- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.499
- 798
- Konu Sahibi witch hunt
-
Çocugum olduğu için planlı olmak zorundayım. Kalkma saati,kahvaltı saati,okul saati,yemek saati... Vsvs uzar gider herşey saati ile. Böyle olunca günüm boş geçmemiş oluyor hem de işlerim yarım ya da yarına kalmıyor.
Bende aynen böyleyim. Ama benim değişebiliyor. Herşeyi dakik ve enerjik yapmam için sabah eve cıvıl cıvıl güneş doğması lazım. Hava kapalı ise tüm gün tek yaptığım. Şu iş var sonra yaparım bu iş var sonra yaparım.Selam hanımlar bir şeyi merak ediyorum ,gününüzü nasıl programlıyorsunuz ? Programınız var mı ya da ,bende her şeyi son ana kadar erteleme problemi var sanırım heee ev mi temizlencek biraz daha beklesin kadını çağırırım,yemek mi yapıcam acıkmaktan mideye ağrı girene kadar saf saf dolanıyorum,dışarı mı çıkıcam son dk ya kadar bekliyorum falan filan ..
Günlük programınızı ve ona nasıl uyum sağladığınızı merak ediyorum ya da nasıl programlanabilirim onu düşünüyorum diyelim ...
Ve sıkılınca neler yapıyorsunuz sanırım ben yapacak bir şey bulamıyorum
Teşekkürler ..
Vallah oğlum olmadan önce planlı biri değildim,akşama kadar yatar akşam kalkar sabaha kadar otururdum...çocuk yokken nasıldı peki ...Yine programlı mıydınız ?
Ben öğrenciyim aynı zamanda özel ders veriyorum doğal olarak günüm o gün gelmeden çok önce planlanmış oluyor zaten. Özellikle öğrencim ve derslerimden kalan zamanları belirleyip yapmam gerekenleri, görüşmem gereken arkadaşlarımı vs. düşünüp bir plan yapıyorum ve bunu asla ertelemem. Misal temizlik yapılacaksa o gün bitmiş olmalı yoksa başka vakit bulamam bunu biliyorum.
Yemek konusundaki hataya ben de düşüyorum aşırı acıkmadan yemiyorum şu da bitsin bu da geçsin derken fark ettim ki aç karnına yaptığım şeyler daha düşük verimle oluyor. Artık yemeklerime dikkat etmeye karar verdim.
Boş vakit güzel şeydir kıymet bilin :)) Benim şu ara en boş vaktim otobüste geçirdiğim vakit o zaman da bir şeyler okuyorum. Ama siz ev hanımısınız sanırım, puzzle başlayabilirsiniz ben çok severek yapar sevdiklerime hediye ederim yaz dönemlerinde. Güzel bir uğraş tavsiye ederim.
Vallah oğlum olmadan önce planlı biri değildim,akşama kadar yatar akşam kalkar sabaha kadar otururdum...
Bir günümü yazarsam belki fikir olur..
Sabah 6da kalkarız oğlumla,
Kahvaltı yapar, hazırlanır çıkarız evden, okula bırakırım oglumu. Alışverişimi yapar eve gelirim,öğlen yemeğini hazırlar,evi toplarım... Öğlen gider oglumu alırım eve gelir yemek yer yatar bebeğim.
O yattıktan sonra , çamaşır ütü Vs işlerim varsa hallederim sonra akşam yemeğimi hazırlarım.. Oğlum kalkar dışarı çıkar gezeriz biraz, eve gelir oynarız bişeyler ogreniriz,banyosunda ederim,akşam yemeğini yer yatiririm.
Sonra eşim gelir yemek Vs biraz tv ve uyuruzgün biti...
Bende arada sallıyorum kendimi evi . götürneden toparlaniyorum sonra.
Ama en iyisi ev işleri erken saatlerde halletmek. Dışarda yapılacak işleri de öyle. Pratik oluyor
Programlıyım (düzen seviyorum )
Önce evimi temizliyorum. .
Yemekleri yapıyorum. .
Sonra dışarı çıkıyorum. .
Düzen işi kolaylaştırır. .
Kendine bir düzen kur ..
Erteledikçe büyür ..
Liste yapmayı deneyin en saçma şeye kadar yapın ve yanına tik atın yaptıkça. Psikolojik tatmin sağlar belki, motive olursunuz yapmak için?teşekkür ederim ev hanımı değilim ama çalışmıyorum da ,sadece günde 2 saat bazen 6 saat dersim oluyor ..Ama mesela onlar bitince evde öööyle boş boş uzanıyorum kalkayım bir walk at home falan yapayım diyorum yarın yarın yarın diye diye iki hafta geçiyor ..Ya da dediğim gibi markete gidilcek teee evde bir yumurta kalana kadar bekliyor falan ..Sıkılıyorum sıkılınca yapacak bir şey bulamıyorum eskiden kitap falan okurdum ama onu da yapmıyorum uzun zamandır..
3 kişiyle beraber bir evde kalıyorum temizlik sorun değil zaten yardımcı bir ablamız var ama ben hiçbir şey yapmadan böyle mal gibi oturuyorum aslında yapacak çok işim var ama bekliyorum öylece ...
Bende aynen böyleyim. Ama benim değişebiliyor. Herşeyi dakik ve enerjik yapmam için sabah eve cıvıl cıvıl güneş doğması lazım. Hava kapalı ise tüm gün tek yaptığım. Şu iş var sonra yaparım bu iş var sonra yaparım.
3kişiyse daha güzel. .
Sırayla yada beraber daha zevkli. .
Liste yapmayı deneyin en saçma şeye kadar yapın ve yanına tik atın yaptıkça. Psikolojik tatmin sağlar belki, motive olursunuz yapmak için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?