• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nedir bu kv lerin gelinlerden istediği

evet bnde akşama dogru bi geriliyorum açmadıgım zamanlarda eşimi arıyolar o gelmicez diyebiliyo şükür :KK70:
gercekten boşluktan. cünkü evlerinde misafir varken yada bi yere giderlerden arayan soran yok anca ugrasıcak seyleri olmadıgında hadi gelin diye aranıyoruz

Ay benimki bi de hiç güzel yemek yapamaz bir de sanki bir şey yapmış gibi çağırır allahım sanarsın dolmalar köfteler nimete ayıp olmasın ama yani ben öyle çağırmaya utanırım. Ben evimde bir makarna yapsam bile yanında parmesanı rokası bilmemnesi zevkle yiyorum, ya da bir tost yapsam bile eşimin hoşuna gider.

Başlarda bir de gittim mesela sofrada her şeyi ortaya koyuyor herkes çatalıyla daldırıp yiyor ben hiç öyle alışmadım yiyemedim başlarda. Eşim de öyleydi mesela reçele kaşık koyuyorum adam çatalıyla dalıyor, sonra sonra alıştı kaşıktan tabağına aktarıp yemeye.

"Kaynanalık" kurumu evrensel diyorsunuz :KK70:

evrensel evet...
benimki italyan..aynı
arkadaşımınki ecuador dan aynı
ispanyol var aynı
bu liste uzar.
ben yakında doktora yapacam.
benim arkadaş gurubu her millet den karışık. beraber sohbet ederken dertler aynı vallah.
bir arkadaşınki nova zelandalı vallah geldi kuruldu kadının evine. 7/24 fitne fitne fitne

Ay benimki bi de hiç güzel yemek yapamaz bir de sanki bir şey yapmış gibi çağırır allahım sanarsın dolmalar köfteler nimete ayıp olmasın ama yani ben öyle çağırmaya utanırım. Ben evimde bir makarna yapsam bile yanında parmesanı rokası bilmemnesi zevkle yiyorum, ya da bir tost yapsam bile eşimin hoşuna gider.

Başlarda bir de gittim mesela sofrada her şeyi ortaya koyuyor herkes çatalıyla daldırıp yiyor ben hiç öyle alışmadım yiyemedim başlarda. Eşim de öyleydi mesela reçele kaşık koyuyorum adam çatalıyla dalıyor, sonra sonra alıştı kaşıktan tabağına aktarıp yemeye.
işte herkesin kültürü alışkanlıgı farklı. o adamda o sekilde görmüş ailesinden öyle devam edicekti belki sen müsade etseydin. bizimde kv yle damak tadlarımız hiç uyusmaz kültür farklılıgı var bi kere onlar et severler ben zeytinyaglı ekşili o yüzdn bende zevkle yemiyorum orda yemekleri:ruh::ruh:

işte herkesin kültürü alışkanlıgı farklı. o adamda o sekilde görmüş ailesinden öyle devam edicekti belki sen müsade etseydin. bizimde kv yle damak tadlarımız hiç uyusmaz kültür farklılıgı var bi kere onlar et severler ben zeytinyaglı ekşili o yüzdn bende zevkle yemiyorum orda yemekleri:ruh::ruh:

Damak zevkimiz zaten farklı kv pek sevmez yemek yapmayı habire et yapmış hamurişi falan, damak tadını değiştiremiyorsun zaten. Ama kullandığın çatalı masadaki tüm kaplara sürersen olmaz yani o nedir öyle, o kaplardan tabağına aktarıp yenilir ki kabın içindekiler bozulmasın, kimsenin mikrobu kimseye bulaşmasın. Çatalla pekmez reçel falan alıp yiyordu hepsi şok geçirmiştim. Ve o kap aynı şekilde buzdolabına kaldırılıp ertesi sabah tekrar ortaya çıkıyordu.

Benim tahminim eşimin durumunu gördü çünkü eşim çok kötüydü psikolojik açıdan ve ailesine de gidip gelmeyi bırakmıştı ben gitmiyorum diye. Benle boşansa bir daha evleneceğini de sanmıyorum, zaten 2 kez nişan atılmıştı daha önce. Durup dururken kv yüzünden yuva yıkılacaktı başka bir sorunumuz yoktu, hala da öyle inanın yaşadığımız tüm sorunlar onlar yüzünden. Biraz da benim annemin burun sokmaya çalışması var ama ben onu engelliyorum yapamıyor yani.

İnan eşimin beni sevdiğini bensiz mutlu olmadığını anlamış ve eşim için yapmıştır beni hiç sevdiğini sanmıyorum çünkü.

Iste butun bu tarz sorunlarda konunun ozetini yazmissiniz.

Kadinlarin ailesinde bir puruz veya evliligi zedeleyecek en ufak bir durum oldugunda kadin esine dahi farkettirmeden durumu frenliyor, engelliyor.Gerekirse annesiyle,babasiyla konusuyor.

Ama erkekler anneleriyle,babalariyla,kardesleriyle karilarini yuz yuze ve bas basa birakip hayalet moduna geciyorlar.halbuki bizim kirk lafla anlatamadigimizi oglu annesine bir cumleyle anlatabilir,bizim kirk tavirla anlasilmayi bekledigimiz konuyu oglu annesine bir cumleyle soyleyip onunu kapatabilir.Ama pasifler,sanki yoklar.Ya pasifler ya da annelerinin kaz kafaliligini bildikleri icin aciz kalip konusmuyorlar cunku biliyorlar ki anlamiycak karsisindaki.

