahatlamak istedim..Eşim şehir dışında olduğu için ben de annemlerde kalıyorum kaynanam her gün arıyor..İlk başlarda açıyordum telini konuşmaya çalışıyordum ama her defasında moralimi alt üst edip kapatıyor..Sürekli laf sokuyor inceden inceye iğneleme yapıyor..Kendi anneme yaptığım yemekleri temizliği bile kıskanıyor.Sürekli soruyo ne pişirdin temizlik yaptınmı vs..Her şeyimize karışıyor inanın sinirden ellerim titriyor.Telini açmak istemiyorum son birkaç gün açmadım sonra eşimle alakalı bişey söylemem gerekti mecbur aradım.Bu sefer de niye açmadın diye sorup duruyo ben de bahaneler uyduruyorum..
Neymiş oğlu gelince karnıyarık yap, onu yap bunu yap şöyle konuş bunu yedir bunu giydir vs. diye bana direktifler veriyor.Bide diyoki utanmadan sakın kavga etmeyin..Sen suratını asmazsan kavga çıkmaz diyor beni deli ediyo bu kadın ya..Oğluna toz kondurmuyor çok soğudum bu kadından zaten psikolojim bozuk bide onun yüzünü bile görmek istemiyorum.Ama ne yazıkki aynı evde yaşıyoruz onunla.Eşim gelince geri dönücem off hiç dönmek istemiyorum o kadının yüzünü görmek istemiyorum..Eşime anlatsam anlamaz çünkü o kadar sinsi bir şekilde yapıyor ki yapacağını benden başka kimse anlamıyor Eşim zaten anlasa bile anasını korur..Bİrbirlerine çok düşkünler bıktım artık bıktımmmm

Kayınvalide gelinini, oğlunu paylaşmak zorunda olduğu kişi olarak gördüğü müddetçe benzeri negatiflikler yaşanacaktır ne yazık ki

belki kadının canı sıkılıyordur ondan arıyordur... ayrıca ne yaptın yemek yaptınmı,temizlik yaptınmı diyip konusma mevzusu yapıyordur....bence bunda cok büyütülecek bişey yok..
sadece oğlum gelince suratını asma demesi mevzusuda .. genel olarak kaynanızla aranız iyiyse bu tavsiyeyi kendi anneniz yapmış gibi algılayın... yaşlı insalar sonuçta ... küçük şeylerde hemen tepki vermeyelim

Kaynananın telefonda sesini kayıt et. Sonra eşine söyle bak böyle böyle yapıyor diye. İnanmazsa, inanmıyacağını biliyordum kayıt ettim de dinlet.
Herkesin gerçek yüzü çıksın.

tek soylenecek cumle var.yanlıs anlamayın kayınvalıdenıze demıyorum.ya bu deveyı gudersın ya bu dıyardan gıdersın derler.kolay gelsın

kusura bakmayın tam anlasılamıyor.kayınvalıdenızle bırlıkte yasıyorsunuz su anda da kendı aılenızın yanında mısınız?ve oradakı yemege temızlıge de mı mudahale edıyor?ben bu tarz ınsanları anlayamıyorum.gelın olunca ınsan ustu bır varlık mı olmak gerekıyor?eskı zamandakı gelınlerle mı karıstırıyorlar?cok yanlıs cok.bız kayınvalıde olunca gelınlerımız yasayacak herhalde

Ben bıkılcak bir şey göremedim canım ne olur kızma bana.

Kadının muhabbet etmek için sorduğu "ne yemek yaptınız, başka neler yaptın şeklinde temizlik yaptın mı" diye sorması kıskanması manasına gelmez ki ?
Sen bu sorulardan nasıl kıskandıgını düşündün ben anlamadım.?

Gerçekten kıskanç bir kadın olsaydı yemeğe, temizliğe gelene kadar, ohooo.. Olsaydı yazardın zaten.

Kaldı ki, eşine karşı "güleryüzlü ol, surat asma, şöyle güzel yemekler yap v.s " bunu cogu zaman annelerimizde diyor, hem bak ne güzel öneriler vermiş.

Sen böyle ön yargı ile düşündüğün zaman inan, iğneleme yada kıskanç oldugunu düşünürsün ama ben kötü niyet göremedim.

