Merhabalar bayanlar. Ben yaklaşık 5 senedir anne olabilmek için uğraşıyorum; sayısız tedaviler gördüm, şimdi tek tek onları yazıp kafanızı şişirmeyeyim. Ama her tedavi sonrası eli boş kaldım; sonuç ya negatif oldu ya biyokimyasal gebelik. Doğal yoldan hamile kalmamı zorlaştıran etmenler var ama tedavi ile hamile kalmamam için hiç bir engel yok. Tüm tedavi süreci harika gidiyor ama sonuç yine olumsuz.
Yakın zamanda yeni bir tedaviye başlayacağım ama doktorum asıl sorunun zihnimde olduğunu söylüyor. Kendini anne olmaya hazır hale getir, negatif düşünceleri at kafandan diyor ama nasıl? Bu kadar çok negatif test görmüş biri nasıl kaygıdan, stresten uzak olabilir ki?
Artık yeni tedavi sürecine başladığımda daha neticeyi görmeden "nasılsa negatif olacak bi sonraki tedavi de ne uygulasak acaba?" moduna geçiyorum. Test gününe sayılı zamanlar kala en ufak ağrı sızıda "al işte adet olucam yine" deyip ağlıyorum (halbuki başkaları bu ağrıyı hamilelik belirtisi sayıyor). Zihnimdeki düşünceleri kontrol edemiyorum. Sanki artık neden hamile kalmak istediğimi unuttum da sadece hamile kalabilmek için hırs yaptım gibi. Sonuca ulaşmak yerine hep süreçte takılı kaldım gibi.
Şimdi yeni tedaviye başlamadan nasıl kafamda herşeyi sıfırlarım? Nasıl negatif düşüncelerden kurtulurum? Nasıl yeniden umutlanırım ve de nasıl anne olma heyecanını yeniden kazanırım?
Psikoloğa gidebilmeyi çok isterdim ama tedavilere o kadar çok para harcadık-harcıyoruzki şuan ona ayırabilecek bütçemiz malesef kalmadı. Burda bazi kişilerin yorumları gerçekten terapi gibi oluyor ondan konu açtım. Ayrıca bana tavsiye edebileceğiniz kitaplar, videolar vs olursa çok sevinirim.
En kısa zamanda anne olursunuz inşallah. Bi boş gebelikten sonra negatif düşüncelere kapılmadıysam bunu inancıma bağlıyorum.
Lütfen sizde inanın. Her şer de bi hayır oldugunuda, en doğru zamanı bekledigine ve mutlaka anne olacagınıza inanın.
Benim bi tanıdıgımda beş sene bekledi. Hatta doktor tedaviyle bile olmaz demişti. Psikolojisi bozuldu. Sokak ortalarında bayılırdı, ağlama krizleri yaşardı vs.
Sonra
tüp bebek tedavisi ve üçüz oğlu oldu.
Nasılsa hamilr kalamıyorum diye korunmamış daha bir sene dolmadan yine hamile oldu ve bi oğluda normal oldu.
Yani neredeyse 7 sene de 4 evladı oldu.
Kafası rahatlayınca hamile kaldı gerçekten de.
Minik ördek yavrusu gibi dördü arkasında gezerdi:) umarım size de nasip eder Rabbim.
Bir de sevdiğim bi hikaye vardır.
Bir şahısın çocugu olmuyor. Yıllarca dua ediyor. Adaklar adıyor sadakalar veriyor ama yine olmuyor.
Daha sonra hz. Musa dan rica ediyor. Ya Musa benim için rabbime sorar mısın benim evladım olacak mı diyor.
Hz. Musa ilk görüşmede Rabbime soruyor. Ama asla çocugu olmayacagını öğreniyor.
Çekinerek bu şahsa hiç evladı olmayacagını söylüyor.
Adamcagız çaresiz üzülerek ağlayarak gidiyor...
Yıllar yıllar sonra adamı tesadüf gören Hz. Musa şaşırıyor. Tekrar soruyor Rabbime, hiç evladı olmayacaktı ama olmuş gözlerimle gördüm diyor.
Rabbimin cevabı, o kulum benden umudu kesmedi. Sen ona haber verdigin halde dua etmeye devam etti. Bu inancının mükafatı olarak ona evlat verdim diyor.
Dini konuşma yasak ama hikayeleştirmeye çalıştım senin için:)
Kafanı rahatlatmayı bile düşünme bence. Başka şeylerle doldur ki bu konuyu unut. Çok takılma, çok araştırma, hatta doktordan mümkün oldugu kdr çabuk çık. Vücudunu düşünme. Karın ağrın vs bunların bile farkında olmayacak kdr kafanı doldur. Dans edin eşinle, film izleyin, bol bol yürüyüş yapın. Bu meseleler dışında her türlü sohbeti edin.
Rabbim seni de isteyen herkesi de bu sevgiden mahrum bırakmasın.