• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nereye sürüklendiğimi bilmiyorum

siz bunu hiç denediniz mi? değişen birşeyler oldu mu?
bir şeyi 40 kere söylersen olur diye bir atasözümüz var ya doğru yani :)
Biliyorum hastalık da bana garip geliyor ben ilk defa olduğunda anlamıştım bile acı bile hissetmedim çok şaşırdım

Merhaba öncelikle umarim çabucak atlatırsınız.
Konuyla ilgili bilgi sahibi değilim fakat üniversite hastanelerinde Istanbul Tip olabilir; olumlu tedavi sonuçları duymuştum. En azından maddi olarak sizi yormaz. Yaşadığınız yerde bir tüniversite hastanesiyle iletişime geçip Jinekoloji bölümüne durumu danışmanızın belki faydası olur.

Orada duvar filan yok tatlım duvar senin aklında var sadece :) düşün ki o delikten 3-4 kilo bebek bile çıkıyor ufacık şeyden niye korkasin:D Allah seni bunu yapabilecek özellikte yarattı canım benim sende hiç bir sorun yok hatta o olay gerçekleşince bu kadar basit miymiş diye şaşıracaksın ve kaybettiğin yıllar için pişman olacaksın... Ben vajinismus yaşamadım ama hayatta çözülmesi gereken her engelle karşılaştığımda hep sonucunda yaşayacağım rahatlamayı odaklandım. Sen de o ana değil sonuca odaklanıp yeniden dene. Ya düşünsene reşit bile olmayan kucucuk çocuklar yapiyor sen neden yapamayasin? Kendine hep olumlu telkin ver. Yapamıyorum lafını lugatinden çıkar :)

Cinsellikle ilgili tabulariniz mi var?
Benim hic bilmedigim bir mevzu vajinusmus o yuzden soruyorum
Kafanizda cozemez misiniz bunu?

4 yıl boyunca kafanda neler kurdun kim bilir, büyüttün de büyüttün..

Çok sevdiğim bir söz var.İnsanlara bakmayı unutmazsan aslında, hiç korkmazsın, bu kadar insan yapabiliyorsa ben de yapabilirim diye düşünürsün.

Yani imkansız bir şey olsa bu kadar insan da yapamazdı, çocuk sahibi olamazdı.Belki sadece rahatlamaya ihityacın vardır.Biraz bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmayı deneyin

4 yil cok uzun bir sure.
Esiniz gercekten ilimli ve anlayisli birisi.
Maddi durumla ilgili bir yolunu bulup (kendi telkinleriniz ve egzersizleriniz 4 yildir ise yaramadigi icin) cozum yolunu arayin bence.
Kolayliklar diliyorum, gercekten evlilikte cok zor bir durumdur sanirim. Kiskanclik hissetmeniz de normal. Sakin kalmaya calisin ve bunu yeneceginize inanin.
Esiniz icin de cok cok zor

Geçmiş olsun, evlilikte cinsel birliktelik çok önemli. Sizin için de eşiniz için de. Devlet hastanesine gidin mutlaka yardımcı olacaklardır. Aldığın kiloları ver, acil en acilinden maddi çok zorlamayacak yardım alın. Evlilikte 2. baharınızı yaşayın. Eşinize de helal olsun demek istiyorum 4 sene dile kolay. Şunu bilinki vajinismjsu oyle evde oturıp yenemezsiniz.

Eşiniz iyi dayanmış Tebrikler valla
yani şu sözünüzden iyi bişey çıkarmaya çalışıyorum zorluyorum ama yok..
evet dayandı dayanıyor, onda bir sorun olsaydı bende dayanırdım
evlilik bu değil mi? eş olmak bunu gerektirmiyor mu?
tutun ki aştım bunu geçti ama eşim kısır olduğu için çocuğumuz olmayacak belki, napıcam bende eşimimi terketmeliyim bu durumda ?
ne yapsaydı dayanmasaydı aldatsa mıydı? boşasa mıydı ? nedir tavsiyeniz ileteyim eşime????

yani şu sözünüzden iyi bişey çıkarmaya çalışıyorum zorluyorum ama yok..
evet dayandı dayanıyor, onda bir sorun olsaydı bende dayanırdım
evlilik bu değil mi? eş olmak bunu gerektirmiyor mu?
tutun ki aştım bunu geçti ama eşim kısır olduğu için çocuğumuz olmayacak belki, napıcam bende eşimimi terketmeliyim bu durumda ?
ne yapsaydı dayanmasaydı aldatsa mıydı? boşasa mıydı ? nedir tavsiyeniz ileteyim eşime????

