• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefret ediyorum şu kadından

Hayır bana fark etmez modunda. Aklınca benim iki çocukla bunu yapmaya cesaret edemeyeceğimi, pişman olacağımı düşünüyor. Dün kızıma ithafen birileri pişman olursa kendisi gelsin ben gelip alamam diyor özgüvene bakar mısınız? Daha önce bir kere terk etmiştim onu kendisi benim peşime düşüp barışmaya çalışmıştı şimdi iki çocuk var ortada diye güven geldi herhalde kendisine. Ama benim kararım net, bu evlilikte radikal değişiklikler olmazsa devam etmeyeceğim, normalde olursa da etmezdim ama o da çocuklarım için olsun.
Çocuk var diye burnunu sürtmeye çalışıyor adama bak yaaaa hepsi aynı bu erkek milletinin , cocuk yapınca evliliği garantilediklerini sanıyorlar..

Daha fazla eşinizle ya da annesi ile yüz göz olmamaya çalışın, çünkü doğumdan sonra sağdan soldan yeni bebeğiniz oldu, kolay mı yuva yıkmak, bu çocuk(lar) babası ile büyümesin mi gibi bir sürü laf ve baskı göreceksiniz. İlla sizin ailenizden olmasına gerek yok, konu komşu bile akıl verme hakkını kendinde görecek.

Üstümüze vazife olmayan şeyleri sorup öğrenmeye bayılırız, haliyle nasihat vermek de aynı şekilde.
Ne olur ne olmaz, daha fazla yüz göz olmayın.

Diyelim ki devam etti evlilik, kayınvalidenizin ya da bir başkasının dış kapının dış mandalı olduğunu, gerekirse kapı-telefon kapatması ile evin dışında kalacağını unutmayın. Siz görüşmeyin, bırakın eşiniz görüşsün, torunlarını görsün.
Sizdeki mantık yanlış, çocuklarımla niye görüşecek gibi bir şey yazmıştınız, e siz de onun çocuğu ile berabersiniz.

Umursamamak için bir yöntem bulmaya çalışın.

Daha fazla eşinizle ya da annesi ile yüz göz olmamaya çalışın, çünkü doğumdan sonra sağdan soldan yeni bebeğiniz oldu, kolay mı yuva yıkmak, bu çocuk(lar) babası ile büyümesin mi gibi bir sürü laf ve baskı göreceksiniz. İlla sizin ailenizden olmasına gerek yok, konu komşu bile akıl verme hakkını kendinde görecek.

Üstümüze vazife olmayan şeyleri sorup öğrenmeye bayılırız, haliyle nasihat vermek de aynı şekilde.
Ne olur ne olmaz, daha fazla yüz göz olmayın.

Diyelim ki devam etti evlilik, kayınvalidenizin ya da bir başkasının dış kapının dış mandalı olduğunu, gerekirse kapı-telefon kapatması ile evin dışında kalacağını unutmayın. Siz görüşmeyin, bırakın eşiniz görüşsün, torunlarını görsün.
Sizdeki mantık yanlış, çocuklarımla niye görüşecek gibi bir şey yazmıştınız, e siz de onun çocuğu ile berabersiniz.

Umursamamak için bir yöntem bulmaya çalışın.
Evliyken gelip görüyordu zaten torununu. Ben bundan sonra boşanınca yani o kadının görmesini istemiyorum. Sonuçta dolaylı olarak onun sebebiyle boşanıcaz hiç en ufak bir pişmanlığı, üzüntüsü olmadığına da eminim. Mutluluktan ölüyordur şimdi. Normalde eşim bahsetmez aramız kötü olduğunda ama bu sefer söylemiş demek ki kendisi de artık ayrılmak istiyor. Kadın bir de utanmadan ben onunla anne kız gibi olmak istedim demiş:) yani Allah biliyor ilk günden beri düşmanlık etti bana, kıskanıp durdu oğlunu. Eşim bu lafa inandıysa ki kardeşime söylediğine göre inanmış ben bu kadar kör bir adamla evliliğe devam etmek istemem zaten.

