Nefretlik Misafir!

Bence sen de hemen 5 tane çocuk yap.onların evine git aynısını yap.bu işin başka çözümü yok:)
Gerçi temizlikten anlamayan tiplerse senin kirlettiğinin bile farkına varmazlar belki.
Hatta onlara gittiğin için iade-i ziyaret bile yapabilirler:)
Benim lohusaligimin icine edenlerin hamile kalmasini bekliyorum mesela;) sizinki de o hesap, harika bi fikir bence

Cevap vereyim elimde sabunlu bezle, halı yıkama şampuanıyla halıya girişmem. Diğer yerlere yayılmasın diye lekeye göre bezle, ıslak mendille neyse iki dakikada kabasını alır geçerim.
Siz böyle deyince aklıma geldi yengemin teki misafirlerin yanında süpürge yapmaya kalkiismisti bayagi ayiplanmisti bir defa memleketi farklıdır bizim orda misafirin yanında öyle is yapmak falan hani sonrada yapılacak bişey se misafire kalk git demiş gibi algılanir

Ben eğer çocuğumla gittiğim evde rahat edemeyeceksem,gözümün içine bakıla bakıla temizlik yapılıp üstüne birde laf sokulacaksa asla o eve bir daha gitmem. Bana gelen misafirde istediğini yapmakta özgürdür. Eşyalara birşey olabilir ama adı üstende eşyadır. Yeterki kalpler kırılmasın. 2 hafta önce evimde 40 kişilik davet verdim.20 tanesi çocuktu. Evin altını üstüne getirdiler gıkımı bile çıkarmadım. Önlem olarak alt kattaki halılarını kaldırdım,kırılacak eşyaları emin yerlere koydum. tüm gece bahçeden içeri içeriden bahçeye çıkıldı. Kimseyi sık boğaz etmedim. Herkes rahat etsin diye. Çok da eğlendik. Mutlu olduk hepimiz. Ertesi gün yerleri sildim,evi süpürdüm. Pazarteside tüm ev elden geçti. İnan hiçbirşey olmadı. Herşey yerli yerine oturdu. Biz halen arkadaşlarla partide ne kadar eğlendiğimizi konuşuyoruz. Herkes çok rahat ettiğini,harika bir evsahibi olduğumu söyleyince mutlu oluuorum. Benim için önemli olanlar insanlar. Eşya önemli değil. Şimdi çocuğun yok diye eleştiriyorsun. Yarın çocuğun olsun bakalımsen ne yapacaksın? Emin ol o zaman fikirlerin,davranışların değişecektir.
Ne guzel misafirlerini agırlamıssın
Peki sormak ıstedıgım bısry var sende gelenlere mısafır oldugunda aynı rahatlıgı sanada saglıyorlarmı
Neden mı soruyorum bende aynı sızın gıbı yedırır ıcırır rahat ettırırım ama ben gıttıgımde (eşimin ailesi oluyo bunlar) hıc ilgi alaka agırlanma gormuyorum
Sankı ben mecburmusum gıbı bdnden beklenıyo dahasonra k.v. Bahsedıyo cok memnun kalınmıs dıye ee bende o memnunıyetı bdklıyorum sızden degılmı
Iyı nıyetlıyken enayı olmus oluyorum

Benim ailem ve eşimin kültürel durum ve kafa yapısı aynı. Fakat eşimin ailesi bizim taban tabana zıttımız.

Herşey bir yana,şu cümle çok abuk yahu:) Eşimin arkadaşları zıt veya eltim zıt desen anlarım da konu eşin ve eşinin ailesi.İnsan ailesinin kültürüne ne kadar zıt olabilir ? Sanki başkası yetiştirmiş.

Ben bu tarz evlerin,geleneksel cümbür cemaat Türk ailelerine uygun olmadığını düşünüyorum.
Beyazlar,tay tüyü kumaşlar,suni deriler filan.Böyle çoluk çocuk doluşup tepinilecek evler değil.

Konu sahibi haksızsın demiyorum,ben de misafirlikte çocuklara gözkulak olmayanlara sinir olurum.
Yeni gelin evine ayrıca özen gösterilmeli diye de düşünüyorum ama yapacak bir şey yok,onlar eşinin ailesi.

Misafir tabiki gelir, cocukluda olabilir.bizimde cocuklarimiz olacak elbette ama cocuguna sahip cikmayan anne babaya da hic tahammulum yok. Ben misafirime mi hizmet edeyim senin cocugunun pesindenmi gideyim.hele bazisi veriyor cocugun eline 1 dilim kek basindan savmak icin. Cocuk tum evi turluyor o kekle yerlere doke doke kirintilarini. Sonra o ellerle de biyerlere dokuna dokuna annesine geri geliyor. Dedigim gibi cocuga asla lafim yok ama ona sahip cikmayan anne babaya iflit oluyorum

Siz böyle deyince aklıma geldi yengemin teki misafirlerin yanında süpürge yapmaya kalkiismisti bayagi ayiplanmisti bir defa memleketi farklıdır bizim orda misafirin yanında öyle is yapmak falan hani sonrada yapılacak bişey se misafire kalk git demiş gibi algılanir
Bizim ailede de öyle algılanır.

