Neyin içine düştüm bunlara dava açabilir miyim

Bunların sürekli taktiği bu. Taciz edip, rezil edip panikletmek. Bir daha kimi ararlarsa arasınlar sakincr “hangi hukuk bürosuydu?” Diye sorsun. “Kiminle görüştüğünü sorsun” “borçlu ben miyim” diye sorsun bunları bir teyid ettirsin. Sonrada borçlu ben değilsem sizi kvkk kanunu yüzünden şikayet ediyorum cimere desin.

Bana da bir kere musallat olmuşlardı. Kuzenimin ödediği halde ödemediği iddia edilen borcuyla ilgili tüm sülaleyi arayıp taciz ediyorlardı. Ben bunları araştırdım aynen gizemliaslı nın söylediği gibi icra dosyasını satın alan avukatlık bürosunda çalışanlar yapıyordu. Çaycısı sekreteri hepsinin eline vermişler dosya yığınını teker teker milleti arayıp taciz ediyorlarmış. Korkuttuklarından alıyorlar, söz geçiremediklerini es geçiyorlarmış. Hemen o ilin barosuna mail atıp şikayet ettim. Aynı maili bu avukatlık bürosuna da yolladım. Borçla alaksı olmayan insanları rahatsız ettikleri için barodan yardım istediğimi, tekrar ararlarsa baroya haber vereceğimi yazdım, kesildi aramalar.

Tamam sizin borcunuz varmış ve icralık olmuşsunuz ama borç sizi ilgilendirir ailenizi değil. Anneleri özellikle arıyorlar ki kadınlar perişan olsun bir yerden bulup buluşturup ödensin. Borç rakamınız büyük mü? Şunun için soruyorum, bu avukatlık büroları bu icra dosyalarını toplu halde ve ederinden çok düşüğe alıyorlar. Pazarlık yapsanız bazen rakam oldukça düşüyor.

Konu hakkında internette şöyle küçük bir araştırma yaptım da,
"Bazı durumlarda farklı saiklerle, borçlu tarafı veya hukuki ilişkiye taraf olmayan borçlunun yakınlarını aranmaktadır. Avukatın borçlunun yakınlarını araması Yargıtay kararları ve uygulamalar uyarınca hukuka aykırıdır." diye birşey buldum.

Teşekkür ederim.aynen içerikler yok diye düşündüm bence.zaten şimdi anneme dedim at kayıtları bana diye.esimden vs hepsinden toplayacam gidecem inşallah bu kadar da olmaz
Konuşma içeriklerinin olup olmaması önemli değil, arama kayıtlarınız var ki sizin borcunuz olmasına rağmen kayınpeder, anne, abi gibi kişilerin aranmasının kanuna aykırı olduğuna dair bir madde vardır illa ki, sonuçta borçluya yani size ulaşamamak gibi bir sorunları yok size ulaşmışlar, borcunuzun icraya düştüğünü biliyorsunuz, alacaklarından bağımsız ailenizin aranıp evlilik ve aile birliğinize yönelik taciz niteliğinde sözler sarf etmelerinin de suç olduğuna dair TCK’da mutlaka bir karşılığı vardır.

Siz vakit kaybetmeden savcılığa gidin, arayan hukuk bürosu belli, numaralar belli.

O tur burolar avukatlar dosyaları alıp elemanlara aratiyorlar call center ekibi onlarda bu tür korkutmayla almaya çalışıyor gecmis olsun numarayı engelleyip savciliga gidin rahatsiz etmeye hakları yok

aradıklarında buyrun gelin ne alacaksanız alın evdeyiz bekliyoruz diyin. numaraları engelleyin. aileniz gerekirse kızımızla görüşmüyoruz desin.
5-6 farklı numaradan sapık gibi arıyorlar hepsini engelleyin.
biz öyle yapıyoruz. babam için arıyorlar, görüşmüyoruz diyoruz.

