Nezaket,sadece bir kadın ismi olmuş...

Annemle çok sırada beklediğimi bilirim çocukluğumdan beri.Bİr kez bile beni kullanarak kimseden böyle bir ricada bulunmamıştır.Önümden paldır küldür dalan olmadığı sürece de sakince beklerim ama uyanıklık yapıp araya kaynamak isteyen olursa yaşı kaç olursa olsun ağzının payını veririm. İyi niyet ve enayiliği karıştırmamak lazım.

Bir de kapalı ne demek Allah aşkına ? Kadın sanki namussuzluk yapmış,sanki adam doğramış,yüreğinin merhameti nerde demişsiniz. Kadıncağızın da çocuğu varmış üstelik,siz de kapalıymışsınız sizin yüreğinizin merhameti nerde ?

Mükemmel olan İslamiyettir,Müslümanlar değil.

kusura bakmayın ama konuştukça batıyorsun tabırı tamda bu durum için uygun

kapalılar merhametli açıklar merhametsız düşünce sisteminizde sorun var

Son düzenleme:
Bu aralar konuların içinde açık bayanlar ,kapalı bayanlar diye yorumlar okuyup duruyorum,bu nedir ya ? Insan insan dır açığı kapalısı mı var? Belli ki sıradaki bayanında bir işi var sırasını vermek istememiş ,bana yanlış gelen bir şey yok, bazen bende vermiyorum ,vicdansız mı oldum şimdi bide kapalıyım dimi? Düşünce yapınızda yanlışlık var,sevgiler.

Kapanmakla iyi insan olunmaz ki dine inanmayıp çok iyi insanlarda var bunla alakası gerçekten yok.

Konustukca niye batayim ya.benim dusuncem bu.
Tutturmussunuz kapalilar merhametli aciklar zalim mi diye.
Ustune basa basa soyluyorum.Allahin emrine uymus gibi gorunen bir insan var karsimda.keza bende oyleyim.huyunu suyunu bilmem.sadece daha yumusak yardimsever biri olacagini dusundum
Ustelik bana donup oyle siradan bir hayir da demedi.noluyo be höö der gibiydi.
Ben de onun suratina cemkirmedim.ses tonumu bile yukseltmedim.
Kapali acik mevzusunu abuk subuk taraflara ceken arkadaslar,sozum bizzat sizlere degil ama biz basimizda tasidigimiz ortumuzden dolayi coook cektik.yemedigimiz hakaret kalmadi.okulumuzu okuyamadik doru durust.ve bize bunlari yapanlar maalesef ki aydin oldugunu soyleyen kimselerdi.
Simdi ben kendim gibi gordugum ya da oyle sandigim birinden biraz daha nezaket bekledim.
Acik bir bayan olsaydi der miydim bilmiyorum.sonucta baltayi tasa vurmak da var.
Sira istedik diye ne cahilligimiz kalir ne orumcek beyinliligimiz.
Simdi diyeceksiniz ki..aaa ne alakasi var.
Var alakasi.surekli dislanirsa bir insan,vay niyebagladin basini,cahil kalican,memleket sizin gibiler yuzunden geri kaliyor vs vs denip kokona bir kadin taravfindan basortusu meydanda caart diye basindan cekilip rezil rusva edilirse,kendi kabugunda yasamaya,kendi gibilerle olmaya calisir.
Kendi gibi olanlardan yardim bekler.
TUM ACIK KADINLAR ELBETTE KI BOYLE DEGILDIR.ama ben sanssizligimdan olsa gerek kotu anilar yasadim.okulda ozel hayatta.
Kounuyu buraya kadar getip basinizi agrittiysam affola....

aynen katılıyorum, kimbilir sırasını istediği bayan ne sıkıntıda? herşey göründüğü gibi değildir, ayrıca hiçbirşey olmasa bile o gün canı sıkkındır ve veremem demiştir çok doğal nezaket kavramı da insandan insana değişiyor demek ki

AÇIK BAYAN olsa istemezdin kendin gibi gördün he he evet gerçekten çok geniş bir bakış açın varmış arkadaşım..İnsanların kılığına kıyafetine niye bakıyorsun ki sen benimde kapalı olupta sevdiğim biri olmadı şimdi tüm kapalılar kötü mü diyiyim bu nasıl bi anlayış.Aydın olduğunu söyleyen kimselerden ne farkın var ki senin şimdi?Kılık kıyafetle iç güzellik anlamaya çalışmak çok komik..

