- Konu Sahibi witch hunt
-
Aynen aynen. Mesela oplum Sabahçı okula bırakıp eve gelince yerinden kalksam tğm işim biter ama yok koyuyorum kahvemi açıyorum kk yi öğlen e kadar.onunda etkisi var sanırım burada hava hep kapalı ...Sonra yaparım, yarın başlarım,dur bir kahve daha içeyim hop akşam olmuş ...
Aynen aynen. Mesela oplum Sabahçı okula bırakıp eve gelince yerinden kalksam tğm işim biter ama yok koyuyorum kahvemi açıyorum kk yi öğlen e kadar.
Geçen günbir kalktım güneş var mis gibi hava sıcak. Açtım tümcamları kahvaltı için yumurtam kaynar ken evi bir güzel topladım. Çamaşırları makineye attım. Evi süpür düm sildim. Baktım daha okula gitmeye yarım saat var. Koydum kahvemi içtim. Oh miss. Okuldan geldim aaa evde yapacak iş yok saat 1 napsam napsam gezelim bari :) Ben kapalı havada ben değilim.
Benim aylık bir listem var onu calışma masamında olduğu gıyınme odama asarım her ay yenilerim. Tarihlerin olduğu çizelge gibi bir şey ve varsa yapmam gereken seyleri not şeklinde eklerim o tarihe bir nevi takvim yani. Çalışıyorum 8:30-17:30 evim işime yakın olduğu için eve gelip hemen yemek yapıyorum. Bir gün yaptıgım yemek 2gun yetiyo genelde. Yemekten sonra ortalığı toparlayıp cay demleyip ders çalışıyorum Yukseklisans yapıyorum. Yemek yapmadığım günlerde o sureyi duş kişisel bakım gibi seylere ayırıyorum. 2 haftada bir temizliğe yardımcı alıyorum. Süpürme silme ütü gibi işleri yapmıyorum. Haftada en az bir kez genelde cumaları aileme yemeğe gidiyoruz esımle. Boş vakit bulursam yeni çıkan yetişkinler için boyama kitaplarını boyuyorum birde makyaj videoları ve teknikleri izliyorum netten
Birde oğlum okula başlamadan önceki halim var. İkinci beni tembelleştiren şey geç uyuyup geç uyanmak. Saat 9 olmalı en geç kalkış saati.sizinki onla alakalı belli oldu benimki de doğuştan tembellik
Bos vakti olmuyoki insanin mesela bnm islerimide ertelemem cunku brikiyo bu sefr dahada zorlasyo isim bos vaktin oluyosa kitap oku spora cik gez dolas napilirki baskaSelam hanımlar bir şeyi merak ediyorum ,gününüzü nasıl programlıyorsunuz ? Programınız var mı ya da ,bende her şeyi son ana kadar erteleme problemi var sanırım heee ev mi temizlencek biraz daha beklesin kadını çağırırım,yemek mi yapıcam acıkmaktan mideye ağrı girene kadar saf saf dolanıyorum,dışarı mı çıkıcam son dk ya kadar bekliyorum falan filan ..
Günlük programınızı ve ona nasıl uyum sağladığınızı merak ediyorum ya da nasıl programlanabilirim onu düşünüyorum diyelim ...
Ve sıkılınca neler yapıyorsunuz sanırım ben yapacak bir şey bulamıyorum
Teşekkürler ..
Birde oğlum okula başlamadan önceki halim var. İkinci beni tembelleştiren şey geç uyuyup geç uyanmak. Saat 9 olmalı en geç kalkış saati.
Çocuklu biri olarak düzenli olmanın en kolay yolunun çocuk sahibi olmak olduğunu söyleyeceğim bende:) ama tabii çocuğun getirdiği o düzen tamamen mecburiyetten, programlı olmak zorunda olduğumuz için öyleyiz hepimiz.
