Nikah-Kına Gecesi Her Şey Birbirine Girdi

canım kınayı da düğün gibi yapsanız? mekan tutulacak mı nasıl oalcak bilmiyorum da halledilmeyecek şey değil yani. dedim ya benim de gelinliği ilk giymemle ikinci giymem arasında 3 ay vardı :)) bir de söylenir yani biz açıklamıştık istanbul'da düğün yapmayacağız, burdakiler görsün gelsin diye nikahı gelinlikle yapıyoruz isteyenler için düğünümüz ağustosta adana'da diye ki eşimin ailesinden ve arkadaşlarından gelenler oldu düğüne de.

siz de o şekilde yapın açıklamanızı ki hakikaten kimsenin umrunda olmayacaktır ben eminim.

AYnen öyle olacak aslında. İki yerde düğün yapamayız öyle bir imkan yok, iki taraf da gelinlikle görmek isteyeceği için kınada da nikahta da gelinlik giyerim dedim. Kına için mekan tuutlacak, nikahsa işte salonda olacak sonrasında canlı müzik yakınlarla yemek falan olabilir dedik...

Eee Hiçbişiy Net Değil Ama O Zaman 2 Sene Sonraya Ertele Acele Etme Böle Çok Karman Çorman Olmuş
Ne kadar kolay di mi 2 sene sonraya erteleyin demek? Ailem de böyle diyor da ömür benden gidiyor onlardan değil. 23 yaşındaydım ben bu adamla tanıştığımda şimdi 28'im. 4 yılımızı devirdik 5. yıldayız artık fenalık geldi. Zaten de herşeyi boşuna ertelemişiz, hala paramız yok, hala arabamız yok, hala yan yana değiliz...Niye erteleyeyim ki 2 sene daha? Ben insanların keyfine uyacağıma onlar bana uysun biraz da. Elalem bir şey demesin diye hayatımdan çalındı benim yıllarca...

Bizim mesele balayı değil ama balayına gitmeden de öyle kocam gibi görmeyecekleri için düğün dernek olsun bitsin diyoruz. Annem yaza kadar görüşmeyin diyor ben en azından ayda bir gidip 2 gün de olsa beraber geçirmek istiyorum.

Ben de yeterince ertelediğimi düşünüyorum. Anneme ilişkimi ilk söylediğimden bu yana 2 sene geçti. Bana gelip hiç bir şey sormadı, kimdir necidir gibi. Anne biz nişan istiyoruz diyince tanımayız etmeyiz diye telaşa düştü. 2 senedir aklın nerdeydi, tanışsaydın, görüşseydin, sorsaydın dediğimde de suçlu ben oldum yine. O yüzden ben de erteleme taraftarı değilim ama şubatta atama durumu kritik olduğundan ben de önceden nikah yapalım dedim. kasım-aralık gibi nikah yapıp sonra duruma göre bakarız artık. Uçakla gidebilirim zaten erkenden alınca biletler gidiş-dönüş 120ye falan geliyor ama nikah olsa da "koca" sıfatı olmayacağı için onun için de izin almak, yalvarmak durumunda olurum ve karşımda binbir surat görürüm.

İyi de Askerden Sağ Salim Geleceği Ne Malum Uzun Dönem Olursa Asker Bitmeden Bayanlar Evlenmemeli

Kına Gecesini de Düğün Gibi Yap Demiş Arkadaşın Biri Güzel Fikir Çok Beğendim Ben

Hem Düğün İstemiyorsun Bide Diyosun Kına Gecesi Yapmasam Bile Olur Demişsin Bir Mesajında Eeee Al Valizini Git O Zaman Canım Ne Bu Yaaa Onu Etme Bunu Etme İlk Evliliğin Değilmi Ne Bu Acele Tam Olsun Herşey Hele de Geç Olursa

yahuuu 2 senedir aklı nerede yaaa tanısaydı keşke hiç beklemeseydiniz yaaa herkesin keyfini edeceğe ohooooo gel zaman git zaman yani bu zamanda mesleği yerinde birisiyle beraber kızları ki karşıdaki adamın aklı başındadır ki onlarca kilometreye rağmen ilişkilerini yürüten kızları var ne diye önüne taş koyarlar ki

insanı zorla kızdıryorlar yaaa bu çok güzel bişi sen neden en güzel zamanında eşinle görüşcen die izin alasın ki

tek yapacağnız şey nikah kıymak hattaha kına yapıp kimseye boyun eğipte izin istemicen karşıdaki adam senin eşin olucak aksi halde sen çok yıpranırsın eşinle alakalı değil düşün nikahlı kocan ve yanına gimekle kalmıyor izin almak sorun oluyor düşünüyormusun en çok olan sana olucak

ben olsam napardım sölim öğretmen maaşı çokta kötü değil evlenir kına yapar annem babamın evinden çıkarım minik bir ev tutarım eşim gelir kalır yada ben gideirm kimseye eyvallah etmemm

kınanıda düğün gibi yap lütfen eğlen yani sadece kına olmaısn gelinlikle görsün herkes seni

şimdi yaşım küçük belki bu yorumum kimilerine cahilce gelecek hani gemileri yakmak kolay değildir yaşada gör diyenler olucak ama 30 lu yaşlarına dayanmış olgun ve eğitimli insanlardan bahsedince bu olmamalı aile bu kadar üstüne düşmemeli en sinir olduğum şey

çocuklaırna bu kadar bağımlı olmaya anlam veremiyorum bırak naparlarsa yapsınlar yaaa ama yok millet ne der elallem ne der yok tabu yok kural kaide ......

