Nerelisin diyenlere uzaylıyım demek istiyorum artık

Offf tam.da benlik bir konu
Yaraya tuz basmak olmus valla :)
Ben de bir cok farkli yerde bulunduk su an tek basina yasiyorum
Biriyle tanisiyorum, ilk soru nerelisin?
Neden sordunuz diyorum, hiç oylesine/muhabbet olsun diye
Benim.cevap: en sevmedigim sorudur kendisi :))
Nereli oldugum ne farkeder, bu memleketin insaniyiz sehir onemli mi diyorum
Cevap: oyle tabii kem kum

Istanbulluyum lafi da ise yaramiyor o zaman da "aslen nerelisin" diyorlar gel de delirme!

Ben karadenizliyim diyorum biri sorunca..illa neresi diye ısrar eden olursa kütük numarasını da istiyormusunuz diye soruyorum şaka ile karışık..
Çok saçma bir soru bu ya..sanki karakter analizi yapacak öğrenince..
Karadeniz'e hic gitmedim ama merak ediyorum bir türlü denk getiremedim bu sene istiyordum ama malum olaylar oldu, izin almamiz yasaktı inşallah seneye :)
Ben de Egeliyim diyorum çünkü tek bir sehirde yasamadim Ege'de
Ama insanlar hangi sehir diyor, tek tek anlatsam ooo cok karisik diyorlar anlatmasam neden söylemiyorsun diyorlar
Velhasıl insanlar meraklı, baskalarinin hayatini eselemeyi cok seviyorlar

Derdiniz bu olsun bir daha soran olursa yarım saat kökenlerinize kadar anlatıp burnundan getirin bence :kahve:
off bunu ben cok yaptim ise yaramıyor bu sefer de "benim.orali tanıdığım var adi x sen onu tanıyon mu" diyorlar bazen fenalik geliyor

"Hım olsun" tepkisini ben de sevmiyorum..
Nerelisin sorusunun cevabında almadım da mesela herhangi bir soruya cevap verdiğimde yapıştırıyorlar ya "Hım Olsun'u"
O an ben de çok bozuluyorum.
Olsun cevabını duymadım da bir keresinde bu soruya İzmirliyim cevabını verdiğimde "Gavursunuz" demişti birisi.:işsiz:
İlk 10 saniye şok olsam da sonrası karşı taraf için iyi olmadı tabii :halay::halay:
ay Izmir baska guzel yaa
Türkiye'nin Avrupa standardina en yakın sehri bence, tabii kat edilmesi gereken cok yol var ama tam yasanilasi bir sehir :KK200:

bunun bi de baban ne iş yapıyor versiyonu var :)
ooo ben burada onun es versiyonunu dinledim, medeni durumumu ogrenmek icin sormadiklari kalmadi
Eşin /kocan/beyin ne is yapıyor/nerede çalışıyor?
Esin mi burali? (Bu sehire yeni geldiğimi söylediğimde aldigim tepki)
Evli misin bekar misin/hic evlendin mi? (Boşandim mi onu merak ediyorlar kesin)

doğuluyum, gurur duyuyorum bununla ve küçüklüğümden beri de her yerde söylerim. konuşmamda şive, lehçe filan olmadığından ilk tepki şöle oluyor "yok caanııım", ikinci tepki "kürt değilsindir ama" bu soruya da "yooo olabilirim valla pek karışık bizim kütükler" diyorum. son nokta şu "olsun Ankaralı sayılırsın, burda doğmuşsun sonuçta" :oha: adam nüfus kağıdımı yeniden yazacak.
Evli olanlarin kütüğü degisiyor ne alaka yani
Ayrıca dogulu olsan ne batili olsan ne
Ben insanları memleketine gore kategorize etmedim ve hic de o önyargılari destekleyen tipte insanla karsilasmadim
Doğulu cok da arkadasim.var hepsini de severim hepimiz bu vatanin evladiyiz sonucta, ayrima ne gerek var ben de bunu anlamıyorum
Nerelisin sorusuna Nasıl cevap veriliyordu. :KK70:
Babanın doğum yeri mi, doğup büyüdüğün yer mi, dedenin memleketi mi? Ben çok karıştırıyorum. Kütüğe bakarsak hic görmediğin yeri bile memleketim diye söylüyorsun.
bunlara ek olarak, kac şehirde kac sene yasadin ona göre de dusunmek lazim:deli:
ben bunu yapiyorum bazen insanlara illallah ettiriyorum:rapci::KK53::cool::confused:
annemin memleketi, babamin memleketi, dogdugum yer, ailemin yasadigi yer, okudugum yer, calistigim yer diye en ince detaya kadar anlatmam on dk suruyor:KK70:

