• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nihayet Bu Sabah Gidiyorum Peki Neden Bu Kadar Kötüyüm

Biliyorum çok mantıksız düşünüyorum ama onlardan 1 TL bile istemek çok zoruma gidiyor. Tamam belki benim hakkım ama yine de onlardan gelecek bir çöp olmaz olsun diyorum. Şu an tek istediğim hiç sorunsuz boşanıp kurtulmak. Annem ara ara dürtüyor çocuğunun geleceği, eğitimi, hayat standardı filan diye, o zamanlar biraz gaza geliyorum ama on dakika sonra yine aynı düşüncelere dönüyorum.

Konuya daha önce yazmamışım. Son durumunuza baktım da sessiz kalamadım. Sakın takı bedelinden vazgeçmeyin.

Siz değil zaten avukatınız görüşecek bu konuda. Siz istemezseniz muhattap olmazsınız.

Eşiniz bir şeyler derse "o para mahfettiğiniz hayatımın bedeli" deyin. Başka bir şey demeyin.

Çocuğunuzun geleceğini sağlama almak bir anne olarak görevinizse bu hakkınızı sonuna kadar koruyun.. Bu muhtaç olmak veya yüz eğmek değil.
Madalya takmayacaklar size. Aksine ileride başka bir kadının hakkına da çok kolay girebilirler meydanı boş bulurlarsa..

Öncelikle Allah yardımcınız olsun
Geçecek inanın geçecek
Nafaka Eğer çalışmıyorsanız alırsınız büyük ihtimal
Düğünde toplananlar kadının oluyor
Onuda cd fotoğraf şahit ispatlayabilirsiniz
Yuva yıkılmış aslında bunlar önemli değil
Fakat herşeyin bir bedeli var
Bende en başta hiçbirşey istemedim
Fakat karşı taraf oyun oynayınca yapmadığı pislik kalmayınca bende istedim Tüm haklarımı
Siz yeterki dik durun yıpratıcı bir süreç olacak
Fakat geçecek inanın bana
Avukatla konuşun, o daha iyi bilir. Şirket evliliğinizden sonra kurulduysa, eşinizin payının yarısının sizin olması lazım diye biliyorum.

Onun dışında, dediğiniz gibi anlaşmalı boşanırsanız çocuğunuzun veya kendinizin haklarını daha iyi koruma ihtimaliniz olabilir.

Bence güzelce konuşun. “Çocuk için para gönderiyorsun ancak ben sıkıntı çekersem çocuk nasıl rahat edecek? Annem ve kardeşimin aldığı maaşla nereye kadar? Atanmak için uğraşıyorum. Atanana kadar maddi olarak destek olman lazım. Atandıktan sonra takıları satıp, üstüne kredi çekip ev alacağım. Dünyanın bin türlü hali var. Oğlumla güven içinde yaşayabilmemiz için ev almam şart” deyin.

“Takıları vermem” derse, “o zaman bize ev al, ben zaten takıları ev için istiyorum” deyin.

Hala kabul etmezse. “Seninle evlenmeseydim bu durumda olmayacaktım. O kadar sene çalışacaktım, evimi alacaktım. Şu an kredi ödüyor olurdum. Anneme veya başkasına ihtiyaç duymayacaktım. Şu an bu durumda olmamın sebebi sensin. Bu yüzden, bu durumu senin düzeltmen gerekiyor. Çocuğunun annesinin kira köşelerinde sürünmesine, muhtaçlık yaşanmasına izin vermeyeceksin herhalde. Sonuçta benim yaşadığım hayatı çocuk da yaşayacak” deyin.

Yine de kabul etmez diyorsanız, anlaşmalı boşanma protokolüne “ev, araba, tazminat, nafaka, takılar” vs her şeyin konulmasını isteyin. Sonra siz sadece takılara razı olunca sevinsinler.
Yani bu davalar ellerinden gectigi icin tecrubeli olan bosanma avukatlari neyi ne kadar alabilirsin onu avukat yonlendirir bilgi verir
Ben esinden once avukata danismani gosterdigi yol niteliginde esinle konusmanin daha mantikli olacagini dusunuyorum
Simdi atiyorum adamla konustun bir yola vardin sonra avukata gittin sunu sunu aliriz dedi konusulandan cayman daha sikintili olur oda o noktada sinirlenip inada bindirebilir biz boyle konustuk anlastik caydin diye ama bilipte ona gore talepkar konusman onda uzlasman israrci olman veya yol izlemen daha farkli olur
Bu surecte yapabilecegin en mantikli davranis duygulara sinirlere yenilmeden politik ve sakin yaklasim olur zaten cok sabrettin az daha et bakalim takilari ispat edince senin oluyor sanirim ondada avukat yol gosterir o yuzden esten once bir avukata danis diyorum ben

Konuya daha önce yazmamışım. Son durumunuza baktım da sessiz kalamadım. Sakın takı bedelinden vazgeçmeyin.

