- 3 Aralık 2016
- 3.758
- 2.084
- 133
- Konu Sahibi Pamukprensali
-
Bunu yapan kaynanam sonuçta 2 evladı var anlamaması imkansız değilŞöyle ki bundan 1 yil önce bir arkadasim bebegini dogurduktan 2 gun sonra kaybetti ve depresyona girdi. Onun icin üzülmüstüm ama bu kadar uzun süre bunu atlatamamasini anlayamamistim acikcasi. Yani sadece 2 gun yasamis bi bebegin yasini tutmayi mantigim almiyordu. Simdi hamileyim cok az kaldi insallah saglikla dogar. Her seyini hazirladim. 8 aydir benim icimde ve ödüm kopuyor biraz uzun süre kimildamasa. Şu an o arkadasimi anlayabiliyorum. Söylemek istedigim şu ki görümcenin belki cocugu vardir ama o duyguyu unutmustur. Ben su an seni hamile oldugum ve o kaygiyi cok hissettigim icin anliyorum. Fakat her insan ayni duyguya giremez yahut uzerinden zaman gecmisse anlayamaz. Muhakkak onlar da üzülmüstur ancak henuz dogmus bir bebek kaybinin travmasini tam olarak anlayamiyor olabilirler. Bence affet ve dusunmemeye calis. Allah bir daha yasatmasin insallah
Inan insan bazen anlamayabiliyor. İçini nefretle doldurmak sana hicbir fayda saglamaz. Birak o kötü duygulari. Nefret en cok sahibine zarar verirBunu yapan kaynanam sonuçta 2 evladı var anlamaması imkansız değil
Annesini affetmemi bekliyorda olmuyorAsla affetmem... kimse de affettiremez. Eşinize gelince, madem sizi seviyor acılarınızı anlamak zorunda. Kaldı ki evlat onun da evladı.
Keske ama ruh gibiydim o dönemler hicbirsey yapmadimÖncelikle başınız sağolsun.. Affetmeyin, bunun içinde çabalamayın. Sizin acınıza saygısı olmayan insanın yüzüne bile bakmayın. Hatta keşke o gün o evi terketseydiniz ve herkese yaptığı saygısızlığı anlatsaydınız
Kin tutulacak ve tutulmayacak seyler vardır. Bi insan bir hata yapar, affedersin. O hatayı bin kere yapar kin tutarsın.Iste annesini görmek bile istemiyorum ama surekli kendi ailemden bile bi baskı sem cok kincisin vs. Filan
Başınız sağolsun öncelikle.Bunu yapan kaynanam sonuçta 2 evladı var anlamaması imkansız değil
Evet o değil zaten onun yuzunden diye ofkelenmiyorum sonuçta saygı duyulmamasina karşı bu tepkimAllah iman sabrı nasip etsin.
Bebekle siz ve eşiniz dışında kimse bağ kurmamış, siz daha karnınızdayken anne olursunuz da, diğerleri görüp, büyüdüğüne şahit oldukça bağ kurup, sevgi besler, bu yüzden bebeğinizin kaybı sadece sizi ve eşinizi etkiler.
Eskiler bebek kayıplarına ilginç tepkiler veriyor “gençsiniz yine olur” ölen bebek bir karakter, bir birey değil onlar için, ya inanılmaz derecede tevekkül sahibi insanlar ya da bizler kadar duygusal değiller.
Onlara onların penceresinden bakarsanız nefret etmenize gerek kalmaz. Kaybınızın sebebi kayınvalideniz değil öfkenizi ona yöneltmeyin.
Merhaba arkadaşlar hikaye cok uzun ama kısa yazacağım konu kaynanam bundan 4 yil önce erken doğum yaptim bebegim 2 gun yaşayıp vefat etti ben uzun süre toparlanamadim eşim ve annesi surekli insan içine karışmam için baskı yapip durdular bir gun yine eşimin baskısı ile topluma çıkmaya zorlandım kayinvalidemdeydi oraya gittim görümcem açtı kapıyı daha 3 ay olmamıştı bebeğimi kaybedeli telefonda konuşuyordu balkonda benim geldiğimi fark etmedi ve basta anlamadim sonradan anladom ki benim hakkimda konusuyordu telefonda hakkimda terbiyesizlik yapiyor insanlara ne diyeceğim 3 ay olmus neyin yasıni tutuyor oğlumu aricam ŞUNU getirsin vs. Diyip konuştu durdu ben hic birşey demedim o gün o da anladı duyduğumu şimdi bi evlâdım var cok sukur ama kaybettiğim bebeğimin acısına bu denli saygısızlık yapan birinin kardeşini sevmesine katlanamiyorum o bir melek oldu ben 7 aylik doğum yaptim düşük vs. Değildi ki 3 ayda atlatabileydim gerçekten çok ama çok nefret ediyorum yüzünü görmeye tahammülüm yok eşimle aram açılsın istemiyorum çünkü ikimizde birbirimizi çok seviyoruz ama ben bu nefretimi nasil yok edeceğim bilmiyorum psikolojik destekte aldim ama 1 ay iyi düşünmeye çalışıyorsam yine başa sariyorum
Başın sağolsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Annen bile anlamaz. Affetme ortam gereği idare et. Ben de kinciyim. Hiç unutmam. Niye unutayım. Bebeğin ölmüş kaç gün yas uygunmuşIste annesini görmek bile istemiyorum ama surekli kendi ailemden bile bi baskı sem cok kincisin vs. Filan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?