Nezaket,sadece bir kadın ismi olmuş...

Bence tam tersi o kadın o kadar nazikmiş ki sizin bağırıp çağırmalarınıza karşılık vermemiş. Kadın size sırasını vermeyebilir vermek zorunda da değil. Ama siz saygı göstermek zorundasınız. Kadına saydırmışsınız kadıncağız da ağzını açıp tek kelime etmemiş. Burada kabalık yapan biri varsa o da sizsiniz.

Ben de bazen otobüse yetişecek oluyorum arkamda ki mazeret sunup sıra istiyor hayır diyorum. Çünkü benim de mazeretin oluyor. Valla hayır dediklerimden biri sizin yaptıklarınızı yapsa yerin dibine sokarım onu bir daha da oradan çıkamaz.

Ne arsizi ne cakali yahu.burda birsuru kisi bana saydirip duruyot ama boyle laf eden yok.nasil uslup bu.
Hayatimda ilk defa birinden sirasini istedim.kadina da cingene demedim.kendim icin kullandim o lafi.oyle pat diye atlamam sordum ne var diye.
Ayrica konu dagilmis durumda.amacindan cikti.ben kimseye saygisizlik yapmadim.kimsenin hakkini gasp etmedim.bu kadar hakarete ne gerek

ben açığım en yakın aradaşım kapalı..hiç de birbirimize karşı böyle ön yargılarımız yok..ünv.tede okurken kapalı arkadaşlar derslere alınmayınca birlikte oturup ağladığımızı,eylemler yaptığımızı bilirim..ama pişman değilim çünkü hepsi konu sahibi gibi garip düşüncelerde değil,insanları sınıflamıyor..

yani kişileri açık-kapalı diye sınıflayıp ona göre merhamet değerlendirmesi yapan birinin karşıdan nazaket beklemesi çok ironik..

bence bu konu kapatılmalı çünkü nedense başka bir amaçla açılmış gibi geldi.

Haklısınız..Kendisi açıklar aydınlar bize işkence etti diyorda ondan belirtmek istedim istesemde ayrımcı olamam zaten o kadar cahil değilim.

ben de kapalıyım ama hiç böyle şeylerle (başörtünün çekilmesi, hakaret) karşılaşmıyorum. en fazla kötü bakışlara maruz kalıyorum. ona da kocaman bir tebessümle karşılık verince karşımdaki ne yapacağını şaşırıyor.
insanlara açık kapalı gözüyle bakarsanız bu tür şeyleri kendinize çekmiş olursunuz. insana insan olduğu için değer verin. aşın artık bu gereksiz takıntıları

İnsan karakterlerinin,tavırlarının,huylarının örtünmeyle alakalı olmadığını anlamışınızdır o halde

siz şimdi başınızdan kötü bikaç olay geçtiği için "nemelazım" diyorsunuz ya açık bayanlara, sırf siyah giyinip kırmızı ruj sürdüm ve akşam vakti okuldaki konserden çıkıp yolda yürüdüm diye kapalı bi bayan bana hem satanist hem o.. muamelesi yaptı yolun ortasında, hiç de sataniste benzer bi halim yoktu ve akşam tek başına yolda yürümek o..luk mu? şimdi ben kapalılara düşman mı olayım yani? "aman uzak durmak lazımanlayışsız bunlar" diye kendimi çekeyim mi bütün kapalılardan?

cok sinirlendim ama size. nezaketsiz biri varsa oda sizsiniz. ben asla sira falan istemem hele cocuklu kadindan asla. bide kadina cingene demissinz, ne kadar ayip.
anlamadigim su var «kapali» olunca cok iyidir hostur ama aciklardan her turlu kotulugu bekle yani.

Kötü bakışla tüm insanlar karşılaşıyordur.Kapalılıkla ne ilgisi var?

Ben açığım benden 'sıra isteyen birine işim acil değilse sıramı verebilirim.
Ama sizin deyiminizle balta vurulan taşım

Gayet açık ve net oldu sanırım

Arkadasim sen kendini kendin kapali acik diye ayirirsan,
Karsindaki hayli hayli ayirir...

Ben birsey anlamadim bu konudan nezaketsizlikten nereye kadar gelmis,
kendini baska sekilde akla bence ne basortuyu kat nede acik kapaliligi...

Anladim cok iyi anladim.buradaki arkadaslarin kafasina yatmayan begenmedigi goruste birine rastlayinca vur abaliya misali agizlarna geleni saydigini anladim.sesleri yukseltmeden fikir alisversi yapilamayacagini anladim.herkes saydirip durdu ama ben israrla dusuncelerimi soyledim.simdi ben nezaketsizim di mi.

...........
Ayrica konu dagilmis durumda.amacindan cikti.ben kimseye saygisizlik yapmadim.kimsenin hakkini gasp etmedim.bu kadar hakarete ne gerek

Sayın aykızım,

şu yorumlarınıza kadar konunuz sıra istemeydi, konuyu dağıtanda siz oldunuz malesef.

Konu amacından çıktığından yorumlara kapatılmıştır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…