Nemrutlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben gecen sene geldim Türkiyeye ve daha hic bi market veya magazada gülümseyen satici görmedim .. Almanlar cok görgülü Insanlardir, sizden 1 cent düstügünü görse arkanizdan kosar verir size o parayi .. cok duyarliar .. cok özledim orayi
Avmlerde özellikle güzel alısveriş yapınca fazlasıyla gülümsüyorlar
Bulundugun yerdede markette vs tanıdıgın icinde olabilir tabi
Bende Almanyayı seven ilk defa gördüm değişik gerçekten herkesin yasadıgı farklı :)

Bilmem ki mesela 3-4 hafta önce trende bi' kadın bana gülümsedi, hamileydi bi' de hafif tontiş çok şirin, o gün resmen yüzüm aydınlandı, hiç tanımadığım bir insan bana samimiyet gösterdi :KK200:
Keşke daha çok birbirimize samimiyet göstersek, temelde sosyal ihtiyacımız sonuçta
Tabi çok haklısın. Ama meydana gelen olaylardan dolayı kimsenin kimseye güveni kalmadı. Sokakta biri gülümsese " Ne çıkarı var da bana gülümsedi?" Oldu. Ya da iyilik yapanlar hep nankörlük gördüğü için insanlar da katilasti.

Evet Türkiye'de böyle ne yazık ki. Ben Abd'de yaşıyorum ve toplum olarak aradaki inanılmaz kültür farkı acı bir şekilde her yıl yüzüme çarpıyor.

Benim en sinir olduğum ve üzüldüğüm mesele ise birçok insan azar arsızı olmuş. Şimdi taşlamayın hemen. Her gidilen yerde ya azarlanmaya ya da azarlamaya alışmış insanlar. İlla sesini yükseltmelisin, illa kavga çıkmalı ki bir şey hallolsun. Örnek veriyim, geçen yıl Ağustos sıcağında bilmemkaç saatlik bir otobüs yolculuğundaydım. İçerisi havasız, sıcak, yolcular olarak nefes alamıyoruz. Klima kapalı, cam kapalı. Muavine, sonra şöföre kaç kere rica ettim açsınlar, içerde durulmuyor diye. Ve bu forumdan dolayı inanmazsınız belki ama ben çok nazik bir insanımdır, ne kimseye emir verebilirim, ne sesim yükselir, ne kimse benden azar duyabilir. Sakin sakin rica ederim yani, lütfen'im, teşekkürüm eksik olmaz ağzımdan. Yok, açılmadı hava. En sonunda arkadan biri carladı " kardeşim açsanıza klimayı, burda havasızlıktan ölüyoruz, hayvan mı taşıyorsunuz!" Bilmemne. O klima hoop açılıverdi. Bu sadece bir örnek. Daha nicesi var... E diyorum ki demek ki bizim millet tatlı dilden anlamıyor, alışmışlar azara, kavga gürültüye.

Ayol burada konu açılıyor. Kamu çalışanlarına " insana insan gibi davranmalısınız, kimse kimseye bağırıp çağıramaz" diyoruz da kavga çıkıyor. Gördük bu forumda. İnaanlara bağırıp çağırmayı, azarlamayı savunan çok kişi var. Ya ben bilmiyorum bu insanlar düzelir mi, bir şey değişir mi... Bunları yaşayıp gördükçe iyi ki başka ülkede yaşıyorum diyorum artık, başka ne diyeyim.

Ben de yeni geldim Türkiyeye yazın ondan dokundu sanırım bi değişik geldi herkesin birbirine sürekli "atar gider" modunda olması, stres sahibi oldum o_O

Avmlerde özellikle güzel alısveriş yapınca fazlasıyla gülümsüyorlar
Bulundugun yerdede markette vs tanıdıgın icinde olabilir tabi
Bende Almanyayı seven ilk defa gördüm değişik gerçekten herkesin yasadıgı farklı :)
Ben orda dogma büyümeliyim Memleketim diye bakiyorum o yüzden seviyorum hemde cok 😄

:KK45:

Neden çoğu insan teşekkür veya rica etmiyor?
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
Veya teşekkür edince de aynı tepki...

Mesela kahve sırasındayız geçen, 13 yaşında küçücük kız, kardeşimi itip geçti
Buna annesi babası öğretmemiş mi?
"Geçebilir miyim" demek çok mu zor?

Teşekkür ederim, rica ederim demek çok mu zor :110:
Bunlar temel görgü kuralı değil mi

Veya "Anlamadım tekrar eder misiniz" deyince neden agresif tonla cevap geliyor
Anlayıp bir şey sorsanız bile agresif tondan cevap geliyor
Veya normal konuşma başlatsanız da agresif tondan cevap geliyor

Neden çoğu insan bu kadar huysuz ve kaba o_O
mesela ben artık kolay kolay çalıştığım yerde kimseye teşekkür etmeyi tercih etmiyorum sebebine gelince;
çay dağıtan hanımefendiye koca kurumda her defasında ellerinize sağlık teşekkür ederim cümlesini kullanırken ben,bu kişi ve örneği bu kişi üstünden de versem diğer çalışanlar kendilerine ......muamelesi yapanlara kul köle olurken benim gibi kibar insanlara hayvan gibi davranıyorlar...bugüne kadar kime kibar olduysam karşılığı hep eşşeklikti..

