niçin sevilmiyorum??

Her şeyden önce sen kendini başkaları sevmiyor diye sevmiyorsun. Sevgili arkadaşım öncelikle bu öz güven problemini çöz. Elbette ki bir nedeni vardır önce bunu bul ve çöz. Onları kendinden üstün tutmana bi de kendini beğendirmeye çalışmaya seni iten nedir acaba? İnan seninle konuşup anlamak isterdim. Zaten aslında zamanla arkadaşlık kurmak hep daha da zorlaşır. Bu konuda çok da ahkam kesecek biri değilim. Sosyalleşmek benim için de zaman alan bir şeydir bu da sanırım insanlara zamanla yakınlaşmamdan ve biraz da kendime yakın insanlar aramamdan. Şimdiye kadar kendiliğinden az öz arkadaşlarım oluşuverirdi. Evlendikten sonra şehir değiştirdim eşimle çalışmaya başladım -forumda açığım konudan bilen bilebilir-. Eşim de bencil olduğundan kendisi arkadaşlarıyla gezip tozup beni kimseyle tanıştırmadı. İlk bir sene yalnız geçirdim evime işime odaklandım. Sonra arkadaşsız kendimi eksik hissetmeye başladım. Kendi kendimi eleştirdim niye kimse benimle arkadaş olmuyor diye bende mi sorun var diye beni dışlıyorlar mı acaba diye de düşündüm. Ve ben adım atmadan onların adım atmasını beklediğimi fark ettim. Bu sene iş hanında benim dışımda iki bayan meslektaşım var ikisi de iki zıt kutup işle ilgili bir şey sorma bahanesiyle kapılarını tıklattım. Ziyaretlerimi eksik etmedim sohbet muhabbet derken arkadaş oluverdik. Hafta sonu vaktim varsa evime davet edip bikaç kişiyi toplu çağırdım. Toplantılarda karşılaştığım meslektaşlarım da beni davet ettiler ama ne yalan söylim iş düşkünlüğünden vakit bulup da davete icabet edemedim. Eskiden seçiciydim şimdi seçici olmaksızın herkese adım atıyorum ama ne yalan söylim biraz da ruhumda da var yalnızlığı sevmek arada bir yine kendi içime çekiliyorum. Yani şunu demek istiyorum kimse ayağımıza gelmez biraz biz adım atmalıyız. Muhabbet için sudan konular konuş, karşındaki derdini açtığında can kulağıyla dinle ya da bişeye mutlu olduğunda onun adına sevin, kendin de aradan tanıyacak kadar zaman geçmeden çok özelini asla anlatma ama ufak tefek şeylerini onu yaptım şu oldu gibi anlat onlarla paylaş ve aslında en önemlisi insanları oldukları gibi kabul et onların kendine benzemelerini bekleme ki çoğunlukla -hayat görüşü, sosyal zevkler- bakımından benzer olsa da kişilik karakter olarak farklı kişilerle arkadaş olduğumuzu fark ederiz. Sonuçta sen kendini sev olduğun gibi ol bi özelliğin onları sana alıştıracak ve seni aramaya başlayacaklar. Kendini sevdirmek zorunda hissetmeden rahat davranırsan onlar seni olduğun gibi kabullenecektir. Senin derin hassas kişiliğini karakterini zamanla çözeceklerdir. Ama birçok arkadaşımızın da dediği gibi seninle arkadaşlık etmeyenler hiç takılma kafanı yorma demek ki seninle arkadaş olabilecek denklikte insanlar değiller bi de bu açıdan düşün. Ama hep arkadaşım olmuyordu diyorsan belki de iletişime kapalısın bir kağıt kalem al artı ve eksi özelliklerini yaz ve insanların sana yaklaşmaktan neden çekindiklerini anlamaya çalış imkanın varsa destek al çünkü burada konuşmalar seni tanımadığımız için havada kalacaktır. Sen kendini ağır eleştirdiğin için nasıl yansıttıysan öyle anlayacağız.