Son düzenleme:

Benim babam ben 4 yaşımdayken gittiği için askere o konuda bir yorum yapamazlar zaten.
Benim de yarına çıakcağım malum değil neden evleneyim o zaman Kimin yarını garanti ki...
Askerden sağ salim dönmese bile en azından dolu dolu geçirdiğim bir günüm hatıra kalsın isterim.
Yıllardır kaçak, göçek, işti paraydı, okuldu bir çok şeye katlana katlana geldik biz bugüne.
Valizimi alıp gitmek en çok istediğim şey zaten, kına düğün hiç bana hitab etmeyen şeyler. Bir nikah ve gelinlik yeterli benim için.
Çok canımı sıkarlarsa da öyle yaparım. Zaten ailem hiç bir masrafa elini sürmeyecek ben daha yatak odası alıcam...Gelecek bir çeyrek de onlara kalsın hiç gözüm yok. İlk evliliğim ama ailem sağolsun hiç bir şeyden memnun olmadıkları gibi ellerini de taşın altına koymadıklarından yeterince mutsuzum. Bütün olumlu şeyler karşı taraftan, bütün negatiflik benim taraftan. Fenalık geldi bana da ailemden o yüzden ne düğün ne bişey, bir gitseydim hayırlısıyla.O askere gitsin ben 6 ay tek yaşamaya da razıyım zaten...

Sen Kararını Vermişsin Zaten ki Ne Diyelim Şimdi Canına Tak Etmiş Anladık da Bize Neyi Soruyosun Onu Anlamadık

Nişanlım tanışmak istedi annem istemedi, ailesi önce gelip tanışalım sonra isteriz dediler onu da kabul etmediler.
Söz,nişan, tanışma, isteme her şey bir arada oldu.
Benim annem pe...nk değilmiş kızının erkek arkadaşıyla tanışamazmış...
Öğretmen maaşı iyi ama biz evimizi aldık onun kredisini ödüyoruz öyle bir sıkıntı var. Çok bir şey kalmıyor yani bana...
Onlar o yüzden balayı olayına sıcak bakmıyorlar. Gidip gelmeyeyim atama çıkar da kesinleşirse temelli giderim, yoksa evde kalırım düşüncesi ile.

canım yaaa seni çok çok iyi anlıyorum öyle zor ki kaçak göçek görüşmek bir baktın sneler geçer olmuş bir bakıyorsun hala kilometreler var biz mecbur okulu yüzünden bekledik askerliğini bekledim geldi hemen arkasından söz nişan yaptık inan bekleyince değiyor daha kutsal oluyor belkide daha mutlu oluyorsun

benim düğün kınada gözüm yoktu düz nikah olsun bitsin gitsin diyordum ama öyle olmuyor birde şu var ailemden çok destek görüyorum eminim karşı taraf düğün yapmasa ailem yapardı

ama ama hem şu olcak bu olmayacak diyince karşında destek olmayıp köstek olan bir ailen varsa kusura bakma ama hevesin yoksa kına bile yapma al valizini git hevesin yoksa onlaırn mutllluğuna sebep bişi yapma neden yapasın ki imkanları varolupta sana destek olmuyorlarsa köstek davranıyorlarsa en kötü aile tipidir bu bence böyle

hem birşey yapmayacaklar hem yapacaklaırnı beğenmicekler ne ala memleket

canım işin zor ama kolaylaştırmak senin elinde net ol güzelce anlat sen eğitimli bir insansın bir şekilde onlara doğru yolu göstermek senin elinde ve kavuşmak seninde hakkın

askere gitmeden pekale evlenebilirsin bugününb garantisi yok en azından mutlu yuvada yaşadım dersin böyle gelecek üdşünmek çok saçma bakarsan herşey olacağna varıyor lütfen yuvanı kur canım

tövbe tövbe annene inanamıyorum yaaaa inanamıyorum birşey diyemicem bu ne kadar güzel birşey kızı ona açılıp güvendiği insanı gösterip onay almak istiyor hale bak yaaa

babanın tavrı ne ona kendini izah edebiliyormusun

canım tebrik ederim evinizi almışsınız geriye nikah kıymak kalıyor valla kıy nikahını atanmayı bekle canım, evde kalma düşüncesi ne saçma yaaa ne saçma birşey demiycem çok kızdım yaaaa

Babam benimle konuşmak istemedi bu konuları. Zaten babam istemiyormuş. Öyle evlenip hadi biz işimizi hallettik geldim diyemezmişim dedi annem. Babam böyle söylüyormuş yani.
Ailem uzak yere gitme konusunda çok tepkili ama ben ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kere daha anladım.
Bayramda alışveriş yapmaya gittim ve o kadar neşeliydim ki. Ne zaman annem arasa bir şeye canımı sıktı moralimi bozdu. Her şeye bir surat, hep bir memnuniyetsizlik. Yakınımda hiç çekemezmişim gerçekten. Herkes kaynanadan dert yanar ben anneden. Çok sinir bozucu bir durum...

tek dertli ben değilmişim

en sinir olduğumda sen sus sen karışma sen anlamazsın demeleri şeytan diyor git nikah yap bitsin.

hepsi öyle apışıp kalsınlar.