bu sorudan ben de nefret ediyorum çünkü nereli olduğumu gerçekten bilmiyorum. anam başka babam başka yerden, bambaşka bir şehirde doğmusum ve oradan sonra da başka bir şehirde büyümüşüm. so what? kendimi hiç bir şehire ait de hissetmiyorum. o iş biraz karışık deyip lafı karıştırıyorum.
Hay ağzına saglik
Ben de farkli yerlerde bulundum ama su an yaşadığım sehre ait hissediyorum kendimi
Hatta o kadar ki annemlerle konusurken bile "bizim orada ..." diye anlatirim bir de üstüne dalga gecerim "ben oraliyim artık " diye :-)

Arkadaş neden kimse çıkıpta bana kötü bir şey demiyor... Hep iyi tepkiler alıyorum.. Allah Allah kralmış bizim memleket demek... Arada tanıyan çıkıyor onu da normal karşılıyorum. Kökümüz baya var çünkü tanımaları da normal. Ve bundan rahatsız olmuyorum bundan da rahatsız mı olunurmuş ayol...

Hemşehrim aynen ya anlamıyorlar. Üniversitedeyken arkadaşim edirneliyim deyince; Aa ozaman sen romansin dedi.hayır değilim,her edirneli olan roman olmuyor dediysemde anlamiyordu bir türlü. Ve en son bana dediği cümlede kopmuştum ben:*bak ben de doguluyum ve Kürtüm ben söylüyorum rahatca sen niye utaniyorsun? söyle edirneliyim romanim de*diye inkar ettiğimi filan zannediyordu ve söyle diye baskı yapıyordu. Hayır benzemiyorumda,ne bu israr ?kökenim Yunanistan Türklerine dayanıyor. Böyle muhabbetler oluyor işte. :KK70:
aaa sekerım bız de Selanık gocmenıyız, hemsehrının hmsehrısıyız bu durumda yanı :))) memnun oldum canım :)
hıc sorma tatlım bır keresınde buna benzer muhabbet oldu arkadaslar arasında, bana tabıı sen roman mısın dıye fılan atıp tuttular, ben de o kısıye dedım -kendısı agrılı- ben sana soruyor muyum kurt musun dıye de dedım... orda oylece kaldı, etnık kokenlere gore ınsan yargılıyorlar bu cok yanlıs... keske ınsanımız boyle olmasa da boyle cevaplar vermesek bız de..:KK51:

Karadeniz'e hic gitmedim ama merak ediyorum bir türlü denk getiremedim bu sene istiyordum ama malum olaylar oldu, izin almamiz yasaktı inşallah seneye :)
Ben de Egeliyim diyorum çünkü tek bir sehirde yasamadim Ege'de
Ama insanlar hangi sehir diyor, tek tek anlatsam ooo cok karisik diyorlar anlatmasam neden söylemiyorsun diyorlar
Velhasıl insanlar meraklı, baskalarinin hayatini eselemeyi cok seviyorlar

off bunu ben cok yaptim ise yaramıyor bu sefer de "benim.orali tanıdığım var adi x sen onu tanıyon mu" diyorlar bazen fenalik geliyor

ay Izmir baska guzel yaa
Türkiye'nin Avrupa standardina en yakın sehri bence, tabii kat edilmesi gereken cok yol var ama tam yasanilasi bir sehir :KK200:

ooo ben burada onun es versiyonunu dinledim, medeni durumumu ogrenmek icin sormadiklari kalmadi
Eşin /kocan/beyin ne is yapıyor/nerede çalışıyor?
Esin mi burali? (Bu sehire yeni geldiğimi söylediğimde aldigim tepki)
Evli misin bekar misin/hic evlendin mi? (Boşandim mi onu merak ediyorlar kesin)