Siz değil zaten avukatınız görüşecek bu konuda. Siz istemezseniz muhattap olmazsınız.

Eşiniz bir şeyler derse "o para mahfettiğiniz hayatımın bedeli" deyin. Başka bir şey demeyin.

Çocuğunuzun geleceğini sağlama almak bir anne olarak görevinizse bu hakkınızı sonuna kadar koruyun.. Bu muhtaç olmak veya yüz eğmek değil.
Madalya takmayacaklar size. Aksine ileride başka bir kadının hakkına da çok kolay girebilirler meydanı boş bulurlarsa..

Taylor şirket değil, hukuk bürosu 3 avukat arkadaş birlikte açtılar. Yani öyle pay alabileceğim bir şey yok.

Burada bir hakime hanım var, daha önce de dava açtığımda sağ olsun bana çok yardımcı olmuştu. Dayımın arkadaşı idi. Dayım kesinlikle bir avukatla hareket etmemi istemiyor. Sana parayı yedireceklerine avukata iki katını verirler, sen davayı kaybedersin dedi. Yaparlar biliyorum. İlla ki düzgün avukatlar vardır ama ya davayı satacak birine denk gelirsem ?

Şimdi her söylenen kafamı karıştırıyor. Bilmiyorum. Sadece çocuk için nafaka ve altınları isteyeceğim ve sanırım hakime ile birlikte hareket edeceğim.

Eşim bu iki konuda sorun çıkarmaz diye umuyorum.

Taylor şirket değil, hukuk bürosu 3 avukat arkadaş birlikte açtılar. Yani öyle pay alabileceğim bir şey yok.

Burada bir hakime hanım var, daha önce de dava açtığımda sağ olsun bana çok yardımcı olmuştu. Dayımın arkadaşı idi. Dayım kesinlikle bir avukatla hareket etmemi istemiyor. Sana parayı yedireceklerine avukata iki katını verirler, sen davayı kaybedersin dedi. Yaparlar biliyorum. İlla ki düzgün avukatlar vardır ama ya davayı satacak birine denk gelirsem ?

Şimdi her söylenen kafamı karıştırıyor. Bilmiyorum. Sadece çocuk için nafaka ve altınları isteyeceğim ve sanırım hakime ile birlikte hareket edeceğim.

Eşim bu iki konuda sorun çıkarmaz diye umuyorum.

Avukata da güvenenemeyeceksek kime güveneceğiz? Kimseye güvenmemek lazımsa dayıya amcaya da çok güvenmemek lazım. Belki eş para verip onlara da “avukatla hareket etme” dedirtebilir. Naçizane fikrim bunun çok saçma bir tavsiye olduğu.

Avukata danışıp, danışmanlık ücretini ödeyip, bilgileri alıp, sonra avukatsız da devam edebilirsiniz. Yani karşı taraf o avukatla konuştuğunuzu bile bilmez. Hatta böyle 2-3 avukata danışılabilir. Hakime de danışacağınız kişilerden biri veya baş danışmanınız olabilir.

Tek diyeceğim, lütfen en az 1-2 avukata daha danışın.

Avukata da güvenenemeyeceksek kime güveneceğiz? Kimseye güvenmemek lazımsa dayıya amcaya da çok güvenmemek lazım. Belki eş para verip onlara da “avukatla hareket etme” dedirtebilir. Naçizane fikrim bunun çok saçma bir tavsiye olduğu.

Avukata danışıp, danışmanlık ücretini ödeyip, bilgileri alıp, sonra avukatsız da devam edebilirsiniz. Yani karşı taraf o avukatla konuştuğunuzu bile bilmez. Hatta böyle 2-3 avukata danışılabilir. Hakime de danışacağınız kişilerden biri veya baş danışmanınız olabilir.

