Nezaket,sadece bir kadın ismi olmuş...

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
selam arkadaşlar,
bugün kızımın anaokulu kaydı için okula gittim.kızım ve 10 aylık oğlumla.müdür muavinin odası 3 katta ve okulda asansör yok.oğlumla kızımı aşagıda anasınıflarının oraya bıraktım mecburen bebek arabası var diye.görevli bayan da vardı ama küçükler tabi aklım kaldı aşağıda neyse.
odada baktım önümde iki kişi var.bir de işlem var devam eden.bekleyenlerden bir bayan tek başına ,birininde 2 yaşlarında cocuğu var.dedim ki rica edersem açıklarsam aşağıda bebek çocuk bekler diye herhalde sıralarını verirler.
işlem bitti,çocuklu kadın atıldı bende utana sıkıla durumu izah ettim.kadın ne yapsa beğenirsiniz. hayır dedi çocuğunu gösterdi yani o da bekleyemezmiş.ama çocuk gayet neşeliydi bi sıkıntısı yoktu.
şok oldum yaa.
ben dedim sizden rica ettim,çingene gibi paldır küldür dalmadım dedim.hiç arkasını bile dönmedi.işini bitirdi.çıkarken de nezaket anlayış ölmüş Allah rahmet eylesin dedim.hiiiç umursamadı.
sırası gelen kadın buyrun diye sırasını verdi Allah razı olsun.:13:
nerede o yardımlaşmalar,anlayışlar,hoşgörüler?nasıl bir dünya olmuş böyle.
bir de kapalı yani.sen bu kapanmayı Allahın hoşnutluğunu rızasını kazanmak için yapmıyor musun?yüreğinin merhameti nerede?
ben de kapalıyım bu arada.ve hayatta en korktuğum şeylerdendir tanımadığım insanları üzmek kırmak.
haa bebişe noldu derseniz okulu inletip durdu sinir naralarıyla.müdür muavini çabuk oldu da hemen indim aşağı.
işte böyle..sinirlendim sıkıldım....sıkıldığımla da kaldım
sizler böyle durumlarla karşılaşınca nasıl tepkiler verirsiniz,ne yaparsınız?
not:çingene benzetmesini lütfen yanlış anlamayın.öyle bir tabir varya çıktı ağzımdan.hepimiz kardeşiz

Bende hiç unutmam Lisedeyken okul forması almaya gitmiştim.Şansa bak ki 3 tane kalmış önümdeki kadında 3 tanesini almasın mı açıkladım durumu yarın açılıcak okul bir tanesini bıraksanız olmaz mı falan diye bırakamazmış hanımefendiErtesi gün okulda kadını gördük gelmiş günaydın diyo bide utanmadan.Böyle insanlar var maalesef.Sizin denk geldiğiniz kadında bu cinsmiş.Ama nezaketli insanlarda var merak etmeyin

insanlarda güven kalmadı artık
yalan söyleyip işini halletmeye çalışan cin fikirliler sayesinde böyle oldu
bu arada kapalılıkla insanlığın alakası yok maalesef
her hacca giden hacı olmuyo :)

kadınında yanında çocuğu olduğu için okadar kötü bakamıyorum olaya bu arada sırasını vermediği için söylenmenızde pek nezaketli bı davranış sayılmaz

Son düzenleme:
Kusura bakmayinda kimse sirasini vermek zorunda degil,
Belki isi vardi belki coktan bekliyor ne bileyim hersey olabilir,
rica etmissiniz hayir demis bu kadar kizacak ne var ?
Ve Kapali diye sirasini vermek zorundami yani anlamadim o ayrintiyi,
sirasini vermedi diye günah isleyip merhametsiz mi oldu ?

Onunda çocuğu varmış. Kötü bir şey dememiş ne var bunda. Kapalılıkla ne ilgisi var. Şimdi bende size kadına söylenmişiniz, bide kapalı olacaksınız desem. Sapla samanı karıştırıyorsunuz.

Kırmızı yere kadar okudum, devamını okumadım kusura bakmayın.

Birincisi...Bir de kapalı yani ne demek hanımefendi? Siz de kapalıymışsınız, bari siz yapmayın !

