nereden çıktı bu kıskançlık?

nescioquisegosum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2022
1.061
1.502
83
22
Merhaba hanımlar, önemsiz ama bugün beni ağlatan bir konuyla ilgili yazmak istedim. Bunu nasıl aşabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Benim bir oda arkadaşım var. Ailesinin maddi durumu benim ailemden daha kötüdür muhtemelen( annesi babası çalışıyor ama sigortasız çalışıyormuş sanırım) bu oda arkadaşım 3 farklı yerden burs alıyordu. Bunun nasıl olduğunu hiç anlayamadım çünkü burs verenler genelde başka yerden burs almama koşulu koyuyor. Benim ise başvurduğum hiçbir burs çıkmadı bana. Maddi açıdan zorluk çekiyorum diyemem ama istediğim bir şeyi de alamıyorum açıkçası. Bugün sabah oda arkadaşımın 4. bir yerden burs almaya başladığını öğrendim. Epey de yüklü miktarda. Oda arkadaşım çok lüks yaşayan birisi pahalı çantalar, ayakkabılar vs. aldığı bursu da bunlara, alkole vs harcıyor. Ben de sabah yine burs çıktığını öğrenince bu adaletsizliğe çok üzüldüm. Bana bir burs bile çıkmamışken onun 4-5 farklı yerden bolca burs almasını kıskandım sanırım. Normalde hiç kıskanma huyu olan biri değilim. Ne kendimi birinden üstün görürüm ne de bir başkasını kendimden üstün görürüm bu yüzden de kimseyi kıskanmam. Ama bugün ben bunu kıskandım hanımlar. Kendime inanamadım kıskandığım için. ciddi ciddi ağladım. Adaletsiz olduğunu düşündüm ama asıl sıkıntı benim bu kıskançlığı nasıl aşacağım. Sonuçta bu durum değişmeyecek ama bu kıskançlık bana zarar verecek yorumlarınızı bekliyorum.

Benim zamanimda burs almak için cesitli kosullar vardı. Bu kosullara gore dunyada tutunacak dalının olmamasi gerekiyordu. Arkadasiniz bu kosullari sagliyordur. muhtemelen ailesine ait tapulu mal yok, ana baba issiz görünüyor, evleri kira, kendisininde not ortalamasi belli bir baremin üstünde oldugu icin birden fazla burs aliyor.
Elinize gecmeyen para yerine elinizde olanlara sukredin. Burs dedigin sey egitim hayatının sonlanmasi ile bitiyor. Arkadasinizin ailesi tarafından saglanamayan kosullar ise omur boyu surecek.

Çok fazla yere başvuru da bulunun illaki biri çıkıyor. Red edilirsenizde tekrar başvurda bulunun. Ben zamanında öyle yapmıştım iki üç yerden çıkmıştı bana. Şimdi nasıl bilmiyorum.

evet muhtemelen işsiz görünüyor ama not ortalaması derseniz benim kat kat iyi onunsa baya düşük ortalama ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. elbette şükrediyorum ama içten içe de kıskandım işte onun harcadığı paraları görünce. ailesinin durumunu çok bilmiyorum ama bana göre 2 burs herkese yeterli gelir çünkü konaklamaya vs para vermiyor. 4 burs sizce başkalarının hakkına girmek değil mi?

Çok fazla yere başvuru da bulunun illaki biri çıkıyor. Red edilirsenizde tekrar başvurda bulunun. Ben zamanında öyle yapmıştım iki üç yerden çıkmıştı bana. Şimdi nasıl bilmiyorum
baktım aslında şimdiki burs başvurularına pek yok. yazın tekrar bakacağım inşallah çıkar

Benim ilk eşimde birden fazla burs alıyordu. Öys’de ilk 100’e girmiş, Adanalıydı Sabancı Burs veriyordu.
Ama sizin yurt arkadaşınız biraz israf ediyor. Gerçekten muhtaç olan birinin hakkını yiyor.
Hayatınız boyunca böyle haksızlıklarla karşılasacaksınız maalesef. Ağlamak çözüm değil.

derece öğrencileri alıyorlar zaten onların hakkı olduğunu düşünüyorum çok emek vermişler. ben de muhtaç olan birinin hakkını yediğini düşünüyorum 2 burs hayli hayli yetecekten fazlası israf gibi geliyor.

Bizim bir eski tanıdık vardı benim zamanımda. Babaları fabrikada asgari ücretle işçi gibi görünürdü ama aslında fabrikanın sahibiydiler (fabrika büyük dedenin üzerine ama adam felçli alzheimer evde) . Utanmadan devletten bile fakirlik bursu alıp her yaz yurtdışı tatiline kadar yaptı. En marka şeyleri kullanırdı. Ben bu paranın bir yerden çıkacağından korkar yapamam böyle bir hareket mesela. Var böyle şeyler. Adil bir sistem yok.

evet evet kesinlikle. yanıbaşımda olduğu için öyle oldu galiba. yoksa ne zenginler var onları kıskanmayıp böyle bir durumda içten içe kıskançlık yapmam yakınımda olmasıyla alakalı galiba bir de son zamanlarda maddi sıkıntı çekmemle alakalı galiba

Dedigim gibi belli kosullar var. Sizde biliyorsunuzdur. Ev kiranizdan, sgk hizmet nosuna kadar aklima su an gelmeyecek birsuru sey istiyorlar. Sadece ortalamaya bakmiyorlar. Maddi durum+ortalamaya bakiyorlar.

baska birinin burs almasini engellemek hakka girmek evet. Bide hayati boyunca yokluk gormus birinin bursuyla 2 canta almasi bana cok gelmiyor ya. Burada aglanacak sey ulkedeki gelir adaletsizligi ve firsat eşitsizliği

Umarım okulun bittikten sonra bütün güzellikler seni bulur ve zamanla sen burs verecek kadar zengin olursun

vallahi ben de aynı şekilde. şu an bana deseler ki sana 5 bin tl burs verelim kabul etmem mesela çünkü o kadarına ihtiyacım yok. ama ayda 1-2 bin olsa rahatlarım maddi açıdan seve seve kabul ederim. bu şekilde nasıl hak yiyorlar anlamıyorum.

Burada haklısın fazla denmesi içini soğutacak mı yoksa daha çok öfke mi duyacaksın?
Ne önemi var fazla yada değil. Senin ailenin geliri varmış, sen de kendin kazanırsın ileride başarılı olunca. Önemli olan kendin ne yaptığın. Burs dediğin şey bir süre para akışı sağlar. Sen elinden geleni yapmazsan mezun olunca yine bel kuruşa muhtaç kalırsın. Önemli olan şu an geleceğin için ne yaptığın. Bırak başkasının bursunu hak yemesini kendi geleceğine odaklan.

çok doğru maalesef. işte yanıbaşımda olunca üzüldüm ben de

yok hayır onu sormadım ki bu kıskançlığı nasıl aşarım diye sordum sadece. elimden gelenin de fazlasını yapıyorum ayrıca. çok çalışıyorum ortalamam yüksek araştırıyorum okuyorum mesleğimde daha iyi olabilecek her şeyi yapıyorum. sadece yaşadığım durumu anlatıp bana zarar vermemesi için kıskançlığı nasıl aşarım diye sordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…