Nezaket,sadece bir kadın ismi olmuş...

konuyu okuduktan sonra kadının kapalı olmasını ısrarla vurgulamanın maksatı nedir tarzında bir mesaj yazmayı düşünüyordum ki yorumları okudum ve ilave bir şey yazmamaya karar verdim, seviyorum sizleri kadınlar külübü üyeleri :)

Ben o durumda olsam sıramı size verirdim, kapalı da değilim .

Ama gel gelelim sizin tavrınıza,
kadın hayır demiş susun işte hala ne konuşuyorsunuz anlamadım,
'' vermeeeem defol git '' falan mı demiş çingene gibi (sizin tabirinizle).
Neyi bu kadar uzatmışsınız anlamadım.
Ayrıcalıklı bir yanınızı göremedim.
Bir de arkasından laf çarpıtmışsınız iyi yapmış umursamamış.
Bir de kadının kapalı olduğuna değinmişsiniz ya pes.

sizin anlamadığınız o gün birini bırakıp başka zaman alabilir.Çok ilginç insanlarsınız saldırıcak yer arıyosun pes gerçekten

Ne saldırıyosun be terbiyesiz misin nesin.. 3 tane forma hangi insan evladına lazım olur beyin bedava kardeşim

Agir ol,Yavas gel Hani nerde saldiri ? Yanlis dusunceni soyledim,
hata ettim herhalde bu uslupla nezaket beklemeye devam et sen...

bu kapalı açık mevzusu konuya girince hiç ciddiye alamıyorm konuyu niyese ...

Ki bu arada bide kapalı derken açıklarda merhametli olabiyo yani,biz bu durumda günahkarmı oluyoruz açık olarak.Herneyse valla bende bazen sıramı veremiyorum işten izin alarak çıkmış oluyorum,yetiştirmem gereken işim oluyo gergin oluyorum falan.Zaten insanların artık hiçbirşeye tahammülü kalmıyo hayat şartları

Ne saldırıyosun be terbiyesiz misin nesin.. 3 tane forma hangi insan evladına lazım olur beyin bedava kardeşim
bu yorumda terbiyesizlik nerede anlayamadim.....
kadin hesap vermek zorundami size belki 3 tane belki 5 tane alir....
belki durumu olmayan akrabalarina alacak size kimin icin alacagini anlatip hesap vermesimi gerekirdi....

nezaketsiz olan bence sizsiniz.
belki o orda yarım saattir bekliyordu nerden bilebilirsiniz?
üstelik onun da çocuğu var ve çocukların her an mızmızlanma ihtimali vardır.

forma konusunda da kavga çıkmış 3 tane forma aldı vermedi birini demiş bi arkadaş
diğerleri de vermek zorunda değil belki üçü de lazım falan demiş.

kısaca olay şu ki hayatınızda ilk kez gördüğünüz birinin durumunu bilemezsiniz.
kadın orda ne kadardır bekliyor,forma gerçekten 3 ayrı çocuk için mi alınıyor vs vs.
anca rica edebilirsiniz, kabul edip etmemek ona kalır.
ve her türlü cevabı da anlayışla kabul etmek gerekir.
ayrıca bir insanın kapalı olması da her şeye anlayış göstermesi gerektiği anlamına gelmez.

Son düzenleme:
ben de kızımlayken biri sıramı istese vermem, onun belkeyeni çocuk da benimki su kabağı mı?
hastası olur falan anlarım da onun çocuğu beklemesin diye ben yanımda çocukla neden 2 kat bekleyeyim ki?
o an neşeli görünüyor ama 5 dk. sonra huysuzlanacak belki
belki uyku saati geldi, belki yemek saati geldi, kadının acelesi var.
asıl siz yanında çocukla sıra bekleyen birinden sırasını isteyerek nezaketsizlik etmişsiniz. bi de üstüne laf çarpmışsınız, kadın cevap da vermemiş size, demek ki ya uğraşacak vakti yoktu, ya da polemiğe girmeyecek kadan hanımefendi bir insandı.

Son düzenleme:
Canım senin bebeğin sana önemli,onun bebeği ona...
Yani onunki 2 yaşında diye daha az öncelikli demek değil.
Hep kendi durumumuzu ayrıcalıklı ve öncelikli görüyoruz ama karşımızdakinin de benzer sebepleri olabilir.