Sizin şansınız daha esnek davranabilmeniz aslında,ama çok esnetince ipin ucu kaçıyor. Yemek ve uyku saatleriniz belirli olsun. Onun dışında öğleye kadar eve ait işlere, sonrasını da şahsi yahut dışarda olan işlerinize ayırırsanız kabataslak, detayları sonra planlarsınız. Bu şekilde idare ediyorsanız, çok da kasmayın:)
bu erteleme olayı bende de var. hastalıkmış bu. bakırköyü ziyaret edip destek almayı düşünüyorum. çünkü şöyle bişey geçiyo hep aklımdan, şimdi başlarım temizliğe amaan boşver rahatımı bozamam yapmayayım sonra yaparım. erken uyanayım bugün deyip ay sabahın köründe uyanıp napıcam canım sıkılıyo deyip deyip duruyorum. afedersiniz ama evimi şu an bok götürüyo, mutfak öyle bi dağınık içinde ki kaç gündür dışarıdan yemek söylüyoruz. bi tek kediler temiz evdeonlarda bana bağlı değil yoksa ohooo
İlk olarak uyuma saatlerinizi düzenleyin derim. Çünkü sabah için tüm enerjinizi bitirmiş oluyor sunuz. Gerçi 02.00 da uyanık olan birinin bu önerisi ne denli dikkate alınır onuda bilemiycem :) bize malum yarın tatil. Rahat rahat takılıyorumburda saat 06.33 ben hala uyumADIM
ben uyku düzeni oturtmaya çalıştım baktım olmuyo. hala da yok bgn 19:30 da uyandım ben. saatli program yaptım fln canım nasıl sıkılıyo o programa uyarken ama nasıl. yani aylardır izlemek istediğim filmi izlemeyi yazsam programa onu izleyemem sadece orda yazıyo diye. araştırıp duruyodum hastalık olduğunu öğrendim. gidicem profesyonel yardım alıcam kendi kendime yapabileceğim birşey değil. dışarı çıkmak bile nasıl zor geliyo ay bgn yağmur var çıkmayayım. bgn güneş açtı sıcaktır şimdi çıkmayayım kafasını insan kendi düzeltemiyor. herşey bahane çünkü benim kafamdayandık o zaman ben bi tek kendimi böyle sanıyordumerteliyorum evet aynen bu
günü falan bilmem de, akşamlarımın tam iki saati şimdi mi duş alsam sabaha mı bıraksam? sabah alırsam üşürüm ve geç kalırım, saçlarımı napcam hem, hadi kalkıym şimdi alıym diye düşünerek tam iki saat harcıyorum. o düşünme süresinde 4 kere duş alınır yani. çocuk yok koca yok boşluktan hep bunlar
Bende aynı dertten sikayetciyim, itiraf ediyorum ben bir tembelim:)) hem de agır tembel yani. Sabaha karsı yatıp aksam kalkıyorum. Uyanınca kahveydi sigaraydı butun gun koltukta tv izliyorum. Hazırlanıp dısarı cıkmaya dahi usendigim icin arkadaslarımı ekip duruyorum. Mesai kavramı olmayan bir ofiste calıstıgım icin evde islerimi son dakikada aglaya aglaya hallediyorum. Halbuki gunde iki uc saat calıssam hic boyle olmaz. Ama iste tembelligime soz geciremiyorum.
Senin de uyku duzenin yokmus. Ben bugun hic uyumayıp aksam erkenden sızarak uyku duzeni oturtmaya calıscam. Sen de yap bence sorunun temeli bu gibi sanki. Pazartesi gununden itibaren de zorunlulugum olmamasına ragmen ofise gidicem her sabah 8de, islermi orda halledip evde pineklemicem. Haftada uc gun de bi yuruyus yapsam sahane olcak
Kullanmadıgım bir oda var mesela, kıslıklarım valiz iclerinde orda duruyor. İki haftadır onları cıkartıp yıkayıp gardroba yerlestirmeyi erteliyorum. Nerdeyse kar yagcak benim kıslıgım yok:) bugun uyumadan onları halledicem iste, insallah yani:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?