Nedir gelinlerin kaynanadan çektikleri?

patsizcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
788
2
46
Diğer
Arkadaşlar benim çok şükür ki kaynanamla öyle sorunlarım yoktur sadece oğluşuna pek düşkündür kendi kararlarını empoze etmeye çalışır ama aman aman huzursuzluk çıkaracak boyutlarda olmadı.:23::23::23::23::23::23:
Ama konulara bakıyorum da neler neler var...Belki biz tek taraflı mı görüyoruz diyorum ama, nedir kaynanaların gelinlerle alıp veremedikleri? :26::26::26::26::26::26:
Biz de mi acaba kaynana olunca aynı olacağız gelinlerimize karşı..:47::47:
Var mı kaynanasıyla çok iyi geçinen? Sırrı nedir söyleyin de dertlere derman olun :kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:

Ben kayınvalidemle çok iyi geçinirim. Önceden sorunlarımız oldu ama bunu kendi içimizde hallettik. 2 gelini var kayınvalidemin ve kendisi eltimle birlikte yaşar. İkimizlede arası çok iyidir. Özellikle anne olduktan sonra kayınvalideme çok haksızlık yaptığımı farkettim ve hatalarımı düzelttim. Kayınvalidemin hatalarını ise büyüğümdür diyerek sineye çektim. İnsanız hiç birimiz kusursuz değiliz. Ama konu evlat olunca yaşı kaç olursa olsun koruma güdülerimize engel olamıyor ve başkalarını kırabiliyoruz.
Ben kayınvalideme sınır koymadım, yatak odama girme, orayı burayı karıştırma, düzenimi bozma gelip bizde uzun süre kalma, işimize karışma falan gibi şeyler söylemedim. Evimin anahtarı kayınvalidemde de var kendi annemde de. Ben evde olayım veya olmayayım, gelir girerler. Hatta annemle birlikte gelip, otururlar, yemek yaparlar, hattaaaa (biraz düzensizimdir) evimin düzenini bile değiştirirler. Üstüne de bir ton laf işitirim. Bu nasıl ev biraz düzenli ol diye. Gülüp geçer elinize sağlık derim. Bunları sorun etmem, sorun etmediğim için de ne sinirlenirim nede eşimin başının etini yerim. Eşimde benim aileme böyle davrandı. 3 aile mutlu mesut gidiyoruz.

Valla ben bu forumlari okudukca kayinvalidelelere aciyorum asil.
Su zamana kadar cok konu okudum, tamamen geline hak verip kayinvalideye suc buldugum konu sayisi bir elin parmaklarini gecmez diyebilirim. Hatta yas 23, kayinvalide degilim, benden bu yasta olsa olsa gelin olur, ama bu forumda "kayinvalideci" oldum resmen. :)

Ben hep soyle dusunuyorum. Olay kadin catismasi, baska birsey degil. Kadinlar birbirini cekemiyor, erkegini paylasamiyor, ister es, ister ogul, kardes olsun. O yuzden bu gorumce, elti, gelin, kaynana olaylari. Siz etrafinizda kac tane kayinbaba-damat catismasi ya da kayni-damat, bacanak, vb catismasina sahit oldunuz? Ben hic duymadim da. Bu yuzyillardir boyle, ve her yerde boyle sanirim. Ben ABD'de, dunyanin obur ucunda yasiyorum. Burda bile var o gelin-kaynana olayi, bizim Turkiye'deki kadar olmasa da.

Biz kadinlar olarak birbirimize ediyoruz. Bu sikayet eden gelinler, yarin birgun kendi gelinlerinden sikayet edecekler. Bu boyle surup gidecek. Herkes biraz daha ilimli olur, beklentilerini burda okudugum gibi cok yusek tutmazsa, her hareketin altinda art niyet aramazsa, onyargili olmazsa birbiriyle anlasabilir saniyorum.