Benim en çok duyduğum çocuğum var,evde hastam var,araba bekliyor vs...
Bütün bu sebepler bana da oluyor ama 1 kez bile izin istemek için kullanmadım.

Öte yandan acelem yoksa,izin isteyene tabii buyrun diyorum.
Acelem varsa benim de acelem var,kusura bakmayın diyorum.

Kendinizi boşu boşuna sinir etmişsiniz ve bence yanlış kişiden izin istemişsiniz sıra için..
Sonuçta onun da kucağında bebeği varmış.
Başınız örtülü ama o kadına dediğiniz kadar sizde de nezaket yok
ve kadın ayrılırken o şekilde laf sokmanız da hiç hoş değil.
Size karşılık verseydi eminim güzel bir kavga çıkardı.

Ben sana hakverdim...

Bir keresinde indirimden pike alıyordum,kasadaydım.
Başka bir kadın aynı pikeden istedi,kalmamış.
Elinde de pikenin takımı nevresimler filan vardı.Meğer kızına çeyiz alıyormuş.
Ben bunu duyunca daha kadın birşey söylemeden "buyrun siz alın" demiştim.
Kadın emin misiniz dedi inanamadı ama ben olsun çeyiz eksik kalmasın,ben nasılsa başka bulurum demiştim.

Voooovv noluyo yahu.firtina kopmus.aslinda salaklik bende.basima gelecekleri bile bile buraya bu konuyu actim.
Ben kadina cingene demedim.kendim icin kullandim o tabiri.
Kadinin kapali olmasini dememdeki maksat biraz daha merhametli olabilecegini dusunmemdi.
Cocuklari yanima almam mumkun degildi.ben kiloluyum ve fitigim var.oglumda tosuncuk.elimde de 3 top A4 kagidi.mumkun degildi.gorevliyi de taniyordum zaten.
Ozetlersek eger ben dusucesiz.kedini bir b.k sanan,tum insanlarin onun isteklerine itaat edecegini dusunen bencilin tekiymisim.
Yorum yapan herkese tesekkur ederim

kapalı açık mevsuzuna takılmayalım dedik 4 sayfa boyunca ama şu cümle nedir Allah aşkına? bu nasıl ayrımcılık içeren bir cümle?

kapalı her bayanın hoşgörülü,kibar ve nazik olmadığını öğrenmiş bulunuyoruz zaten.siz o anda sadece kendini düşünen karşıdaki kadın izin vermiyorsa bunun bir nedeni olabileceğini düşünmeden ona laf sayan bir kişi gibi gözüktünüz evet.konu açan herkese hak verilecek diye birşey yok bu kadar sayfa boyunca kimse size hak vermedi kk ya neden konu açtım diyeceğinize bunu bir düşünün bence..çünkü gerçekten hatalı davranmışsınız.

Abartmışsınız bence :) üstelik bırde kapalıymış ... Vay bee. Kapalı hemde sızı kınıyorum ... Insan ınsandır ... Kapalı veya açık farketmez bu kişi ıle alakalı bir durumdur ... Sırasını vermeye bilir ... Bence sızın yaptığınız nezaketsızlık olmuş ... Sızın ısmınız nezaket olsa farkedermıydı acep ...

istedigi yorumlari alamayinca kendine hakaret etmekte moda oldu bu aralar...
Kimin ne kadar merhametli oldugunu bilemezsiniz bunu acik kapali diye ayirmaniz cok yanlis...
Kendinize hakaret etmenize gerek yok öfkelenmekte hatalisiniz bu kadar basit..

Son düzenleme:
O kadin size sira vermek zorunda degil, soylenmeniz hos olmamis.

Bir gun hastanede sekreterligin onunde kayit icin siraya girdim. Baya da uzun bir sira. Arkamda da uzun bir sira olustu. Bir sure sonra bir kadin yanima geldi. Benim onumu gostererek burda ben varim ha surda oturuyorum dedi. Var boyle densizler.

Şu sıralar 'kapalı bir de' diye başlayan cümleleri sık duyar oldum. Kapalıysa kapalı, ne bileyim. İlla kapalı diye, sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü vs olamaz ki. Taş olsa çatlar
Konunuza gelince, kadının çocuğu gayet neşeli diye yerini size vermek zorunda değil. Tek anne siz değilsiniz yani. O da bir anne sonuçta. Orda hoşgörülü ve sabırlı olması gereken kişi sizsiniz bence. Arkasından laf sokmanıza da gerek yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…