• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nedir bu kv lerin gelinlerden istediği

Sanırım çoğu zamanla kendilerine benzeyecek robot gelinler istiyor. Her şeye tamam diyip sorun çıkarmayacak, kocasını eşi olarak değil de kayınvalidesinin biricik oğlu olarak görecek, her şeyden önce eşinin ailesini görecek tipler.:duduk:

Kv ler kendi yaşadıkları zamanda ki gelinliklerin aynen devam etmesini bekliyor.Gelin evlendiği eve aittir artık.Oysa zaman da bakış açıları da meşguliyetlerde farklılaştı.Bunu kabullenemiyorlar maalesef.Gelinler büyük çoğunlukla hizmet ederlerdi.Konuşmaz itiraz etmezdi.Şimdi herkes canının kıymetini biliyor ve haklı olarak ezdirmiyor kendini.Bu da büyükler için saygısızlık kabul ediliyor. . Yaş ilerledikçe artan yalnızlık duygusuyla da oğullarını kendilerinden koparmak istemiyorlar .Kızlarının huzurunu kaçırmak istemedikleri için oğullarına ve ne kadar seviyor gözükselerde (inanmıyorum)gelinlerine sarıyorlar.Olan da büyüğümüzdür diyip saygı gösterenlere oluyor.En iyisi takmamak ben öyle yapıyorum.

Arkadaşlar benim de bir zamanlar epey sorunum oldu kv ile, şimdi alttan alarak yüzüne gülerek rol yaparak idare etmeye çalışıyorum eşimin hatrına, ama etrafımda da çok var, sürekli kv ler gelinlerini kötülüyor. Hatta dün birisi anlattı oğluna "boşan" demiş kadın, çocukları da varmış. Dinledikçe içim fena oldu.

Niye kendimiz gibi olunca kütüyüz, yani kendimiz gibi derken yorgunuz gitmek istemiyoruz ama söyleyemiyoruz gitmezsek kötü oluyoruz kv -kp çağırınca. Nedir bu insanların istediği?

Geçen çağırdılar gene illa gel, dedim kapıdan uğrayayım hiç vaktim yok yorgunum, neyse gittim kp içerde gelmedi kapıya kv "tamam geliyor içeri merak etme" dediğini duydum içeri geçtim mecbur oturdum, sohbet etmek Güleryüz göstermek beğenmediğim ve istemediğim yemeklerini ve tatlılarını yemek zorunda kaldım, oysa evime geçip kahvaltı yapmak, kahvemi içip duşumu alıp yatmak istiyordum çünkü çok yorgundum... Bazılarınız için bunlar dert değil belki ama benim için dert çünkü tüm gün insanlarla uğraştığım gürültülü ortamda çalıştığım stresli sıkıntılı baskılı bir işim var ve akşam olunca tek istediğim evime gidip dinlenmek biraz, burda yazmıştım mesai saatlerim de uzun , ekstra tedavim var derken eve haftanın 3 ünü 9 da gidiyorum, diğer günler 19:30-20 en erken. Dün 22:30 da gittim eve mesela bugün 21 de gideceğim, eşim ayrı yoğun zaten evde yemek bile yiyemiyoruz oturup beraber.

Niye açtım konuyu bilmiyorum ama ne istiyor bu insanlar bizden anlamıyorum bazen.

:bicak:NEREDEYSE BÜTÜN KAYINVALİDELER AYNI BENİM GÖZÜMDE OĞULLARI EVLENDİKLERİ AN KIYMETE BİNİYOR HERALDE BASKA Bİ KADINLA PAYLAŞMAK ZORLARINA GİDİYOR OLMALI AMA NE OLURSA OLSUN HAKLI OLDUGUM KONUNUN ARKASINDA DURURUM BANA SAYGISIZCA BİR LAF SÖYLEMEDİĞİ SÜRECEDE DÜZGÜN BİR DİLLE DERDİMİ ANLATIRIM KAYINVALİDEM BENİM YANARLI DÖNERLİDİR KÖTÜ SÖÖYLEDİĞİ Bİ SÖZÜ OĞLUNUN YANINDA O KADAR GÜZEL ANLATIRKİ BENİM BİLE İNANASIM GELİR TANIMASAM BİR KAÇ YALANINA BÖYLE DENK GELDİM BANA LAF SOKTU OGLUNUN YANINDA ONU SÜSLEDİ VEBENİ SUÇLU DURUMUNA SOKTU KORKULUR BUNLARDAN

İşte siz çok istisnasınız ne güzel :nazar: Bize düşmedi işte sizin gibiler.
ah bana da düşmedi.. Eşim hep der ablam bana ablalık yapmadı ki sana yapsın. Sorun çıkarmak için dünyaya gelmiş o diye..

