- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.589
- 158
- Konu Sahibi agresifkiz
-
sinopHerkese merhaba öncelikle. Sizlere aklımın çorba olmasına neden olan bir konu hakkında fikir danışmak istiyorum. Belki biliyorsunuzdur sağlık bakanı sağlık personeli alımı yapacağını açıkladı ve bende hemşireyim inşallah sonunda atanacağım kısmetse.
Fakat aklımı kurcalayan bir ikilem içerisindeyim. Ben istanbulda ikamet ediyorum. Ailem kesinlikle istanbulda kalmamı çok istiyor ama son kararı bana bırakıyor. Ben ise artılarıyla eksileriyle üç beş şehir arasında gidip geliyorum. İstanbul ve Karadeniz illeri ağırlıklı düşüncelerim. İstanbul düşünmemin en büyük sebebi sadece kurulu düzenim ve ailem o kadar. Onun dışında İstanbul’un kalabalığından trafiğinden hastanelerinin yoğunluğundan elbetteki uzaklaşmak istiyorum ama aileme çok düşkün bir insanım ve ailemin yanında yaşama gibi bir imkanım da olacak. Karadeniz illerine gelince, Trabzon, Ordu, Giresun ve Sinop aklımdaki iller ama genel itibariyle biraz daha şehirleşmiş olması açısından Trabzon’a kayıyor aklım. Buraları düşünmemin sebebi ise tamamen Karadeniz’e olan ilgim düşkünlüğüm. Oraların havası, suyu, doğası. Ama tabi ki sürekli gezmek için gittiğim bu şehirlere bu kez temelli yaşamak ve çalışmak için gideceğim.
Demem o ki kafam çok karışık. Bu konularda tecrübeli olanlar varsa, şehirler hakkında bilgi verebilecek olan varsa, oralarda hastanelerde çalışanlar varsa, kısacası şehir tercihim hakkında yorum yapabilecek olan varsa hepinizi can kulağıyla dinlerim. Az çok demeyin bir fikriniz düşünceniz tavsiyeniz varsa benimle paylaşın lütfen. Teşekkür ederim şimdiden.
Herkese merhaba öncelikle. Sizlere aklımın çorba olmasına neden olan bir konu hakkında fikir danışmak istiyorum. Belki biliyorsunuzdur sağlık bakanı sağlık personeli alımı yapacağını açıkladı ve bende hemşireyim inşallah sonunda atanacağım kısmetse.
Fakat aklımı kurcalayan bir ikilem içerisindeyim. Ben istanbulda ikamet ediyorum. Ailem kesinlikle istanbulda kalmamı çok istiyor ama son kararı bana bırakıyor. Ben ise artılarıyla eksileriyle üç beş şehir arasında gidip geliyorum. İstanbul ve Karadeniz illeri ağırlıklı düşüncelerim. İstanbul düşünmemin en büyük sebebi sadece kurulu düzenim ve ailem o kadar. Onun dışında İstanbul’un kalabalığından trafiğinden hastanelerinin yoğunluğundan elbetteki uzaklaşmak istiyorum ama aileme çok düşkün bir insanım ve ailemin yanında yaşama gibi bir imkanım da olacak. Karadeniz illerine gelince, Trabzon, Ordu, Giresun ve Sinop aklımdaki iller ama genel itibariyle biraz daha şehirleşmiş olması açısından Trabzon’a kayıyor aklım. Buraları düşünmemin sebebi ise tamamen Karadeniz’e olan ilgim düşkünlüğüm. Oraların havası, suyu, doğası. Ama tabi ki sürekli gezmek için gittiğim bu şehirlere bu kez temelli yaşamak ve çalışmak için gideceğim.
Demem o ki kafam çok karışık. Bu konularda tecrübeli olanlar varsa, şehirler hakkında bilgi verebilecek olan varsa, oralarda hastanelerde çalışanlar varsa, kısacası şehir tercihim hakkında yorum yapabilecek olan varsa hepinizi can kulağıyla dinlerim. Az çok demeyin bir fikriniz düşünceniz tavsiyeniz varsa benimle paylaşın lütfen. Teşekkür ederim şimdiden.
Istanbul istemiyorsan karadeniz yerine ist yakin iller tercih edebilirsin. Yanı yine marmara bolgesinde.. hafta sonu gidebileceğin yakinlikta
eşim giresunlu olduğu için sık olarak giresun'a ve gezmeye ordu'ya gideriz. Giresun küçük ama güzel bir şehir merkezdeyseniz giyim kuşam konusuna takılmazlar hatta ben hayatımda ilk kez Karadeniz'e eşimin ailesi ile tanışmaya gittim yanımda hep kapalı giysiler götürmüştüm. Eşimin kuzenleri olsun görümcem olsun gayet rahat şortları minileri giymişlerdi ben yazın sıcağnda kotla kalakalmıştım :) ordu daha büyük ve daha güzel , çarşısı çok güzel sahil kısmı gayet lüks istanbul'un kalamış'ı falan gibi sahili. Ben Giresun ve orduya sık giden biri olarak Ordu'yu tercih ederdim.
Normalde Karadenizli misiniz? Eger ksradenizliyseniz secin. Istanbulda herkes baska sehirden gurbette hissi yasamiyorsunuz. Kucuk bir ile gidince orali insanlar oluyor ve ister istemez tekim hissi olusuyor. Ben de Istanbulda calisiyorum ama memlekete isteyecegim. Yoksa Ege Akdeniz sehirlerinden birini tercih ederdim.
6 yıl hiçbir şekilde tayin yok kadroya geçincede bekleyebilirsin yani gideceğin ilden kafadan 10 sene çıkar yapabileceğin yeri seç. Ama şunuda söyleyeyim İstanbul’dan alacağın ek ödemeyi hiçbir ilden alamazsın. Şuan alınacak sağlıkçılar ihtiyaç elemanlar yani belirli iller dahilinde olacak büyük ihtimalle. Ha ille karadeniz seçeceksem Ordu, zonguldak veya SamsuN. Ben istanbuldayım bu arada hatta çok yoğun hastanelerden biri ama sevdim mutluyum. Eleman çok olduğu için çalışma saatlerimiz çok esniyor. Sürekli nöbet yok. Hatta bazen çok boş kalıyoruz acile çeksinler diye bekliyoruz. bunu da göz önünde bulundur. sormak istersen sorabilirsin sorun olursa bana.
Maaşınız ne kadar olacak biliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?