İşte benim de kanıtım yok ses kaydım yok ki sadece aramasaatleri vs var.içerik yok.benimki de havada kalır o zaman
Bundan sonra arayıp rahatsız ederlerde kayıtlar var elimde yaptığınız yasal değil tüm ailemi arayamazsiniz sizi dava ediyorum avukatimla görüşün bundan sonra de tirsiyorlar o zaman

Borcunuz varsa icra kararı çıkartılıp uygulanır, bir hukuk bürosu aileyi birbirine düşürecek telefon görüşmeleri yapmaz, dolandırıcılık çetesinin ağına düşmüş olmayasınız?
Arama kayıtları varsa bu kayıtlarla savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz bence.
maalesef yapilan bir yöntem, bankalar kenilerine borcu olan kisileri toplu olarak cogu zaman ihale usulu ile araci kurumlara (borclularin tum verilerini) satiyor o kurumlarin kimi zaman kendi hukuk burolari kimi zaman da call center calisani gibi calisanlari yildirma yontemiyle bu sekilde rahatsizlik veriyorlar. blu tv' de bu temayla ilgili insanlar ikiye ayrilir diye bir film vardi hatta.

maalesef yapilan bir yöntem, bankalar kenilerine borcu olan kisileri toplu olarak cogu zaman ihale usulu ile araci kurumlara (borclularin tum verilerini) satiyor o kurumlarin kimi zaman kendi hukuk burolari kimi zaman da call center calisani gibi calisanlari yildirma yontemiyle bu sekilde rahatsizlik veriyorlar. blu tv' de bu temayla ilgili insanlar ikiye ayrilir diye bir film vardi hatta.
Doğrudur, topikte yazan başka arkadaşlarımızda benzer şeyler yaşamış ama bu tacizin mutlaka bir yasal yaptırımı vardır diye düşünüyorum.
Benim bildiğim ödemediğiniz icraya düşen bir borcunuz varsa icra takibi başlatılır, yasal prosedür işletilir borç tahsil edilir ama sülaleyi birbirine düşürecek şekilde borçla alakası olmayan telefon görüşmeleri yapılmaz, hukuk bürosu mu mafya mı bunlar🤷‍♀️

Hukuk bürosu ailenizi arama hakkına sahip değil. Savcılığa ve bağlı olduğu baroya şikayet edebilirsiniz. Bimere de yazın. Borçlu kimse o aranır.

Böyle aptalca bir şeyi ilk defa duydum. Şikayet ediliriz diye hiç mi korkmuyorlar? Yasalsa daha da aptalca tabii.
Muhtemelen “hukuk bürosu” olarak aradıklarından insanlarda kanuni haklarını bilmediği ve genel olarak avukat, hakim, savcı, emniyet mensubu tarafından aranılan insanlar korkup çekindiği için bu çekinmeden faydalanarak hukuksuz yollara başvuruyorlar bence.
Benim borcum için abi, kayınpeder, anne aramak pek yasal durmuyor, hele de eşinden boşan avukatın olayım gibi sözler edilmesinin yasalarla alakası olamaz🙄

hele de eşinden boşan avukatın olayım gibi sözler edilmesinin yasalarla alakası olamaz🙄
Bu kısma da çok gülmüştüm 😂 Öğrencilerimden biri beni işletiyor diye düşünürdüm 🙄

Borcunuz varsa icra kararı çıkartılıp uygulanır, bir hukuk bürosu aileyi birbirine düşürecek telefon görüşmeleri yapmaz, dolandırıcılık çetesinin ağına düşmüş olmayasınız?
Arama kayıtları varsa bu kayıtlarla savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz bence.
Hayir yapiyorlar. Ipsiz sapsiz gezen erkek kardesim 1200 tl borc birakmis internet aboneliginde. Faiziyle 3500 olmus. 3500 tl icin, butun aileyi, gsm no kayitli isimlerden yola cikarak herkesi arayip resmen tehdit ediyorlardi. Bu arada bunlar avukatlik ofisi veya avukat değiller genelde. Firmalar tahsil edemedikleri borclari, tahsil edilme olasiligi yuzdesine gore bedel belirleyip borc tahsil sirketlerine satiyor. Evet bildiginiz paket halinde odenmemis alacak satin alip, bu satin almaya odedikleri ucretten daha fazlasini tahsil ederek kar elde etmeyi hedefleyen, iş modeli bu olan firnalar var. Ve icra, avukat vs her yalan veya oyuna basvuruyorlar. Dolandiricilik degil, borclu oldugumuz firmadan baska bir firma bizim borcumuzu satin almis oluyor. Kanunen borcu isteyebilirler tabi ama yaptiklari taciz. Bunun hic tutar yanı yok gercekten

