Nefesim kesiliyo hak etmediğim sözler duydum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
siz de vermeyin o ölürse ev kocanıza kalır 2 eviniz olur.

Şöyle oluyor dil mi
Şimdi tapu kv nin üzerine olduğu için
O da ölürse mallar 2 kardeşe kalmış oluyor.
Ama iki kardeşten konu sahibinin eşi vefat ederse
Vefat eden mirasçının payı eşine kalıyor.
Yani görümce ve konu sahibi arasında miras bölünüyor.

Bu insanlar uyuyor ölünce uyanacaklar ne yazık ki..
Canım kalk evine git daha fazla kalma kv evinde.
Görümcene ve kv de bence mesafe koy mutlaka.

eşi ölürsemirask.valide ve eş yarı yarıya olacak(çocukları olmadığından)
eşin hakkı 3/8 ya 3/16 3/ 16olacakk.valide ve eş, yine diğerleriylemüştereksin ama

Sizi bilmem ama görümceniz babasının acısını çabuk unutmuş belliki.. Allahım olmaz olsun böyle evlatlar!

Devlet e kalırsa ikiye bölmez Ada'mın annesi de sağ. 3 e böler. Kv nin kendi evi var mı?
Burda iş kocada bitecek. Belli ki seni hala benimsememişler. Çocuk olduktan sonra ancak benimser bunlar. Eşin senin mal derdine düştüğünü söylemiş. Ona fikrin zaten kendisine ait olduğunu, oturduğunuz evi üzerine alcağını onun söylediğini hatırlatıp beni dışlamaları üzücü diyebilirsin. Sen daha sağken ölümün üzerine hesap yapılması da ayrı bir durum diyebilirsin. Burda eşinin kendi Hakkı'nı koruması lazım. Sen yabancıysan görümcenin kocası da yabancı

Hayır benim anlamadığım, görümce arsızlık yapmış, konu sahibi kayınvalidesinin ölümü halinde mirasın görümcesine yarayacağını çünkü oturdukları evin daha değerli olduğunu ve diğerinden iyi olduğunu söylüyor. Yani herkes iyinin peşinde. Öyleyse şimdiden verecekler vesaret ilamını paylaşım yapılacak iş bitecek.

Bunda sonra hiç ımursamayın bence
ne biçim ne çirkin bi insanmış eşinizin aklı varsa ona ağzının payını verir

Devlet onu şu anda 3 e böler. Herkes hakkına razı olur.

açıkçası eş ölse de siz hala görümce ve k.valide ile müşterek oluyorsunuz, evin tamamı size geçmiyor yani

UOTE="senos1992, post: 48442897, member: 754721"]Evi barkı onların olsun gözleri doyar belki ben hepsinden vazgeçtim peki simdi eşime nasil davranmaliyim cok kirginim ona benim ev mal mülk için surat astigimi düşünmesini istemiyorum.[/QUOTE]
Belli ki görümce şirret. Canım şimdi sen olgun davranır surat asmaz isen eşinin gözünde değerli olursun çünkü bunları konuşmak için çok erken. Eşin zaten demis 40ı çıksın konusuruz diye.
Ayrıca senin koçan ölürse gizeme kalan ev görümce ölürse de enisteye kalabilir bu mantık yanlış olduğunu ifade edersin. Hem niye kocana birşey oluyormuş ?? Sen benim kocama birşey olsun mu istiyorsun falan dersin o vakit şimdi boşuna "NEFESİN DARALACAK KADAR ÜZÜLME. Ayrıca imza vermem demesi hukuki anlamda hiçbirşey ifade etmiyor ki cahil bunu bile bilmiyor

bence buna sinirlenmekte kırılmakta ve tepki göstermekte kesinlikle haklısın. sen de mal mülk peşine düşmüşsün diyenlere aldırma bence, kocanla kardeşi kendi babalarını unutmuş da miras derdine düşmüşse bu durumda sen mi oturup yas tutacaksın? kocana da restini çek, hayvanlık yapıp kardeşinin sana öyle konuşmasına nasıl izin veriyor anlamıyorum ya. sanki kendisi, kendi kocası daha önce ölemezmiş gibi neler düşünüyorlar...

bana görümcem böyle bir laf edecek bir daha yüzüne bakmam, onu koruyanın da burnundan getiririm. bir daha yüzyüze gelmem ya ne demek bu böyle... daha 10 gün önce babası ölmüşken abisinin ölümünü ağzına almak ne kadar ayıp.

kocan da senin surat asmanla uğraşacağına çalışarak aldıysa o evi kendi emeğinin hakkının peşine kendisi düşsün.

çocuk olursa öyle olmuyor çocuk olmadıgı için öyle oluyor

Konu sahibi yanlış anlama ama zaten eşinde
Oturduğunuz evi üzerine alamayacak göz yok bence.
Konuyu bu kadar erken açtığına göre..
Görümcen de dişli çıkmış ama bunu senin üzerinden
Terbiyesizce gerçekleştirmiş.

Kısaca sen bırak yesinler birbirlerini.
Tek yapman gereken görümce ile görüşmemek olsun.

neyse ki malım mülküm yok, kimse arkamdan mal kavgası yapmayacak
az bekleselerdi adamın toprağı kurusaydı yahu.

ölenin eşi-altsoyu(çocuk)-üstsoyu(anne baba) hayattayken yansoy(kardeş) mirasçı olamaz

Tapu ölenin üzerine olsa dediğin doğru
Ama biz tapu kv denin üzerindeyken ne olur onu
konuşuyoruz :)
Yani görümcede kv nin kızı olduğu için miraşçı şu durumda.

evet yaa konuyu acan bunlar ev derdine düşen de bunlar.ancak konu sahib,nin söylediğine göre kocası almış ödemiş o evi.eger öyle değilse kardesine kendi evinin degeri üzerinden diğer evin degerini düşerek kalanı ödemesi gerekir.kimseye hak geçmemeli kimsenin hakkı kimsede kalmaz kardes bunu dile getirirken belki cesaretsizlikten belki eziklikten konu sahibini kullanmak istiyor.ancak dert eşitsizlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…