Ben kayınvalidemle çok iyi geçinirim. Önceden sorunlarımız oldu ama bunu kendi içimizde hallettik. 2 gelini var kayınvalidemin ve kendisi eltimle birlikte yaşar. İkimizlede arası çok iyidir. Özellikle anne olduktan sonra kayınvalideme çok haksızlık yaptığımı farkettim ve hatalarımı düzelttim. Kayınvalidemin hatalarını ise büyüğümdür diyerek sineye çektim. İnsanız hiç birimiz kusursuz değiliz. Ama konu evlat olunca yaşı kaç olursa olsun koruma güdülerimize engel olamıyor ve başkalarını kırabiliyoruz.
Ben kayınvalideme sınır koymadım, yatak odama girme, orayı burayı karıştırma, düzenimi bozma gelip bizde uzun süre kalma, işimize karışma falan gibi şeyler söylemedim. Evimin anahtarı kayınvalidemde de var kendi annemde de. Ben evde olayım veya olmayayım, gelir girerler. Hatta annemle birlikte gelip, otururlar, yemek yaparlar, hattaaaa (biraz düzensizimdir) evimin düzenini bile değiştirirler. Üstüne de bir ton laf işitirim. Bu nasıl ev biraz düzenli ol diye. Gülüp geçer elinize sağlık derim. Bunları sorun etmem, sorun etmediğim için de ne sinirlenirim nede eşimin başının etini yerim. Eşimde benim aileme böyle davrandı. 3 aile mutlu mesut gidiyoruz.

Sanirim ben de boyle bir gelin olurdum. Bile bile zarar vermedikleri surece biraz gevsek, hosgorulu olmakta fayda var. Ben neler okuyorum burda, kadina selam versen, "aman yuz verme, aman bastan tavrini koy, sankin kayinvalidenle samimi olma" turunden yorumlar. Yani, bu sefer ne oluyor? Gencler kayinvalideyi potansiyel dusman olarak gorup, kendince gardini aliyor, dikkat cekecek kadar uzak durabiliyor, hatta esinin ailesini tamamen disliyor. Mutlu mesut buyuk bir aile olmak yerine, birbiriyle catisan iki ayri taraf olmayi tercih ediyorlar. Yok yaa, ben boyle olmam herhalde. Bosu bosuna gerginlik, baska birsey degil.

ben sözlüyüm ve kayınvalidemi çok seviyorum:9:
bende burda bilerek konuları okuyorum ve halime şükrediyorum:)
3 görümcem ve 1 kaynım var sözlüm en ufakları ve en kıymetlileri acaip üstüne düşerler hele ablaları hergün arar:)
tanıştığım günden beri annesi , babası ve ablalarıyla ilgili tek bir sorunumuz olmadı şükürler olsunki:nazar:
farklı şehirlerdeyiz ve aradaki mesafe ve özlemden dolayıda böyle iyi niyetli olabilirler diye düşünüyorum ama:)
ama hoşuma giden bir kaç hareketleri ve davranışlarını söyliyim :))

geçen hafta düğünde sözlüm ortalarda olmadığı için kayınpederim beni dansa kaldırdı:) utandım ama bence çok hoştu...
geçen gün erkek arkım bana benim suçum olmadığı halde telefonda bağrdı ve hem annesi hemde babası kızmış:) babası o kıza her bağırdığını bana bağırıyor gibi düşün , bana saygısızlık yapıyor diye düşün demiş:nazar: anneside sen daha ne istiyorsun o kız en büyük fedakarlığı senin için şehir değiştirerek yapıyor aklını başına topla bir daha duymayım bağırdığını demiş:nazar:
her gittiğimde iş yaptırmazlar oturturlar sarılır öperler:) sanırım bu kadar samimi olmasalar şehir değiştirmeye cesaret edemezdim:)

kaynana ile olan her konuda şükrediyorum:) ama erkek arkımın bir lafı vardı onu kaynana gibi görmez annen gibi görürsen yaptıkları sana batmaz daha ılımlı olursunuz demişti :) sanırım annesine de onu kızın gibi gör dediki biz bu dengeyi kurduk:nazar:

