İşte ben bilmiyorum, dönem dönem mi oluyor bu atamalar?
O zaman bence de nikahı yapsın ama balayı muhabbetine girilmesin. Ne gerek var? Temmuz ağustos gibi ufak bir düğün de değil eğlence yaparlar aile arasında. Sonra eşiyle mutlu mesut yaşar.
Böyle bir durumda ben nikahı yapar, atamayı beklerdim :26: Balayı yapmazdım.
Yasadigin yer istanbula kac saat?
Ben olayi anladim derdini de anladim canim. İnsan nisanlisiyla gorusemez mi yahu olur mu boyle sey
30 yaşında eğitimci bir insansın en iyisini sen bilirsin...kötü bir şey yapmıyorsun ki...keyiftende ailenin yanına gelmiyorsun...bu geçici bir süreç...ne olmuş yani balayına gidip sonra baba evine gelip atamanı beklesen....insanlar sevgilileriyle tatile gidiyorlar dönüp geliyorlar...ille olay başka taraftan algılancak ya...çok var böyle tanıdığım kişiler...düğünleri yapıldı 1hafta 10gün durup görev yaptıkları şehirlere gittiler...bu arada kızlar da tabii babasının evinde kaldılar...bana göre hiçç bir sıkıntı yok.... ama maalesef çarpık zihniyet...kolay gelsin...
Sivastayım ben, otobüs ile 12 saat.
Bakın Hem Askerlik Var Önünüzde Hem Aile Razı Değil Hem Atama Kesin Değil Hem Kış Vakti Nikah-Düğün İşi Zor Ağustosa Erteleyin Bence Geç Olsun Tam Olsun Yaa
Ağustosta tam olacak bir şey yok ki.
Yine önümüzde askerlik olacak.
Atamanın kesin olacağı da belli değil, geçen sene yazın eş durumundan sadece doğu illerini açmışlardı sınıfçılara. Yine saçma sapan bir şey yapabilirler.
Ailemin razı olup olmaması da artık umrumda değil, sanki bana çok sahip çıkan bir aileymiş gibi.
Askerlik Kısa Dönem mi Olucak Peki?
sınıfçıysan eş durumu ile gidebileceğinin garantisi yok dediğin gibi. evinizi almışsınız madem eşyanız da vardır herhalde yapın nikahı bekleyin şubatı eğer olursa tayin kına gecenizi yapar gidersin eşinin yanına olmazsa yazı beklersin. nikahı kınadan önce yapın bence, gelinliği kınada giyersin olmaz mı? ya da giy gelinliği nolacak ki? biz mayısta nikah yaptık gelinlik giydim sonra döndüm köskös çalıştığım ile bir ay orda kaldım iki ay yaz tatilinde annemlerle kaldım ağustos sonunda düğün oldu eşimin yanına gittim.
kimsenin bir şey diyeceğini sanmam açıkçası kimsenin umrunda da olmaz bence. nikahtaki kaç kişi demiştir ki benim için ay bu da giydi gelinliği yarın köskös dönecek evine?
kısaca demem o ki balayı ile gelinlik olayını tayininiz kesinleşince yaparsınız ailen sorun çıkarıyorsa, ama nikahı bir an önce yapın ki şubatta tayin olursa kaçırmayın.
Atamalar iki dönem halinde oluyor ama şubatta olup olmayacağı hala muallak. Bir şubat başında açılıyor bir de ağustos sonu gibi.
Biz de şubatta düğün dernek her şey hallolsun diyoruz. Hazirana kadar da hafta sonları özledikçe gidebilirim, o gelebilir. Balayı dediğim de gerdek gecesi oluyor, mesele o değil ki, onu konuşmuyoruz bile biz. 4 senedir arada 1000 km var ve senede 2 kere ancak görüşebiliyoruz. Biz sadece mümkün olan zamanlarda yan yana gelmek istiyoruz o kadar. O yüzden "elalem ne der" diye düşüne düşüne ertelemek istemiyorum.
Aslında acele etmiyoruz, 4 senedir paramız olsun, işin sabit olsun, aileler razı olsun diye bir şeyleri bekleye bekleye yaşımız ve heyecanımız gitti. Neredeyse 30 olduk. Yaza kaldığında o kadar eminim ki ailem bu sefer de "ee kasımda askere gidecek çatlamadın ya gitsin gelsin öyle" diyecek ve süre uzayacak. Eski konumu okumuş olanlar da bilir evlilik ve sevdiğim adamın yanında olmak bir yana ben artık ailemle de yaşamak istemiyorum. O yüzden her şey bir an önce olsun da gideyim, en kötü istediğim zaman "kocamın yanına gidiyorum" diyebileyim istiyorum. Kalabilecek yerlerim var baba evinde 3-4 ay beklemem şart değil, en kötü öğretmen evi bile olabilir yani...
Ben anneme "balayı mesele değil, gitmeyiz, bir şey olmaz ama biz yaza kadar görüşebilecek miyiz" diye sorduğumda hayır diyor. Normal olarak da benim cinlerim tepeme çıkıyor...Zaten her hafta sonu gidecek halim yok toplamda kaç kere gidebilirm ki? Ama onun da önünü tıkayınca ben de ister istemez ters tepki ve inat oluyor.
Onun da artık kimse için netliği yok. Tsk belirlediği için kısa dönemi uzun dönemi.
Kısa dönem düşünüyoruz tabi...
Ben de zannetmiyorum etrafımda o kadar çok var ki atama için garip yollara başvuranlar.
Artık bu işler bir şekilde kılıfına uyduruluyor yapacak bir şey yok.
Gelinliği giyerim mesele değil de, atama çıkmaz da yaza kalırsa 4 ay sonra kına geces yapmak çok anlamsız olacak:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?