• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neresinden tutsam elimde kaliyor.

Ggzem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
222
138
53
Anneannem ve kardesimle yasiyorum. Annem babam ayri ve annem gecen sene evlendi. Ikisi de farkli sehirdeler bizden. Babam annemin evlenmesini hazmedemedigi icin kardesimi dolduruyor her anlamda. Bizim nasil izin verdiğimizi eger biz izin vermeseydik kendinden bosanmazdi ve evlenmezdi diye dusunuyor. ( Sorumsuz davran, siddet uygula, ailene hizmetci gotur sonra neden bosandi ) Sorumsuz bir insan babam. En son kavga ettik yine ve tamamen bagimizi kopardik. Hirsini alamadi kardesimi doldurdu evde resmen eziyet ediyor kardesim bize. 15 yasinda daha. Ve 9 yasindan beri tek tek isledi kafasina. Bu arada isleyecek birsey yok yani. Ablan arkamda durmadi annen bosandi tek basimayim onlar yuzunden kotu haldeyim vs. Anneme gelince o da evlendi maddi her turlu yardimi dokunuyor. Ama anne gibi degil benim gozumde. Ne nisanlimi ne ailesini bir kere arayip konusmuslugu yok yani. Biraz kizinca aylarca aramaz sormaz seni suclu cikarir. Anneannem yasli. Dedem memleketinde yasiyor ama beni birakip gitmek istemiyor. Ona da soylemis. Evlenmeden gelmem gelin etmeden demis. Dedem de rest cekmis kusura bakma ben yaslandim geliyorsan temelli gel yoksa silerim seni demis. Oda ben biktim sen olmasan giderdim diyor ki hakli. Su an ne olacak bilmiyorum. Evi toplayan temizleyen tum yuku bende. Sehir disina cikmistim. Simdi aradim. Anneannem kuzenlerin senin odanda yatti haberin olsun dedi. Ben de OKB var. Carsafima dokunulsun bile istemem. Kac kez uyardigim halde yine de yatmışlar hadi onlar yatmis anneannem nasil izin vermis. Bu ornegi verdim cunku kendi yasama alanim yok. Kendi arkadaslarimla bulusurken aciklama yapiyorum resmen. Simdi ne yapacagimi bilmiyorum... Calismak istedim is bulamadim. Universiteye tekrar hazirlanayim diyorum. Evin icinde her gun aglama geliyor artik. Annemle konusmuyoruz su an. Annem kendi payina duseni yapsaydi su an belki bu kadar kotu olmazdik. Cok uzattim ama sadece sormak istedim. Nasil cikis yolu bulacagim ben? Anneannem 2 ay gider sonra gelirim dedi. Yani olsa ayri dert olmasa ayri dert. Evlenmeme 1 2 sene var daha. Evlenip kayinvalidemle oturabilirim altli ustlu ama onuda istemiyorum yagmurdan kacarken doluya tutulmayayim diye. Bu yasananlar beni de etkiledi. Ozguvensiz alingan birisi oldum ciktim. Fikirleriniz icin sonsuz tesekkur ederim...

Annemin evlendigini babamdan sakliyorduk basindan beri. Ve duyacagi kimse yok. Annemin faceine giriyor hergun. Annem orda fotograf paylasmis. Bende hemen sil dedim. Engelle gitsin dedi. Ben sil bak olaylar kariscak dedim silmedi. Babamda ordan gorup kardesimi aramis sormus. Diger kardesim okuyor. Simdi deli gibi saldiriyor herkese. Okuyan kardesime yanina gelcem konuscaz intikam alcaz falan demis. Para gondermyi kesiyorum cici baban gondersin demis. Olaylar sarpa sardi. Babamin bunu yapmaya hakki yok biliyorum ama annem simarik bir cocuk gibi davrandigi icin hazmedemiyorum. Biliyorduk biz boyle olacagini. Onun yuzunden o fotografi silmedi diye ogrendi. Simdi teyzemin esine kuzenlerime herkese soruyor dolduruyor arkasindan konusyuor beni anneme koca bulmakla sucluyor. Anneme bu yuzden inanilmaz kinliyim. Bunu da belirteyim cunki nasil davranacagim bilmiyorum

Haklısın canım annene kızmakta zor bi hayat annen de evleneceğine başınızda durup toparlasaymış siz bi de konuşmuyor senle bence iş bul iyi kötü kafan dağılır kaynana ile yaşamayı bilemedim belki iyi biridir de sana annelik yapar iyice düşün Allah yardımcın olsun

Babamin bunu yapmaya hakki yok biliyorum ama annem simarik bir cocuk gibi davrandigi icin hazmedemiyorum. Biliyorduk biz boyle olacagini. Onun yuzunden o fotografi silmedi diye ogrendi

Burada sorunlu olan senin baban, annene sırf fotoğraf paylaştı diye kinlenmemelisin. Başka sebeplerinde varmış o konularda birşey diyemem.

Babanın psikolojik sorunları olduğu açık ama insanların da dolduruşa gelmemesi lazım, sonuçta boşanmışlar, kadıncağız sonsuza dek yalnız kalmak zorunda değil.