Adıma verilen icra kararından dolayı bir hukuk bürosu sürekli farklı numaralardan anneme abime eşime kayınbabama vesaire ulaşarak gün içinde birçok defa arıyorlar. Oturduğum adres kök ailemin evinde gözüktüğü için oraya icra kararı çıkarttırılmış fakat annemi sürekli arayıp senin kızıni mahkemeye vereceğiz yok damadın şöyle kızın böyle ya da beni arayıp işte senin eşin düşünse borcunu öderdi yok boşan yok avukatın olurum bilmem ne gibisinden sürekli aileyi birbirine düşürüp duruyorlar. Elimde gün içinde gelen aramalar var fakat herhangi bir ses kaydı mesaj yok sadece gün içinde sürekli aradıklarına dair kanıtlarım var. Annem yaşlı ve hasta onlar yüzünden haftalardır hastanelere gidip duruyor. Bu durumda içerik olmadı halde bile şikayetçi olabilir miyim Ne yapmam gerekiyor resmen psikolojik baskı uyguluyorlar herkese birbirine düşürüyorlar ama kanıt olmadığı için arama kayıtları saatler vesaire dışında bu durumda da şikayetçi olabilir miyim haklarım nelerdir acaba

T.C.K.'nın 136. Maddesi gereği ;
(1) Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Dava açsanız değil borcunuzu sizden almak üstüne para bile vermek zorunda kalırlar.

Adıma verilen icra kararından dolayı bir hukuk bürosu sürekli farklı numaralardan anneme abime eşime kayınbabama vesaire ulaşarak gün içinde birçok defa arıyorlar. Oturduğum adres kök ailemin evinde gözüktüğü için oraya icra kararı çıkarttırılmış fakat annemi sürekli arayıp senin kızıni mahkemeye vereceğiz yok damadın şöyle kızın böyle ya da beni arayıp işte senin eşin düşünse borcunu öderdi yok boşan yok avukatın olurum bilmem ne gibisinden sürekli aileyi birbirine düşürüp duruyorlar. Elimde gün içinde gelen aramalar var fakat herhangi bir ses kaydı mesaj yok sadece gün içinde sürekli aradıklarına dair kanıtlarım var. Annem yaşlı ve hasta onlar yüzünden haftalardır hastanelere gidip duruyor. Bu durumda içerik olmadı halde bile şikayetçi olabilir miyim Ne yapmam gerekiyor resmen psikolojik baskı uyguluyorlar herkese birbirine düşürüyorlar ama kanıt olmadığı için arama kayıtları saatler vesaire dışında bu durumda da şikayetçi olabilir miyim haklarım nelerdir acaba

Borcunuz bankaya mıydı başka bir kuruma mi?

Yapıyorlar çok yaygın bir durum bu. Avukatlar çağrı merkezleriyle anlaşıyor. Çağrı merkezi çalışanları da borçluları arayıp taciz ediyor. Avukatı bulunduğun ilin barosuna şikayet et. Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulun. Yaptıklarının ciddi bir yaptırımı var avukatın ruhsat iptaline kadar gidebilecek.

Bunların yüz bulmasının sebebi kimsenin şikayet etmesi. Türk halkı hakkını aramayı kesinlikle bilmiyor. Sürekli bir kadere teslim etme halinde vatandaş.

Back
X