Nerde yanlış yapıyorum?

birçok bebeğin uykusu yarım saat ya da kırk beş dk sürüyor zaten
uyanınca poposuna vurarak pışpışlamak 8 aya kadar işe yarar diye okumuştum
bu arada şu bir gerçek ki annesi huzursuz olan çocuklar, daha beter oluyor
hiçbir şeyi kafana takma lütfen

İşte bu durum kötü bir durum bana göre. 1 yaşındayken kendi kendine uyuması mı daha iyi olur yoksa böyle uğraştırması mı daha iyi olur diye düşününce inatlaşıyorum :))
Bence bebeğe göre değil kendimiz düzen kurmamız laızm onlar bizi yönetmemeli zaten düzen seviyorlar. 9 da uyutmaya başladığından beri kendisi ay ı saatte emip uyumak istiyor.kendi kendine uyuma konusu da bu şekilde olucak ilerde:)

Evet bende öyle duymuştum o yüzden o zamana kadar alıştırdım alıştırdım yoksa uğraşıcam :)))
Huzursuz değilim ya normalde çok keyifliyiz anne kız ama uyku mevzusu 1 saatten fazlaya uzayınca gerilip pes ediyorum :) onu demek istedim yoksa gerilip kendimi stresten bitirmiyorum :)))

Tabiiki kendisi uyursa daha iyi.. iki buyuk 5-3 yasindakiler giydirip yatirinca uyuyolar ayni odada.. zaman lazim yani..belkide benim cocuklarim huysuzdur ya da ben cok yumusagim:) ben beceremedim umarim sen yaparsin:)

Öğretmenler eğitimcidir, bilmem anlatabildim mi? Ayrıca dediğim gibi, istediğiniz gibi uyutun çocuğunuzu. Ben bilgimi paylaştım sadece. İyi günler size.

Canım benimkinin 6 aylık olmasına 3 gün kaldı son bi ayımız geceleri sürekli uyanarak geçti ama bu zamanlar böyleymiş hep bu forumda bi doktorun yaptığı uyku düzeni formunu görmüştüm bizim kız birebir buna uydu ekledim senin için
Bu arada bende memede uyutuyorum veya kucağımda hafif sallayarak, ilk günler kendi dalıyodu ama sanırım ben kucağa alıştırdım yardımsız uyumuyo artık ama bazen çıldırsamda memnunum sanki bi mazoşistlik var bende

Eklentiler

• D2099155-4385-43C0-ACF7-F2E7A6927059.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 30
Benim eltim de çocuğun öz güveninin gelişmesi için ilk 40 gün sürekli memede durması gerekiyor diyordu. Emse de emmese de memesinden ayırmadı. Şimdi 2 aylık olacak ve çok pişman, çocuğu kendi kendine yatıramıyor.

ama daha çok ufak normal bence yine meme istemesi.

Ay keşke memede uyusa ,benim sütüm olmadi , kızım meme görmedi yani . Biberonla uyuyordu hep,şimdi 11 aylık mamayı yemiyor ,meme görevi görecek bir seçenek te kalmadı ,henüz minnakken memeyle uyutun büyüdüğünde memede kar etmiyo ,istedigin kadar bilinçli ol bilinçli davran ,parmak kadar bebeler bizi parmağında oynatiyo maalesef .

4 ay çok erken, hatanız orada.
Uyku eğitimi en küçük 6 aylık başlar, o da ferber.
Valla neler denedim, benim büyük sıpam aramızda yatıyor 2 yaşında oldu.
Küçük de sallana sallana uyuyor çok şükür kendi odasında o.
Neler hayal edip, tüm yöntemleri hatmedip de benim çocuklara işlemediğini görünce saldım bem, yeter ki uyusun...