O yüzden gözünü seveyim mesafenin. Bizim gibileri mesafe pakkar :)

Arkadaşlar benim de bir zamanlar epey sorunum oldu kv ile, şimdi alttan alarak yüzüne gülerek rol yaparak idare etmeye çalışıyorum eşimin hatrına, ama etrafımda da çok var, sürekli kv ler gelinlerini kötülüyor. Hatta dün birisi anlattı oğluna "boşan" demiş kadın, çocukları da varmış. Dinledikçe içim fena oldu.

Niye kendimiz gibi olunca kütüyüz, yani kendimiz gibi derken yorgunuz gitmek istemiyoruz ama söyleyemiyoruz gitmezsek kötü oluyoruz kv -kp çağırınca. Nedir bu insanların istediği?

Geçen çağırdılar gene illa gel, dedim kapıdan uğrayayım hiç vaktim yok yorgunum, neyse gittim kp içerde gelmedi kapıya kv "tamam geliyor içeri merak etme" dediğini duydum içeri geçtim mecbur oturdum, sohbet etmek Güleryüz göstermek beğenmediğim ve istemediğim yemeklerini ve tatlılarını yemek zorunda kaldım, oysa evime geçip kahvaltı yapmak, kahvemi içip duşumu alıp yatmak istiyordum çünkü çok yorgundum... Bazılarınız için bunlar dert değil belki ama benim için dert çünkü tüm gün insanlarla uğraştığım gürültülü ortamda çalıştığım stresli sıkıntılı baskılı bir işim var ve akşam olunca tek istediğim evime gidip dinlenmek biraz, burda yazmıştım mesai saatlerim de uzun , ekstra tedavim var derken eve haftanın 3 ünü 9 da gidiyorum, diğer günler 19:30-20 en erken. Dün 22:30 da gittim eve mesela bugün 21 de gideceğim, eşim ayrı yoğun zaten evde yemek bile yiyemiyoruz oturup beraber.

Niye açtım konuyu bilmiyorum ama ne istiyor bu insanlar bizden anlamıyorum bazen.
Ne yapacan canım işte idare etmekten başka çare yok ..

Oğullarını her gün dizlerinin dibinde istiyorlarsa neden evlendiriyorlarki. Bu tür kvler genellikle işsizler can sıkıntısından yapıyorlar.

Kv ler kendi yaşadıkları zamanda ki gelinliklerin aynen devam etmesini bekliyor.Gelin evlendiği eve aittir artık.Oysa zaman da bakış açıları da meşguliyetlerde farklılaştı.Bunu kabullenemiyorlar maalesef.Gelinler büyük çoğunlukla hizmet ederlerdi.Konuşmaz itiraz etmezdi.Şimdi herkes canının kıymetini biliyor ve haklı olarak ezdirmiyor kendini.Bu da büyükler için saygısızlık kabul ediliyor. . Yaş ilerledikçe artan yalnızlık duygusuyla da oğullarını kendilerinden koparmak istemiyorlar .Kızlarının huzurunu kaçırmak istemedikleri için oğullarına ve ne kadar seviyor gözükselerde (inanmıyorum)gelinlerine sarıyorlar.Olan da büyüğümüzdür diyip saygı gösterenlere oluyor.En iyisi takmamak ben öyle yapıyorum.

Dediğinizi anlıyorum...Eskiden çekirdek aile değil beraber oturulan aileler çoğunlukta idi, gelin o eve gelirdi ve hizmet ederdi, çalışma hayatı vs yoktu. Şimdi hepimiz çekirdek aileyiz ve yoğun çalışma hayatlarımız var, eskiyi devam ettirmek saçmalıktan öte bir şey değil. Evet kendi kızlarına gelince ayyy kv si kötü rahat vermiyor bize gelince biz ağaç kavuğu. Benim kv de kendi kızının kv si için habire çağırıyor gelebiliyor musun demiyor anlayışsız bilmem ne laf ederdi a be kadın sen onun bin kat anlayışsızısın.