Şeytana uymamaya çalışıyorumm.. Hele şu günlerde çok zorluyorlar..

Annem baban evlenmeni evden gitmeni istemiyor.2+2=4 bu kadar yani.
Askerliği beklesen emin ol sonra yine bir sorunla karşına çıkacaklar.Durumumuz yok derler bişey derler yokuşa sürerler işi.
Sen şubat fikrini iyice yerleştir akıllarına.Hazırlıklı olun işlemler içinde.Her dönem olur mu olmaz mı diye konuşulur ama illaki şubat ataması olur.Ve eş durumu konusunda nasıl olduysa artık pek kimseyi mağdur bırakmıyorlar sınıfçı olsan bile.Bak agustosta 2. ek 3. ek yerlestirme yapıldı eş durumu için.80puanla sınıfçı arkadasım Denizliye gitti eşinin yanına.
Bunları yapmazsan 2 değil 3 sene bile beklersin.
Birde merak ettim ailen sadece uzak diye mi istemiyor nişanlını ?

Bana da öyle geliyor, yaza kalsa bu sefer askerliği bekle diyecekler, ondan sonra kim bilir neyi bahane edecekler...
Başka bir çok sebebi var...
Uzak olması, askerliğini yapmamış olması, memur olmaması ve özel sektörde çalışması, İstanbulluların eşlerini aldatabilecek yapıda olması, boyunun benden uzun olması, benim kısa olmam ve ileride beni beğenmeyecek olması gibi türlü bahaneler buluyorlar

Son düzenleme:

chelzym valla snein gibi üdşünüyorum ikten ne düşündüm biliyormusun memur kız ailenin durumu yoksa belki arkadaştan birşey bekliyordur hani belki arkadaş yardım ediyordur eve evlenince yapmakyacaktır

ama sonrada kesinlikle kızlarını vermek uzaklara yollamak istemediklerini düşündüm ve çok gıcık oldum çok

koalina git ve yuvanı kur önünde engel yok evinizi almışsınız öğretmensiniz aklınız yerinde insanlarsınız kendi karalarınızı verebilecek yaşa gelmişsiniz gözünü seveyim zaten ailenden beklentin yoksa onlarda karışmasınlar o vakit hem yardım etmicekler hem moral bozucaklar

zaten askerlik aşlı başına dert evli olunca sancı çekmeyeceksin yani yine özleyeceksin ama ayda birde olsa evciye çıkaracaksın kocan olucak, bak askerde nişanlımı ayda bir görüyordum nakaraya gidiyordum istanbuldan uçakla 1 saat ama koyuyordu onu geride bırakmak düşün sevgiliydim kavga gürültü olmadı ama inan oladabilirdi sevgili nişanlıyken biter bişiler kolay kırılır insanlar

ama eşini askere eşinken gönderirsen öyle büyük kocaman uçurum sorunlar yaşamazsınız dediklerimi lütfen dinle canım kendi iyiliğin için bizlere kulak ver aileni kötülemek istemiyorum ama kızıyorum ne diyim ki böyle ailleri görünce şaşırıyorum

Bir de beni yanına yakıştırmıyorlar normalde aileler damadı beğenmezler. Bizimkilerde tam tersi, paspalmışım, kısaymışım ileride beğenmez aldatırmış...

boyunun benden uzun olması, benim kısa olmam ve ileride beni beğenmeyecek olması gibi türlü bahaneler buluyorlar

İzninle ben bi gülüp gelebilir miyim koalina

En son gözünün üstünde kaşın varda diyecekler sanırım.

Yapma Allahaşkına.Bu bahaneleri çocuk yemez annenler inanacağını falan düşündüler mi ?? Boy kriteri koysunlar oldu olacak.

Ayy benim sinirim bozuldu yemin olsun.

ayyy bende çıldırajağımmmm

hele helei tsnabul erkeği ve aldatır lafı hele kendi kızlaırnı beğenmemelerine şaşırıyorum deliricem yaaaa

yaaaaa evlen lütfennnnn :)))))))) dosta düşmana en başta o seni beğenmeyip damada yakıştırmayan ailene inat evlen seviyorsan evlen arkadaşım seni sindirip ezik gibi hisseyyirmeye çalışıyorlar canım

Gizli gizli konuştuklarını da duydum bu meseleyi, kendilerini inandırmışlar gerçekten
Bizim kız kısa, çocuk uzun insanlar kısa bu kız diye diye soğutur bunu vs vs
Ama şunu düşünmezler, bu çocuk İstanbul'da elinin altında türlü türlü kız varken neden bizim kızı istesin taaa Sivas'lardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…