inşallah nişan ve düğün arefesinde değişmeler olmaz:nazar:

ben sözlüyüm ve kayınvalidemi çok seviyorum:9:
bende burda bilerek konuları okuyorum ve halime şükrediyorum:)
3 görümcem ve 1 kaynım var sözlüm en ufakları ve en kıymetlileri acaip üstüne düşerler hele ablaları hergün arar:)
tanıştığım günden beri annesi , babası ve ablalarıyla ilgili tek bir sorunumuz olmadı şükürler olsunki:nazar:
farklı şehirlerdeyiz ve aradaki mesafe ve özlemden dolayıda böyle iyi niyetli olabilirler diye düşünüyorum ama:)
ama hoşuma giden bir kaç hareketleri ve davranışlarını söyliyim :))

geçen hafta düğünde sözlüm ortalarda olmadığı için kayınpederim beni dansa kaldırdı:) utandım ama bence çok hoştu...
geçen gün erkek arkım bana benim suçum olmadığı halde telefonda bağrdı ve hem annesi hemde babası kızmış:) babası o kıza her bağırdığını bana bağırıyor gibi düşün , bana saygısızlık yapıyor diye düşün demiş:nazar: anneside sen daha ne istiyorsun o kız en büyük fedakarlığı senin için şehir değiştirerek yapıyor aklını başına topla bir daha duymayım bağırdığını demiş:nazar:
her gittiğimde iş yaptırmazlar oturturlar sarılır öperler:) sanırım bu kadar samimi olmasalar şehir değiştirmeye cesaret edemezdim:)

kaynana ile olan her konuda şükrediyorum:) ama erkek arkımın bir lafı vardı onu kaynana gibi görmez annen gibi görürsen yaptıkları sana batmaz daha ılımlı olursunuz demişti :) sanırım annesine de onu kızın gibi gör dediki biz bu dengeyi kurduk:nazar:

inşallah nişan ve düğün arefesinde değişmeler olmaz:nazar:

maaşallah hep böyle olursunuz inşallah:nazar:
ama evlenince bunları hoş karşılamayabilirisn belki,ablalarının hergün aramasından rahatsız olabilirsin mesela,ilgi göstermelerinden,kardeşlerine sarılmalarından rahatsız olabilirsin belki:34:
böyle kaç tane konu okuduk:50:

Bu tarz kaynanaların genellikle kendi hayatı olmamıştır.
Bütün hayatları çocuk yetiştirmek ve evişlerinden ibarettir.
Belli yaşa gelince,çocukları evlenir ve onlardan müthiş bir beklentiye girerler.Bu arada gelinlerden de tabii...
Çocuklar baksın,yardım etsin,gezdirsin,gelsin,misafir etsin,oyalasın,eğlendirsin vs...
Bu tarz kaynanaların sosyal hayatı yoktur.Olsa zaten çocukların üzerine bu kadar düşmezler.

Bir de fazla sahiplenen,kıskanç kaynanalar vardır.Bunların kızları da (görümceler) kıskanç olur.
Oğlum benimdir,en değerli,ilk sırada ben varım.Gelin de kimmiş.Oğlumun evi benim evim diyenlerdir.
Normal bir anne-oğul ilişkisi varsa,görümce kötü veya kıskanç olmaz.
Genellikle böyle annelerin kızlarından kötü görümce çıkar.

Aile ilişkilerinde fazla içiçe olmak her zaman sorun getirir.
Anne babalar elbette evlatlarından ilgi beklerler,hatırını sormasını beklerler.
Ama bizde maalesef sınırlar aşılıyor.Çocukların kendi hayatları ve çekirdek aileleri olduğu kabul edilemiyor.