Geçen çağırdı akşam eşim uyuyordu ben banyo yapmışım hadi gelin, kapıdan girdik bi rahat yok demi size diyor gülüyor biliyorsun niye inatla çağırıyorsun.

Biraz da kp de de var benim, gizli mikser gibi, arkadan gelinsin gidilsin istiyor.

Herkesin başka işleri başka planları olduğunu kabullenemiyorlar..
Sürekli gelsinler istiyorlar ve çocuk olduktan sonra daha da fenalaşıyorlar.
Benim kv kp ile bi sıkıntım yok ama eşim 4/12 de gidemiyoruz diye hergün arıyorlar eşimi. Ama diğer günler 2günde bir 3 günde bir gidiyoruz zaten. Düşünüyorum da hamileyken ne rahatmışım..

Herkesin başka işleri başka planları olduğunu kabullenemiyorlar..
Sürekli gelsinler istiyorlar ve çocuk olduktan sonra daha da fenalaşıyorlar.
Benim kv kp ile bi sıkıntım yok ama eşim 4/12 de gidemiyoruz diye hergün arıyorlar eşimi. Ama diğer günler 2günde bir 3 günde bir gidiyoruz zaten. Düşünüyorum da hamileyken ne rahatmışım..

Torun olduktan sonra mı daha sık görmek istiyorlar?

Ya inanın sırf bu yüzden bebek istemiyorum, şimdi yok bebeği özledik o bizim torunumuz, yok ben bakayım bilmem ne iyice hayatımıza girecekler. İlk evlendik kv sakın bana güvenip bebek falan yapmayın ben bakamam diyordu şimdi bebek istiyor neymiş kendi bakacakmış...

Bazılarınız için dert değil derken burada bulunanların sanırım %90 aynı fikirdedir sizinle.
Tabiki evimi isterdim uzanmak isterdim.
Tamam çok düşünceliler güzel ama her dakika insanları mutlu edecem diye kısıtlı zamanımıda onlarla geçirmem imkansız.
KOnuşulacak anlatılacak anlamıyor mu tekrar anlatılacak anlayana kadar .....
KOlaylıklar...

Bazılarınız için dert değil derken burada bulunanların sanırım %90 aynı fikirdedir sizinle.
Tabiki evimi isterdim uzanmak isterdim.
Tamam çok düşünceliler güzel ama her dakika insanları mutlu edecem diye kısıtlı zamanımıda onlarla geçirmem imkansız.
KOnuşulacak anlatılacak anlamıyor mu tekrar anlatılacak anlayana kadar .....
KOlaylıklar...

Keşke anlasa....

O kadar zor bir insan ki. Ben hariç ailemde en ikna edici kişiler bile konuştu, saatlerce konuşuldu, sonunda pes ettiler, çenesi o biçim zeka kıvrak. "Tilki" dediler yani o derece.

Yani zaten kalan vaktimin ne kadar kısıtlı olduğu ortada, haftaiçi çağırsa da gidemiyorum artık çünkü vaktim yok, artık haftada-15 e çekmeyi düşünüyorum görüşme işini, eşim de ben de çok yoğunuz çünkü.

Torun olduktan sonra mı daha sık görmek istiyorlar?

Ya inanın sırf bu yüzden bebek istemiyorum, şimdi yok bebeği özledik o bizim torunumuz, yok ben bakayım bilmem ne iyice hayatımıza girecekler. İlk evlendik kv sakın bana güvenip bebek falan yapmayın ben bakamam diyordu şimdi bebek istiyor neymiş kendi bakacakmış...
Canım biz haftanın 2 bazen 3 günü orda oluyoruz zaten. Bende gitmek istiyorum çünki oğlum dedeye aşık.
Ama eşim 4.12 çalıştığı zaman gidemiyoruz çok sıkıntı çekiyoruz. Olmuyor oğlumun uyku saatleri ile çakışıyor. Ve buna rağmen zaten haftada 2. 3 defa geliyorlar 4.12 de de musait olamıyorlardır diyemiyorlar şuan eşim 4.12 gidemiyoruz. Yani çocuk olunca iyice sıkıntı çekiyorsunuz baştan diyim. Ama sırf bu nedenle çocuk ertelemek de doğru değil. Bizim evler yakın 15dk yürüme mesafesi ama.. hamileyken 1 2 ay hiç gitmediğim olurdu. Yani sen yine çocuk erteleme ama gitmek istemiyorsan fa haftada 1 gitmeniz yeterli. Onlarada yazık torun sevgisi başka oluyormuş işte ;)

