nikah günü aldım ...

afraima

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
1.577
504
323
Merhabalar.

uzun süredir tanıdığım adamla evlenme kararı aldık. ailem zaten tanıyordu , bu defa ciddi olduğumuzu belirttim kendilerine. babamla tanıştı önce sonra annemle tanıştırdım. onlar ailece bize geldiler, biz annem ve kardeşimle gittik onlara. yani adetlere uygun bir şekilde gidip gelmeler, tanışmalar vs. oldu. beni istemeye geleceklerini belirttiler, bunu aileme söyledim ancak babam acele etmeyin dedi. ( benim ikinci evliliği olacak, onunda ikinci evliliği olacak) babam, erkek erkeğe bir görüşelim onunla, sonra gelirler tanışırız , ikinci gelişlerinde isterler , nikah gününü de bu defa sen tayin etmeyeceksin diye sert bir tutum sergiledi bana karşı. daha farklı konuşmaları da oldu açıkçası.
ben , daha doğrusu biz, bugün gittik nikah günümüzü aldık. şimdi evimizi ve eşyalarımızı ayarlayacağız inşallah bu süre zarfında. acele ettiğimi zannetmiyorum çünkü uzun bir süredir tanıyorum ve hayatımı birleştirmek istiyoruz birbirimizle. aileme söyledim üzülsem de çok mutlu olsam da bu işin olmasını istiyorum. sonuçta kimse ileride başına ne geleceğini bilemiyor.
aldığım karardan pişmanlık duymuyorum. ama çevremdeki her insan, o olumsuz sözleri ve asık suratlarıyla mutluluğumu yok etmeye dünden hazırlar. o yüzden kimsenin laf söylemesini istemiyorum ailemin, çevremin vs. destekleyen de var desteklemeyen de. babam zaten ettiği laflarla beni fazlasıyla yaraladı, ama bir yandan da üzmek istemiyorum .. nasıl güzel bir şekilde söyleyebilirim nikah tarihi aldığımı? sadece bu konuda yorumlarınıza ihtiyaç duyuyorum. nasıl konuya girmem gerekiyor? şuan düşünemiyorum . anneme söyledim. babana sen söylersin dedi :) hayırlı olsun dedi. ben 29 yaşındayım evleneceğim insan 42 yaşında. her şeyi evimizi vs. ikimiz yapıyoruz. ikimizin de birikimleri var. kimseye ihtiyaç yok. babam çok ağır konuştu bu maddiyat konusunda, kendisinden bir beklentim var zannediyor ! nasıl söyleyebilirim babama :))

Babanız siz üzülmeyin diye elinden geleni yapıyor, ne hayır demiş ne sizin hayatınızı rezil etmiş. Bence yapmayın, bahsini bile açmadan unutun o nikah tarihini. Bu kadar vakit ve düşünce yatırımı yapmış bir adama saygısızlık yapmayın.

Yorumum inanın çok farklı olurdu eğer yaşınız
1. Daha büyük olsaydı
2. Babanız sebepsizce karşı çıkıyor olsaydı

Kimsenin birşey söylemesini istemeyip bizim fikir vermemizi istemişsiniz...
Zaten anne babanız karşı cikmamis, yangindan mal kaçırır gibi evlenmenin alemi yok. Anne babanın kıymeti vardır benim düşünceme gore. Evleneceğiniz insan babanızdan gizli işler yapiyor olduğunuzu biliyor muhtemelen, sizin yok saydığınız adamı ilerde eşiniz nasıl kıymet versin ki.
Ben olsam asla ailemden gizli iş cevirerek böyle bir yola girmem. Bunu da tavsiye etmem.

Soyleyebilecegim tek şey, babana tarihi soylemekten ziyade bu işi erkene alma konusunda babanı razı edip onun da gönlünü yap.

Sizin kotulugunuzu istediklerini sanmiyorum ama su tavriniz liseli ergen gibi geldi bana.
Bosanmissiniz ilk esinizi de taniyordunuz hakli ciksaydiniz bosanmazdiniz degil mi? Demek ki insanlar hata yapabilir ve sizin de bir hata payiniz var.