Eltiniz doğru olanı yapmış ama eksik ilk 3 ay gak meme guk meme olacak. Emmek sadece karın doyurmak değil ki korkar oynar.. bebekler ilk 3 ay anneyle tek vücut sanıyor kendini. Yok kucağa alıştı Yok sallamaya alıştı Yok memeye alıştı Yok böyle bişey ihtiyacı var onun. Benim oğlumun gazı varken kucakta yürüyünce sakinleşir. Benimki de 2 aylık beraber yatıyoruz Zaten normal olanı kendi kendine uyumaması. Daha dünyayı tanımaya çalışıyor. Keşke bunları dert etmek yerine emzirmenin keyfine odaklansa. Tek bir gün uykusuzum demiyorum. Bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda yaşam alanımı düzenliyorum mesela

Koala gibiyiz diyor :) Sevimliliği olmasa çekilecek dert değil diyor, beni de korkutuyor çocuk fikrinden.. Hep yatak odasında, farklı odaya bile geçmiyor çocuk uyumuyor diye.. Bu sizce de çok yıpratıcı değil mi? Evden tek çıkması çocuğu aşıya götürmek..

Benim arkadasımın cocuğuda memede uyuyor hem de 2 yaşını dolurcak 20 gün sonra. Görümcem de bebeğini beşiği sallanır olduğu halde hiç sallamadı alışmasın diye. Bir de sallanan bebekler ilerde uykuya geç dalma problemi yaşıyorlarmış. Belki kendi kendine uykuya dalmasını beklemelisin. Cocuğu uyuyma odaklı olunca memede uyutayım dersen böyle gider gibime geliyor. Bir kaç gün dayansan uyanık kalsın kalabildiği kadar sonradan kendi kendine uyumaya alışır belki. Tabii uyumak için meme meme diye ağlamıyorsa.. inşallah bir çözüm yolu bulursun

Ferber yöntemini hiç bir ayda önermiyorlar :)
Ferber resmen eziyet hangi ayda olursa olsun. Şuan uyku eğitimi vermiyorum zaten yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum ağladığında sakinleştirip yerine koyuyorum öyle öyle drvam ediyor en sonunda pes ediyor. Ama bazen inadı tuttu mu tutuyo :)

Evet ileride bu hale gelecek diye uğraşıyorum bende şimdiden :) bazen çok emdiğinde direk çekiyorum dalmadan öyle yatırıyorum o zaman dalıyor kendi kendine :)
Öyle yapıcam bugün öyle yaptım 7 de bayıldı emdikten sonra,yine memede uyumasına izin vermedim. Çünkü gerçekten anlamıyorlar ama bu iş çığrından çıkıyor dk başı uyanıp memeye eğiliyo kucağıma aldığım zaman.yani dalmayı bilmediğinden memede uyumak ona kolaylık geliyor.

Merhabalar o çizgiler uyanma sıklığı mı acaba?

Normal dimi iyi o zaman doğru yoldayım çabuk pes etmiyim madem :))
Alıştır sende yavaş yavaş olmaz ye birşey yok her yönteme alıştığı gibi buna da alışacak sonuçta.

Normal dimi iyi o zaman doğru yoldayım çabuk pes etmiyim madem :))
Alıştır sende yavaş yavaş olmaz ye birşey yok her yönteme alıştığı gibi buna da alışacak sonuçta.

1 yaşından sonra önermiyorlar ne yazık ki uyku eğitimini bir de diş çıkarma döneminde olmaması gerekiyor... O yüzden en güzel aralık 4aydan hemen sonrası. :)

Öğretmenler eğitimcidir, bilmem anlatabildim mi? Ayrıca dediğim gibi, istediğiniz gibi uyutun çocuğunuzu. Ben bilgimi paylaştım sadece. İyi günler size.
Anlatmanıza gerek yok konumuzun öğretmenlikle alakası yok şuan. Tutturdunuz paikolojisi etkileniyor diye bende size defalarca katıla katıla ağlatmadığımı hatta hiç ağlatmadığımı da dile getirdim bunun sizin eğitiminizle bir ilgisi yok. Bir sürü pedagog dinledim ferber yöntemini yapmadığım sürece çocuğun psikolojisi kötü yönde etkilenmesi mümkün değil ben size anlatamadım asıl. Öğretmen olduğunuzu anlatabildiniz.

1 yaşından sonra önermiyorlar ne yazık ki uyku eğitimini bir de diş çıkarma döneminde olmaması gerekiyor... O yüzden en güzel aralık 4aydan hemen sonrası. :)
En doğru zaman işte tam da 4 aydan sonrası anlatamıyorum. Küçük diyorlar ama öyle bişey yok ki asıl şimdi öğretilirse öğrenir. İlerde bunun kalkması var emeklemesi var beşikte orda burda koşturur onla uğraşılır mı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…