Bir insan kapanıyorsa kapanmıştır, vicdanı da kendisini ilgilendirir ibadeti de kulluğu da. İster yapar ister yapmaz. O sadece görünüş olarak vazifesini yapmış birisi. Kapalı diye melek olmasını mı bekliyorsunuz insanların? Hayır açık olsa ne olacak? Ya nasıl olsa bu kadın açık birisi, bu davranış da ancak ona yakışır mı diyeceksiniz?!

İkincisi, evet durumu izah etmişsiniz ama kimse de size sırasını vermek zorunda değil. Mecbur değil. O da beklemek istememiş ki vermemiş. Çocuğu olsun olmasın, işi olsun olmasın, sonuçta sizden önce gelmiş ve o sıra onun hakkı. Rızasıyla vermedi diye kimse nezaket kurallarını çiğnemiş yada çingenelik yapmış olmaz. Asıl onun arkasından "nezaket de ölmüş" derken o kuralları siz çiğnemişsiniz. Madem nezaket o kadar önemli bir kavram sizin için, siz de NAZİKÇE "peki" diyebilirdiniz?

Şimdi biz de sizin için mi diyelim vah nezaket ölmüş diye ?

3 tane lazimmis ki 3 tane almis mecbur mu ? Niye utansin günaydin demeye...
Sizde pek nezaketlisin belli oluyor..

ben kadında nezakei ödürecek kadar hoşgörüsüzlük boyutunda hiçbir şey görmedim,,o da sıra beklemiş kim bilir nasıl yorgun..çocuğunun uykusu gelmiş olabilir,karnı acıkmış olabilir,evde bekleyeni,yaşlısı,hastası olabilir,misafiri gelecek olabilir,bir yere yetişecek olabilir yani o kadar çok olabilirlik var ki..üstelik terslememiş de benimde çocuğum var sıramı veremem demiş..

yani bunun insanlığın ölmesiyle ne ilgisi var çözememdim ki kapalı kısmına değinmiyorum bile.kapalı insanların hepdi süper hoşgörülü,çok anlayışlı falan olmuyor her insan gibi..bakın sizde o bayana karşı hoşgörülü değilsiniz hemen nezaketsiz diye yaftalamışsınız..onun da sıkıntısı olabileceğini düşünmemişsiniz.

Kadın sırasını vermemiş.Sadece sırasını vermemiş.Ben bir nezaketsizlik göremiyorum.Çocuğunun halinden hoşnut durması,kadının acelesi olmadığı anlamına gelmez ki?Uzun zamandır bekliyordur,bunalmıştır,belki o gün iyi gününde değildir veya sadece sırasını vermek istememiştir.Size sadece hayır demiş çocuğunu göstererek.Ama hayır dediği için söylenen sizsiniz.Ve söylenmenize rağmen,nezaketini bozup tek bir cevap vermemiş size.
Ve herşeye kapalılığı niye katarsınız anlamam.

Arkadaşlara katılıyorum kimse sırasını vermek zorunda degil sizin çocugunuz varsa o kadınında 2 yaşında çocugu varmış çocuk gülüp eglenebilir ama nereden biliyorsunuz sıkılmadıgını belki kadının çok acil işi vardı belki kayıttan sonra çocugunu doktora götürecekti bunları siz bilemezsiniz kadın size hakaret bile etmemiş sadece çocugunu göstererek hayır demiş ama siz kadına çingene gibi diyerek hakaret etmiş olmuyormusunuz hem sıra vermenin kapalılıkla ne ilgisi var iyi kapalı madem her gelene sırasını versin.

Banka,hastahane vb yerlerde bende kesinlikle sıramı vermem herkes sırasını takip etsin ha çok yaşlı olur ayakta duramaz o zaman veririm ama başka türlü vermem.

Hayır kadının işi olmak zorunda da değil ki, evde bekleyeni olmak zorunda değil, çocuğu aç olmak huysuz olmak zorunda değil, sıra ona gelmiş ve vermemiş, keyfine kalmış kim ne karışır. Kim beklemeyi seviyor ki? Ne çingeneliğini bırakmış kadının ne nezaketini.

3 tane lazimmis ki 3 tane almis mecbur mu ? Niye utansin günaydin demeye...
Sizde pek nezaketlisin belli oluyor..

