- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Bende diyorum ki
O istemese de eşinin miras payı
Zaten otomatik olarak sana geçiyor.
Veraset ilamıyla (bu kısım yanlış olmasın
Çok küçüktüm pek hatırlamıyorum)
Mesela dedemin taşınmazları için
Mirasçılar kısmında Amcalarım ve halalarımın adı
yazarken
Babamın adı yazması gerekirken vefat ettiği için
Annemin adı ve çocukları yazıyordu.
cocuklar oldugu icin babanizdan anneye kalan miras daha fazla..
cocuk olmadigi durumda cuzzi bi miktar ese kalir ve gerisi diger yakin akrabalar arasinda pay edilir.(anne baba kardesler)
alinan ev zaten evlilik oncesi edinildigi ve kp uzerine oldugu icin zaten geline cok bisey kalmaz..ki bence bunlar gercekten 10 gun once vefat adamin evinde konusulacak konular degil.
konu sahibi hic bu konuda yorum yapmamaliydi.
gorumce konussun dursun,suan karsilik vermek gerekmezdi.
konu sahibinin alinmasi gucenmesi gereken bi durumda yok,benim esim tek cocuk,annenin mali mulku var,hatta bikac evi arsayi esimin uzerine yapmislar bile..Allah gecinden versin kv olse filan esime baya tasinmaz mal kaliyor ama inanin Allah esimin canini sag etsin,umrumda olmaz anasindan kalan mirasdan payima ne duser ne dusmez..Allah herkesin kendine versin,elden ayaktan dusurmesin.
Canım bende seninle aynı fikirdeyim
Hatta bana kalan miras payını bedeli belli olmadığı halde
Hiç düşünmeden diğer 2 kardeşime devredeceğimi söyledim.
Ki az bir miktar olmadığından eminim.
Paraya değer verseydim ohooo.
Ama ben daha çok şartları göz önünde bulunduruyorum.
Ben iyi kötü evimi aldım, durumum iyi.
İsterim ki abim ve kız kardeşimde mülk sahibi olsunlar.
Aynı şey eşimin tarafı içinde geçerli.
Onun da zaten bir erkek kardeşi var önümüzde ki yıl evleniyor
Ev alacak durumda değilller.
Yarın öbürgün eşimin ailesine birşey olsa kardeşlerim için yaptığım
şeyi eşimin kardeşi içinde yaparım.
Yani anne babasının 1 tane evi var onuda onlar satar ev alırlar.
Asla hak hukuk aramam.
Fakat işte zurnanın zortladığı yere geliyorum :)
Görümcem çıkıp ta
Abi ben imza vermiyorum, yarın sen ölürsen shapese kalmasın
Bir şey annem ölsün o zaman hallederiz gibi bir yaklaşımda bulunursa
Bu benim umrumda olur.
Dediğim gibi tüm çirkinliğini kendisine aynı şekilde iade ederim.
Yani bu yiyip yutabileceğim bir şey asla olamaz.
tabi haklisiniz,hak icin mucadele edilir bende size katiliyorum ama konu sahibi tepkisinde cok aceleci olmus..
uzulur kirilir herkesin yapisi ama hani laf yerinde agirdir,zamani gelince konusulur.
yoksa tabi dunya mali da yasayana kiymetli.
ama su da var,oyle imza vermiyorum shapes`e kalmasinla gemi yurumez,miras hukuku diye bisey var,ancak konusulur iliskiler gerilir o kadar..
bence kv en kestirme ve hizli cozumu bulmus,ben olunce ne yaparsaniz yapin deyip kestirip atmis yoksa olay bence daha da cirkinlesir,insanlar bi yas tutsun once.
Gerçekten hak size aitse bile biraz daha beklemelisiniz esiniz bi babasinn ölümüne alışsin herkeste öyle sozMerhaba arkadaşlar sizden ricam yazıcaklarımı dikkatli okumanız zira bi suçlamayı daha kaldıracak gücüm kalmadı..
5 aylık evliyim 10 gün önce kayınbabam vefat etti kendi babam gibi severdim çok yıprattı ölü mü beni. Bu on gün boyunca kayınvalidemin evinde kaldık eşimle beraber hala kalıyoruz. Eşimler 2 kardeşler bi kız kardeşi var evli.
Şimdiye kadar hiç bi tartışma yaşamadık onunla ama hiç bi zamanda tam anlamıyla yakınlasamadik ben ne kadar yaklaşmaya çalışdıysam soğuk durdu hep bana..