Bence kadının bir maruzatı olmasa bile sırasını vermemek istemesi doğal. O gelmiş girmiş sıraya, onun hakkı. Başkasının bireysel hayatları ilgilendirmez ki onu. Siz de yargısız infaz yapmışsınız biraz, durumunuz zormuş ama kadın gayet normal bir tavır takınmış bence.

Dipnot: Kapalılıkla iyiliğin, Allahın sevgili kulu olmanın, açıklıkla kötülüğün ve sevilmeyen kul olmanın da bir ilgisi yok bence

Son düzenleme:

Yok artık cidden.

konuyu nezaketten kapalıların neler çektiğine ne kadar mağdur olduğuna getiren birini ilk defa görüyorum asıl amaç da buydu sanırım.pes diyorum.

Konu başlığınızı görünce çok farklı bir olay sandım..

Sıra istediğiniz bayan çocuksuz olsa size hak verirdim ama bu durumda size sıra vermemesinden dolayı, kadını haksız bulmadım..

Yanında çocuk olan her bayanın işi acildir..Kendimden biliyorum..Ama kadının üslubu tersse hakısınız tabii..
Ben olsam kibarca..kusurabakmayın benim de çocuğum var benim de işim acil sıramı veremem..derdim sadece..

Baş kapalılığı olayına gelince, demek ki herşey kafayı kapatmakla olmuyor muş:)

Siz karşınızdaki bayanın başı kapalı diye size hemen..aaa ne demek buyur geçç..diyceğiniz zannettiniz ama iş o kadar kolay değil işte.

Neyse konu yeteri kadar dağılmış..uzatmayım..

Son düzenleme:

bu yüzden işte.. insanları siz-biz diye ayırdığınız için.. şunu söyliyim: ben kapalı değilim, yani SİZİN GİBİ değilim ve olmayı düşünmüyorum. ama bi çok KAPALI bayandan çok çok daha merhametliyim. bunları yazdığınız için de sizin adınıza ben utandım
merak etmeyin birazdan kapanır konu, kimse SİZE örümcek beyin demez artık..

Herkes kendi yasadigini bilir.tecrubelerine gore hareket eder.bi yerden sonra kiminle dialog kurup kurmayacagini ya da nasil konusacagini dis goruntusunr bakarak tahmin edebilyor insan.
Bunu diyebiliyorum diye ayrimci degilim.kendimi koruyorum diyelim.
Benim yasadiklarimi yasayip da haksizsin diyen varsa buradayim,

Konu sahibi arkadaş asıl nezaketsiz üstüne üstlük bir de arsız olanın sen olduğunun farkında mısın?Bizim ülkemizde böyle zaten hep,ne demokrasi var,ne insan hakkı var,adamakıllı sıraya girip sıramızı bile beklemeyi beceremiyoruz.Hep bir çakallık peşindeyiz,nerden ne yolsam da kazançlı çıksam mantığındayız.Hiç birlik beraberlik duygusu yok,önce ben varım diyor herkes.

Senin çocuğun olabilir ,onu getirmeseydin madem bu kadar problem yaratıyor.Komşuna-akrabana bıraksaydın.Herkes kendi sırasını bekler,mazeret herkesde var.Kimse orada boş zamanlarımı doldurayım diye sıra beklemiyor.Siz asıl nezaketli bir kadına denk gelmişsiniz ki size cevap vermemiş bile.Kadının bir de arkasından saydırmışsınız,üstüne üstlük çingene diyorsunuz kadına.