Evli olanlarin kütüğü degisiyor ne alaka yani
Ayrıca dogulu olsan ne batili olsan ne
Ben insanları memleketine gore kategorize etmedim ve hic de o önyargılari destekleyen tipte insanla karsilasmadim
Doğulu cok da arkadasim.var hepsini de severim hepimiz bu vatanin evladiyiz sonucta, ayrima ne gerek var ben de bunu anlamıyorum

bunlara ek olarak, kac şehirde kac sene yasadin ona göre de dusunmek lazim:deli:
ben bunu yapiyorum bazen insanlara illallah ettiriyorum:rapci::KK53::cool::confused:
annemin memleketi, babamin memleketi, dogdugum yer, ailemin yasadigi yer, okudugum yer, calistigim yer diye en ince detaya kadar anlatmam on dk suruyor:KK70:

Hay ağzına saglik
Ben de farkli yerlerde bulundum ama su an yaşadığım sehre ait hissediyorum kendimi
Hatta o kadar ki annemlerle konusurken bile "bizim orada ..." diye anlatirim bir de üstüne dalga gecerim "ben oraliyim artık " diye :-)
Lily cenene kurban. Cok hossun vallahi :KK70:
Bu kadar yazip konusacak takat istiyorum :rolleyes:

ben evlendim kütük Yozgat oldu
kaç yıllık Trakyalı kızın kütüğünün Yozgat olması acayip.. işe ilk başladığımda insan kaynakları yahu bu kız beyaz tenli renkli gözlü nasıl Yozgatlı olur demişler :KK53:
eşim de orda doğmamış üstelik, hatta kayınpeder de
gidip görmemişler bile ama şimdi hepimiz Yozgatlıyız :KK53:

Mutlaka yazan olmuştur ; bu soruya verilen İstanbul cevabı kadar b..u çıkarılan bi muhabbet olamaz .:uykucu:

Ya herkes İstanbullu , aslen nerelisiniz ???

İst.da doğdum , 71 sene önce babamda , rahmetli dedem ve babaannemde ...

Artık ondan sonrasını da deşme be hacı:)

Yok büyük dedeye varır olay , Arnavutluktan gelmiş derim .... heh tamam bi yerden gelmişsiniz işte :rolleyes::rolleyes:

Nereli oldugumuzun ne onemi varki bence sacma bir muhabbet .Birde onunlada yetinmezler baban nereli annen nereli derler .

Biriyle tanışırsınız muhabbet yavaş yavaş ilerler nereli olduğunuzu sorar ve işte boomm.. Aynen böyle ilerler
"Nerelesin ?
".... lıyım "
"Hım olsun"
Ya ben doğduğum yeri seçemem ki . Memleketimi söyledigimde insanların bu tavrı beni öldürüyor. Sanki (olsun seni affettim) der gibi . Uzaylıyım artık ha evet içinden içinden :KK70::KK70:
yazdıgınızı okuyunca aklıma universite de bir olay geldi o yllarda oturdugumuz mahallenın bakkalı arkadaslarla alısverişe gittiğimizde hepimize sen nerelisin diye soruyor sıra batman lı bir arkadasa geldi batmanlıyım deyınce adam da 'olsunn' dedi yaa adamın o ankı tavrı hal hareketlerini hala unutmam universiteyi karadenızın bir ilinde okudum ben guneyliyim bizim burda kımse o sekil bir tepkı vermez diye dusunuyorum

Ben de sinir oluyorum bu soruya. Bir de üstüne saçma sapan espriler yapıyorlar. Evet arkadaş küçük şehir, gelişmemiş, az insan var ben napayım?
Sinirlenme hemsom bana gumushaneliyim diyince g..tun sahane diyip espri yaptigini zanneden kiz arkadaslarim vardi:deli:

ben yedim :KK66::KK66: ahahah cok da guzeldii universite yıllarım o civarda gecti cunku :KK49::KK49:
bende hemen hemen her yıl yerim, 2 kişilik tavaya 30 Tl versek bile değer müthiş bir lezzet..
Bize genellikle 4 kişi gider, 6 kişilik yeriz

Ramazanda sokakta satılan atomlar,
sahilde bardakla satılan çekirdekler,
kıymalı off tadına doyum olmaz.

S superisi96 nerdesin kiz hemso?
Gel bak herkes biribirini buldu. Neredeyse akraba çıkacaklar.
Zaten dovlot de bize bakmiii ashshhhsaa...
:KK70::KK70::KK70:hain devlet :KK70::KK70:
Tüm yorumları okudum ya çokta güldüm:KK8:
Ama en önyargılı bakılan memleket bizimki bence bide şey var eee olsuun sen oyle değilsin :confused: aralarında iyiler de var:halay::halay:

Back
X