Soğuk değiller de onlar da kibardan laf sokuyorlar
Sonuna darling ekleyince küfretmedim falan sanıyorlar ahsjahsjah :KK70:
Neyse ya demek ki her ülke insanının kendine göre bir şeyi var :KK45:
Hayır bide bizde asansörde falan iyi günler diyorsun kimseden ses yok
Bide gitsem burda durduk yere otobüs söförüne tesekkür edip yoldan gecene günaydın desem döverler herhalde :D

Hayır bide bizde asansörde falan iyi günler diyorsun kimseden ses yok
Bide gitsem burda durduk yere otobüs söförüne tesekkür edip yoldan gecene günaydın desem döverler herhalde :KK70:

Bunu ben de düşünüp gülmüştüm bir ara ya acaba nasıl olur otobüs şoförüne teşekkür etsem şimdi diye :D

Çok haklısinız.insanlar nezaket kurallarıni bilmiyor.çok şükür apartman görevlisinden ekmeği alirken bile teşekkür eden bir kizım var.ama iyi mi yaptık kötü mü bilmem.çünkü insanlar nezaket ifadelerini duyunca bir afallıyorlar.uzaydan gelmişiz gibi davranıyorlar.ne yazıkki nezaket çoğu zaman saflıkla eziklikle karıştırılıyor.çünkü herkes bagırarak sert ve kaba davranarak karşıdakine üstünlük sağlamaya çalışıyor.kibar birini görünce de istismar ediyor bu durumu ne yazıkki

Bunu ben de düşünüp gülmüştüm bir ara ya acaba nasıl olur otobüs şoförüne teşekkür etsem şimdi diye :KK70:
Önden inersem iyi günler diyorum veya bana bi durakta yardımcı olduysa teşekkür ediyorum ama durduk yere bos otobüste öne dogru gidip abi sagol desem deli mi ne der kesin :D

Çok haklısinız.insanlar nezaket kurallarıni bilmiyor.çok şükür apartman görevlisinden ekmeği alirken bile yeşekkur eden bir kizım var.ama iyi mi yaptık kötü mü bilmem.çünkü insanlar nezaket ifadelerini duyunca bir afallıyorlar.uzaydan gelmişiz gibi davranıyorlar.ne yazıkki nezaket çoğu zaman saflıkla eziklikle karıştırılıyor.çünkü herkes bagırarak sert ve kaba davranarak karşıdakine üstünlük sağlamaya çalışıyor.kibar birini görünce de istismar ediyor bu durumu ne yazıkki

Çok büyük tebrik edesim geldi ya keşke herkes sizin gibi öğretse.
Birbirinin yüzüne bakmadan işini görüp giden insanların arasında çok değerli görüyorum böyle insanlar görünce :KK200:

Önden inersem iyi günler diyorum veya bana bi durakta yardımcı olduysa teşekkür ediyorum ama durduk yere bos otobüste öne dogru gidip abi sagol desem deli mi ne der kesin :KK70:

İçimden demek geliyor ama cesaret edemiyorum ya sonra içim kaşınıyor sanki bir görevi yerine getirmemişim gibi :D
Ne diyorlar "iyi günler" deyince o_O
Gümrükteki memır mesela hoş geldiniz dedi çok mutlu olmuştum pek de yakışıklıydı mührü çok güzel bastı :D

İçimden demek geliyor ama cesaret edemiyorum ya sonra içim kaşınıyor sanki bir görevi yerine getirmemişim gibi :KK70:
Ne diyorlar "iyi günler" deyince o_O
Gümrükteki memır mesela hoş geldiniz dedi çok mutlu olmuştum pek de yakışıklıydı mührü çok güzel bastı :KK70:
Hahaha o bosuna hosgeldin dememiş :D
Valla iyi günler diyenide duydum veya bişey diyipte sesi içine kacanı da :D

Ben teşekkür ve rica edicem yine belki birilerine bir şey bulaştırırım böyle :KK45:

Tanıdık tanımadık göz göze geldiğim herkese gülümsüyorum. "Bazen" dükkan veya restorana girdiğimde satıcıya ya da garsona merhabadan sonra " nasılsınız" diye soruyorum. Geçen sene garsona nasılsınız dedim diye dondu kaldı, garipsedi diye travmam var, ben de ona göre çok sormuyorum millete nasılsınız diye artık. :D Ama Abd'de tanı tanıma herkes birbirine nasılsın dediği için alışkanlık olmuştu.
Bu çocukluktan gelen bir özellik, çalışan biri gördüm mü kolay gelsin derim, hayırlı işler, iyi günler vs vsherkese derim. Henüz başıma bir şey gelmedi. :)

Tanıdık tanımadık göz göze geldiğim herkese gülümsüyorum. "Bazen" dükkan veya restorana girdiğimde satıcıya ya da garsona merhabadan sonra " nasılsınız" diye soruyorum. Geçen sene garsona nasılsınız dedim diye dondu kaldı, garipsedi diye travmam var, ben de ona göre çok sormuyorum millete nasılsınız diye artık. :KK70: Ama Abd'de tanı tanıma herkes birbirine nasılsın dediği için alışkanlık olmuştu.
Bu çocukluktan gelen bir özellik, çalışan biri gördüm mü kolay gelsin derim, hayırlı işler, iyi günler vs vsherkese derim. Henüz başıma bir şey gelmedi. :)

Yaa evet, ABD ye gitmedim hiç ama onları çok direkt bulmuştum ben, aslında kötü değil kaynaşması kolay oluyordu ama biz şaşırmıştık
Avrupada yine biraz daha çekimser : D
Bana da birkaç gülümseyen, şaşıran, memnun olan oldu, öyle bir muamele alışkın olmadıkları için, belki bu surat yapanları görmezden gelip devam etmek lazım, sonuçta 3 kişi varsa böyle düşünen o 3ü için kibarlığa değer:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X