Benim görüşüme göre sorun sizden kaynaklanıyorsa ne yapıp edip bir yardım almaliydiniz ya da burdaki çoğu kadın gibi kendi kendijizin doktoru olmaliydiniz. Benm de cinsel hayatım problemli ama esimden kaynaklanıyor isteksiz çünkü vs bu isteksizliği sevgimi de bitiriyor günden güne çünkü care aranıyor öylece bekliyor. Şimdi ayrılma aşamasına geldik başka konulardan ötürü ama aramızda cinsel bir bağ olmadığı için çokta bağlı hissetmiyorum eşime karşı kendimi. Başka konular da oldu tabi sevgimi azaktan

Peki kredi çekecek durumunuz da yok mu? İnsanlar bir ev, araba alabilmek için tonlarca kredi çekiyorlar da böyle durumlar için kaç kişi çekmeyi düşünüyor, bilmiyorum. Durumunuz yoksa, bir şey diyemem elbette, yoksa yoktur, Allah şifanızı versin, umarım başka bir çözüm yolu bulursunuz. Ama durumunuz varsa kredi çekin. Evliliğe yapılan bir yatırım bu, evden arabadan katlarca daha kıymetli. Belki daha uygun bir doktor da bulursunuz. Ama 4 sene geçti diyorsunuz, kendi kendinize çözmeye çalışmak yerine profesyonel yardım almak daha işe yarar geldi bana.

Ayrıca elbette sevişmek evlilikte çok önemli ama siz eşinizin sadece seks ihtiyaçlarını karşılamak için hayatında değilsiniz. Bunu bir eksiklik olarak değil, üzerinden birlikte gelmeniz gereken bir sorun olarak görün. Eşinizin yaptığı ekstra bir durum değil yani, elbette karısının yanında olup, ona destek olacak. Eş olmak bunu gerektirir. Eşinizin kıymetini bilin ama suçlu hissetmeyin. Çabaladığınızı görmek ona yetmiyorsa, zaten sizi hak etmiyordur. Ama pes etmeyin. Uzman yardımı almanın yollarını bulmanız gerekiyor.

Benim görüşüme göre sorun sizden kaynaklanıyorsa ne yapıp edip bir yardım almaliydiniz ya da burdaki çoğu kadın gibi kendi kendijizin doktoru olmaliydiniz. Benm de cinsel hayatım problemli ama esimden kaynaklanıyor isteksiz çünkü vs bu isteksizliği sevgimi de bitiriyor günden güne çünkü care aranıyor öylece bekliyor. Şimdi ayrılma aşamasına geldik başka konulardan ötürü ama aramızda cinsel bir bağ olmadığı için çokta bağlı hissetmiyorum eşime karşı kendimi. Başka konular da oldu tabi sevgimi azaktan
hanımefendi ben 4 yıldır elimi bağlayıp oturmadım, jinekolojik kontrollerimi de oldum, psikatriste de psikoloğa da gittim, kendim egzersiz yapmayı da denedim sadece hüsranla sonuçlandı, şanssızlıklarım oldu,eşimin çalışma hayatı sebeiyle denemelerimiz sık olamadı, eşimde buna saygı ve anlayış gösterdi,
sizinki isteksizlik farklı bir boyut, cinsellik sadece o küçük yere girince yaşanmıyor.

hanımefendi ben 4 yıldır elimi bağlayıp oturmadım, jinekolojik kontrollerimi de oldum, psikatriste de psikoloğa da gittim, kendim egzersiz yapmayı da denedim sadece hüsranla sonuçlandı, şanssızlıklarım oldu,eşimin çalışma hayatı sebeiyle denemelerimiz sık olamadı, eşimde buna saygı ve anlayış gösterdi,
sizinki isteksizlik farklı bir boyut, cinsellik sadece o küçük yere girince yaşanmıyor.

Saygi ve anlayis gostermesi cok guzel. Normal olani yapmis, bazi erkekler bu konuda sabirsiz ve acimasiz oluyor.
Bir arkadasim 3 ay sonra bosanmisti. Cok uzucu.
4 yil tabiki cok uzun bir sure. Esiniz de siz de cok yipranmissinizdir.
Umarim para olayi cozulur ve bir cozumunu bulursunuz.:dua:

Vajinismus için bir şey diyemem. Fikrim ya da bilgim yok ama..
10 kg çok değil verilir.Ben ikiz bebeklerimle evde egzersiz de yaparak verdim.2.5 ayda 8 kg. Üstelik emzirdiğim için de çok kasmadım.

Kilo vermekle başlayabilirsiniz. Özgüveniniz gelince vajinismusu dada yenebileceğini inanıyorum.

Denemeleriniz sık olmadığı içindir. Eşinizde erken boşalma yada yeterince sertleşmeme gibi sorunlar var mı? Başladığınızda o duvarı hissettiğiniz yer aslında sizin kendinizi sıkmaktan oluşan gerginlik. Oraya kadar girip O duvar anında eşiniz çıkmasın birlikte sayın 10 kadar derin nefesler halinde gevşemeye çalışın. Duvar var deyip geri alıp tekrar denemekle çözüleceğini sanmıyorum. Duvarı gevşeteceksiniz tek yolu bu.
Bakın doktor psikolog vs den öte bu iş sizin kendi kadınlığınızla barışmanızda bitiyor. Bir ayna alın kendinizi inceleyin dokunun.

Back
X