Bana da bir kere musallat olmuşlardı. Kuzenimin ödediği halde ödemediği iddia edilen borcuyla ilgili tüm sülaleyi arayıp taciz ediyorlardı. Ben bunları araştırdım aynen gizemliaslı nın söylediği gibi icra dosyasını satın alan avukatlık bürosunda çalışanlar yapıyordu. Çaycısı sekreteri hepsinin eline vermişler dosya yığınını teker teker milleti arayıp taciz ediyorlarmış. Korkuttuklarından alıyorlar, söz geçiremediklerini es geçiyorlarmış. Hemen o ilin barosuna mail atıp şikayet ettim. Aynı maili bu avukatlık bürosuna da yolladım. Borçla alaksı olmayan insanları rahatsız ettikleri için barodan yardım istediğimi, tekrar ararlarsa baroya haber vereceğimi yazdım, kesildi aramalar.
Tamam sizin borcunuz varmış ve icralık olmuşsunuz ama borç sizi ilgilendirir ailenizi değil. Anneleri özellikle arıyorlar ki kadınlar perişan olsun bir yerden bulup buluşturup ödensin. Borç rakamınız büyük mü? Şunun için soruyorum, bu avukatlık büroları bu icra dosyalarını toplu halde ve ederinden çok düşüğe alıyorlar. Pazarlık yapsanız bazen rakam oldukça düşüyor.