Kesinlikle katiliyorum noktasina kadar bu mantikta bakarsan belki dayina caydir su kadar para verecegiz dediler diyede dusunmen lazim kafani bulandirma danisma olarak sorabilirsin danismanlik ucreti odeyerek sonucta davani verme zorunlulugun yok bilgin olur sonra yine istedigin sekilde haraket edersin

Ya bu kadarinida yapacaklarsa su mubarek gunde Allah gunah yazmasinda nerde kalio kul hakki Allah korkusu ya nasil gececek girtlaklarindan ne biliyim ne cins insanlara denk gelmissin sinavim de gec Allah baska dert vermesin sonuna kadar ver mucadeleni al bilgini oldugu kadar kardesim Allah baska yerden yuzune baksin

Kesinlikle katiliyorum noktasina kadar bu mantikta bakarsan belki dayina caydir su kadar para verecegiz dediler diyede dusunmen lazim kafani bulandirma danisma olarak sorabilirsin danismanlik ucreti odeyerek sonucta davani verme zorunlulugun yok bilgin olur sonra yine istedigin sekilde haraket edersin

Ya bu kadarinida yapacaklarsa su mubarek gunde Allah gunah yazmasinda nerde kalio kul hakki Allah korkusu ya nasil gececek girtlaklarindan ne biliyim ne cins insanlara denk gelmissin sinavim de gec Allah baska dert vermesin sonuna kadar ver mucadeleni al bilgini oldugu kadar kardesim Allah baska yerden yuzune baksin

Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi yaptım, çok yakın bir arkadaşımın eşi avukattı, onunla görüştüm dün, sağ olsun çok yardımcı oldu, eşimin üstüne bir şey olmadığı için mahkemede karar çıksa da bir şey alamayacağımı söyledi, kısa vadede tabi. Takıları kv verdiğimi fotoğraflar ve tanıklarla ispat edebilirmişim. İkisi de var. Zaten takıları alırsam yaşadığım yerde üzerine bir miktar daha ekleyip bir ev alabilirim.

Eş kişisi ile bugün bir tartışma yaşadık. Bu adamdan baba da dahil, bir cacık olmaz. En fazla 6 ay, bir yıl içinde arayıp sormaz bu çocuğu da. Bugün bir kez daha anladım.

Avukat arkadaş dilekçemi hazırlayacak. Biraz da hakimin tutumuna bağlı olarak, davanın benim çıkarıma uygun bir şekilde kısa sürede sonuçlanabileceğini söyledi.

Bayramdan sonraki ilk iş gününde gidip açacağım davayı.

Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi yaptım, çok yakın bir arkadaşımın eşi avukattı, onunla görüştüm dün, sağ olsun çok yardımcı oldu, eşimin üstüne bir şey olmadığı için mahkemede karar çıksa da bir şey alamayacağımı söyledi, kısa vadede tabi. Takıları kv verdiğimi fotoğraflar ve tanıklarla ispat edebilirmişim. İkisi de var. Zaten takıları alırsam yaşadığım yerde üzerine bir miktar daha ekleyip bir ev alabilirim.

Eş kişisi ile bugün bir tartışma yaşadık. Bu adamdan baba da dahil, bir cacık olmaz. En fazla 6 ay, bir yıl içinde arayıp sormaz bu çocuğu da. Bugün bir kez daha anladım.

Avukat arkadaş dilekçemi hazırlayacak. Biraz da hakimin tutumuna bağlı olarak, davanın benim çıkarıma uygun bir şekilde kısa sürede sonuçlanabileceğini söyledi.

Avukata danışmanıza çok sevindim. Ev almanız çok iyi olur.

Aman boşverin babasını. Zaten iyi baba olsa, işler bu raddeye gelmezdi. Siz hayatınızdaki güzel şeylere odaklanın.

Avukata danışmanıza çok sevindim. Ev almanız çok iyi olur.

Aman boşverin babasını. Zaten iyi baba olsa, işler bu raddeye gelmezdi. Siz hayatınızdaki güzel şeylere odaklanın.

Şimdilik tek isteğim, en kısa sürede davanın sonuçlanması. Sonra iş, düzen vs. Her şey çok uzak görünüyor gözüme. Her şey büyüyor. Günler çok ağır geçiyor sanki. Oğlum beni çok zorluyor.

Zaman zaman çok ümitli, inançlı oluyorum. Aklım netleşiyor. Bazen de her şey çok zor ve uzak geliyor.

