nikah şekerim olmayacakmış, çünkü nikah şekeri kuru nikahta olurmuş!

ne tuhaf yaa..ne istersek tersini istiyolar.bende nikahimi dugude istemistim ısrarla ama nikah sekeriye ne alakasi var anlamdim..istedigini yap ilerde icinde kalmasin

Kayınvalidenle kayınpederini sabun yap diyesim geldi.

Size katiliyorum.bazi bayanlar sen yaptir sadece kendi tarafina dagitttir demisler.cok cirkin.direk bilinc altina koca tarafi dusman olarak yerlestiriliyor.ablamin dugunu oldu enistemin babasi yok diye cogu seyi biz ustlendik.eee pesine abim evlendi bu defa anasigil.kiza ceyiz vermedi herseyini biz yaptik.durumlari oldugu halde hic birsey yapmadilar ama ahlaksizca herseyin en pahalisini luksunu istediler.zavalli anam babam hep ezildiler.ama.ne oldu gelin hanimin ailesi gozumuzde bocek kadar kucukler.akillilik ettik sandilar ama itibarlari yok.yengemnde sesi cikmiyor cunku herseyin farkinda.

Ben fiyatları görünce az ama öz olsun dedim, ulustaki bir toptancıdan lokumluk, suluhandan tül ve kurdele, şekerciden şeker alıp kendim yaptım eş dost ve iki tarafın yakın akrabaları için. Kuru nikahımdan sonra düğün öncesi (kimseyi çağırmadık özellikle, sadece şahitler vardı :) davetiye ile birlikte verdim. Hem içimde kalmadı, hem de fuzuli masraf yapmadım. Erkek tarafının da neden haberi olması gerektiğini anlayamadım, bin türlü masraf çıkıyor zaten şekerler de benden çıksın ne olacak diye düşündüm :)

Çok doğru söylemişsiniz size katılıyorum. Maalesef bazen kız tarafı, erkek tarafı yapmak zorunda diyerek çok yükleniyor diğer tarafa. Hiçkimse kendi ailesine kıyamaz sonuçta. Abartmamak lazım.
Konuya gelecek olursak ben de düğünde nikah şekeri dağıtılmaz diye biliyorum ama tercih meselesi. Çok istiyorsanız kendiniz birşeyler yapabilirsiniz.

tatlim bencede dugunde dagitilmaz nikah ayri ise dagitilir. eger cok istiyorsaniz siz yaptirin. cnm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ne alaka ya
devir değişti artık sözlerde şirin hatıra kavanozları dağıtıyorlar,nişanlarda aşk magnetleri kınalarda şirin esanslı şeyler...
önemli olan nikahta konukların çoğunun saklamayacakları şeylere boş yere para harcamak değil bence,önemli olan gelini üzmemek :)

Git kendin al seker degil de hediyelik baska biseyler alabilirsin dedigin gibi sabun olur. Kendn yapamazsin belki ama cok tutmaz ki.

Uc kuruş para icin millete agiz egiyorsunuz. Bir de yapmayinca bir dolu unlemli cumle kuruyorsunuz. Millet sizin incik cincik hayallerinizle ugrasmak zorunda degil. Kayinpederiniz sizin cicili bicili kelebekli pembiş tullu sekerinize para odemek zorunda degil. Yapmak istiyorsanız pamuk elinizi cebinize atar bi 200luk cikarirsiniz. hayalinizi yaparsiniz. uc kurus para için kimseye minnet etmezsiniz.

Benimde nikahım düğünde olacak ben almadım ki almam da bana gorede sade nikah ta dağıtılır. Düğünün ortasında nasıl dagitcan o kadar nikah şekerini. Çokta istiyorsan kendin al ne istiyorsan. Ben kinada dağıtacak her şeyi kendim aldim ne istiyorsam aldim hemde 70 tl tuttu. Bunun için kayinbabama ağzımı bile açmam. Adamın birsürü ağır para harcayacağı yer var ken benim ufak tefek islerimlemi uğraşacak bence unlemli konuşmaniza gerek yok...

