nerde yanlış yapıyorum

casper10

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
407
27
318
İstanbul
öncelikle mrb, 7 yıllık evliyim evlenirken çok zor şartlarda evlendik eşimle 12 yıldır da beraberiz. hiçbişeyimiz yoktu ve ailelerden tek kuruş yardım almadık. mobilya alırken dediki bu magazadan alcaz başka yerden alamayız dedi tamam dedim. çok secenek yoktu. ne varsa onu tamam dedim hep ucuzları aldık. altınları düğünden gelenle ödedik hep hediyelik aldım. ele güne karsı mahcup olunmasın dedim. sözü vardı bigün ev alırsak herşey istediğin gibi olcak dedi tamam dedim. vel hasıl 1 yıl kirada oturduk sonra kaynanamlarla bir süre yasamak zorunda kaldık ona da tamam dedim. en sonunda bir ev aldık. evi hiç görmedim. 1 oda olsun benim olsun dedim yine sesimi çıkarmadım. nihayetinde ev alındı ben herşey olup bittikten sonra gördüm evi. heryeri duvar görüyor güneş almıyor. 2. bodrum kat. salonun ortasından kolon geçiyor. yinede tamam dedim yuvam burası. konum olarak hastaneye vs vs yakın die iyi bir yerde aradan 5 yıl geçti maddi olarak baya da toparladık kendimizi. bende istiyorum ki tamam dışarsı görünmesin bari evim içi güzel olsun bişeyler yapalım eve herseferinde kavga kıyamet. kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum her yaptıgımda yine begenmiyor dalga geçiyor sonra yine kavga kıyamet. dün akşam yine aynı şeyden tartıştık bide bana küsüyor bu yüzden. sonra bugün yine aynı şekilde devam ediyor. kavga kıyamet bişey deyince de cevap ya paramız yok yada o öyle olurmu saçmalama. yanlış bişeymi istiyorum allah aşkına. ünite istemiyorum diorum ben masa kullanmak istiyorum diorum. gidiyor kücücük eve kocamannn ünite yapıyor getiriyor. yıllardır diorum ki bu gardolabı değiştirelim razıyım bunu da kullan alternatifler yap. olmaz. ama kendi istediği herşeyi yapıyorum. diorum ki bu mutfak böyle hoşuma gitmiyor bari şu 4 kapagı değiştir. millet para verip yaptırıyor sen begenmiyorsun dior. ve inanın evde 1 tek şey ya 1 tek şey koltuktan tut halıya kadar hiçbiri benim istediğim deil. kendi isterse alıyor benim zevkim düzenim hiç önemli değil zaten benim fikrimi hiç sormuyor. beğenmedim diorum suçlu oluyorum. hevesimi kaçırma birdaha almıcam dior. beğenmem için bile beni zorluyor. sürekli kafasına göre dolap yapıyor saçma sapan yerlere koyuyor söylüyorum bunu istemiyorum diorum anlamıyor. en sonda bana evde canın sıkılıyor bana sarıyorsun dedi bide kavga kıyamet yine. bu arada kendi işyerim vardı. mal sahibiyle tartıştıgı için dükkanı boşalttım daha 10 gün oldu. ben nerde yanlış yapıyorum. bişey diyince de suçlu benim demeyince de yaranamıyorum bir türlü

Herşeye tamam tamam demeye alistirmissiniz. Esinizde zaten sizi saymiyor. Tamam 1 goz olsun evim olsun diyebilirsiniz, itirazda etmeyecek olabilirsiniz ama esinizin evi size gostermesi gerekirdi. Ev alirken bile bu denli kafasina gore takilan biri sizi ne zaman onemser dinler?

