Nemrutlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen hiç taksi şoförünün kucağına oturmaya kalktın mı?:-)
Şoför mahali ters olunca kapıyı actigin gibi..neyse Allahtan yanlışi fark edip ucundan döndüm tehlikenin)))

Bu efsane olmuş ama :D :D :D :D :D
Adam bir şey demedi mi :D
Ben çaya süt isteyince şey oldu kız "süt mü" :110: "peki süt" :D

Bu efsane olmuş ama :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:
Adam bir şey demedi mi :KK70:
Ben çaya süt isteyince şey oldu kız "süt mü" :110: "peki süt" :KK70:
Yok şaşkın şaşkın bi baktı yüzüme bende "Ay pardon ingiltere de direksiyon sağda olduğu için.".dedim
Anladı galiba ))))
Bu arada caya sut isteyince birde "ayy iğrenç nasıl iciyorsun?"diyolar o da fena ))

Üzücü ama şu cümleyi kurucam: inş ben de 1 seneliğine buradayım gidicem geri yurtdışına, yoksa sanırım kafayı yerdim, stres oldum.
Ayrıca tuhaf geliyor birçok şey, bilmiyorum nasıl anlatsam ama muhtemelen anlıyorsunuzdur zaten.

Sizi cok iyi anliyorum. Ben 4 hafta tatile gitsrm 2.haftanin sonunda eh artik yavas yavas toparlanayim moduna geciyorum. Kafayi yememek elde degil. Insanlar hep stresli sinirli olunca bu size de yansiyordur. Ben karsidan karsiya gecme de acayip zorlaniyorum. Ilk zamanlar yaya gecidi de olunca rahat rahat yola attim kendimi. Araba duracak ya hahatim haha. Baktim araba geliyor durmuyor. Babam cekti geri hemen burayi Hollanda mi sandin diye. Turkiye'de bir kadin olarakta ozgur degil insan. Ben burda gece yarisi da olsa bisikletimle evime gelebiliyorum. Tr de iken yanina kuzenini de al, bunu da al, tek cikma gibi sozler bu yuzden sinirimi bozuyor.

:KK45:

Neden çoğu insan teşekkür veya rica etmiyor?
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
Veya teşekkür edince de aynı tepki...

Mesela kahve sırasındayız geçen, 13 yaşında küçücük kız, kardeşimi itip geçti
Buna annesi babası öğretmemiş mi?
"Geçebilir miyim" demek çok mu zor?

Teşekkür ederim, rica ederim demek çok mu zor :110:
Bunlar temel görgü kuralı değil mi

Veya "Anlamadım tekrar eder misiniz" deyince neden agresif tonla cevap geliyor
Anlayıp bir şey sorsanız bile agresif tondan cevap geliyor
Veya normal konuşma başlatsanız da agresif tondan cevap geliyor

Neden çoğu insan bu kadar huysuz ve kaba o_O
Konu başlığını görünce benden bahsediyorsun sandım:))) nemrut, aksi, meymenetsiz suratlı derler de bana, normalde sokakta yüz ifadem fecidir çünkü, bazı insanlar için teşekkür ederim, rica ederim, özür dilerim, afedersiniz sözleri tedavülden kalkmış maalesef, görgü kurallarını, nezaketi, karşımızdaki insana saygıyı yitirdik ne yazık ki.

Yardım ettiğinizde teşekkür edilmesinden bahsediyorsun, evet teşekkür edilmesi gerekir ama üzülerek söylüyorum ki bazı insanlar yardım etmenizi zorunlu vazifeniz gibi görüyorlar, bir işyerine, kuruma gittiğimizde bizle ilgilenen çalışana da vazifesi zaten, bunun için maaş alıyor düşüncesiyle yaklaşıyoruz, evet belki vazifesi, belki maaş alıyor ama o işi yaparken sarf ettiği efora teşekkür edilmeli, bir işin yapılmasını isterken rica etmeyi bilmeliyiz, bu tip küçük ve önemsiz gibi görünen görgü kuralları karşımızdakini motive eder, belki o anda başka biriyle yaşadığı kaba bir diyaloğun yarattığı moral bozukluğundan çıkmasına yardımı olur.

Sıra gaspınaysa tahammülüm yok, uygun bir dille sıramı istemedikleri sürece elimden gelen nemrutluğu yaparım, hiç sıra istemedim hep beklerim, buna rağmen kendi gönül rızasıyla sıra verenlere de teşekkür ederim, sıramı vermişliğim de vardır ama çarpa çarpa uyanık davranma, insanların hakkını gasp ederek öne geçmeye çalışanlara tahammülüm yok, onlar kusura bakmasınlar bakışlarım ve söylenmelerim eşliğinde herkes gibi sıraya girmek zorunda bırakırım.

Ay evet bunu ben de duydum
Yemek yediği yeri leş gibi bırakıp çıkmış diyor ki "onun işi bu" o_O
Bence biraz senin nasıl bir kişilik olduğunu ortaya koyuyor demek istedim ama tamam temizleyen var da napalım daha da pisleyelim mi nasılsa temizlikçi var diye o_O

Öyleler ya hiç de utanmıyorlar.
Ama bu tavrın tersi de olabiliyor.