Kardeşinle hiç oturup konuştun mu sakince, anlatmaya çalıştın mı durumları objektif olarak? Evet burda bunu yapması gereken ebeveynlerindi ama görünüşe göre ikisi de bu görevi üstlenmeyecek gibi.

Babanı alıp karşına bi konuşmayı denesen? Annenin bu kararı tek başına verdiğini, çocuklarına bile danışmadığını vs. Babanla aranı iyi tutmaya çalışmalısın bence.
Yani kardeşinle başınızda bir büyük olmalı. Mesela yaşadığınız eve taşınsa o da. Bi teklif etsen belki kabul eder? Ya da kardeşinle birlikte babanın yaşadığı şehre gitseniz. Anneanne napacak yaşlı kadın. Onun da bekleyeni varmış hem. Bir araya gelmeye çalışın bence.

Burada sorunlu olan senin baban, annene sırf fotoğraf paylaştı diye kinlenmemelisin. Başka sebeplerinde varmış o konularda birşey diyemem.

Babanın psikolojik sorunları olduğu açık ama insanların da dolduruşa gelmemesi lazım, sonuçta boşanmışlar, kadıncağız sonsuza dek yalnız kalmak zorunda değil.

Kardeşinle hiç oturup konuştun mu sakince, anlatmaya çalıştın mı durumları objektif olarak? Evet burda bunu yapması gereken ebeveynlerindi ama görünüşe göre ikisi de bu görevi üstlenmeyecek gibi.
Evet cok kez konustum. Hak verdi ama yine de degismiyor. Psikologa götürmüştük ilk bosandiklarinda. Travma riski var cok duygusal dikkat edin demisti. Gerçekten oyle. Icinde gram kotuluk yok. Ama inanilmaz asi inanilmaz hircin. babam ne yapiyor bilmiyorum hak verse de evde surekli kavga dovus..

Babanı alıp karşına bi konuşmayı denesen? Annenin bu kararı tek başına verdiğini, çocuklarına bile danışmadığını vs. Babanla aranı iyi tutmaya çalışmalısın bence.
Yani kardeşinle başınızda bir büyük olmalı. Mesela yaşadığınız eve taşınsa o da. Bi teklif etsen belki kabul eder? Ya da kardeşinle birlikte babanın yaşadığı şehre gitseniz. Anneanne napacak yaşlı kadın. Onun da bekleyeni varmış hem. Bir araya gelmeye çalışın bence.
Babamin umrunda degiliz biz. Tek umrunda oldugu annem. Ve su an intikam almak istiyor. Gecen sefer ozledigimi soyledim aradim nisanlim aradi yanina gidelim konusalim dedik. Yine mesaj atti pis yilan beni sen ayirdin diye. Anlasmali bosandilar ustelik. Bana sana ceyiz icin kredi cekcem sen sakin yapma hersey bana ait dedi. Megerse boyle deyip birsey yaptirmicakmis bana. Sonra evlenecegime yakin sana para yok dicekmis. Haketmisim ben bunu. Icinde kin besliyor sebebi annemle ayrilmalari. Simdide evlendigini duydu bu. Pis yilan zehirlo sarmasik boyle konusuyor

Haklısın canım annene kızmakta zor bi hayat annen de evleneceğine başınızda durup toparlasaymış siz bi de konuşmuyor senle bence iş bul iyi kötü kafan dağılır kaynana ile yaşamayı bilemedim belki iyi biridir de sana annelik yapar iyice düşün Allah yardımcın olsun
Iyi birisi ama kalabalik aile. Ne bileyim daha kotu olursa diye dusunuyor insan

Evet cok kez konustum. Hak verdi ama yine de degismiyor. Psikologa götürmüştük ilk bosandiklarinda. Travma riski var cok duygusal dikkat edin demisti. Gerçekten oyle. Icinde gram kotuluk yok. Ama inanilmaz asi inanilmaz hircin. babam ne yapiyor bilmiyorum hak verse de evde surekli kavga dovus..

Daha yaşı küçük sonuçta, sana göre daha sinirli olması normal. Ne hissettiği hakkında konuştunuz mu, yani bu durum karşısında nasıl hissettiğini sordun mu? Çünkü "Bak ablacım durum şöyle şöyle" demek yeterli olmayabiliyor. Hele de bir genç kız için. Kendisini yalnız hissediyorsa daha asabi oluyor olabilir. Ama tabi en doğrusunu bir terapist bilir.

Seni niye suçluyo ki koca buldun diye ne alaka?
Yaşattıkları yetmiyor birde suçlusu çocuklar mı? Vay anasını ya

Bir de annen ve baban iletişim kuruyor mu hiç? Baban arayıp konuşmaya, ulaşmaya çalışıyor mu?

Keşke anneniz bu durumda evliliği biraz erteleyip sizin yanınzda dursaydı. Anne de baba da atmış evlatları kenara!. Bu kadar kolay mı yani? Yazık!
Ayrıca kaynanana yakın gitme.

