- 23 Haziran 2013
- 315
- 357
- 103
Kızım 14 aylık oldu.hala memede uyurAma memede uyuduğu için süreler hem kusa hem gece de sık sık uyanmaya başladı.
Şşşş diyip hafif hafif ona temas ederek vurmak. Yani emzirirken sırtını oışpışlamak gibi birşey. Vurmak derken pat patlamak.Ama beşiğindeŞşt pat yöntemiyle uyutma neJameya
Benimki de öyleydi 12 den erken uyumuyordu ama düzen kurdum 9 da uyuyor hergün. Benim sadece gündüz uykusu konusunda sorunum var bide bu aralar geceleri sık uyanıyor emerek uyuduğundan. Onu dezalıştırmam lazım tabi emecek ama o şekilde uyuya kalmasını istemiyorum hepsi bu kendi kendine dalmayı öğrenmeli yoksa çok sıkıntı oluyor. Bi düzen kurulursa o da bende rahat ederiz sonuçta.Ben uyuturken ve uyuduktan sonra odasında Kurandan bir sure açıyordum. Size uygunsa bunu da deneyebilirsiniz. Benim küçük de çok direniyordu uykuya. Büyük insan gibi gece en erken 12 de yatıp sabah 7-8 de kalkiyordu. Öğle uykusu hiç yoktu. Bir yasa doğru öğlen uykusu uyumaya başladı.
Bazı bebekler böyle. Sorun annede değil. Herkes ister düzenli uyusun. Ama olmayınca olmuyor. Stres yapmayın boşuna.
Yapılır elbette. Ama çocuğunuza psikolojik yansıması ne olur bilemem. Birçok pedagogun uyku eğitimiyle ilgili olumsuz makalelerini okudum. Ben de öğretmenim ayrıca. Bunlara dayanarak söylüyorum. Tabii çocuk sizin, tercih sizin. Buraya konu açtığınız için yazdım düşüncemi!Olur neden olmasın asıl bu ayda öğretilir. Eğitim değil zaten güvenle sevgiyle öğretmeye çalışıyorum. Hiç ağlatmıyorum zaten.
Ki öğrenecek de eminim. Konu açtıktan sonra başardım mesela tekrar :))
bdv ye açıyorum konuyu çünkü artık bu benim için ciddi bir dert olmaya başladı.
Kızım 4 aylık odlu,gazdan dolayı onu kucakta sallana sallana uyutmaya alıştırmışım farkında olmadan. Şimdilerde kendi başına dalmayı öğretmeye çalışıyorum. Şş pat yöntemini denedim bikaç kez de başarılı oldum ama belli bir süre sonra fayda etmemeye başladı. Direk memede uyumak istiyor bende artık nasıl uyuyacaksa uyusun moduna düşüyorum 1 saatin sonunda. Dilim damağım kuruyo pışpışlamaktan.
Bugün bırakiym kendi kendine dalsın dedim emdi,tam uykuluyken koydum daldı dalmasına ama yarım saat sonra geri uyandı. Bidaha da hiç bir şekilde uyumadı.
Şimdi de bekliyorum belki yorgunluktan düşüp bayılıcak diyeama ben böyle inat görmedim.
Beşiğine de koydum uyku arkadaşı da veriyorum eline,henüz alışmadı ona ne kadar sürer bilmiyorum alışması. Artık yöntem denemekten bıktım cidden ben bu işi beceremiyorum anlaşılan. Yada yeterince sabırlı mı davranmıyorum? Aslında hatamın farkındayım mızmızlandığı zaman doymadığını düşünerek tekrar tekrar emzirmek oldu. Ve sonuç olarak her defasında emerek uyudu. Napıcam böyle alışır mı kendi kendine dalmaya? Siz neler yaptınız anlatın biraz
Eğer beşiğinde uyuyana kadar ağlattığımı yazmış olsaydım bu söylediğinize hak verirdim. Öyle bişey değil sonuçta onun paikolojisini kötü yönde etkilemem için beşiğimde saatlerce ağlamasına izin vermem gerekiyor.iyice araştırdığınıza emin misiniz çünkü ben bu konuyu bayadır araştırıyorum ve en ufak bir zarar bile vermemek için uğraşıyorum.Yapılır elbette. Ama çocuğunuza psikolojik yansıması ne olur bilemem. Birçok pedagogun uyku eğitimiyle ilgili olumsuz makalelerini okudum. Ben de öğretmenim ayrıca. Bunlara dayanarak söylüyorum. Tabii çocuk sizin, tercih sizin. Buraya konu açtığınız için yazdım düşüncemi!
