- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
Merhaba,
Çok teşekkür ederim, inanın çok çok iyiyim. Zaman zaman bir gerginlik, tahammülsüzlük oluyor ama genel olarak iyiyim.
Şimdilik avukatla filan hiç görüşmedim. Biraz kafam rahat, keyfim kaçmasın diye biraz da ev bulma taşınma işleriyle uğraşıyoruz, bu kadar işin içinde modum düşmesin diye.
Eşim çocukla ilgili, geçen hafta bir miktar para göndermişti çocuğun ihtiyaçları için.
Takı mevzusunda beni çok zorlayacaklar, çok çirkefleşip canımı sıkacaklar, sanırım dava işini ertelememin en önemli nedeni bu. Henüz kalan takıları alıp almama konusunda emin değilim. Bir yanım elimde kalanla yetineyim diyor; diğer yanım 4 yıl sömürüldün resmen, yanlarına bırakma diyor. Fakat takıları istemem demek, seslerini-sözlerini daha fazla duyacağım demek.
Çok kararsızım.
İyi olmanıza çok sevindim. Takılar konusunda avukata danışsanız iyi olabilir.
Takı konusunu hiç açmayıp, “Çocuk için olan şu kadarlık nafaka dışında kendim için de evlenmediğim müddetçe her ay şu kadar nafaka istiyorum” da diyebilirsiniz. Zaten nafaka alacaksanız da miktarı takıları hesaba katılarak arttırılabilir.
Nafaka vermeyeceğim derse de, o zaman takılarımı ver, onlar benim kanuni hakkım diyebilirsiniz.
Veya direkt takıları isteyip, hiçbirisiyle muhatap olmayıp, avukatımla muhatap olun diyebilirsiniz.
Kişisel fikrime göre sizin hem takıları, hem nafaka hem de yüklü miktar manevi tazminat almanız lazım. Bence dava açmasanız da müsait olduğunuzda cevval bir avukat bulup konuşun.