Sıkkın olduğum anlardan birindeyim galiba.

Şimdilik tek isteğim, en kısa sürede davanın sonuçlanması. Sonra iş, düzen vs. Her şey çok uzak görünüyor gözüme. Her şey büyüyor. Günler çok ağır geçiyor sanki. Oğlum beni çok zorluyor.

Zaman zaman çok ümitli, inançlı oluyorum. Aklım netleşiyor. Bazen de her şey çok zor ve uzak geliyor.

Sıkkın olduğum anlardan birindeyim galiba.

Zaman zaman böyle hissetmeniz çok normal. Her şey yavaş yavaş hallolacak, şu an olduğundan çok daha iyi olacak. Çok mutlu olacaksınız inşallah.

Cok iyi olmus avukata danisman Takilarini alirsin sonrada sinavina yoluna izine bakarsin duzenin kurulunca hersey degisir hersey yoluna girer az daha sabir

ondan baba olacak olsaydi isler zaten mahkeme koridoruna dusmeden seni cocugu alir bir hayat kurardi o yuzden bosanmadada beklentini yuksek tutupta sonra kizma sinirlenme sen dusuk tut o ala baba olacaksa olsun
bosver takilma don bak etrafina kimin her iki ebeveynide muhtesem cok sayili bir azinliktir.hayatta herkesin ya anne ya baba birinden biri ariza olabiliyor senin evladinin cani sag olsunda babasida ilgisiz olsun aramazsa aramasin cocuklar 16 itibariyle mantikli olarak herseyi idrak ediyorlar o saatten sonrada kocan yalvarir oglan gitmez ne babaligin var diye ektigini bicer arpa eken bugda bicmiyor bu hayatta

Ince dusunup takilma simdiki adimda 5adim otesine olasiliklar kurup kendini doldurma hayat bu kime ne ola bakalim uzme zaten yipratici bir surec once atlat sonrasina sonra bakarsin adim adim git

Zaman zaman böyle hissetmeniz çok normal. Her şey yavaş yavaş hallolacak, şu an olduğundan çok daha iyi olacak. Çok mutlu olacaksınız inşallah.
Cok iyi olmus avukata danisman Takilarini alirsin sonrada sinavina yoluna izine bakarsin duzenin kurulunca hersey degisir hersey yoluna girer az daha sabir

ondan baba olacak olsaydi isler zaten mahkeme koridoruna dusmeden seni cocugu alir bir hayat kurardi o yuzden bosanmadada beklentini yuksek tutupta sonra kizma sinirlenme sen dusuk tut o ala baba olacaksa olsun
bosver takilma don bak etrafina kimin her iki ebeveynide muhtesem cok sayili bir azinliktir.hayatta herkesin ya anne ya baba birinden biri ariza olabiliyor senin evladinin cani sag olsunda babasida ilgisiz olsun aramazsa aramasin cocuklar 16 itibariyle mantikli olarak herseyi idrak ediyorlar o saatten sonrada kocan yalvarir oglan gitmez ne babaligin var diye ektigini bicer arpa eken bugda bicmiyor bu hayatta

Ince dusunup takilma simdiki adimda 5adim otesine olasiliklar kurup kendini doldurma hayat bu kime ne ola bakalim uzme zaten yipratici bir surec once atlat sonrasina sonra bakarsin adim adim git

İyi ki varsınız, çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Her şeyin geçip geride kalacağını biliyorum ama dedim ya sanki zaman çok yavaş akıyor. Biraz sabırsızım. Yine de geriye dönüp baktığımda, şimdi orada olsaydım şöyle olurdu diye düşündüğümde bile içinde bulunduğum duruma şükrediyorum.

Annem zaman zaman çok sıkıntıya sokuyor beni. Kendisi de boşandı ya, sanki boşanmak dünyanın en kötü, en acı şeyiymiş gibi davranıyor. Her şeyin en kötüsü bizim başımıza geliyormuş, hayatımızda hiç güzel bir şey yokmuş gibi... Anlatıyorum anlıyor, konuşmam etkisini yitirince başa sarıyor. Sanki sevmediği herkes bizim durumumuza seviniyormuş gibi. Bak biz mutluyuz, diyorum hani nerede diyor.

Öyle işte. Bu da bir iç dökme, kafa şişirme mesajı olarak kalsın burada.