Neyse konuya geçiym dün eşim kardeşini aradı bizim oturdugumuz evi babam bize verdi diğer evide sen alcan dedi oda tamam dedi sonra kapatırken dediki abi bi dakika sana bisey olursa o ev gizeme mi kalcak gizem ben oluyorum bu arada..ben imza falan vermem olmaz öyle şey dedi şok oldum kalakaldım öyle o kadar zoruma gitti ki dünden beri ağlıyorum.. Kayınvalidemle kayınbababım ölüsü üzerinden duygularımızı sömürmeye başladı iki evide vermiyorum ben ölünce alırsınız dedi ama bizim oturdugumuz evi eşim kendi çalisarak kazanarak aldi tapusu babasinin ustunde derdim ev falan değil Allah canımı alsın ki değil ama dünden beri moralim bozuk olduğu için bana söylemedigi laf kalmadı eşimin..
Babam öldü sen ev derdindesin diyo konuyu açan kendileri ama ben hakkımı savununca suçlu oldum aç gözlü oldum.. Nasıl davranmam gerekiyo bundan sonra bana yardımcı olup bi akıl verir misiniz..
imzası lazım degıl her ıkı evdende ıkısıne pay düşecek eninde sonundaEşimin kardesiyle arası hiç iyi değil sürekli kavga ederler cenaze günü bile kavga ettiler. Ikisininde birbirine güveni yok eşim babamın kırkı çıkınca hallederiz sorun çıkarma dedi kardeşine 2 eşit paya bölüncek ama görümcem kabul etmiyo imza vermem sen ölürsen gizeme kalır dedi
O ölürse kime kalacakmış pekiEşimin kardesiyle arası hiç iyi değil sürekli kavga ederler cenaze günü bile kavga ettiler. Ikisininde birbirine güveni yok eşim babamın kırkı çıkınca hallederiz sorun çıkarma dedi kardeşine 2 eşit paya bölüncek ama görümcem kabul etmiyo imza vermem sen ölürsen gizeme kalır dedi
10 günde bu muhabbetlere neden giriliyor anlamış değilim.Zaten kimse miras meselesinde keyfi davranamaz.Hukukta ne diyorsa o.Sen hiç müdahil olma.Hiç karışma.Ama görümceyle arana koca bir set çek.Uzak dur tavır koy.Merhaba arkadaşlar sizden ricam yazıcaklarımı dikkatli okumanız zira bi suçlamayı daha kaldıracak gücüm kalmadı..
5 aylık evliyim 10 gün önce kayınbabam vefat etti kendi babam gibi severdim çok yıprattı ölü mü beni. Bu on gün boyunca kayınvalidemin evinde kaldık eşimle beraber hala kalıyoruz. Eşimler 2 kardeşler bi kız kardeşi var evli.
Şimdiye kadar hiç bi tartışma yaşamadık onunla ama hiç bi zamanda tam anlamıyla yakınlasamadik ben ne kadar yaklaşmaya çalışdıysam soğuk durdu hep bana..
Neyse konuya geçiym dün eşim kardeşini aradı bizim oturdugumuz evi babam bize verdi diğer evide sen alcan dedi oda tamam dedi sonra kapatırken dediki abi bi dakika sana bisey olursa o ev gizeme mi kalcak gizem ben oluyorum bu arada..ben imza falan vermem olmaz öyle şey dedi şok oldum kalakaldım öyle o kadar zoruma gitti ki dünden beri ağlıyorum.. Kayınvalidemle kayınbababım ölüsü üzerinden duygularımızı sömürmeye başladı iki evide vermiyorum ben ölünce alırsınız dedi ama bizim oturdugumuz evi eşim kendi çalisarak kazanarak aldi tapusu babasinin ustunde derdim ev falan değil Allah canımı alsın ki değil ama dünden beri moralim bozuk olduğu için bana söylemedigi laf kalmadı eşimin..
Babam öldü sen ev derdindesin diyo konuyu açan kendileri ama ben hakkımı savununca suçlu oldum aç gözlü oldum.. Nasıl davranmam gerekiyo bundan sonra bana yardımcı olup bi akıl verir misiniz..
10 gün önce babasını kaybeden kız bunları mı düşünüyor?Merhaba arkadaşlar sizden ricam yazıcaklarımı dikkatli okumanız zira bi suçlamayı daha kaldıracak gücüm kalmadı..
Merhaba arkadaşlar sizden ricam yazıcaklarımı dikkatli okumanız zira bi suçlamayı daha kaldıracak gücüm kalmadı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?