Nedir güçlü olmak

derin_elvinnn

Gülümse bitsin karanlık...
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
660
959
103
öfken hüznün birbirine karışırken karnından başlayıp göğsüne oturan ağırlığı yok saymaya çalışmak mı?, bıraksan höyküre höyküre ağlayacağın halde hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya çalışmak mı, boyunu aşan zorlukları herşeye rağmen göğüslemeye çalışmak mı, elindekilere sonsuz şükredip sağlık dilemek mi, Zamanla katılaşıp herkese herşeye karşı hevesini, neşeni kaybetmek mi?????
Evet güçlüyüm güçlü olmaya çalışıyorum ama içim yangın yeri.
Evet biliyorum herkesin türlü türlü derdi var. Evet biliyorum hayat kimse için kolay değil.
Hiçbir zaman neden Allahım demedim, her zaman boynum eğik rabbimin vardır bir bildiği.

herşeyin elbet sebebi var ama bazen dünyanın tüm yükünün üzerimizde olduğunu hissettiğimiz zamanlarda yok değil..
sabretmek dua etmek gerek elbet geçecek...
düşünme hiçbirşey çık dışarı varsa sahilde yürü yoksa bir çocuk parkına git çocukları izle onlarla neşelen gülll
gülmek sana çok yakışıyorr :)

belki tesadüf ama tesedüflere inanmıyorum tamamen tavafuk yazdığım mesajdan sonra profilindeki gülümse bitsin karanlık yazısını gördüm :)

Guclu olmak , yasanilan herseye karsi ayakta durabilmek

Yikildiktan sonra tekrar ayaga kalkmak

Hayat nesesini , yasama sevincini kaybetmemek

Yasanilan her kotu olayi alinmasi gereken ders olarak gorup , bunu da ogrendim hayat hadi siradaki gelsin diyebilmek

Hayatin ne kadar zor ama bir o kadar da guzel oldugunun farkinda olmak

Ve gerektigi zaman honkure honkure , haykira haykira aglamak

Ama en onemlisi yasanilan herseye ragmen yasam sevincini kaybetmemek..

Oyle zamanlar yasadim ki , yetti be istemiyorum guclu olmayi dedigim gunler oldu , anlik saniyelik isyanlardi , hepsini atlattim , hep sukur dedim , daha beteri de olabilirdi ..

Insanin bunaldigi zamanlar oluyor ama guclu olmak bu donemi gulumseyerek atlatmak ve yasam sevincini kaybetmemektir

Derdi olmayan, boyundan büyük gücünden fazla binbir türlü sıkıntıyla uğraşan bir sürü insan var kimisi sağlıkla kimisi ailesiyle kimisi evladıyla sınanıyor, tam ohh be bu dert de bitti derken yeni bir engel dan diye çıkıveriyor önüne. Biz buna hayat diyoruz düşe kalka yürümeyi bazen koşmayı öğretiyor, pamuklarca yumuşak kalbini katılaştırdığı da oluyor, yüzdeki oluşan her çizgi bir elemi bir hüznü taşıyor, geçip giden yıllar sırtına bir yükü bırakıp da gidiyor, gökyüzünü hep kara bulutlar kaplıyor. Ama o kapkara bulutların ardından gökkuşağının çıkacağını da bilmek gerekiyor, kalbinin tebessümle nasıl eski haline döneceğine inanman gerekiyor, yüklerini atıp özgürce koşmak da senin elinde. Yani diyeceğim o ki imtihan bu biri geliyoor biri gidiyor her halimize çok şükür bin şükür :))

Öncelikle uç noktalara savrulmayın. Ne içinize atıp dimdik güçlü duracağım diye çabalayın ne de yerlerde sürünecek kadar kendinizi kaybedin. Kendinizi biraz rahat bırakın yeter; ağlamak, üzülmek çok insani duygular. Bunlar sizi asla güçsüz yapmaz. Bunları yaşamaktan da korkmayın lütfen. Olacak olan olur, bunu çoğu zaman değiştiremeyiz ama bunları karşılama biçimimizi değiştirebiliriz. Sakin olun, hiçbir şey sonsuza dek sürmüyor buna acı da dahil..

imtihan sizi güçlü olmayı öğretir..
o bin bir zorluklari da...
ayakta dimdik kadin olmayı...
güçlü kadin ağlamaz o kadar şeye agladiktan sora...
herşeye de gülmez... gülüp gülüp saf saf etrafa bakındıktan sora....
olgunlaşir daha sert bir kadin olur.. güçlü kadin...
ben yaşadıklarimdan ders aldim...
kimseyi güvenmemeyi öğrendim bu hayatta..
özel hayatimi kimseye anlatmamaya...
susup bakınmayı.. gerekli cevap vermeyi...
acı tatlı geçti işte ama acilar güç yaptı bende...