Senin tepkin beni rahatlatti bende cok cektim valla ama uzak dua et yoksa hayatini zindan ederdi dili pabuc kadar demeyecegim dili evi sizin evdeki yol kadr 🤣🤣oglu bile bas etmiyor senmi bas edecen aayy Allahim 😄😄sabir diliyorum gercekten hedef tahtasi gibi olduk diyorlar bide gelinler hepsi ayni sanki kendi gelin olmamis gibi Allahim bunlar yillarca kotulugunu biriktirmis kin öfkeyi biz gelinlerin ustunden rahatliyorlar ama yok sahipsiz zannetmesinler Allahimiz var ömeden gunahkar olup belasini ariyor takma inan bana sen rahat olursun bana kufrediyordu ben hic agzimi acmazdim esimi arayip bu ne kufrediyorum sesini etmiyor diye tepki gosterirdi inanabiliyormusun sustugum icin ne yani sana cevapmi verseydim sende o cevaptan nem al ustunede ver buyut ama bir tekmeyle gol yaptim suan ben rahatim ben mutluyum

Kvde ne kadar sinir bozucu bi tip olursa olsun sizin de konusma tarzınız hic hos değil.
Bu üslüpla kimseyle anlasamazsınız.
YAratık falan esiniz ne diyor bu üslüba.
Corap yok diye oturup bundan dert cıkarmak da issizlik bence.
He tmm diyip gecmek zor değil.
Ne olursa olsun kayinvalide bir anne esini 9 ay karninda tasimis bakmis buyutmus o kadin ne yaparsa yapsin esi hakkini odeyemez yaratik mahlukat falan demeleri hic hos degil

Senin tepkin beni rahatlatti bende cok cektim valla ama uzak dua et yoksa hayatini zindan ederdi dili pabuc kadar demeyecegim dili evi sizin evdeki yol kadr 🤣🤣oglu bile bas etmiyor senmi bas edecen aayy Allahim 😄😄sabir diliyorum gercekten hedef tahtasi gibi olduk diyorlar bide gelinler hepsi ayni sanki kendi gelin olmamis gibi Allahim bunlar yillarca kotulugunu biriktirmis kin öfkeyi biz gelinlerin ustunden rahatliyorlar ama yok sahipsiz zannetmesinler Allahimiz var ömeden gunahkar olup belasini ariyor takma inan bana sen rahat olursun bana kufrediyordu ben hic agzimi acmazdim esimi arayip bu ne kufrediyorum sesini etmiyor diye tepki gosterirdi inanabiliyormusun sustugum icin ne yani sana cevapmi verseydim sende o cevaptan nem al ustunede ver buyut ama bir tekmeyle gol yaptim suan ben rahatim ben mutluyum
O sizin kendinize layık gördüğünüz bisey pardonda.Kvde küfür ederken size,es kisisi napıyor?Yani Galler prensiyle mi evlisiniz de vazgecemediniz bukadar?
Kvdeye mahluk demek ayıp,ama onun küfürlerine sessiz kalmak da eziklik bence.
Basta kocanın ezikliği.
Evlilik böyle bisey değil,ben ona gol atayım o bana sut ceksin falan değil.

Ne olursa olsun kayinvalide bir anne esini 9 ay karninda tasimis bakmis buyutmus o kadin ne yaparsa yapsin esi hakkini odeyemez yaratik mahlukat falan demeleri hic hos degil
Evet bu kadar acik olmamali malesef rol oynamak zorundayiz birbirimizi idare etmek ama mesafeyi koymaliyiz her kayinvalide bir olmuyor malesef gelini cocugu degil diye ayiran eziyet eden zaten sirf dogurdugu icin esimizin bir parcasi oldugu kiymetli biraz yoksa kimse kimseyi cekmek zorunda degil evet ne olursa olsun saygimizi hic bozmayalim zararli biz cikariz kizida oyle bir konuma getirmislerki anlamak lazim.Yinede Allahina tek sigin dönüp dolasip kiymetini bilecek nasilki sen mecbur kabulleniyorsan varligini Allah yardimcisi olsun mazlumun.