Merhaba, fırsat olursa görüşsünler yine babanızla istediği gibi, sonra da razı olursa nikah tarihini de bu şekilde düşünüyoruz dersiniz. Ben size hak veriyorum açıkçası onun dışında da, herkesin gönlü olacak diye istediğiniz tarihi kaçırmamın ne anlamı var ki. Ayrıca aileler tanıştıktan sonra işi uzatmak ancak can sıkıntısı çıkarır.

Baban sana çok mantıklı bir açıklama yaptıgı halde hala tutup tersine hareket etmenizde ki ısrarınız çok saçma ve eminim babanız için de onur kırıcı.
Size bu sefer nikah gününü sen tayin etmeyeceksin dedigine göre daha önce de siz tayin etmiş olmalısınız ki sizi sert bir dille uyarma geregi duymuş.
Size acele etmeyin derken de son derece haklı.
Babanıza bunun izahatini istediginiz kadar yumuşatarak söyleyin yine de size karşı olan güvenini sarsacaksınız önce bunu bilin.
Evladım da bana aynı şekilde gelse madem öyle git bildigini oku ama bu sefer basının çaresine bak demekten başka bir seçenek sunmamış olur.
Tamam evlatlarımızın her türlü hatalarında yanında olmalıyız ama size ısrarla beni dinle dedigi meseleler üzerinden ALLAH korusun bir daha üzülürseniz babanızın bu sefer yüzüne bakacak gücü zor bulursunuz.

Babanız hayır dememiş ki. Acele etmeyin demiş. Bir süre daha bekleseniz bir kaybınız olmazdı. Babanızı kırmamış olurdunuz.
Açıkçası nasıl söylerseniz söyleyin. Aileniz kendilerini çiğnenmiş gibi hisseder.

Mantıklı kararlar verebilseniz aileniz 29 yaşında kadının kararına muhalefet olmazdı herhalde öyle bi tarzları yok gibi. Adam evlenmeyin dememiş bi ben tanıyayım demiş ama yok yangından mal kaçtığı için evlenmeniz lazım koşa koşa. 42 yaşındaki çıtırı kaparlar maazallah. Aynen böyle dersiniz babanıza

Ne bu acele ne oluyor ki bir yere mi kaçıyor adam daha nisan vs bisey yok bir de ikinci evliliğimiz diyorsunuz daha temkinli olmanız gerekmiyor mu çok şaşırıyorum bazı insanlara.

Yasiniz 29 daha. 40 degil 45 degil,ne bu acele. Neden gizli saklı tarih aldiginiza sasirdim. Tabiki insanlar tepki verir. Soz yok isteme yok nisan yok hemen evlilik.

İster ilk evliliğiniz olsun ister ikinci farketmez bence ailenin onayını almadan başına buyruk yapılan işlerde hep bi pürüz çıkacağını düşünürüm. Adam acele etmeyin demiş her kız babasının dediği gibi.. önce biz görüşelim ikinci gelişinde isterler demiş ki çok mantıklı sağlam adımlarla ölçerek bişeylerin olmasını istiyor. Siz çoktan günü almışsınız bile babanız bunu duyunca git evlen ne halin varsa gör derse yeri bence tutumunuz acele olmuş müstakbel eşiniz demedi mi bi daha kız istemedik görüşülmedi neden alıyoruz bu günü diye

Her şeyi yapmışsınız zaten. Babanıza artık bu konuda kendi kararlarınızı verebileceğinizi ve ondan sadece mutluluğunuza ortak olmasını isteyin. Eşya açısından her şeyi de beraber yaptığınızı belirtin bitsin. Tartışmayın..

Baban haklı.. Hareketlerin çok yanlış.. Ne demek ailenden habersiz nikah günü almak ? Tanımasın dan neden çekiniyorsun anlamadım ? Sağlam bir evlilik istiyorsan Yangından mal kaçırır gibi kaçırmayacaksın hayatındaki adamı ? Madem bu sekil de düşünüyorsan buraya da Yazmayacaksın Yaptığın her hareketin arkasında duracaksın ??????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…