Benim gibi bir insana denk gelseydiniz,sıramı size vermediğim için bana söylenseydiniz yerin dibine sokardım sizi,orada ortalığı ayağa kaldırırdım.

Bu tiplerin birde toplu taşıma aracında insanları oturduğu yerden kaldıranları var,kalkmayınca da ineceği durağa kadar söylenir dururlar.Bebeğim var diye her şeyde öncelikli olmaya çalışıyorlar.Bize mi doğurdun çocuğu.Belki o insan hasta,belki çok yorucu bir gün geçirdi,belki acil bekleyeni var.Hiç bunları düşünmeyip önce kendinizi düşünüyorsunuz.Hem suçlu hem güçlüsünüz.

asıl nezaketsizliği siz yapmışsınız bence
kadının çocuğu varmış sırasını vermemiş asıl sizin onu anlamanız lazım
ve okadar laf söylemişsiniz tenezzül edip cevap vermemiş bile kibar kadınmış
kapalıysa kapalı noluyo kapalı olunca , kapalıyla açık bayan arsında benim göremediğim nasıl bi fark görüyosunuz onu anlamıyorum

Başım açık ve okulda başörtüsü olayını destekledim özgürlükçü olduğum için.. ama senin gibi düşünenleri görünce keşke desteklemeseydim diyor insan..Sen kendi korumaya devam et açık bayanlardan allah korusun saldırırlar falan

Bi an aceba anlattigi kisi benmiyim diye dusundum ) cok benzer bir olayi bi kac gun once yasadim...

Kizimi hastaneye goturdum, biraz rahatsizdi.. doktor kan ve idrar tahlili istedi.. iki bucuk yasindaki bir cocuk icin ne kadar eziyetli bir durum.oldugunu az cok bilirsiniz... ve o halde sonucu aldik.. doktorun kapisinda sonucu gostermek icin bekliyorum... hanimin biri geldi dedi cok acil doktorla konusmam lazim tahlilim cikti musade edermisiniz... bende bizimki de sadece tahlil dedim ve kabul etmedim.. zaten bir saat cocugum agladi, hemsire kan almak icin damar bulamadi. iki saat cis yaptiramadim... sinirden ellerim titriyor ve hanim ben kabul etmeyince soylendi bayagi... sabir cektim cevap vermedim.. sirami.vermek zorunda degilim... o da bana sirasini vermek zorunda degil.. onun cocugu varsa benimde cocugum.var... sizin konu da ayni boyle bence..

Ve ben kapaliyim hanim acikti ne kadar nezaketsiz merhametsiz bir kapaliymisim ben

Son düzenleme:
İnsanlar sırasını vermedi diye onları lafla taciz etmek nezaketsizlik bile değildir!

lütfen desteklemeye devam edin ,herkes aynı şekilde düşünmüyor,açık ve kapalı olayına çok karşıyım ,insanın insan olarak değerlendirmek gerekir,her kesimden gereksiz şekilde düşünen insanlar yok mu? Türkiye laik bir ülkedir ,lütfen bu ayrımcı düşünceye düşmeyin bazı arkadaşlar gibi,sevgiler.

kapalı olduğu halde baltayı taşa vurmuşsunuz
hoş bence kadının bir hatası yok ama size göre nezaketsiz hatta merhametsiz olduğuna göre demek ki bu nitelikler açıklara özgü değilmiş bunu da anlamış oldunuz, her şerde bir hayır vardır diye boşa dememişler.

yine konu dönmüş dolaşmış kapalı mağduriyetlerine gelmiş, okyamamışsınız falan filan.
ben 1999-2004 arası istanbul üniversitesinde okudum, yani türban yasaklarının en sert uygulandığı yıllarda...
okumaya niyeti olan gayet de güzel okudu, peruğunu, şapkasını taktı girdi dersine, bitirdi okulunu.
gönül isterdi ki herkes o dönemde de özgürce başörtüsünü taksın girsin, perukla, şapkayla, kapşonla uğraşmasın ama napalım, dönemin koşulları öyleydi, bunları hala temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp sunmanın bir manası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…