Bir de bize özgü olan "laf sokma" durumu var ki...Kelime olarak da çirkindir,uygulaması da son derece sinir bozucudur.
İnsanlar açıkça söylemek veya kibarca ikaz etmek yerine bu yola başvururlar.
Böylece karşı tarafın sadece antipatisini kazanırlar.Karşı taraf da aynı yolla karşılık verince rahatsız edici bir soğuk savaş başlar.
Bu yolda,çoğu zaman olan damada olur.
Aslında paylaşılamayan kişi damattır.Ama anne ve eş,birbirlerinden hırslarını alamayınca damada patlarlar.

Bu tarz kaynanaların genellikle kendi hayatı olmamıştır.
Bütün hayatları çocuk yetiştirmek ve evişlerinden ibarettir.
Belli yaşa gelince,çocukları evlenir ve onlardan müthiş bir beklentiye girerler.Bu arada gelinlerden de tabii...
Çocuklar baksın,yardım etsin,gezdirsin,gelsin,misafir etsin,oyalasın,eğlendirsin vs...
Bu tarz kaynanaların sosyal hayatı yoktur.Olsa zaten çocukların üzerine bu kadar düşmezler.

Bir de fazla sahiplenen,kıskanç kaynanalar vardır.Bunların kızları da (görümceler) kıskanç olur.
Oğlum benimdir,en değerli,ilk sırada ben varım.Gelin de kimmiş.Oğlumun evi benim evim diyenlerdir.
Normal bir anne-oğul ilişkisi varsa,görümce kötü veya kıskanç olmaz.
Genellikle böyle annelerin kızlarından kötü görümce çıkar.

Aile ilişkilerinde fazla içiçe olmak her zaman sorun getirir.
Anne babalar elbette evlatlarından ilgi beklerler,hatırını sormasını beklerler.
Ama bizde maalesef sınırlar aşılıyor.Çocukların kendi hayatları ve çekirdek aileleri olduğu kabul edilemiyor.

Bir de bize özgü olan "laf sokma" durumu var ki...Kelime olarak da çirkindir,uygulaması da son derece sinir bozucudur.
İnsanlar açıkça söylemek veya kibarca ikaz etmek yerine bu yola başvururlar.
Böylece karşı tarafın sadece antipatisini kazanırlar.Karşı taraf da aynı yolla karşılık verince rahatsız edici bir soğuk savaş başlar.
Bu yolda,çoğu zaman olan damada olur.
Aslında paylaşılamayan kişi damattır.Ama anne ve eş,birbirlerinden hırslarını alamayınca damada patlarlar.

yerinde bir tespit olmuşş:46::46::46::46:

maaşallah hep böyle olursunuz inşallah:nazar:
ama evlenince bunları hoş karşılamayabilirisn belki,ablalarının hergün aramasından rahatsız olabilirsin mesela,ilgi göstermelerinden,kardeşlerine sarılmalarından rahatsız olabilirsin belki:34:
böyle kaç tane konu okuduk:50:

birşey söylicem belki gülüceksiniz ama onu değilde beni aramalarını isterim :17:
çünkü benim orda onlardan başka kimsem olmıcak:17:
ben erkek arkadaşımı veya kocamı sadece diğer kadınlardan kıskanırım ablalarından , yeğenlerinden ve annesinden değil.
en azından yerimi biliyorum. ben yokken onlar vardı ve onların en kıymetlileri hepsinin üstünde anne kadar emekleri var...
dağdan gelip bağdakini kovma gibi bir niyetim yok. ya da onların hareketlerine yön vermek gibi...
benden önce nasıl davranıyorlarsa benden sonrada öyle davranmalılar bence böyle ufak tefek şeylerle sıkıntıya sokamam ilişkimi... burda okuyorum şok oluyorum yok görümcem eşimle fotolarını face koymuş yok görümcem gidince eşimin kolunun altından ayrılmıyor... ya tabikide ayrılmayacak kardeşi yaa ondan öte birşey varmı dünyada ki hangi canlı ile aynı yerde can bulabilirsinizki kardeşten başka...
insanlar yok kaynana yok görümce diye kendilerine sorun yaratıyorlar bence... zaten hayatta tutunmak gün geçtikçe zorlaşıyor birde bunları takamam valla..
he bu sözüm kesinlikle fesat kaynana ve görümcelerden uzak.. onların kategorisi farklı ama dediğim gibi burda bence insanlar pire için yorgan yakıyor... böyle aile olunmazkii? annenizin ya da sizin kardeşlerinizin tersi olmuyor mu oluyor ee onları yok sayabiliyor musunuz hayır? neden eşlerinin ailelerini yok saymaya çalışırlar anlam veremiyorum...
yok bana eşim yeter mutlu olayım ailesi önemli değil diye düşünende çok... öyle bir dünya var mı? leyleklermi getirdi bu insanı? sana yeter ama ona annesizlik yeter mi??
biraz objektif davranmalı bence...
inşallah yazdıklarım yanlış anlaşılmaz:16:

birşey söylicem belki gülüceksiniz ama onu değilde beni aramalarını isterim :17:
ben erkek arkadaşımı veya kocamı sadece diğer kadınlardan kıskanırım ablalarından , yeğenlerinden ve annesinden değil.
en azından yerimi biliyorum. ben yokken onlar vardı ve onların en kıymetlileri hepsinin üstünde anne kadar emekleri var...
dağdan gelip bağdakini kovma gibi bir niyetim yok. ya da onların hareketlerine yön vermek gibi...
benden önce nasıl davranıyorlarsa benden sonrada öyle davranmalılar bence böyle ufak tefek şeylerle sıkıntıya sokamam ilişkimi... burda okuyorum şok oluyorum yok görümcem eşimle fotolarını face koymuş yok görümcem gidince eşimin kolunun altından ayrılmıyor... ya tabikide ayrılmayacak kardeşi yaa ondan öte birşey varmı dünyada ki hangi canlı ile aynı yerde can bulabilirsinizki kardeşten başka...
insanlar yok kaynana yok görümce diye kendilerine sorun yaratıyorlar bence... zaten hayatta tutunmak gün geçtikçe zorlaşıyor birde bunları takamam valla..
he bu sözüm kesinlikle fesat kaynana ve görümcelerden uzak.. onların kategorisi farklı ama dediğim gibi burda bence insanlar pire için yorgan yakıyor... böyle aile olunmazkii? annenizin ya da sizin kardeşlerinizin tersi olmuyor mu oluyor ee onları yok sayabiliyor musunuz hayır? neden eşlerinin ailelerini yok saymaya çalışırlar anlam veremiyorum...
yok bana eşim yeter mutlu olayım ailesi önemli değil diye düşünende çok... öyle bir dünya var mı? leyleklermi getirdi bu insanı? sana yeter ama ona annesizlik yeter mi??

Bence evlendiğin zaman kocanla başbaşa kalmak isteyeceksin, kendi düzenini kurmak isteyeceksin.. Ve şu ben yokken onlar vardı onlar yokken ben vardım gibi sözleri de bir kenara bırakın lütfen.. Siz o kişiyle hayatlarınızı birleştiriyorsunuz..Yeri geliyor anneden babadan önce geliyor eş..Anneyi babayı haftada ayda veya yılda bir görürsün ancak eşinle her an beraber olacaksın.. Kendi evlatlarınız olacak ve artık hayatınızı karı-koca-evlat üçgeninde çekip çevirmeniz gerekecek...Elbette ki ben kayınvalideyi at bir köşeye demiyorum ama, kendinizi de hafife almayın...Kayınvalidenizin kendi kayınvalidesiyle ilişkileri nasıl acaba? Benim kayınvalidem mesela kayınvalidesi yaşlı ve yalnız ama yılda ancak gider ya da yanına çağırır.. Demem o ki kendileri elin oğlunu nasıl anasından babasından ayırıyorsa(sözüm benim kayınvalidem gibi olanlara), kendi oğlunu da bir başkasının kendisinden ayırması zor olmasa gerek..Olmamalı da...