O sizin kendinize layık gördüğünüz bisey pardonda.Kvde küfür ederken size,es kisisi napıyor?Yani Galler prensiyle mi evlisiniz de vazgecemediniz bukadar?
Kvdeye mahluk demek ayıp,ama onun küfürlerine sessiz kalmak da eziklik bence.
Basta kocanın ezikliği.
Evlilik böyle bisey değil,ben ona gol atayım o bana sut ceksin falan değil.
Tabiki eş kisisi annesi tutuyor hakli haksizda olsa diyor ben eşim icin cok vefa gösterdim cok emek verdik birbirimiz icin kv yuzunden evliligimden olamazdim eşimin bir hatasi buydu biliyorsun duygular kolay kazanilamaz vazgeçmekte bir alternatifti ama ben şansimi denedim diyebilirim her konuda kayinvalidemi kötü sekilde nasil kabul edebilirdim "yok" sayardim yada boşanirdim zaten evliligimi etkileseydi biterdi denedi ya ben ya o demiş eşime eşim yanimda oldu onuda silmeyeceğine göre onu "yok" saydim canim inan bu cok iyi bir yöntem o zamanda şimdide yerini biliyor iyiyiz.Bir nevi haddini bildirdim.Buyuk diye saygi gosterip susacak degiliz .Saygi sonsuz ama had aşildimi bu yaşa başa bakmaz yeri bildirilir.Mağluk demedim ben.Ben çaresizdim zaten sonra ablama siğindim.Öyle saf kalmadim önünde benimde bir sabrim vardi durun dinleyinde öyle konuşun.Herkes bana diyor nasil başardin ben ezik durmadim sadece ciddiye almadim diyebilirim.Bazen bunu kullanmak işe yariyor ben cok mutluyum suan herkesw tavsiyem takmayin ama kendinide ezdirmeyin.Ben eziliyordum belki gorunurde ama benimde bildigim birseyler vardi.

Benimki de boşayacak onu diyor sağda solda. Ya beni sayacan ya boşanacaksanız diyor oğlu da he he hee diyor sadece:KK70:
Ben bu sayılma, sözünün geçmesi takıntısı olan insanları anlayamıyorum. Sanırım çocukluğunda veya genç yaşlarında ezilmiş, insanlar tarafından ciddiye alınmamış kişiler yaşları ilerleyince artık yetkinlik kazandığına inanıyor. Geçmişin intikamını alırcasına etrafına hükmetmek istiyor. İstediği gibi yönetemeyince de terörize ediyor ortamı. Benim gördüklerim hep böyle...

Ben bu sayılma, sözünün geçmesi takıntısı olan insanları anlayamıyorum. Sanırım çocukluğunda veya genç yaşlarında ezilmiş, insanlar tarafından ciddiye alınmamış kişiler yaşları ilerleyince artık yetkinlik kazandığına inanıyor. Geçmişin intikamını alırcasına etrafına hükmetmek istiyor. İstediği gibi yönetemeyince de terörize ediyor ortamı. Benim gördüklerim hep böyle...
Tam cuk oturdu valla aynen öyle. Kadın diktatör resmen. Herkes benim dediğimi yapsın istiyor. Ben böyle bir kadını ne saycam yani daha neler neler. Yaptıklarını hayvana yapsa dönüp bakmaz yüzüne bu istiyor ben iyi olayım. Valla tamamen sildim benim için yok böyle biri

Kontes mi :) Ben 18 yıllık evliyim. Bende bir kv, kp var, akıllara zarar😅 Yıllarca onların kurduğu kavga tuzaklarına düşmeden, onlara karşı kişisel sınırlarımı korumakla geçti. Yeri geldi eleştirdim ama hiç hakaret etmedim. Hele eşimin yüzüne karşı annesine hakaret edeceğim. Bunu ne o kabul edebilir, ne ben bunu kendime yakistirabilirim
Konuyu saptırmak istemem ama koruyabiliyor musunuz sınırlarınızı? Benziyoruz çünkü...

Konuyu saptırmak istemem ama koruyabiliyor musunuz sınırlarınızı? Benziyoruz çünkü...
Çok uzun meseleler. Ayrıntılı anlatmaya kalksam bu yazı bitmez inan:) Ama genel hatlarıyla anlatayım.
Biraz çekinirler ama ilk fırsatta yapacaklarını yaparlardı. Öyle olunca kavga etmezdim ama yerine göre lafımı esirgemezdim. Sonrasında biraz daha mesafe koyardım. Mesela ben kayinvalidemi düzenli arayan biri değilim. Çünkü telefon onun için beni kontrol edebilmek için bir araçtı. Düzenli aramadığım için çok problem çıkarırdı. Ama bildiğimden şaşmadım. Çok yordular beni çok. Onların kafasında ki gelin hem para kazanmalı, ama kazandığı parayı kendisi için harcamamalı, hemde tatilde kendisinin dizinin dibinde köyde iş yapmalıydı. Hoş öyle olsam da onları yine memnun edemezdim. Çok isterdim, daha iyi niyetli insanlarla akraba olmak. Ama olmadı malesef. İlk zamanlar değil ama sonraları eşimde annesinin hadsizliklerine prim vermeyince zamanla sınırımı çizmem daha kolay oldu. Ama onlar yaşlandıkça eşim ve ben onların elinden tutan kişiler olduk. Kp şuan kanser. Bütün hastane işleri bizde. Maddi manevi tüm desteğimizi esirgemiyoruz. Tedavi sürecinde bizde ve kayınbirader de dönüşümlü olarak kalıyorlar. Şimdi bana karşı çok iyiler. Güler yüzlerini hiç esirgemiyorlar. Ben onları 18 yıldır huysuz, memnuniyetsiz, suratsız tanımıştım. Demek ki iyi olabiliyorlarmış. Demek ki bana bile isteye kötü davranmışlar.