Derdi ne , ne hakla ne cüretle tartışıyor ki senle ? Boşanma sürecinde bence herkes çok karışık ve üzgün olur bence. Rabbim kalbine ferahlık versin hepimizin şu mübarek Aziz günde

Umarım hayatınız da aldığınız en doğru karar olur.Insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biri sanırım hayal kırıklığı.Karsinda ki insana yabancı hissetmek çok zor olsa gerek.Yasamadan kimse bu duyguyu anlayamaz sanırım.Hayatiniz da hep iyi insanlarla karşılaşırsınız inşallah.

O ince sızı senin çabalarının karşılık bulmaması, hayallerin, senin için savaşmayan adamın sızısı ....
Ama geçecek sabırlı ol... ömür boyu ağlama şimdi ağla yarın ağla sonraki gün... sonra saçını topla makyaj derin nefes al kadın dediğin ağlar ama güçlü durmasını gerektiğini bilir ve yoluna bakar....
Umarım birgün bende şu dediklerini yaparım yoluma bakarım

Derdi ne , ne hakla ne cüretle tartışıyor ki senle ? Boşanma sürecinde bence herkes çok karışık ve üzgün olur bence. Rabbim kalbine ferahlık versin hepimizin şu mübarek Aziz günde
Saçmalıyor işte. Dertleri pislik yapmak.

Umarım hayatınız da aldığınız en doğru karar olur.Insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biri sanırım hayal kırıklığı.Karsinda ki insana yabancı hissetmek çok zor olsa gerek.Yasamadan kimse bu duyguyu anlayamaz sanırım.Hayatiniz da hep iyi insanlarla karşılaşırsınız inşallah.

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. İnanin daha şimdiden biliyorum ki, hayatımda aldığım en doğru karar.

Amin inşallah canım benimki kadar kötü değildir eşin henüz gelmedi eve adam aylardır gelmiyor boşanmayada yanaşmıyor bir yol çizemiyorum hayatım çok karışık

Boşanmak için eşinizin gelmesine gerek yok, açın davanızı ve hayatınıza devam edin. Konularınızı bilmiyorum ama lütfen adamın keyfini beklemeyin. Hem eve gelmesin, hem boşanmaya yanaşmasın.

Sevgili közlenmiş patates, umarım her şey gönlünüzce olur. Siz de, ben de çok iyi biliyoruz ki, bu saçmalıklar bitecek ve biz hayata daha güzel devam edeceğiz.
Canım benim çok teşekkür ederim. İnşallah bitecek yoksa ben biz bitecegiz... zor Allah yardımcımız olsun.

İyi ki varsınız, çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Her şeyin geçip geride kalacağını biliyorum ama dedim ya sanki zaman çok yavaş akıyor. Biraz sabırsızım. Yine de geriye dönüp baktığımda, şimdi orada olsaydım şöyle olurdu diye düşündüğümde bile içinde bulunduğum duruma şükrediyorum.

Annem zaman zaman çok sıkıntıya sokuyor beni. Kendisi de boşandı ya, sanki boşanmak dünyanın en kötü, en acı şeyiymiş gibi davranıyor. Her şeyin en kötüsü bizim başımıza geliyormuş, hayatımızda hiç güzel bir şey yokmuş gibi... Anlatıyorum anlıyor, konuşmam etkisini yitirince başa sarıyor. Sanki sevmediği herkes bizim durumumuza seviniyormuş gibi. Bak biz mutluyuz, diyorum hani nerede diyor.

Öyle işte. Bu da bir iç dökme, kafa şişirme mesajı olarak kalsın burada.

Hersey ustuste gelince insan psikolojisinin o sekle girmesi cok cok normal hepimiz iyleyizdir emin ol kendi yuvasi da huzursuz olmus sende sikintilar oldu e ileri geri konusan minassbetsiz heryerde herkeste var ama bunlar gecer .Bosanmak neki gitsin birgun once cocuk onkolojinin koridorunda otursun sonrada yetiskin insanlarin ne sinavlari ne acilari var Her zaman diyorum geri gelmez tek sey saglik o yuzden takilmamak lazim hersey gecer gun gelir ay ne salakmisim sunu sunuda niye takmisimki dersin sadece icinden gecerken zor onun sabrindada Allah yar yardimcin olsun insallah
Senin konunda hep bir samimiyet hep bir savas hep bir sabir sezdim savasinida cok verdin olmadi o yuzden isterimki cok mutlu olasin

Back
X