Büyüdükçe uyutması zor oluyor. Oğlum senin kızın kadarken falan kolda sallanarak uyurdu, sonra ben beşikte hafif sallanmayla uyumaya alıştırdım ama uzun süremedi (çok bilmişler sağ olsun), sonra ayakta sallanmaya alıştı, şu anda 13 aylık halen ayakta sallanıyor. Tabii tüm bu süreçte yani soğduğundan beri de memede emerken de uyudu. (İlk aylar hep böyleydi tabii, sadece babamız kolunda sallayarak uyuturdu.) şu an çok sıkıntım olmasa da bir ara uyku konusunda baya problem yaptı, direnç gösterdi, istemedi falan. Kendi kendine uyumayı bilse böyle olmazdı siye düşünüyorum. Artık 3 yaş civarına kaldı o iş bizim için. Çünkü hem 1 yaşını geçti hem de azı ve köpek dişi çıkartmaya çalışıyor. Yani bu dönemde bize öyle şeyler yok :)
Bende o yüzden erken öğretmeye çalışıyorum ileride gerçekten ciddi sorun çıkarır :) umarım siz de düzeni otutturursunuz.
İki çocuğum var, biri 9, diğeri 5 yaşında. Bu süreçten geçtim. 20 yıllık öğretmenim, pedagoji de özel ilgi alanım. Dolayısıyla evet, araştırma yaptım oldukça fazla. Neyse, size kalmış. Çocuk sizin, kendi araştırmanızla hareket edin.Eğer beşiğinde uyuyana kadar ağlattığımı yazmış olsaydım bu söylediğinize hak verirdim. Öyle bişey değil sonuçta onun paikolojisini kötü yönde etkilemem için beşiğimde saatlerce ağlamasına izin vermem gerekiyor.iyice araştırdığınıza emin misiniz çünkü ben bu konuyu bayadır araştırıyorum ve en ufak bir zarar bile vermemek için uğraşıyorum.
Şşşş diyip hafif hafif ona temas ederek vurmak. Yani emzirirken sırtını oışpışlamak gibi birşey. Vurmak derken pat patlamak.Ama beşiğinde
Öğretmen olmanız neyi değiştiriyor ki sürekli bunu yazıyorsunuz? Tamam olabilir siz öyle düşünüyorsunuz ama bütün pedagogların yöntemi bir değil. Ve dolayısıyla iyi yönleri olan kısmı da var kötü yönleri olan da. Ben katıla katıla ağlatmıyorum ki çocuğu yanındayım ağlamaya başlarsa alıp sakinleştiriyorum diyorum hala inatlaşıyorsunuz. Türk milleti herşeyi abarttığı gibi bunu da abartıyor açıkçası bu konuda fikrim bu. Teşekkür ederim sağlıkla büyütün çocuklarınızı.İki çocuğum var, biri 9, diğeri 5 yaşında. Bu süreçten geçtim. 20 yıllık öğretmenim, pedagoji de özel ilgi alanım. Dolayısıyla evet, araştırma yaptım oldukça fazla. Neyse, size kalmış. Çocuk sizin, kendi araştırmanızla hareket edin.
Evet gazı geçti çok şükür :) oturur ama ona öğretmek lazım kendi kendine olmaz ki. Çok zor oluyor diğer türlü yani şimdiden eğer zorlanıuorsan ilerisini düşünemiyorum.Bildigim cocuk agladikca meme veriyoruz bu daha cok gaz yapiyor demisti doktorum:) gazi gectimi kizinin? Daha cok kucuk hala.. 4 aylik ama daha kucuk:) 9 aylik kizim daha tam rayina oturmadi.. bekliyorum: (
Haklisin.. ben olmayinca zorlamiyorum mesela:) inan hepsinjnde kendine gore uyuma huylari vardi. Ilkini sallardim, kucuk oglum nefret ederdi sallsnmaktan. O yataga yanima yatip sacinla oynayarak uyurdu:) kiz fena uykuya dalana kadar akla karayi seciyoruz. Sallanmayida sevmez ole dalmazda.. her gun bakiyorum nasil uyuyacak diye.. surer en az 2 yasina kadar boyle: (Evet gazı geçti çok şükür :) oturur ama ona öğretmek lazım kendi kendine olmaz ki. Çok zor oluyor diğer türlü yani şimdiden eğer zorlanıuorsan ilerisini düşünemiyorum.
Şimdi öğrenirse öğrenir ilerde daha zor olur
Kafaya takıp sttes yapmıyorum ki. Memede uyuması bir sorun çünkü 10 dk sonra eğer uyanıyorsa yine memede uyumak istiyor veya 1 dk sonra dalamıyorsa memede uyumak için mızmızlanıyor. Bu bir problem ve ileride baş edemeyeceğim için şimdiden çözüm bulmaya çalışıyorum :)niye çok kafana takıp stres yapıyorsun bu kadar?
memede uyursa uyusun. sen biraz bebeğe uy.
2 oğlumda memede uyurdu 2,5 ar senede emdiler.
ha memelerimi sorma:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?