Nemrutlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesin ben var ya ben dediği bu dönemde çok normal. Öyle yetiştiriyoruz ki çocuklarımızı sen önemlisin diğerleri böcek diyoruz

Herkesin ben var ya ben dediği bu dönemde çok normal. Öyle yetiştiriyoruz ki çocuklarımızı sen önemlisin diğerleri böcek diyoruz

Ay evet tam olarak hissettiğim buydu o yüzden üzüldüm aslında kardeşimi hiçmiş gibi ezip geçti ya küçücük kız yani... o_O

:KK45:

Neden çoğu insan teşekkür veya rica etmiyor?
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
Veya teşekkür edince de aynı tepki...

Mesela kahve sırasındayız geçen, 13 yaşında küçücük kız, kardeşimi itip geçti
Buna annesi babası öğretmemiş mi?
"Geçebilir miyim" demek çok mu zor?

Teşekkür ederim, rica ederim demek çok mu zor :110:
Bunlar temel görgü kuralı değil mi

Veya "Anlamadım tekrar eder misiniz" deyince neden agresif tonla cevap geliyor
Anlayıp bir şey sorsanız bile agresif tondan cevap geliyor
Veya normal konuşma başlatsanız da agresif tondan cevap geliyor

Neden çoğu insan bu kadar huysuz ve kaba o_O
Tahammülsüz kimsenin tahammülü Sabri yok sebebini bilmiyorum ama tüm bu şiddet kavga tartışmaların sebebi insanların hiç bir şeye tahammül etmemesi ...

Hoşgörüyü, sevgiyi,merhameti kaybettik. Onların yerini kabalık, memnuniyetsizlik, acımasızlık aldı. Amacımız insan kazanmak değil para kazanmak oldu. Teşekkür ederim demek para etmediğine göre sana neden gülümsesinler ki?

Bilmem ki mesela 3-4 hafta önce trende bi' kadın bana gülümsedi, hamileydi bi' de hafif tontiş çok şirin, o gün resmen yüzüm aydınlandı, hiç tanımadığım bir insan bana samimiyet gösterdi :KK200:
Keşke daha çok birbirimize samimiyet göstersek, temelde sosyal ihtiyacımız sonuçta

Şimdi aklıma geldi alışık olduğum bir durum değil di çünkü

Yaşlı bir teyze bayramdan sonraki gün yani bayram bitmişti

Elinde bastano yanımdaj gecerken bayramın mübarek olsu kizim dedi

Bende elini öptüm nasılsın dedim bir daha görsem tanımam sohbet edince
.esimde uzaktan bakiyor

Teyze den ayrılınca eşim o kim dedi bende tanımıyorum dedim anlattım

Sonra gözlerim doldu

Kendi yaşadığım memlekette herkes birbirine selam verirdi küçük yer de değildi

Birbirimize hoşgörü yok

Mesela teyze nin bana yaptığını biz yapsak en azından bir kişinin gününün güzel geçmesine sebep olmaz miyiz :KK37:

Artık çıkar dünyası olduğu için geleni bir ickari var diye düşünüyoruz maalesef ..yada karşı tarafın yanlış anlayabileceği düşüncesi ile uzak duruyoruz sanırım

Ama tşk ve rica etmemek de çok çok ayıp bişey şükür henüz bunları kaybetmedim :KK45:

Nerelere gittiniz peki ? Bi markete magazya gittiginizde cok güler yüzlü yaklasirlar aslinda
Berlin münih nürnberg stuttgart
Market ve mağaza da burdada iyi satıs yapınca gülümsüyorlar :)
Bi İngiltere gibi yolda gördüklerine karsılastıklarına günaydın iyi aksamlar iyi günler dileyen yok mesela. Veya otobüse bindiginde indiğinde teşekkür etmeler şöföre

Şimdi aklıma geldi alışık olduğum bir durum değil di çünkü

Yaşlı bir teyze bayramdan sonraki gün yani bayram bitmişti

Elinde bastano yanımdaj gecerken bayramın mübarek olsu kizim dedi

Bende elini öptüm nasılsın dedim bir daha görsem tanımam sohbet edince
.esimde uzaktan bakiyor

Teyze den ayrılınca eşim o kim dedi bende tanımıyorum dedim anlattım

Sonra gözlerim doldu

Kendi yaşadığım memlekette herkes birbirine selam verirdi küçük yer de değildi

Birbirimize hoşgörü yok

Mesela teyze nin bana yaptığını biz yapsak en azından bir kişinin gününün güzel geçmesine sebep olmaz miyiz :KK37:

Artık çıkar dünyası olduğu için geleni bir ickari var diye düşünüyoruz maalesef ..yada karşı tarafın yanlış anlayabileceği düşüncesi ile uzak duruyoruz sanırım

Ama tşk ve rica etmemek de çok çok ayıp bişey şükür henüz bunları kaybetmedim :KK45:

Yaa tam üst mesajınızda benzer bir olaydan bahsettim içimi ısıtan, yanlış anlaşılmasa ben de gülümser selam veririm aslında neden olmasın yani karşıdaki de insan evladı

"Selam insan oğlu" falan :D

Bi İngiltere gibi yolda gördüklerine karsılastıklarına günaydın iyi aksamlar iyi günler dileyen yok mesela. Veya otobüse bindiginde indiğinde teşekkür etmeler şöföre
Ben gecen sene geldim Türkiyeye ve daha hic bi market veya magazada gülümseyen satici görmedim .. Almanlar cok görgülü Insanlardir, sizden 1 cent düstügünü görse arkanizdan kosar verir size o parayi .. cok duyarliar .. cok özledim orayi

Ben dee öyle görünmek istemiyorum dışarıdan, eğitimsiz kaba saba biri gibi o_O
Zaten değişmeyin. Biz çocuklarımızı kendimiz gibi yetistirirsek elbette zamanla nesil yenilendikce öğrenecek insanlar.
Ben baktım iyi laftan anlamıyor, o zaman tepkimi koyuyorum. Ama yine de bağırmam. Avrupa Yakası'nda Şahika'nin dediği gibi lafimla döverim adamı :KK45: Sağlam laf yüksek sesten daha etkilidir.
Anlayan yok mu? Elbette var. Öyle insanlarla karşılaşınca yüzümde güller açıyor resmen, çocuk gibi oluyorum:KK48:

Ben de İngiltereden geldim işte bu şehre ondan mı çok dokundu acaba :KK70:

Bilmem ki mesela 3-4 hafta önce trende bi' kadın bana gülümsedi, hamileydi bi' de hafif tontiş çok şirin, o gün resmen yüzüm aydınlandı, hiç tanımadığım bir insan bana samimiyet gösterdi :KK200:
Keşke daha çok birbirimize samimiyet göstersek, temelde sosyal ihtiyacımız sonuçta
Evet tam da anlattığım gibi insan onemsenince mutlu oluyor :KK68:

Evet Türkiye'de böyle ne yazık ki. Ben Abd'de yaşıyorum ve toplum olarak aradaki inanılmaz kültür farkı acı bir şekilde her yıl yüzüme çarpıyor.

Benim en sinir olduğum ve üzüldüğüm mesele ise birçok insan azar arsızı olmuş. Şimdi taşlamayın hemen. Her gidilen yerde ya azarlanmaya ya da azarlamaya alışmış insanlar. İlla sesini yükseltmelisin, illa kavga çıkmalı ki bir şey hallolsun. Örnek veriyim, geçen yıl Ağustos sıcağında bilmemkaç saatlik bir otobüs yolculuğundaydım. İçerisi havasız, sıcak, yolcular olarak nefes alamıyoruz. Klima kapalı, cam kapalı. Muavine, sonra şöföre kaç kere rica ettim açsınlar, içerde durulmuyor diye. Ve bu forumdan dolayı inanmazsınız belki ama ben çok nazik bir insanımdır, ne kimseye emir verebilirim, ne sesim yükselir, ne kimse benden azar duyabilir. Sakin sakin rica ederim yani, lütfen'im, teşekkürüm eksik olmaz ağzımdan. Yok, açılmadı hava. En sonunda arkadan biri carladı " kardeşim açsanıza klimayı, burda havasızlıktan ölüyoruz, hayvan mı taşıyorsunuz!" Bilmemne. O klima hoop açılıverdi. Bu sadece bir örnek. Daha nicesi var... E diyorum ki demek ki bizim millet tatlı dilden anlamıyor, alışmışlar azara, kavga gürültüye.

Ayol burada konu açılıyor. Kamu çalışanlarına " insana insan gibi davranmalısınız, kimse kimseye bağırıp çağıramaz" diyoruz da kavga çıkıyor. Gördük bu forumda. İnaanlara bağırıp çağırmayı, azarlamayı savunan çok kişi var. Ya ben bilmiyorum bu insanlar düzelir mi, bir şey değişir mi... Bunları yaşayıp gördükçe iyi ki başka ülkede yaşıyorum diyorum artık, başka ne diyeyim.

Zaten değişmeyin. Biz çocuklarımızı kendimiz gibi yetistirirsek elbette zamanla nesil yenilendikce öğrenecek insanlar.
Ben baktım iyi laftan anlamıyor, o zaman tepkimi koyuyorum. Ama yine de bağırmam. Avrupa Yakası'nda Şahika'nin dediği gibi lafimla döverim adamı :KK45: Sağlam laf yüksek sesten daha etkilidir.
Anlayan yok mu? Elbette var. Öyle insanlarla karşılaşınca yüzümde güller açıyor resmen, çocuk gibi oluyorum:KK48:

Hahah avatar-nick ikilinize bayılıyorum zaten :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X