Neyapsaydı anneniz evlenmeyip çocuklarının tek tek yuvadan uçuşunu izleyip sonrada ölene kadar yalnız mı kalsaydı ?

Babanız iyi bi eş değilmiş boşanmış ve hala iyi bi baba değil sırf eski eşi evlendi diye çocuklarını dolduran çocuklarına maddi olarak ceza kesen bri

Anneniz neden eşiyle foto paylaşmasın bunda suçu ne? Neden eski kocası yüzünden yeni evliliğini yaşayamasın ?

Annenizin yanında olmak yerine hala onu suçluyosunuz dava açın kardeşiniz adına alın söke söke nafakasını görüşmeyin onlada kendi arar merak etmeyin

Annenizide arayın hayatı mutsuz geçmiş daha da zorlaştırmayın ona hayatı . Evlendim çocuklarımdan oldum diyip bu evliliğinide bitirmesin

Siz neden evlenmeyi düşünüyosunuz sizin hakkınız ama annenizin değil çünkü babanız sizinde beyninize işlemiş

Seni niye suçluyo ki koca buldun diye ne alaka?
Yaşattıkları yetmiyor birde suçlusu çocuklar mı? Vay anasını ya
Evet suclu bizmisiz. Nasil izin vermisiz. Istedi evlendi ben ne yapabilirim ki? Kendi hayatimi duzene sokamadim bunlarla ugrasmak sacma ve agir geliyor artik

Bir de annen ve baban iletişim kuruyor mu hiç? Baban arayıp konuşmaya, ulaşmaya çalışıyor mu?
Babam hep barismak istedi. Annemde sesini duymaya tahammulum yok derdi. Bir donem babam bulusma ayarlamadik diye de suclamisti. Annem asla gorusmez konusmaz. Belki konussaydi is bize sicramazdi

Evet suclu bizmisiz. Nasil izin vermisiz. Istedi evlendi ben ne yapabilirim ki? Kendi hayatimi duzene sokamadim bunlarla ugrasmak sacma ve agir geliyor artik
Adam olsaydın da mutlu etseydin ayrılmasaydı terbiyesiz.
Ama annende de hata görüyorum ben, kendi annesine bırakıp küsüp aylarca aramamak nedir? O da mı sizi suçluyor mutsuzluğu için anlamadım.

Babam hep barismak istedi. Annemde sesini duymaya tahammulum yok derdi. Bir donem babam bulusma ayarlamadik diye de suclamisti. Annem asla gorusmez konusmaz. Belki konussaydi is bize sicramazdi

Ama bak burda da annenin suçu yok, sen annene çok dolmuşsun başka konulardan ötürü o yüzden objektif bakamıyorsun bu konuda. Burada sorun senin babanın annene karşı takıntılı olması.

Keşke anneniz bu durumda evliliği biraz erteleyip sizin yanınzda dursaydı. Anne de baba da atmış evlatları kenara!. Bu kadar kolay mı yani? Yazık!
Ayrıca kaynanana yakın gitme.
Su siralar bende aynen boyle dusunuyorum. Sebebi ne olursa olsun boyle yapmayabilirlerdi. Son care bu degildi en azindan.

Neyapsaydı anneniz evlenmeyip çocuklarının tek tek yuvadan uçuşunu izleyip sonrada ölene kadar yalnız mı kalsaydı ?

Babanız iyi bi eş değilmiş boşanmış ve hala iyi bi baba değil sırf eski eşi evlendi diye çocuklarını dolduran çocuklarına maddi olarak ceza kesen bri

Anneniz neden eşiyle foto paylaşmasın bunda suçu ne? Neden eski kocası yüzünden yeni evliliğini yaşayamasın ?

Annenizin yanında olmak yerine hala onu suçluyosunuz dava açın kardeşiniz adına alın söke söke nafakasını görüşmeyin onlada kendi arar merak etmeyin

Annenizide arayın hayatı mutsuz geçmiş daha da zorlaştırmayın ona hayatı . Evlendim çocuklarımdan oldum diyip bu evliliğinide bitirmesin

Siz neden evlenmeyi düşünüyosunuz sizin hakkınız ama annenizin değil çünkü babanız sizinde beyninize işlemiş
Her konuda haklisiniz. Ama bu sekilde olmamaliydi. Babam gerçekten hasta. Bosanali 7 sene oldu 7 senedir mahkemelik mi olmadik sokakta mi sabahlamadi evden cikariz diye. Annem kesinlikle gorusmuyor. Olan bize oluyor. Yani is cigrindan cikmasa yazmazdim bile ama gercekten olaylar buyudu. Annem her konuda hakli olsa da bu durumda facee fotigraf atmayinca eksilmezdi. Bizde bu kadar sıkıntı cekmezdik. Evlenmesine sozum yok hayat onun hayati. Ama verilen kararlarin bedeli oluyor ne yazik ki.

Ama bak burda da annenin suçu yok, sen annene çok dolmuşsun başka konulardan ötürü o yüzden objektif bakamıyorsun bu konuda. Burada sorun senin babanın annene karşı takıntılı olması.
Belki de.. Saglikli dusunemiyorum gercekten.

Back
X