Nikah-Kına Gecesi Her Şey Birbirine Girdi

Tatlım balayından sonra eve dönmek bana biraz zor geldi
Ben balayım mümkünse 1 ay sürsün bir süre ailemden kimseyi görmeyim istiyorum sanki utanırım sıkılırım kendimi kötü hissederim gibi geliyor

Ücretsiz izne ayrılma imkanın yok mu?
Şubatta atama çıkmazsa yazın tekrar mı atama olacak?

Son düzenleme:
Atamalar iki dönem halinde oluyor ama şubatta olup olmayacağı hala muallak. Bir şubat başında açılıyor bir de ağustos sonu gibi.
Biz de şubatta düğün dernek her şey hallolsun diyoruz. Hazirana kadar da hafta sonları özledikçe gidebilirim, o gelebilir. Balayı dediğim de gerdek gecesi oluyor, mesele o değil ki, onu konuşmuyoruz bile biz. 4 senedir arada 1000 km var ve senede 2 kere ancak görüşebiliyoruz. Biz sadece mümkün olan zamanlarda yan yana gelmek istiyoruz o kadar. O yüzden "elalem ne der" diye düşüne düşüne ertelemek istemiyorum.

Aslında acele etmiyoruz, 4 senedir paramız olsun, işin sabit olsun, aileler razı olsun diye bir şeyleri bekleye bekleye yaşımız ve heyecanımız gitti. Neredeyse 30 olduk. Yaza kaldığında o kadar eminim ki ailem bu sefer de "ee kasımda askere gidecek çatlamadın ya gitsin gelsin öyle" diyecek ve süre uzayacak. Eski konumu okumuş olanlar da bilir evlilik ve sevdiğim adamın yanında olmak bir yana ben artık ailemle de yaşamak istemiyorum. O yüzden her şey bir an önce olsun da gideyim, en kötü istediğim zaman "kocamın yanına gidiyorum" diyebileyim istiyorum. Kalabilecek yerlerim var baba evinde 3-4 ay beklemem şart değil, en kötü öğretmen evi bile olabilir yani...

Ben anneme "balayı mesele değil, gitmeyiz, bir şey olmaz ama biz yaza kadar görüşebilecek miyiz" diye sorduğumda hayır diyor. Normal olarak da benim cinlerim tepeme çıkıyor...Zaten her hafta sonu gidecek halim yok toplamda kaç kere gidebilirm ki? Ama onun da önünü tıkayınca ben de ister istemez ters tepki ve inat oluyor.

evet canım genelde yaz tatili bazende şubat tatilinde oluyor bu sene seçim var diye büyük ihtimal olur. birde şu var illa ataması olacak diye bir şart yok o açıdan şubatta dener olmazsa haziranda da dener şansını riske atmamk gerekiyor.

öğretmenler genelde böyle yapıyor canım kavuşmak zorlayıcı

Yasadigin yer istanbula kac saat?

Ben olayi anladim derdini de anladim canim. İnsan nisanlisiyla gorusemez mi yahu olur mu boyle sey

30 yaşında eğitimci bir insansın en iyisini sen bilirsin...kötü bir şey yapmıyorsun ki...keyiftende ailenin yanına gelmiyorsun...bu geçici bir süreç...ne olmuş yani balayına gidip sonra baba evine gelip atamanı beklesen....insanlar sevgilileriyle tatile gidiyorlar dönüp geliyorlar...ille olay başka taraftan algılancak ya...çok var böyle tanıdığım kişiler...düğünleri yapıldı 1hafta 10gün durup görev yaptıkları şehirlere gittiler...bu arada kızlar da tabii babasının evinde kaldılar...bana göre hiçç bir sıkıntı yok.... ama maalesef çarpık zihniyet...kolay gelsin...

Aynen öyle... Evli bir insan olarak utanacak bir şeyim olmamalı diye düşünüyorum ama işte şu "elalem" yok mu...

ben de seni merak etmiştim, mesaj attıktan sonra konunu buldum. İnşallah mutlu olacağın şekilde çözülür şu olay, ne çektin arkadaşım be..

Bakın Hem Askerlik Var Önünüzde Hem Aile Razı Değil Hem Atama Kesin Değil Hem Kış Vakti Nikah-Düğün İşi Zor Ağustosa Erteleyin Bence Geç Olsun Tam Olsun Yaa

öğretmenseniz atamanız olmadan ücretli izne ayrılma şansınız yok mu kiraladağınız evi açsanız atama olana kadar ücretli izinde kalamazmısınız ? yani ben bu atama olaylarını bilmem ama öyle bir şans yok mu ?