Son düzenleme:
Bu tür olaylar birlikte yaşamanın en büyük sorunlarındandır. Oğlunu paylaşamayan bir kayınvalide, anasına toz kondurmayan bir eş.

diğer konuda da söyledik size

yapacak birşey yok ne yazık ki

siz taviz verdiğiniz sürece eşiniz sizi ezdirmeye devam ettiği sürece anca böyle sinir olduğunuzla kalırsınız

Kaynananın telefonda sesini kayıt et. Sonra eşine söyle bak böyle böyle yapıyor diye. İnanmazsa, inanmıyacağını biliyordum kayıt ettim de dinlet.
Herkesin gerçek yüzü çıksın.

İyi de canım :) neyi kaydedicek, kadının sohbet etmek için sordugu "yemek ne yaptınız, temizlik yaptınız mı, şunu yaptınız mı v.s tarzı sohbetlerini mi" yoksa "güleryüzlü ol, surat asma işte şu yemegi yap" v.s tarzı önerilerini ?

Ama fikir güzel sevdim :)

evi ayırma sansınız yokmu bu hiç iyi değil aynı evde omak olmayacak işş yaaa hç rahat edemessiz ki bence en baslıca sorun bu yaaa:44:

arkadaşlar bana kızmayın ama bazı konulardaki yorumalrdanda yola çıkarak fikrimi sölemek istiyorum
evi ayırma şansınız yokmu?evinizi ayırın?yada o evde yaşamaya devam ettikçe bunları yaşamaya mecbursun.... gibi gibi
eminimki bu arkadaşta diğer arkadaşlar gibi bunu çok istiyordur ama arkadaşın dediği gibi ya bu deveyi gütcen yada bu diyardan gitcen...
bu tarz yorumlar bence arkadaşı daha fazla üzmekten başka bi işe yaramaz sanırım.
sadece fikrimi paylaşmak istedim yanlış anlaşılmak istemem:26:
konu sahibi arkadaşım sende eğer geçmişte bi takım sorunlar yaşamışsan sana yaptıkları batıyordur şimdi oyüzden huzurun ve sağlığın için fazla takılmamanı öneririm zor ama kendine uğraş bul bence kafan dağılır hakkında hayırlısı.....

arkadaşım işin gerçekten zormuş.allah yardımcın olsun.hep aynı dertler bizlerde de var.inan ben de artık yüzünü bile görmek istemiyoru.resmen kıskanıyor eşimle beni.bir yere gittiğimiz zaman peşimize takılır.geç saate kadar oturursak oda bizimle oturur.resmen yanlız bırakmak istemiyor bizi.

Yeni gelinsin.Aklınca seni kendine göre eğitmeye çalışıyor.İncitmeden, sert konuşmadan evliliğinize müdahale etmemesini söyle.Baştan böyle oluyo bunlar.Sonra sana dişini geçiremezse vazgeçiyor.Ben benimkini kıl etmek için x şunu sever bunu yer dediği zaman ben sevmiyorum pişirmiyorum onu diyordum Anende yaptığın temizliğin yemeğin hesabını verme bence.Sorusuna cevap verme yani.O bizim annemle aramızdaki bir mesele de geç

Benimki baştan çok laf sokardı bana eşime çaktırmadn alttan alttan.Kızdırdığı bi konuyu yakaladı mı habire ordan ısırır.Ama paparayı yedi mi geri çekiliyo.Anca öyle rahat ediyorum.Nasılsa iyi gelin olamayacaksın.İlk 2 yıl sustum yuttum da noldu.Şimdi ne kapısını açıyorum ne arayıp hal hatır soruyorum.En azından evimde huzurum var.Benle konuşurken düşünerek konuşuyo artık.Neler yaptı, neler söyledi o ilk 2 yıl.Hakedene hakettiği gibi davranıcaksın işte

arkanızdan kovalayan mı vardı.şartlar uygun olunca evlenseydiniz şimdi bunları sorun yapmazdınız.

bende tam onu dicektim
büyütecek ne var bunda anlamadım yani, kötü birşey demiyorki kadın

Benim kayınvalidem de ilk başlarda oglu zayıf diye sen buna yemek yedir miyor musun ? derdi ...Hiçbirşey yapmıyorsun demeye getiriyordu guya en son tepem attı ''Anasından aldığımda neydi ki şimdi ne olsun dedim hadi ben el kızıyım iyi bakamadım ondan zayıf ya sen ? '' deyiş o deyiş :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…