Mesela 3 gun tavir yapmissiniz,noldu denince hasta demis.oyle diyene kadar bizi uzup incittin anne o da kirilmis napsin hakli vs dese kv bir durup dusunucek.ama yok ölümüne idare etmeye,karilarinin butun gucunu bitirmeye calisiyorlar! Isi gecistiricez derken iyice karistiriyorlar.:KK51:Kadinlarin gucu bitip de artik yeter dendiginde gidip analariyla diz dize otururlar artik.

Damak zevkimiz zaten farklı kv pek sevmez yemek yapmayı habire et yapmış hamurişi falan, damak tadını değiştiremiyorsun zaten. Ama kullandığın çatalı masadaki tüm kaplara sürersen olmaz yani o nedir öyle, o kaplardan tabağına aktarıp yenilir ki kabın içindekiler bozulmasın, kimsenin mikrobu kimseye bulaşmasın. Çatalla pekmez reçel falan alıp yiyordu hepsi şok geçirmiştim. Ve o kap aynı şekilde buzdolabına kaldırılıp ertesi sabah tekrar ortaya çıkıyordu.
onu eşimle bizde yapıyoruz kahvaltı da bi tek hafta sonları ayrı tabak cıakrtıyoruz keyif yapma amaclı :KK53:
ama dısarda baskasının evinde yapmam herkesin yedigi tabaktan yiyemem :KK51:

onu eşimle bizde yapıyoruz kahvaltı da bi tek hafta sonları ayrı tabak cıakrtıyoruz keyif yapma amaclı :KK53:
ama dısarda baskasının evinde yapmam herkesin yedigi tabaktan yiyemem :KK51:

Yok sizinkinde sorun yok, bunlarınki nasıl biliyor musunuz tüm aile kahvaltı yapacak, kaplarda reçel pekmez var ortada diyelim. Herkes kendi çatalıyla alıp yalıyor yiyor tekrar aynı çatalla devam yani kaba herkesin çatalı bulaşıyor ve tekrar tekrar ortaya konuyor...

Of bayanlar of sabah sabah açtınız yaramı . Biz ayri şehirlerdeyiz. Ama yine yeten yetiyor. Zor zamanımızda ne geldiler, ne destek oldular . Doğum yaptım, defalarca taşındım , doğu görevi yaptım . Hic ama hiç destek olmadılar . Yavrum bebekti. Yarim saat bırakıp dışarı çıkacaktık eşimle; " Herkes kendi doğurduğuna kendisi baksın " dedi . Eşimden gık yok... Şimdi oglum buyudu, özluyormuş.Eşim dışardan sorsan çok efendi . Ama asla esini savunacak ailesine ezdirmeyeck bir yapısı yok . İkimizde okumuş insanlarız. Ama bazı şeyler okumakla olmuyor. Ben tüm sorunun kocalardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum . Etraf ne kadar kötü ve fitneci olursa olsun eşler destekçin olursa, hic biri zoruna gitmez. Erkek dediğin karisini ezdirmeyeck. Benim eşim böyle değil maalesef ben de kendimi ezdirmiyorum. Her türlü cevap veriyorum vs . Varsın kötü bilsinler .iyiyken de kötü değilmiyiz.

Of bayanlar of sabah sabah açtınız yaramı . Biz ayri şehirlerdeyiz. Ama yine yeten yetiyor. Zor zamanımızda ne geldiler, ne destek oldular . Doğum yaptım, defalarca taşındım , doğu görevi yaptım . Hic ama hiç destek olmadılar . Yavrum bebekti. Yarim saat bırakıp dışarı çıkacaktık eşimle; " Herkes kendi doğurduğuna kendisi baksın " dedi . Eşimden gık yok... Şimdi oglum buyudu, özluyormuş.Eşim dışardan sorsan çok efendi . Ama asla esini savunacak ailesine ezdirmeyeck bir yapısı yok . İkimizde okumuş insanlarız. Ama bazı şeyler okumakla olmuyor. Ben tüm sorunun kocalardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum . Etraf ne kadar kötü ve fitneci olursa olsun eşler destekçin olursa, hic biri zoruna gitmez. Erkek dediğin karisini ezdirmeyeck. Benim eşim böyle değil maalesef ben de kendimi ezdirmiyorum. Her türlü cevap veriyorum vs . Varsın kötü bilsinler .iyiyken de kötü değilmiyiz.

Allah kolaylık versin, bence erkeklerde evlenilecek tek kriter bu olmalı, ailesi ile eş dengesini sağlayabilmesi. Ailemde de hiç olmadı benim böyle konular mesela, annemle babaannem asla kv-gelin olmadı anne kız gibi oldular etrafımda da hiç yok, kimse de uyarmadı. Eşimi seviyorum ama emin olamıyorum, bazen kv ağzından kaçırıyor gitmiş konuşmuş kızmış etmiş beni savunmuş falan ama ne şiddette bilmiyorum bana hiç yansıtmıyor eşim gittiğini konuştuğunu.

Back
X