Son düzenleme:
seni asıl sevmesi gereken kişiler iki elin parmağını geçmez ailen eşin ve çocukların bunlar seviyorsa gerisi hiç önemli değil inan

Mesela, aynı işyerindesiniz ortak konularda paylaşım yap insanlarla önce ufak tefek konularda paylaşım yap buna ara verme zamanla bi bakmışsınız daha da sohbet eder bulmuşsunuz kendinizi. Mesafeni kır, içini aç, paylaşım içinde ol. Gülümsedin oturdun kendi işine baktın olmasın zaten insanlar da insanlara kendilerini açmakta zorlanıyorlar ben ilk arkadaş edinme turlarımda hemen kapıları ardına kadar açık bulmadım zamanla dost dedikleri kişi oldum Bence sen de insanlara zor açılan birisin mesela profil resmin ilginç bir tercih neden seçtiğini açıklaman bile sana kendinle ilgili bazı cevapları verecektir. Dışardan karanlık görünen içi aydınlık biri hissi veriyor belki sen kendi hayatında kendinle başbaşayken de olduğun gibi olamıyorsun. arkadaşların dedikleri de çok doğru ailemizle mutlu huzurluysak zaten dünyanın en iyi arkadaşlarına sahip olabilmişiz demektir.

Durup dururken kendimi nasıl seveyim demişsin. O zaman insanlar neden seni sevsin.
Üstteki arkadaş çok güzel yazmış.
Bence hatayı kendinde aramalısın. Ben kendimde buldum.
Ben benim Yazımı Alıntı yaparak yazdığın cevabı okurken bile sende ki olumsuzluğu sezdim. Ve bi irkildim.
Bi kere insanları kafadan çıkaracaksın. Seni sevmeleri için rol yapmayı bırakıp kendin olmalısın.

Daha fazla yazmak isterdim ama şimdi işim çıktı. En kısa zamanda yazacağım.

Canim TR de yasasam bilirdim ama bilmiyorum. Lavantakokulusandik birini onermisti sanirim.
Terapilerim ise yarayacagina icinde huzurlu bir insan olabilecegine eminim.
Sanssizligin piskolojik olarak kotu ortamda buyumek olmus sanirim. Ben herseyin duzelecehine ve ic huzuru yakalayacagina inaniyorum.

tanıştıktan ve samimiyeti ilerlettikten sonra arkadaşlarım beni ilk tanıdıklarında soğuk bulduklarını ve zamanla ısındıklarını çok ukala ve kendini beğenmiş bir duruşumun olduğunu çok sonra beni anlayabildiklerini söylüyorlar. bende onlar böyle konuşunca şaşırıyorum nasıl yani ben hep aynıyım diye:)) şunu demek istiyorum insan dışarıya nasıl bir izlenim verdiğini farkedemeyebiliyor. biraz kendini izlemelisin bence soğuk ve iletişimsiz duruyor olabilirsin. çünkü girdiğin çevrelerdeki bütün insanların kötü ve düşüncesiz olması çok ama çok düşük bir ihtimal

Sap gibi kaldim derken de arkds kazanmk icin dediklwrinize benzer nice seyi yapiyorum. Hallerini hatirlarini soruyorum ortada bi konu olunca yorum yapiyorum cok konuskan degilim ancak hic agzini acmayan biri de degilim. Sonuç olarak elalem konusa konusa dost olurken birbirlerine beni insanlar tanidiktan bi sure sonra onca ilgili samimi olmama ragmen bi bahaneyle ki bu bahane tam olarak ne cozemedim yalniz birakiyolar

