- 2 Nisan 2023
- 298
- 484
- 18
- Konu Sahibi nescioquisegosum
-
öyledir sanırım. siz de inşallah maddi refaha kavuşmuşsunuzdur. çok güzel bir yorum yapmışsınız çok teşekkür ederim.Özel burs alıyordur sahislardan, kamu kurumlarından almiyordur. Sınava hazırlanmak istediğim bir dönemde kitap seti almam gerekiyordu maddi imkanım yoktu, hiçbir yardım bulamamistim. Para da değil, kitapti istediğim. Hayatın ne kadar acımasız olduğunu o zaman öğrendim diyebilirim. Hiç unutmayacagim. Herkesin sartlarinin esit olmadigini, sizin gibi birçok ogrencinin olduğunu, yalniz olmadığınızı bilin istedim. Boş verin arkadasiniz adina mutlu olmayi deneyin, sıkışmayacak,bir kitaba muhtaç kalmayacak. Bunu başardığınızda kıskançlığın zerresi kalmayacak hiçbir zaman. Başkaları için mutlu olan insan her zaman mutludur her zaman iç huzuru vardır, daima önüne bakar. Tüm bu adaletsizliklere rağmen zor gelebilir ama deneyin, işte o zaman kazanan siz olacaksınız
derece öğrencileri alıyorlar zaten onların hakkı olduğunu düşünüyorum çok emek vermişler. ben de muhtaç olan birinin hakkını yediğini düşünüyorum 2 burs hayli hayli yetecekten fazlası israf gibi geliyor.
Çoğu insan verdiği bilgilerde sahtecilik yaparak alıyor bursları. Gerçek bilgileri yazmıyorlar. Sigortasız çalışanlar ve esnaflar çok şanslı bu alanda. Ama birden fazla burs almak için kendisinin de yalan söylemesi lazım. Bursverene burs almıyorum demiştir. Eğer yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkarsa verdikleri bursu faiziyle geri ödemek zorunda kalır.Merhaba hanımlar, önemsiz ama bugün beni ağlatan bir konuyla ilgili yazmak istedim. Bunu nasıl aşabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Benim bir oda arkadaşım var. Ailesinin maddi durumu benim ailemden daha kötüdür muhtemelen( annesi babası çalışıyor ama sigortasız çalışıyormuş sanırım) bu oda arkadaşım 3 farklı yerden burs alıyordu. Bunun nasıl olduğunu hiç anlayamadım çünkü burs verenler genelde başka yerden burs almama koşulu koyuyor. Benim ise başvurduğum hiçbir burs çıkmadı bana. Maddi açıdan zorluk çekiyorum diyemem ama istediğim bir şeyi de alamıyorum açıkçası. Bugün sabah oda arkadaşımın 4. bir yerden burs almaya başladığını öğrendim. Epey de yüklü miktarda. Oda arkadaşım çok lüks yaşayan birisi pahalı çantalar, ayakkabılar vs. aldığı bursu da bunlara, alkole vs harcıyor. Ben de sabah yine burs çıktığını öğrenince bu adaletsizliğe çok üzüldüm. Bana bir burs bile çıkmamışken onun 4-5 farklı yerden bolca burs almasını kıskandım sanırım. Normalde hiç kıskanma huyu olan biri değilim. Ne kendimi birinden üstün görürüm ne de bir başkasını kendimden üstün görürüm bu yüzden de kimseyi kıskanmam. Ama bugün ben bunu kıskandım hanımlar. Kendime inanamadım kıskandığım için. ciddi ciddi ağladım. Adaletsiz olduğunu düşündüm ama asıl sıkıntı benim bu kıskançlığı nasıl aşacağım. Sonuçta bu durum değişmeyecek ama bu kıskançlık bana zarar verecek yorumlarınızı bekliyorum.