Esımın ailesinden bende cok muzdarıpım 14 yıl olacak evleneli hala bosanmamızı bekliyorlar bir umut 😅 ısın kotusu sen sadece kv ile ugrasıyorsun ben kv var kayınpeder de vardı vefat etti 2 tane gorumcem var oyle boyle cekmedım ne hakaretler ne hakaretler aklına gelmez cocugum olmadıgı donem adımı cift cinsiyete cıkardılar koye kadar yaymıslar cocuk oldu tup bebek olmadıgı halde tup bebek kim bilir kimden dediler cocuk 8 yasına geldi hala kabul etmiyorlar hıc gormedıler bile kımbılır kimin tohumu diyorlar esim ailesini sildi attı hıcbır sekılde gorusmuyor ben oldum olası sessiz kaldım akrabalar bazen onlardan konuyu acıyor ben yine hıcbır sey demiyorum benden hıc laf gıtmedıgı ıcın onlara kendileri uyduruyor kendileri kuduruyor bosver yas aldıkca insan hıc takılmıyor boyle seylere evlılıgın de mutlumusun ye ıc yat sukret gerisi teferruat

Kız kedi naptın :)
Ailemin yanına geldim, eşim barışmak istiyor biz mutluyuz kendi ailemize bakalım sen de hamileliğin etkisiyle çok büyütüyorsun vs diyor. Ben düşünüyorum hala bilemiyorum. Ailem boşanmamı istemiyor çünkü eşim genel olarak iyi biri onlar da annesi yüzünden ayrılma vs diyorlar. Offf gerçekten çok zormuş bu işler ne yapacağımı bilmiyorum.

Ailemin yanına geldim, eşim barışmak istiyor biz mutluyuz kendi ailemize bakalım sen de hamileliğin etkisiyle çok büyütüyorsun vs diyor. Ben düşünüyorum hala bilemiyorum. Ailem boşanmamı istemiyor çünkü eşim genel olarak iyi biri onlar da annesi yüzünden ayrılma vs diyorlar. Offf gerçekten çok zormuş bu işler ne yapacağımı bilmiyorum.
Eşine söyle seni annesi ile muhatap etmesin hiç, eşin kendisi halletsin, bence esin beceremiyor dengeyi sağlasa sorun çıkmaz, madem annesi senden sen de annesinden haz etmiyorsunuz sizi yanyana getirmesin ve annesine de seninle ilgili hakaretvari konuşmasına müsaade etmesin , bu şekilde orta yolu bulabilirsiniz...

Eşine söyle seni annesi ile muhatap etmesin hiç, eşin kendisi halletsin, bence esin beceremiyor dengeyi sağlasa sorun çıkmaz, madem annesi senden sen de annesinden haz etmiyorsunuz sizi yanyana getirmesin ve annesine de seninle ilgili hakaretvari konuşmasına müsaade etmesin , bu şekilde orta yolu bulabilirsiniz...
Evet ben de böyle düşünüyorum. Sorun şu ki biz farklı şehirlerde yaşıyoruz, torunumu göreyim diye gelmek isteyecek bu kadın illa ki. Ve haliyle yatılı kalacak, bunu nasıl aşıcam? Sık gelmesine izin vermem ama mesela yılda iki kere geldi diyelim bunu engelleyemem ki mecbur karşı karşıya geleceğiz. O zaman ne yapmam lazım? Gidene kadar kendimi sıkıp sabretmem mi gerekiyor ne yapayım bilmiyorum. Hiç görüşmeme şansım olsaydı keşke.

Back
X