Sizin en azindan arada bir gelir boyle misafirleriniz bizim her hafta bu ve daha zor misafirlerim oluyor gelip evi batiriyorlar arkalarindan 2 gun anca ev eski haline dondurebiliyorum esyakarida biz deil misavirler yipratiyor o derece cok misafirim var ama yinede sesimi cikarmiyorum

Çağırmayın sizde

İki kap yemek yedirmiş onca laf etmişsiniz

Eşiniz sabırlı biri size ses çıkarmadığına göre

Çocuk onlar doker sacar toplayıverin

Sizinde olucak yasayacak göreceksınız o kadar masumlarki farkında değiller batırdıklarının

Siz süper kültürünüzle nasıl yetiştireceksiniz bakalım hiç dökmeyecek saçmayacak mı çocuklarınız

Eşinin ailesi olunca mecbur görüşeceksn ama rahatsız olduğunu da açık açık belli edeceksin lafla olmasa da hareketlerinle. Millet de sahip çıkamayacaksa terbiye veremeyecekse doğurmasın bi zahmet. Ben de bir yıllık evliyken zigonlarımı evin içinde sürükleyen, yemedikleri ikramları koltuklarımın altına atan, tükenmez kalemle beyaz koltuklarımı anasının gözünün önünde çizen çocuklar gördüm. İlk ve son gelişleri oldu!! Para kolay kazanılmıyor kimse kusura bakmasın, hatunun kendisi parayı avucunda sıkıp altından damlayanı yalayacak kadar tutumlu ama çocuğuna benim evimde dur demiyorsa bi daha benim evime gelemez.. Verilen zarar her zaman küçük de olmuyor. Bir bayan konu açmıştı arkadaşımın çocuğu tv nin camını kırmış diye. Bu da olabiliyor

Ayy bende biktim usandim artik.senin yazdiklarini 10 yildir cekmekten yildim usandim
evimi daha yeni dekor ettim halilar perdeler yeni takimlar vs.
gecengun gorumcem geldi.kizi halini uzerinde uyudu.diyorumki kiz iser yok orali degil(11 yas)
kuz uyuyo diye kalkti gitti cocuk bizde tabi
bide negoreyim halita isenmus
esime sitem ettim bi guzelde haliyi sildirdim
gecede alez sarip yeni aldigim bazaya yatirdim kuz gene isedi.ustunu basini gene degistim yikadim felan
bu arada benim belimde cok rahatsiz.kadin demiyo zaten annem hasta ona bakiyo bide bana cocuguju kakip gidiyo.
Allahim bu insanlara anlama anlayis kapasitedi ver.
esimefe dedim yeter artik
yatili misafir asla kabul etmuliyorum yeter ya

Bu konuyu acman cook iyi oldu
simdi bana hic hak vermeyen
misafire tahamul edemessen diyen
benu akrabalarimdan kopargma diyen esime tek tek bayanlarin gorusunu okuyimki
benim ne kafar sabirlu oldugumu anladin
her akrabasinin gelisi evimin duzenini bozuyo
daha gecen yegenu bilgisayarin kasasinin kapagini kirip icine bel kremimi sikimis
bu arada belimde tutulmus oturdugum yerden cocuga vurma kiricaksin derken
afedersin mal annesi yapboz cozuyodu

Öfff
Cidden abarttiniz. Neymis efendim gece 11 e kadar babasi kocasi kendisi elinde bez onlarin pisligini silmisler..ailecek ilgincsiniz. Benim babam gelecek benim evimde dokuntuleri temizleyecek misafirin peşinden..ayrica sizin evinize gelende suç. Biri bana temizlik imanin yarısıdır namaz kilacaksin vs ahkam kesse. Al evini başına çal der kapiyi çarpar çıkarım.

pasakli hatunlar basmis buralari hersey serbest olcakmismisda bilmem neymis....
yuz verdik deliye geldi micti haliya...
ev sahibi haklisin...

dağınıklıkta yaşanmışlık vardır benim prensibim :)

pasaklıyımdır da, ama eminim konu sahibinden daha huzurlu ve mutlu bir hayatım var.

ben rahatım misafirim rahat, haftada bir evime gelen yardımcım da rahat :)

rahat olmayana da saygım var, evine gitmiyorum :)

Çağırmayın sizde

İki kap yemek yedirmiş onca laf etmişsiniz

Eşiniz sabırlı biri size ses çıkarmadığına göre

Çocuk onlar doker sacar toplayıverin

Sizinde olucak yasayacak göreceksınız o kadar masumlarki farkında değiller batırdıklarının

Siz süper kültürünüzle nasıl yetiştireceksiniz bakalım hiç dökmeyecek saçmayacak mı çocuklarınız

valla ben de onu anlamaya çalışıyorum.
iddialar var, yapılıyormuş.
ben de diyorum ki, benim oğlum kadar uslu bir çocuk bile kalabalığı görünce cozutuyorsa zaten hareketli çocuklar nasıl zapt ediliyorlar.

İşte sen ne kadar titiz ol, olgun davranmaya çabala, birileri gelip seni buluyor. Halına işiyor böyle :KK70:

valla buna benzer tüm konularda çocuktur yapar dedim de buna şahit olmadım ne yalan söyleyeyim.
değişikmiş...
ah benim oğuluş bezi bırakırken ben de ne tereddütler yaşadım, zaten bir çok yere gitmedim de, ısrar edilen bir kaç davet olmuştu, alıştırma külodu giydirsen de güvenemiyorsun, tam korumayabiliyor onlar.

Back
X