çünkü istirideyede saklı bir inci tanesi gibisiniz. toplum içine karışırsanız annenizin yaşadıklarını yaşayacağından korktuğunuz için iletişiminiz hep kısıtlı kalıyor saklanıyorsunuz. insanlara güvenemiyor korkuyorsunuz. çok hassas ve derinsiniz. ama inanın aslında birçok insanın geçmiş sepetinde neler neler var. biraz rahat olun kendinize güvenin diyelim ki sizi eleştirdiler saldırdılar siz kendiniz olduktan sonra onların yaptığından size ne! siz kimseyi kırmadıktan iyi güzel olduktan sonra -ki yer yer zaman zaman tersimiz de olur- kötü söz davranış sahibine aittir. o sizi üzenler elbette gün gelir üzülürler hem onlar o sizse sizsiniz. ne demişler zulme uğrayan ol da zulmeden olma. sen olduğun gibi ol elbette hayatta bu birileri bizi yaralayacak birileri yaralarımızı saracak. ama içimden bir his kendinizi açmayı başarabilirseniz hiç de üzülmeyecekmişsiniz gibi geliyor. sizinle özdeşleştim çünkü ben de babam öldükten sonra bir yıl annemden de ayrı babaannemin yanında kalmıştım şehir dışında bir okulu kazandığım için ve çok sosyal bir ilkokul hayatından sonra içine kapanık bir ortaokul hayatım başlamıştı tamamen kendi içime saklanmıştım. sizi sevmeyen sevmesin siz kendinizi sevin. kaldı ki tam da sizi sevmesi gerekenler hayatınıza girecek ve sizi sevecektir.

ve unutma hiç kimse kusursuz değildir herkesin kusurları vardır sen rahat ol.

[QUOTE bu da kabul edemediği m konulardan biri. Bakıyorum bencil ya da kiskanc ya da
Baska türlü negatif özelliği olan kişi kendini kabul ettiriyor topluma laf ettirmiyor kendisine hiçbişey soylemiyor insanlar ona. Ben de sanki tüm insanligin gunahini islemisim gibi ne kabul ettirebiliyorum kendimi ne saydirabiliyorum üstüne bi de zaman zaman laf yemeler.

="dosttavsiyesi, post: 39044385, member: 654345"]ve unutma hiç kimse kusursuz değildir herkesin kusurları vardır sen rahat ol.[/QUOTE]

Kesinlikle cok farkli olurdu. Hayirlisi. Allah böyle istemis. Kac erkek kardes var srn de?

OTE="snm2, post: 39046591, member: 335618"]Bende oyleyim canim.bir kiz kardesimiz olsaymis belki daha farkli olurdu.[/QUOTE]
Kac

Bazi insanlarla samimi olmak Zordur.
Disaridan adeta "Yaklasmayiniz" yazar .
Belki sizde oylesiniZdir .
Bir Yengem vardi benim çok sicakkanli çok guleryuzlu biriydi.
Haliyle herkes severdi onu .
Diğer Yengem ise daha soğuk daha mesafeli kimseyi iplemez gibi duruyordu.
Ona yaklaşmakta benim içimden gelmiyordu haliyle diğeri ile konuşur gulerdik o sadece bizi dinlerdi.
Sonra sonra o yaklasti bize yavaş yavaş sohbet muhabbet derken simdi gayet samimiyiz.
O gelmeseydi ben gitmezdim acikcasi.

Bu konudaki alıntılar neden hep garip gözüküyor?

Çok insanla aynı aynı anda muhatap olmayı ben de pek sevmem ama düşüncelerinizi söylerken fazla kesin ifadeler kullanıyor olabilirsiniz. Demek istediğim bir konu konuşulurken sıra size geldiğinde "bence bu söylediğin çok saçma sapan bir şey." mesajı veriyorsanız bu illa kelimelerle değil, bakışlarla mimiklerle de olur, ne yapsan muhabbet yürümüyor, öyle olduğunu gerçekten düşünebilirsiniz de ama malesef belli etmemeniz gerekiyor. Günlük hayattaki rol deyince bu rol yapma yeteneğinin de altını çizmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…