Burs verenlerin yüzde doksanı başka burs almama şartı koşuyor. İki bursu uygun denk getirse bile 4 bursunun da başka burs kabul eden kurumdan olması mümkün değil bence. Muhtemelen küçük katakulliler çevirmiş.Benim zamanimda burs almak için cesitli kosullar vardı. Bu kosullara gore dunyada tutunacak dalının olmamasi gerekiyordu. Arkadasiniz bu kosullari sagliyordur. muhtemelen ailesine ait tapulu mal yok, ana baba issiz görünüyor, evleri kira, kendisininde not ortalamasi belli bir baremin üstünde oldugu icin birden fazla burs aliyor.
Elinize gecmeyen para yerine elinizde olanlara sukredin. Burs dedigin sey egitim hayatının sonlanmasi ile bitiyor. Arkadasinizin ailesi tarafından saglanamayan kosullar ise omur boyu surecek.
Bu nasıl bir bakış açısı böyle. Umarım hayat yolunuza çiçekler serer… ne kadar içten ne kadar ince birisinizÖzel burs alıyordur sahislardan, kamu kurumlarından almiyordur. Sınava hazırlanmak istediğim bir dönemde kitap seti almam gerekiyordu maddi imkanım yoktu, hiçbir yardım bulamamistim. Para da değil, kitapti istediğim. Hayatın ne kadar acımasız olduğunu o zaman öğrendim diyebilirim. Hiç unutmayacagim. Herkesin sartlarinin esit olmadigini, sizin gibi birçok ogrencinin olduğunu, yalniz olmadığınızı bilin istedim. Boş verin arkadasiniz adina mutlu olmayi deneyin, sıkışmayacak,bir kitaba muhtaç kalmayacak. Bunu başardığınızda kıskançlığın zerresi kalmayacak hiçbir zaman. Başkaları için mutlu olan insan her zaman mutludur her zaman iç huzuru vardır, daima önüne bakar. Tüm bu adaletsizliklere rağmen zor gelebilir ama deneyin, işte o zaman kazanan siz olacaksınız
Bolumünüz farkli mı. Univdeyken arkadasimla burs başvurusu yaptığık. diyanetle alakasiz bir yerdi. Bana ilahiyat okuyor olsanız verirdik ama size çikmaz demişti.Merhaba hanımlar, önemsiz ama bugün beni ağlatan bir konuyla ilgili yazmak istedim. Bunu nasıl aşabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Benim bir oda arkadaşım var. Ailesinin maddi durumu benim ailemden daha kötüdür muhtemelen( annesi babası çalışıyor ama sigortasız çalışıyormuş sanırım) bu oda arkadaşım 3 farklı yerden burs alıyordu. Bunun nasıl olduğunu hiç anlayamadım çünkü burs verenler genelde başka yerden burs almama koşulu koyuyor. Benim ise başvurduğum hiçbir burs çıkmadı bana. Maddi açıdan zorluk çekiyorum diyemem ama istediğim bir şeyi de alamıyorum açıkçası. Bugün sabah oda arkadaşımın 4. bir yerden burs almaya başladığını öğrendim. Epey de yüklü miktarda. Oda arkadaşım çok lüks yaşayan birisi pahalı çantalar, ayakkabılar vs. aldığı bursu da bunlara, alkole vs harcıyor. Ben de sabah yine burs çıktığını öğrenince bu adaletsizliğe çok üzüldüm. Bana bir burs bile çıkmamışken onun 4-5 farklı yerden bolca burs almasını kıskandım sanırım. Normalde hiç kıskanma huyu olan biri değilim. Ne kendimi birinden üstün görürüm ne de bir başkasını kendimden üstün görürüm bu yüzden de kimseyi kıskanmam. Ama bugün ben bunu kıskandım hanımlar. Kendime inanamadım kıskandığım için. ciddi ciddi ağladım. Adaletsiz olduğunu düşündüm ama asıl sıkıntı benim bu kıskançlığı nasıl aşacağım. Sonuçta bu durum değişmeyecek ama bu kıskançlık bana zarar verecek yorumlarınızı bekliyorum.