benim anne babam bu goruste olsalardi kesinlikle gitmezdim yanlarinda kalmaya..ya ogretmen evinde yada kucuk tek goz kiralik evde kal..hem gidip geldiginede karisamazlar..kocanla gorusme dicek halleri yok ya..allah hakkinizda hayirlisini versin..rabbim yardimcin olsun

tatlım ben senin yerinde olsam o evde asla kalmam.emin olki sorunlar gittikçe büyüyecek.ücretsiz izin al hallet bu işi.ayrıca evlilikte ilk zamnalardaki ayrı kalmalar soğukluğa neden oluyor.yanlız yatmaya başına buyruk yaşamaya alışıyorsun sonra adamı çekemiyosun böyle bi fazla geliyo sana :)valla bak tecrübeyle sabittir evlen ve kocanın yanında ol.ayrı gayrı olunca evlilikten de bir şey anlamıyor insan

Bakın Hem Askerlik Var Önünüzde Hem Aile Razı Değil Hem Atama Kesin Değil Hem Kış Vakti Nikah-Düğün İşi Zor Ağustosa Erteleyin Bence Geç Olsun Tam Olsun Yaa

Ağustosta tam olacak bir şey yok ki.
Yine önümüzde askerlik olacak.
Atamanın kesin olacağı da belli değil, geçen sene yazın eş durumundan sadece doğu illerini açmışlardı sınıfçılara. Yine saçma sapan bir şey yapabilirler.
Ailemin razı olup olmaması da artık umrumda değil, sanki bana çok sahip çıkan bir aileymiş gibi.

sınıfçıysan eş durumu ile gidebileceğinin garantisi yok dediğin gibi. evinizi almışsınız madem eşyanız da vardır herhalde yapın nikahı bekleyin şubatı eğer olursa tayin kına gecenizi yapar gidersin eşinin yanına olmazsa yazı beklersin. nikahı kınadan önce yapın bence, gelinliği kınada giyersin olmaz mı? ya da giy gelinliği nolacak ki? biz mayısta nikah yaptık gelinlik giydim sonra döndüm köskös çalıştığım ile bir ay orda kaldım iki ay yaz tatilinde annemlerle kaldım ağustos sonunda düğün oldu eşimin yanına gittim.

kimsenin bir şey diyeceğini sanmam açıkçası kimsenin umrunda da olmaz bence. nikahtaki kaç kişi demiştir ki benim için ay bu da giydi gelinliği yarın köskös dönecek evine?

kısaca demem o ki balayı ile gelinlik olayını tayininiz kesinleşince yaparsınız ailen sorun çıkarıyorsa, ama nikahı bir an önce yapın ki şubatta tayin olursa kaçırmayın.

Askerlik Kısa Dönem mi Olucak Peki?

Onun da artık kimse için netliği yok. Tsk belirlediği için kısa dönemi uzun dönemi.
Kısa dönem düşünüyoruz tabi...

Ben de zannetmiyorum etrafımda o kadar çok var ki atama için garip yollara başvuranlar.
Artık bu işler bir şekilde kılıfına uyduruluyor yapacak bir şey yok.
Gelinliği giyerim mesele değil de, atama çıkmaz da yaza kalırsa 4 ay sonra kına geces yapmak çok anlamsız olacak:26:

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum inan bu tür şeyletr yaşamadım yaşasaydımda senin gibi düşünürdüm 25 yaşımdayım ve 5 senedir nişanlımla beraberim mayıs ayında evlenicez inan yok askerlik yok şu yok bu derken ömür geçiyordu biz yaşımız küçük olmasına rağmen birşeyler yaptık gerisi allahtan diyerek

durumun zor canım atanıp atanmıyacağın kesin değil yalnız şubat atanaması için önceden kasım aralık gibi nikah yapsan daha sonra ailen illla bize gel diyorsa onlarla gidip atanman olduktan sonrada kına geceni yapıp kına günüde gelinliğini giysen olmazmı yani kına seromonisi bitince gelinlikle düğün gibi yapsan

bilmiyorum bu konularda hiç iyi değilim ama hiç birşeyi erteleme aranızda onlarca yol varken yasaklı görüşüyrdunuz şimdi nikahlısın bilmiyorum aranızda uçakla gidebilceğin yol varsa ayda bir görürsünbüz eş olarak ama harika birşey olmazmı olur o senin eşin olucak o yüzden dene şansını canım

olmuyor olmuyor böyle yapan çok var sen öğretmensin aslında biliyormusun ailen müsade etse oluru kına gecenide nikahtan sonra yapman daha sonra tatile gidip anne evine dönmen doğal çünkü senden başka sorunlar var yani keyfi bir problem değil sizdeki atanma sorunu ve sende gelinlik kızsın sende istersin hem evlenip anne evinee dönmen aileni mutlu etmeli ki kızım memur vee atanmayı bekliyor derler bunda gocuncak bişi yok ki ben illeri anlamıyorum

Eee Hiçbişiy Net Değil Ama O Zaman 2 Sene Sonraya Ertele Acele Etme Böle Çok Karman Çorman Olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…