Nefretlik geldi Nefretlik off

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maalesef. Öksürüğüm bile tam geçmedi kaç gündür eve kapandım. Bu astım geçer dimi yani geçicidir inşaAllah
Astimla ilgili bazı kurler var aslinda. Bi kaç birşey araştırdım bakalım inşaallah geçicidir. Ben bide kibar hapsiramiorum bildiğiniz honkururerek içimden canavar cikio bütün bina hatta yan binaya gidio sesim.

Tamm canım çok teşekkür ederim. Kardeşiniz nasıl anladi yani ne gibi belirtileri vardı
Çocukluktan onda... sabah kalktığı zaman aşırı hapşırırdı. Bir de grip olduğunda solunum yolları kapanıyordu. Her kış en az 1-2 defa acillerde alırdık soluğu.
En küçüğümüz biraz nazLı yetişti annem hep ona yordu. Ama alerjik astımmış. Ev tozu, parfüm, çiçek tozuna alerjisi varS ayrıca ilaçlara da alerjisi var. Ateş dürücü ve antibiyotik kullanamaz mesela. Testleri yapıldı.kullabileceği ilaçlar belli hastaneye gidince baygın bile olsa söyler nerdeyse... yani baygınsa biz söylüyoruz tabi ama ilaç isimlerini sayarak ayılır.
Bi kaç defa hastane de bile solunumu kapandı çünkü.. bizim ki biraz ileri boyutta.
Alerji için ilaç kullanıyor, birde mümkün olduğunca kendini korumaya çalışıyor. Onun dışında çok yaşa, iyi yaşa temennileri ile büyüdü

Astimla ilgili bazı kurler var aslinda. Bi kaç birşey araştırdım bakalım inşaallah geçicidir. Ben bide kibar hapsiramiorum bildiğiniz honkururerek içimden canavar cikio bütün bina hatta yan binaya gidio sesim.
En doğrusu bu aslında. Ben çok kibar hapşırırdım. Çok yanlışmış. Öyle apartmanları inletmiyorum hala ama az buçuk bi etki yapıyorum artık bende çevremde

Bu arada astım bronşit ve alerjik astımı olanlar için Bursa’da kozalak denir. Her yerde aynıdır herhalde. Kozalak yeşilken toplanıp soğuk sıkım zeytin yağında bekletilir. Fabrikasyon olmıcak yani.... sonra sabah akşam bir kaşık içilir.

Canım tek tük hapşırsam bende çok kibar olurum ama her hapşırmamda ses seviyesi katlanarak artıyor elimde değil ya çok fena hallere giriyorum ağzım burnum yer değiştiriyor

Kara turp ve bal da iyi gelio diolar. Bıldırcın yumurtası balda diolar . Ben bıldırcın yumurtasıni denicem bakalım iyi gelir inşaallah

Hmm canım o zaman yazı bekleyeceğiz

alerjiniz var
bu zamana kadar neden gitmediniz ki doktora
Canım bu alerji mi bilmiyorum yani önceden nefes darlığı vs vardı küçükken annem götürürdü defalarca oksijen tedavisi gördüm. 6. sınıftayken tedaviyi bitirdi doktor günde 30 kadar hapşırmayı normal görüyordum ta ki bu sayı 100 leri geçene kadar

bi arkadasim da sizin gibi kizin nerdeyse havaya alerjisi var surekli alerji hapi tasiyor yaninda
yas ilerledikce de artiyor alerjisi
siz ihmal etmeyip bi doktora gidin test yapsinlar

Annemde var halime.. özellikle sabahları çok fena.. büyük ihtimal bu ara mevsimi olan bişeylere alerjin var.. alerji testi yaptır muhakkak... annemin her şeye alerjisi çıkmıştı

Toz alerjisi,soguk sicak hassasiyeti alerjik rinit vs sebep olabiliyor once kbb ye gidin gerekirse sizi oradan alerji bolumune yonlendiriyorlar Test icin antihistaminik grubu bir hap veya surupla gayet rahatliyorsunuz ama hangisi olduguna dr karar veriyor skinti yapmayin cok gecmis olsun bende baharda bir muddet kullaniyorum diger zamanlar daha insani max 10 defa ama bahar kabus bildigin ilacsiz olmuyor

Alerjiniz var.

Ev tozu (akarı) alerjisi olabilir mi ?

başlığa bakıp hemen geldik ne olmuş diye. ayıp ya biz de ne var sankdik. kbb ye görün kardeşim geçmiş olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…