Burs verenlerin yüzde doksanı başka burs almama şartı koşuyor. İki bursu uygun denk getirse bile 4 bursunun da başka burs kabul eden kurumdan olması mümkün değil bence. Muhtemelen küçük katakulliler çevirmiş.
İnceligi fark edip ince bir karsilik vermek de sizin kalbinizin güzelliğini gösterir. Güzellikler bizlerle olsunBu nasıl bir bakış açısı böyle. Umarım hayat yolunuza çiçekler serer… ne kadar içten ne kadar ince birisiniz
Konu sahibi, daha çoooook haksızlıklar göreceksiniz. Eğer üzülerek değiştiremeyeceksiniz durumu, üzülmenin bir anlam ifade etmediğini bilip odağınızı değiştirin.
Taktığı çantalar, giydiği markalar onun hakkı ile elde edilmiş şeyler değilken; siz dersinizi çalışıp araştırmalar yapıp bir yerlere gelerek bunlara ulaşacaksınız. Böyle düşünün. Ona onları birinin “ben kullanmıyorum senin olsun” demesinden bir farkı yok aslında. Kendi paramla satın aldığım şey; bir başkasının verdiğinden daha kıymetli benim için. Ne bileyim amaan çok üzerine düşünmeyin derim. Biraz hakkaniyet duygusu olsaydı kendisi de rahatsız olurdu. Dört burs nedir yani millet bir tane burs ile okul bitiriyor.
Amaaan banane mantığı çok işe yarıyor:) içselleştirmeye çalışın bu mantığı:)
Umarımmİnceligi fark edip ince bir karsilik vermek de sizin kalbinizin güzelliğini gösterir. Güzellikler bizlerle olsun
çok doğru yazmışsınız teşekkür ederimBu nasıl bir bakış açısı böyle. Umarım hayat yolunuza çiçekler serer… ne kadar içten ne kadar ince birisiniz
Konu sahibi, daha çoooook haksızlıklar göreceksiniz. Eğer üzülerek değiştiremeyeceksiniz durumu, üzülmenin bir anlam ifade etmediğini bilip odağınızı değiştirin.
Taktığı çantalar, giydiği markalar onun hakkı ile elde edilmiş şeyler değilken; siz dersinizi çalışıp araştırmalar yapıp bir yerlere gelerek bunlara ulaşacaksınız. Böyle düşünün. Ona onları birinin “ben kullanmıyorum senin olsun” demesinden bir farkı yok aslında. Kendi paramla satın aldığım şey; bir başkasının verdiğinden daha kıymetli benim için. Ne bileyim amaan çok üzerine düşünmeyin derim. Biraz hakkaniyet duygusu olsaydı kendisi de rahatsız olurdu. Dört burs nedir yani millet bir tane burs ile okul bitiriyor.
Amaaan banane mantığı çok işe yarıyor:) içselleştirmeye çalışın bu mantığı:)
yani ben de öyle düşünüyorum ama bu konuda bahane diyemediğim ve ağladığım için kıskanıyor muyum acaba oldumBu kiskanclik değil ki, adaletsizliğe isyan.
Bir iş arkadaşım vardı. Ailesinin şehrinde, iki yıllik özel unide okumus, babası zabıta muduru, abisini falan güzel bir taseronda ise sokmuslar. Kapının önünde 2 lüks arabalari var - ki birini hep bu kız kullanıyor. Babası isi gereği değerlenecek yerleri bildiği için çok güzel yatirimlar yapmış,birkaç tane evleri var. Bu kız mesela babasıni kullanıp bir belediyeden 2 KYK kredisi ederinde bir burs almıştı. Oysa belki kendini zor gecindiren ailesinden uzakta bir şehir kazanan kıza çıkmayan burs buna çıkmış. Yani bu adaletsizliğe kim sinir olmaz ki???
Kesinlikle kıskançlık değil bu
aynı bölümümüzBolumünüz farkli mı. Univdeyken arkadasimla burs başvurusu yaptığık. diyanetle alakasiz bir yerdi. Bana ilahiyat okuyor olsanız verirdik ama size çikmaz demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?