Katılıyorum arkadaşım demekki kadına 3 tane forma lazımmış bırakmak zorunda degil,benim kardeşimde lise ögrencisi annem her sene en az 2 adet pantolon 2 adet kazak, hatta yazlık tişörtleri 3-4 tane alır kışın çamaşırlar soğuk havadan ve yagmurdan kurumuyor her sene alıyor çünkü gelişim çağında oldugu için her sene alının pantolonlar kısalıyor kadının 3 tane almasında sorun görmedim ayrıca aldıgı ürünü bırakmak zorunda degil.

Son düzenleme:
bbu konu aslında şunu gösteriyor bize; insanlar hep bekler,karşıdakinden,yanındakinden,ondan,bundan ve kendi hatalarını görmezler..

sen çocuğum bekliyor diye çocuklu bir kadından izin istiyorsun o da nazikçe hayır benim de çocuğum var diyor ama sen cevap olarak ben çingene gibi çıkşmadım sadece izin istedim diyorsun..

şimdi nezaketsiz olan hangi kişi burada?

Kadın size sırasını vermek zorunda değildi vermemiş. Merhameti,nezaketi kendimize göre yorumluyoruz maalesef.Çok kızıyorum böyle gönülden yapılacak şeylere mecbur gözüyle bakılmasına.

kapalı olmayan insanların da en sevdiği şeydir tanımadığı insanları üzmek, kırmak

ya tamam kadın kötü şirret olabilir de Allah rızası için kapalıymış açıkmış konuyla alakası nedir

ben Allah rızası için kapanmadım diye kötü biri mi oldum, yada o kadın başını kapattı diye mükemmel biri olmak zorunda mı? kapalı diye dört dörtlük biri mi olmalı yani ne alaka benim beynim almıyo bu açıklık kapalılıkla insanlığın kıyaslanmasını
ayrıca kadına sırasını vermedi diye demediğiniz kalmamış belki onunda mazereti vardı vermedi, hem sıra onun yani verirse iyi vermezse kötü olacak değil

Son düzenleme:
yukarıya çocuklu çıkılabildiğine göre ,sizde 10 aylık olan çocuğunuzu kucağınıza ,diğerini de elinize alıp çıkabilirdiniz ,böylece aklınız çocuklarda kalmaz ,kimsenin sırasını istemezdiniz ,ben asıl ona takıldım ,tanımadığım kişiye çocuklarımı 5 dakika bile bırakamam kusura bakmayın ama dünyanın bin türlü hali var .ayrıca nezaket kurallarını aşan bir durum da göremedim ben..

Nezaket sadece kapalı hanımlarda bulunan bir meziyet değildir hanımefendi. Kimse size bir mazeret olmasa bile sırasını vermek zorunda değil. Hep karşıdan bekliyoruz peki siz kaç kere sıra verdiniz insanlara? Çocukla bu tarz işler yapmak zor oluyorsa bir tanıdığınıza bırakabilirdiniz. Ayrıca nezaket ölmüş diye laf sokmanız da çok yersiz ve gereksiz.

Çok ağır olacak ama, enayilikle nezaket karıştırılmamalıdır bence..
Aşağıda çocuğum var diyen herkes başkasının sırasını alsın o halde.. 'kapalı bayan' da aa evet ben nezaketli bir karıyam edasında sırasını versin herkese, ne olacak kiii.. Biz açıkları katmıyorum bile, çünkü bizde merhamet falan olmuyor ya hani ondan değil sıra vermek, belki döverdik bile...

Rabbena hep bana diyorsunuz, olmayınca da insanları kabalıkla suçluyorsunuz..

pardon ama benden birisi sıramı istese eğer çok çok acil değilse ben her zaman veririm ama eğer ki bir vesileyle vermemişsem ve o da sizin yaptığınız gibi söylenirse ''iyi ki de vermemişim'' derim.rica edebilirsiniz ama ricanızın kabul göreceği şartı yok.sanki mecburmuş gibi söylenmek nedir???orda ben olsam size oldukça sert cevap verirdim.ayrıca bu kıyafete göre yargılamak nedir?kapalı olanlar hep kibar olacak, açıklar da kaba mı?kapalı olmayanlar Allah'ın rızasını bilmiyor mu?ben nice kapalılar bilirim, namazdan kalkar dedikoduya döner.nice açıklar bilirim günahından korkup sineği öldürmez.nezaketi bence önce siz öğrenmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…