Nereye gittiğini bilmediğim evliliğim

Benimle evlenir misiniz?

Ben ses etmem. Her yere gitmenize izin veririm.
Annenizle iyi geçinirim. Sesim çıkmaz. Çocuklarla da ilgilenirim.

Siz yeter ki hem para kazanıp hem beni besleyip hem de benden izin alın.

Lütfen benimle evlenin.

Ben boşanıp geliyorum.

(Son zamanlarda bu şekilde konu açan ablalarima evlilik teklif ediyorum. Çünkü sizlerin kocası olmayı gerçekten isterdim. Ekmek elden su gölden. Hem de izin verme makamıyım... müthiş..)
vay bu iyimiş:D

Bu düzeni değiştirmek sizin elinizde.
İzin istemiyorum gidiyorum diye haber verdim deyip kapatacaksınız telefonu ve gideceksiniz istediğiniz yere.
Bir surat asar, iki asar alışır bir zaman sonra.

Ailenize karşı saygısızlık ettiği her an açın ağzınızı yumun gözünüzü.
Erkek olsun da evine baksın önce.
İş beğenmiyormuşmuş.
Biz bayıldığımız için çalışıyoruz sanki..

Alışamam beni dinleyeceksin derse de aha paşa bey kapı orda bitsin bu evlilik dersiniz.

Bu düzeni değiştirmek sizin elinizde.
İzin istemiyorum gidiyorum diye haber verdim deyip kapatacaksınız telefonu ve gideceksiniz istediğiniz yere.
Bir surat asar, iki asar alışır bir zaman sonra.

Ailenize karşı saygısızlık ettiği her an açın ağzınızı yumun gözünüzü.
Erkek olsun da evine baksın önce.
İş beğenmiyormuşmuş.
Biz bayıldığımız için çalışıyoruz sanki..

Alışamam beni dinleyeceksin derse de aha paşa bey kapı orda bitsin bu evlilik dersiniz.
peki bunları yapmak için çok geç kaldım mı? 35 yaşındaki adam değişir mi acaba

33 yaşındayım, 13 yıllık evliyim, 2 oğlum var, biri 11 diğeri 5 yaşında, bende memur olarak çalışıyorum ve ben artık kafayı yemek üzereyim
eşim 12 yıl asker olarak çalıştıktan sonra 2 ay içinde istifa etmeye karar verdi, önceleri acele etme dedim paragözsün sen deyince ne yaparsan yap dedim işini bıraktı ve benim memleketime yerleştik ev aldık.istediği iş olmadı ve iş beğenmediği için 1.5 yıldır çalışmıyor. eşim askerliği bıraktıktan sonra bana hayatı zindan etmeye başladı, ona kalsa hiç bişey yapmak istemiyor sürekli yan gelip yatmak istiyor, hayır zaten ailece gidip dışarıda bir gezmemiz tozmamız yemek yemişliğimiz yok ki eşim hiç sevmez dışarıyı, aslında şu an en büyük sorunumuz eşimin aileme tamamen kafayı takmış olması, resmen ailemden nefret ediyor, sürekli en ufak bir şeyi bile eleştiriyor, anneme sürekli laf sokuyor, sadece hafta sonu birkaç saat annemlere gidip geldikten sonra hiç susmuyor sürekli onları eleştiriyor aşağılıyor, ve ben artık hiç ama hiç mutlu değilim çünkü ben onun ailesiyle hep iyi geçindim en ufak saygısızlık yapmadım, ve dün işyerinde arkadaşlar sinemaya gidecekti bana sende gel dediler bende eşimi aradım büyük oğlumla birlikte gidebilir miyim diye sordum hayır ne işin var dedi, kafamda şimşekler çaktı kendi hayatıma dönüp baktım benim en ufak bir sosyalliğim yok kendimi dış dünyaya kapatmışım eşim yüzünden, şimdi boşansammı diye düşünüyorum ama cesaret edemiyorum ama ilerde de keşke hayatımı heba etmesemiydim diye pişman olmaktan korkuyorum, benim gibi olanlar benzer şeyler yaşayan birileri bişeyler söylesin çok üzülüyorum :KK43:
Eşinizin size faydası yokmuş ki hem sizin enerjinizi sömürüyor,ailenizi kötülüyor

ben bu zamana kadar çok taviz verdim artık çok geç, bu adamda değişmez zaten ben umudumu kaybettim

Zincirlerinizi kırmaktan da korkuyorsunuz ama boşanmak geliyor aklınıza..
Onuda yapamazsınız. .
Çocuklarınızın huzurlu bi yuvada büyümesini istiyorsanız annelerinin ezildigini görmelerine müsaade etmeyin.
İzin almadınız diye burnunuzdan 1 kere getirir..
Kararlı ve dik durursaniz onuda yapmaz..
Şiddete meyledecekse anında polisi arayın böyleleri çok korkar eve polis gelmesinden..
Evi gecindiren sizken sizi yonetmesine, ailenize laf soylemesine artık müsaade etmeyin..
Boşanmak o adamdan kurtarır sizi ama esas sorun sizin kendinizi müdafaa edemeyecek güçte olmanız (en azından burada görünen o)
Bismillah deyip silkelenin..kendinizi düşünmüyorsaniz çocuklarınız için yapın bunu..
Annelerinden güç alır çocuklar unutmayın. .
Onların geleceğini katakterlerini sekillendirmek sizin elinizde..
Çocuklarınız erkek ise ileride eşlerine yapacakları da babaları gibi olacak..çünkü örnek kadın figürü olan anneleri alttan alıp laf yiyip oturan biri..
Kız ise çocuklar evliliğe erkeklere karşı korkar ve güvensiz olacaklar..

Adam calismiyorsa temizlik ve yemek isini o alacak. Yok oyle yagma. Hem evin gecimini saglayacagim, hem cocuklarla ilgilenecegim, hem adamin gonlunu edecegim, hem adama hizmeycilik edecegim.... oyle mi? Ha bir de adamdan izin alacagim? Yok boyle bir dunya.
Adam tamamen asalak. Bence artik calismamak icin isten ayrilmis. Ben olsam ayrilirdim. Bak nasil calisiyor o zaman....
Bu arada ben bosandim. Oglumla beraber gul gibi yasiyorum. Hammallikmis benimkisi, fedakarlik degil. Sirtimdaki yukten kurtuldum.

Emin olun bu da insan gibi davranmak
Asıl sizin tepkisizliğiniz şaşırtıcı. Sizin komutanınız ya da üstünüz filan değil eşiniz. Adı üstünde eş.
Evet eş mutlaka haberdar edilir, gidilecek yapılacak şeylerde haber verilir ama izin almak ne demek?
Aşağılık kompleksi var sanırım sizi ezmeye çalışıyor o yüzden... İzin verdiğiniz sürece çok yıpranacaksınız.
Benim eşim de markete bile gitsen izin alacaksın diyordu 😟

Back
X