Eski iş yerimin orada bir bakkal vardı, ufak tefek şeyleri oradan alırdık. Orta yaşta evli bir çift işletiyordu.
Girince "günaydın", çıkarken "teşekkürler, iyi günler" derdim. Bommboş bakışlar. Aylarca bir kez bile cevap vermediler.
Yüzlerinde de arka odada birini keserlerken gelmişim de işlerini bölmüşüm gibi bir ifade, kanımı donduruyorlardı.
İnat etmiştim artık, sevgilime "ben bunlara medeniyeti öğreteceğim" diyordum.

Bir gün girdim yine bakkala, bir şeye sinirliydim zaten, ters ters baktım bunlara. Hiçbir şey demeden alacaklarımı aldım çıktım.
Ertesi gün ben girer girmez "günaydın" dediler şoka girdim. Yüzlerinde güller açıyor, nasılsınız işler nasıl diye soruyorlar falan.
"Üzerimde sosyal deney mi yapıyorsunuz lan" diye bağıracaktım neredeyse.

Bu da böyle bir anımdır diye bağlayayım bari :KK48:

Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.

İnsanlar stres küpü olmuş durumda. Ya işsiz ya işinden mutlu değil. Ya hiç parası yok ya olan parası masraflara yetmiyor. Zamanında plan yapıp borç altına girmiş ekonomi çökünce ne yapacağını şaşırmış. Kim bilir herkesin ne derdi var. Bunun dışında bir de toplumsal sıkıntımız var. Önceden birine yardım edebileceksem atlardım hemen şimdi yanlış anlar peşime takılır bir şey yapar diye kimsenin yüzüne bakmak istemiyorum asla gülümsemiyorum zorluyorum kendimi gülümsememek için. Bu bile ekstra stres yapıyor. Hayat zor. Bu şartlarda daha da zor.

Türkiye’ye hoş geldiniz😕 Maalesef durum tam da dediğiniz gibi, büyük şehirlerde belki daha fazla

Sormayın, bunlardan her yerde var. Geçenlerde bir kadın markette kasa sırasında gelip önüme geçti ve pişkin pişkin sırıttı. Üstelik elindekiler benimkilerden fazla. Görgü bilmezsin, nezaketten yoksunsun anladım. Hak hukukta mı bilmezsin. Benim hakkıma girdi orada, helal etmiyorum.
Üstelik bilen bilir böyle konularda oldukça hoşgörülüyümdür, bankada havaalanında bile sıramı verdiğim oldu.

Ay aynen ya
Otobüste birine yer veriyorum mesela
Burnu havada geçip oturuyor sanki mecburmuşum gibi yer vermeye
Ben orda kibarlık yapmışım bi teşekkür etsen incilerin dökülmez
Bazen de dua eden oluyor Allah razı olsun falan deniyor o zaman da kendimi iyi hissediyorum durduk yere bi huzur geliyor
Cins cins insan var
Keşke alınlarında yazsa mesela bu cins bu iyi bu kötü diye de ona göre davransak

Hoşgeldin ülkene canım
Millet olarak aşırı agresif ve dalgınız işte
Misal Fransa da 10 yaşında kız çocuğu iki adım attım yol verdim diye teşekkür eder bu bilinç tedir ama bizdee nerdeee o yaşta çocuk bunu akıl edicek ?bide yeni nesil anneler çok güzel çocuk yetiştiriyoruz diye övünsünler

Ben herkese tesekkur edecek moddayim durduk yere bile edebilirim :KK45: cok seviyorum biri oncelik verdiginde dusurdugum esyayi verdiginde gecen onumde bir adam vardi marketdr o sirada oglum kapida esimle bekliyordu huysuzlandi adam bnm oglum oldugunu anladi hemen sirasini verdi cok tesekkur ederim iyi aksamlar dedim ciktim demesem ne uyuz kadinmis derdi arkamdan muhtemelen:KK45:

Herkez gecim derdinde maddi sorunlar yetiyor bence manevi sorunlarda eklenince gecimsiz huysuz kisiler oluyoruz dogal olarak

Ben de çok teşekkür ederim, cevap verilip verilmediğine bakmam. Çünkü bunu karşıdaki için yapmıyorum, istemsiz bir şekilde cereyan ediyor. Açıkçası cevap almamak da umrumda değil zaten.

Genel hatlarıyla kibar bir insan olmama rağmen, bazen de cazgırlığım tutabiliyor. Asla hakkımı gaspettirmem mesela. Karşı taraf beni ciddiye almazsa ciddiye almasını sağlıyorum bir şekilde. Türkiye'de başka türlü hayatta kalamazsınız. Adamına göre muamele etmek lazım burada.

Bir de kalabalık şehirler çok stresli, insanların yolda yürümeyi bilmemesi, çarpması bile beni aşırı sinirlendiriyor. İstemsizce geriliyor insan. Küçük yerler nispeten daha iyi bu konuda.

Konu başında bir arkadaş Almanlar çok kibar güleryüzlü dedi, bize öyle gelmedi dedik şaşırdı :KK48:

Güleryüzlü?? Hahahah, ben demekki başka bir almanyada yaşıyorum :) belkide yazan üye küçük şehirde yaşıyordur. Hamburga gelsin ve görsün kibar, saygılı, sevgili almanlari:)
Almanlar mesafelidir, kimse kimseye yaklaşmaz. Her insan robot gibi işini yapar. bukadar refahlik içinde yaşayıp ota köke kulp takan bir millet yoktur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X