öfken hüznün birbirine karışırken karnından başlayıp göğsüne oturan ağırlığı yok saymaya çalışmak mı?, bıraksan höyküre höyküre ağlayacağın halde hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya çalışmak mı, boyunu aşan zorlukları herşeye rağmen göğüslemeye çalışmak mı, elindekilere sonsuz şükredip sağlık dilemek mi, Zamanla katılaşıp herkese herşeye karşı hevesini, neşeni kaybetmek mi?????
Evet güçlüyüm güçlü olmaya çalışıyorum ama içim yangın yeri.
Evet biliyorum herkesin türlü türlü derdi var. Evet biliyorum hayat kimse için kolay değil.
Hiçbir zaman neden Allahım demedim, her zaman boynum eğik rabbimin vardır bir bildiği.
düşsende kalkmayı bilmek, kimseden medet ummadan sorunlarının üstesinden gelmek demek bana göre..

isyan da edersin zaman zaman ama sonra atakların geçince haline şükredersin, iyikilerini düşünürsün işte güçlü olmak budur..!

''Çok ilginç! Ne güzel gülüyorsun oysa.. Çok neşeli bir insansın.''

Gibi cümleleri duyuyorsan eğer.

Bunca derdin üstüne herkesi şaşırtacak kadar güzel gülebiliyorsan,
O tatlı gülümseyişini soldurmamayı başardıysan
güçlüsün demektir..
Çok şükür soldurmayan Rabbime..

Güçlü olmak nedir in çok farklı geniş tanımları olabilir ama burda tanımdan ziyade şunu söylemek istiyorum: siz de farkettiniz mi hep güçsüzler ya da güçsüz görünenler kırılgan olanlar mutlu. Ayağına taş değse bunu büyüten mesele haline getiren insanların ayağına taş değmiyor, her işleri tıkırında gidiyor ve mutsuz olanlar güçlüler güçlü olmak zorundalar. Şunu şunu yaşadım ama yıkılmadım güçlüyüm deriz ee noldu madalya mi takıldı güçlüyüz dye. Biz güçlendikce gelsin dertler kederler... nasılsa biz güçlüyüz! Ben güçlü değil mutlu olmayı tercih ederdim.

Güçlü olmak nedir in çok farklı geniş tanımları olabilir ama burda tanımdan ziyade şunu söylemek istiyorum: siz de farkettiniz mi hep güçsüzler ya da güçsüz görünenler kırılgan olanlar mutlu. Ayağına taş değse bunu büyüten mesele haline getiren insanların ayağına taş değmiyor, her işleri tıkırında gidiyor ve mutsuz olanlar güçlüler güçlü olmak zorundalar. Şunu şunu yaşadım ama yıkılmadım güçlüyüm deriz ee noldu madalya mi takıldı güçlüyüz dye. Biz güçlendikce gelsin dertler kederler... nasılsa biz güçlüyüz! Ben güçlü değil mutlu olmayı tercih ederdim.
+1000000 keşke bir tek onu düşünmüyorum o her şekilde başının çaresine bakar diyen bir annem olmasaydı :(

Tamı tamına beni anlatmışsınız midene göğsüne bi yumruk oturur ya için yangın yeri olurda sesin çıkmaz ya..vardır Rabbimin bi bildiği dedim buda bizim sınavımız dedim hep.neden diye isyan etmedim asla bunuda yaşamam gerekiyormus dedim.Rabbim imtihanımizdan kolayca geçmemizi nasip etsin..

Nemidir güçlü olmak sabah gün ağardığında el içine karıştığında yaşam temposuna katılmak gitmek gelmek çocuklarla ilgilenmek yemek yedirmek gördüğün iki kişiyle ayak üstü konuşmak arkandan ne ladar mutlu kadın ne kadar güçlü kadın ne kadar bilgili görgülü kadın dediklerini duymak çocuklarına yetebilmeyi onları mutlu görmeye çalışmak oynamak güldürmek huzurla yataklarına yatırıp sessiz sessiz ağlamak içini boşaltmak güçlü olmak benim için herkese herşeye yetebiliyo ken herkesin parmakla gösterdiği özendiği kişi iken bir tek eşe yaranamamanın ezikliğini beğenilmemenin enerji sömürmesini yaşayıp sızmak sabah hiç bi şey olmamış gibi yola devam edebilmek güçlü olmak benim için böyle

+1000000 keşke bir tek onu düşünmüyorum o her şekilde başının çaresine bakar diyen bir annem olmasaydı :KK43:

Benim annem de benim için hep hiç düşünmem onu o her yükün altından kalkar der..

Ben kendimi düşündürmüyor olduğum için iyi hissediyorum ama..
Nefesim yettiği sürece annem beni düşünmesin, benim için üzülmesin..

Bu konuda böyle garip bir sorumluluk duygum var.
Bazen ağır geliyor ne yalan diyeyim..

Salya sümük anne kucağına yaysaydım kendimi belki en ihtiyacım olan şey budur.
Ama yapmamalıyım!

Back
X