Bence sen bir evlen aradan en fazla bir yıl geçsin , sonra gel buraya yaz.Hala aynı düşnüyorsan diyecek lafım yok. Gerçi ben kayınvalidemle çok iyi anlaşırım , çok şükür.Çünkü etliye sütlüye karışmaz, beni savunur , inanılmaz anlayışlıdır.Bende gelin oldum bilirim der.Ama gel gelelim bekar ve 35 yaşında olan görümcem ve babaları hiç böyle değildir.Bende kayınpederden yana şanssızım.Kayın valide hassas olur , oğlunu paylaşamaz falan ya bizde bu yok ama kayınpeder oğlunun bana laf geçirmesini ve onların kurallarına uydurmasını bekler.Herşeyin bir yakışanı varmış (Evlendikten sonra duymaktan nefret ettiğim bir laftır) En basit bir örnek, nişanlıyken buzdolabı ve bulaşık makinesi almıştık.Onların üst katında oturuyorum bu arada. Eşyalar nişanlım işteyken gelmiş , tabi bunlar evdeler onlar teslim almışlar.Bu eşyaları benim kredi kartımdan geçirdiğimiz için fatura benim adıma düzenlenmişti.Kayınpeder kayınvalidemin kafasını şişirmiş bak gördünmü kızın üstüne yapmış beyaz eşyaları diye :) ona göre bu oğlunun bana söz geçiremediği belirtisi sanırım.Bunun gibi neler neler.Bıktım usandım ama hala eşimi bekliyorum harekte geçsin diye :( Belkide bu durumlar kv ve kp lerin iyi anlaşamaması ve beraber vakit geçiremedikleri için evlatlarına kendilerini adayıp sürekli onları düşünmelerinden kaynaklanıyordur.Halbuki emekliler gidin turlarla tatillere, gezmelere en güzel zamanlar çalışmak yok sorumluluk yok çok şükür sağlık yerinde evlatların evlenmiş veya arrtık kendine bakabiliyo.Ama artık sevgi saygı ortak nokta olmadığı için,belkide geçmişte çalışmaktan fırsat bulup doğru dürüst dertleşemedikleri için bilemem ama ilişkiler kopmuş.Bazen benim aklıma sebep bu olabilir gibi geliyor.Bilmem ne dersiniz?

Vallahii aylardır aklımı kurcalayan konu hatta konu bile açmıştım kv yakın oturucam evlenince yani kısmetse 2,5 ay sonra şimdilik bir sorun yok ama o kadar yakın olmak neler doğurur bilemiyorum. Şimdiden önyargılı olarak kendimi dolduruşa getirmek de istemiyorum ama burdan okuduklarım,etraftan duyduklarım beni o kadar etkiliyor ki İnşallah sadece gereksiz korkudur hissettiklerim , hatta burda bir arkadaş demişti ki az görüp az duymak gerekiyor kimi zaman mutluluğumuz için doğru sanırım....

Arkadaşlar benim çok şükür ki kaynanamla öyle sorunlarım yoktur sadece oğluşuna pek düşkündür kendi kararlarını empoze etmeye çalışır ama aman aman huzursuzluk çıkaracak boyutlarda olmadı.:23::23::23::23::23::23:
Ama konulara bakıyorum da neler neler var...Belki biz tek taraflı mı görüyoruz diyorum ama, nedir kaynanaların gelinlerle alıp veremedikleri? :26::26::26::26::26::26:
Biz de mi acaba kaynana olunca aynı olacağız gelinlerimize karşı..:47::47:
Var mı kaynanasıyla çok iyi geçinen? Sırrı nedir söyleyin de dertlere derman olun :kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:

...bence tek sorun erkek annelerı oğullarına daha duskun oldugu ıcın oglunun sevdiğini onlar rakıp görüyorlar kendılerıne

Son düzenleme:

Ah pollyanna vah pollyanna. :9:

bence bu konu gelinden geline kaynanadan kaynanaya değişir herşey karşılıklı derler ama bu bazen hiç doğru olmaz hep büyüktür saygıdır derken ezerler biz gelinleri:19: oysa ki bizleri kızları gibi görseler onlar için yaptıklarımızı görseler bir allah razı olsun deseler teşekkür etseler biz de onları annemiz gibi görürüz ancak böyle çözülür gelin kaynana çatışması haksızsam haksızsın deyin:26:

Bekara koca bosamak kolay derlerdi de inanmazdim...:) davulun sesi uzaktan hos gelir diyorum.hey gidi sevgi dolu teletabiiis gibi gelindim...hey gidiiiiininiuijjiii:) hayirlisi olsun.ama hepsi ogullariyla evli unutmayinnn.tavuga bi kis deyin bakin neler oluyor olmuyo öle benim artik bi kizim daha var falan hikayeymis.hep he diceksen tamam canim.ama öz annemle didisir dururuz e madem oz annem gibi gorcem sevmedigim biseyi de soylerim...ammmaaaaaa etli ve sütlüye karisikmis muameleye tabi olursaniz şaşirmayin..

benim kaynanam yok haliyle hiçbir zaman kaynanası olan kadınlar kadar empati kuramam buradaki konularla ilgili. ama şu bir gerçek ki sonuçta ataerkil bir toplumuz, kadının tam anlamıyla statü ve söz sahibi olabilmesi için bir oğul doğurup, büyütüp, evlendirmesi gerekiyormuş gibi bir kanı var toplum ve özellikle erkekler gözünde.

kadın yıllarca ezilir, aşağılanır, horlanır gençliği heba olur, oğlunu evlendirip bir gelin sahibi olunca da belki hayatında ilk kez söylediği şeyler işitilir, sözü geçmeye başlar bunun sarhoşluğunu yaşayan bir kısım kaynanalar da birer canavara dönüşür. yani aslında sorun yine ataerkillik bana göre.

benim kaynanam yok haliyle hiçbir zaman kaynanası olan kadınlar kadar empati kuramam buradaki konularla ilgili. ama şu bir gerçek ki sonuçta ataerkil bir toplumuz, kadının tam anlamıyla statü ve söz sahibi olabilmesi için bir oğul doğurup, büyütüp, evlendirmesi gerekiyormuş gibi bir kanı var toplum ve özellikle erkekler gözünde.

kadın yıllarca ezilir, aşağılanır, horlanır gençliği heba olur, oğlunu evlendirip bir gelin sahibi olunca da belki hayatında ilk kez söylediği şeyler işitilir, sözü geçmeye başlar bunun sarhoşluğunu yaşayan bir kısım kaynanalar da birer canavara dönüşür. yani aslında sorun yine ataerkillik bana göre.

Evet bu açıdan hiç bakmamıştım olaya..Bu teze göre şuan ezilen taraf biz olacağız ve Neticede biz de kaynana olduğumuzda gelinimizi ezeceğiz bu döngü de böyle döner durur :27:
Ama geliniyle arkadaş gibi günlere giden, gezen tozan kaynanalara ve gelinlere çok imreniyorum:50:

Evet bu açıdan hiç bakmamıştım olaya..Bu teze göre şuan ezilen taraf biz olacağız ve Neticede biz de kaynana olduğumuzda gelinimizi ezeceğiz bu döngü de böyle döner durur :27:
Ama geliniyle arkadaş gibi günlere giden, gezen tozan kaynanalara ve gelinlere çok imreniyorum:50:

bende çok imreniyorum

ben yakın oturdum evelndiğimin ertesi akşamı kapıma geldi misafirim oldu
aynıbinada oturdum neden akşam yemeğini haber vermekte geciktim diye kötü oldum
şimdi uzak oturuyorum eşimi pohpohlayıp fitleyip bende soğutma derdi

yaptıklarımı bir tarafa yazıyorum yapılanları bir tarafa yazıyorum denge arasında dağlar var yahu

Back
X