gelinleri hem sevmezler
hem de sürekli geleceksin diye baskı kurarlar

düşüncesizlik bu, benim eski kv demde öyleydı
4 sene idare edebildim sonra boşandım
kimseyı cekemem

insan kendi annesine gidemıyor sürekli,bir de kv ile mi uğrasacağız

ikinciye evliyim eminim aynı şehirde olsak şimdiki kvdem de aynı sekılde davranırdı

gelinleri hem sevmezler
hem de sürekli geleceksin diye baskı kurarlar

düşüncesizlik bu, benim eski kv demde öyleydı
4 sene idare edebildim sonra boşandım
kimseyı cekemem

insan kendi annesine gidemıyor sürekli,bir de kv ile mi uğrasacağız

ikinciye evliyim eminim aynı şehirde olsak şimdiki kvdem de aynı sekılde davranırdı

Valla canım ben aileme gitmeyeli ay olmuştur belki, gidemiyorum...Bunu da gayet görüyorlar, ama ailemde de suç var. Annemle aram da hiç bir zaman iyi olmadı, olamayacak da. Hala bu kadar sorun içinde, neymiş efendim eşimi arayacakmış aranızda gene bir sornu mu var niye ev almıyorsunuz diyecekmiş...Koyun can derdinde kasap et.

Ben boşanma aşamasına geldiğim evliliği düzeltme çabasındayım annem hala yok ev almadın yok çocuk yapmadın yok evin lüks değil...

Ben de bizim nesil anneler nasil kayinvalideler olacak, bizim yetistirdigimiz cocuklar nasil gelin-damatlar olacak bunu çoooook merak ediyorum.

Kendimize gelince haftada 1, bir saatten fazla oturamam, gidemem, cagiramam vs diyoruz.

Ben de bizim nesil anneler nasil kayinvalideler olacak, bizim yetistirdigimiz cocuklar nasil gelin-damatlar olacak bunu çoooook merak ediyorum.

Kendimize gelince haftada 1, bir saatten fazla oturamam, gidemem, cagiramam vs diyoruz.

Valla ben kimseye baskı kurmam yapımda yok çünkü. Gelmek isteyen bana isteyerek zevkle gelsin isterim, zorla değil. Ben mesela babaanneme falan isteyerek giderim çünkü gitmedin gelmedin demez, gidince mutlu olur, anlayışlıdır. Ama anneanneme gitmek istemiyorum her gittiğimde sitem gelmiyorsun etmiyorsun içim bayılıyor hiç gidesim gelmiyor. İnsanlar huzur bulduğu yere gitmek ister bu böyledir.

Valla ben kimseye baskı kurmam yapımda yok çünkü. Gelmek isteyen bana isteyerek zevkle gelsin isterim, zorla değil. Ben mesela babaanneme falan isteyerek giderim çünkü gitmedin gelmedin demez, gidince mutlu olur, anlayışlıdır. Ama anneanneme gitmek istemiyorum her gittiğimde sitem gelmiyorsun etmiyorsun içim bayılıyor hiç gidesim gelmiyor. İnsanlar huzur bulduğu yere gitmek ister bu böyledir.
tabi ki. O laflara kim gicik olmaz ki? Ama işte iyi niyetli insanlar da arada kaynamasin insallah ne bileyim.

Bu tip beklenti manyaği kaynanaya yapılacak en güzel şey işi birakmak.
Aşırı tatli dille; annnnem olmuyorrrr, ben böyle dışarlarda olduğum sürüce size ilgi gösteremiyorum. Evli olduğumu anlamiyorum. Gelinlik yapamiyorum diceksin.

Oğlu günden güne eridikce, stressden yamuldukca anlar senin değerini. Millet çalışan gelin ariyor. Oğluşu rahat etsin diye... sizinki ev hanimi modusunda takilan çalışan gelin

Back
X