Ne gıcık kocanız varmış ya ev dekorasyonunda yüzde doksan söz sahibi kadındır. Kendisi marangoz mu yapıp getiriyor diyorsunuz? Madem öyle de yaranamıyorsunuz böyle de her durumda bi trip atıyor siz de habımefendiliğinizi bozun artık. Ben olsam bir gün ansızın sevmediğim bütün eşyaları ya marangozhanesinr götürür bırakırım ya da satar kendi istediklerimi alırım. İnsanın sevmediği bi evde yaşaması uzun vadede depresyon sebebi. Bence hiç alttan almayın yıllarca almışsınız zaten

inanın mala mülke önem vermiyorum. ben sadece mutlu olmak istiyorum. ancak çözemiyorum

evet marangoz. insan özeniyor işte hani eve minik bişey koyarsın evin havasını değiştirir. valla razıyım keşke bir sefer de bana ne istediğimi sorsa çok kavga ettim bu yüzden küstüm konuşmadım neler yapmadım eşimde işe yarayan hiçbir formül olmadı.

en başta söylemen gereken şeyleri en sona bırakmışsın hatta hiç söylememişsin bile
artı kadam alışmış ve senı yok sayıryor
bu saatten sonra ne yapsan değiştirmen çok zor ,

Ev alınırken seçmeye gitmediğinizde yapmışsınız siz o hatayı. İnsan gitmez mi ev bakmaya hem nerede yaşayacağınız belirleniyor hem ailecek büyük bir yatırım yapıyorsunuz, 3 kilo domates değil ki bu kocanız tek başına seçip alsın.

inanın mala mülke önem vermiyorum. ben sadece mutlu olmak istiyorum. ancak çözemiyorum

Arkadasim bu malk mulk meselesi degil. Saygi meselesi, siz olaya cok yanlis bakiyorsunuz. Bende mal mülk delisi degilim ama eşim bana göstermeden degil ev almak, eşya bile almaz. Evimize bir puf alacak olsak birlikte bakiyoruz. Bana sormadan puf aldi diye asla kizmam ama almaz.

Bende ayni sekilde danisirim. Hatta bana "sen ev bak ben begenirim" dediginde bile ona gostermeden tamam dememistim. Bu eşlerin birbirine olan saygisidir, fikirlerini önemsemesidir.

Biz de öyle bir tek objeyi bile ben seçmedim ona bıraktım inatlaşmaktansa ama şimdi kendi şikayet ediyor aldıklarından pişman gerçi.Bir süre sonra boşveriyorsunuz alt tarafı eşya.

Çok dik kafalı herhalde o evde eşinizden çok siz zaman geçiriyorsunuz.
Eşinizinde görüşünü alırsınız gerekirse ama en azından sizin zevkiniz biraz daha öne çıkabilir.
Ama bazı kadınlarda hele ki Yen'i dönem gelinleri bunu abartıp heryeri evcilik oyunu gibi pespembe yapıyorlar ya o da ayrı bir konu.

Kadınlar çevrelerinde objelere dekorasyona karşı daha dikkatli ve kafaya takmaya müsait bence o yüzden böyle düşünüyorum. Yoksa evi barbie evi gibi pembeye bulayıp adamı ortasında yaşatmaya brn de karşıyım. Konu sahibi de inşallah eşinin de içinde kendini züccaciye dükkanındaki fil gibi hissedeceği bi ev hayal etmiyordur

ben biraz imkan meselesi olarak bakmaya çalıştım. biyerlerden başlayalım olsun dedim. ilerde borcumuz biter satar ederiz. paramıza göre olsun. birazda kaynanamlarla yasamaktan kaçtım. birlikte çok ev baktım. ben hepsine olur dedim. evim olsun istedim. kiralarda oturmayalım. biryerden başlayalım gerisi nasılsa gelir dedim. ama hata yapmısım demekki suanda daha çok iyi anlıyorum bunu :'(

gerçekten öyle bişey istemiyorum. mesela ben kahverengi sevmiyorum. eşime diorum ki aşkım kahverengi istemiyorum diorum evin her yanı kahverengi. mutfak dolaplarım üstler beyaz altta 4 kapak kahverengi. dolap yenile demiyorum üstüne basa basa şu 4 kapağı değiştir diorum. o bile değişmiyor. banyom siyah beyaz mesela. istediğim sadece duvara bir kaç raftı. çok zor bişey değil. hele bir mobilyacı için hiç değil. kalan parçadan yapar yine yapar. ona bile gitti kahverengi kocaman saçma sapan bir dolap koydu. bu derece yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…