Son düzenleme:
ben de nikah şekeri dağıtmadım düğünde
aslında istiyordum ama 300-350 kişi için çok masraf çıkıyordu, zaten yemekli olacağı ve her şeyi eşimle ödediğimiz için daha fazla masraf olmasın istedim

Dagitilmiyor zaten. Masalara koyuluyor.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Geleneklerimiz de biraz değişmeye başladı sanırım, nikah şekeri gerçekten de nikahta dağıtılır.
Yapan, yaptıran var, bir kaç kez gördüm. Hatıra kalsın diye veriliyor.
Ama bence ağız tadını bozmaya değmez.. Eşinin ailesi doğru söylemiş, gelenekten değildir.
Belki düğün, masraflar derken bayağı zorlandılar, ufak bir şey için sizi kırmak zorunda kaldılar. Durumlarını, içlerine girmeden bilemeyiz değil mi? Çoğunlukla dışarıdan farklı görünür. Bunu empati yaparak böyle düşünsek sanki daha tatlı olur. Ben yerinizde olsam "İçimden geldi, ben yaptırmak istiyorum, haberiniz olsun" der kendim yaptırırım. Ne kendimi kırarım, ne onlara dolarım bu küçücük sebepten...

Allah mesud etsin, ağız tadı versin.

canım aslında mantıklı söylemişler düğün-nikah birlikte olduğunda dağıtıldığnı ben de hiç görmedim, benim de nikahım düğünde oldu ama hatıra magnet dağıtmaya hevesim vardı , ben de kına gecemde şirin bir magnet yaptırdım internetten sipariş verdim yakınlarım gelmişti kınaya zaten 100 adet dağıttım 150tlye falan mal oldu bana, sabunla uğraştığına değmez o tarz bişey yaptırablırsn x&y 'nin kına gecesi diye yazıyorlar magnetlere

Bizde de tek nikahta dağıtılır nikah şekeri. Düğün varsa dağıtılmaz. Tabi özenip hatıra olarak çok yakınlara hazırlayanlar var. Ben yaptırmadım, pişman da değilim. Ama içinde kalacaksa çok yakınlarına yaptır sen.

Tabii gelin dovun beni bekliyorum. Arkadasim git kime sinirliysen ona cat benden uzzakdur. Bu bir.

İkincisi ben, ben onem vermiyorum o yuzden yaptirma demedim. Zaten dugun yapiliyor yeterince masrafli +++ seyler gereksiz ve israf olur dedim yaziyorda zaten. Ama belliki okudugunuzu anlama konusunda problemleriniz var. Fikir sorulmus ve soyledim.

Ha kendi fikrimse sizinde dediginiz ve farkinda oldugunuz gibi evet dugun en ama en buyuk israf sadece nikahla ve ailelere verilecek yemek yeterlidir ama bana gore boyledir ve tartismaya acik degildir. Ve kimseye benm fikrim bu bu sekilde yap denmemektedir.

Umarim anliyorsundur hic sanmiyorum ama

Açıkcası nişanlına hak verdim gereksiz masraf.
Ben senin yerinde olsam kına gecemde dağıtmak için bi'şeyler düşünürdüm kendim.
Lavanta, sabun, mini aynalar... artık çeşit çeşit şeyler çıktı.

Benim neyi anladığım apaçık ortada tabî sizinki de!!!
Bikere olucak şeyler için israf israf israf kelimeleri çok yanlış her genç kızın hayali bunlar şöyle olsun böyle olsun o ona uysun vs vs vs...Size yanlış geliyorsa gereksiz yapmazsınız yapanıda ayıplamaz tü tüüü yapamazsınız
Tartışma yaratmaya çalışarak kendinizi ortaya koymaktan başka birşey yapmıyorsunuz
Noktaa

Son düzenleme:
Arkadaşımın ve bir akrabamızın nikahı salonda olmuştu masalar bırakılmışdı ama dagıtmayan da gördüm bu tercih meselesi...Düğününüz çok kalabalık olcaksa boşuna masrafa girmeyiin derim... Çok istiyorsunuz da uygun yapan yerler var...

Sanırım Ankara da oturuyorsunuz... Bende nişanım da birşeyler dagıtmak istedim ve kendim yaptım evde bir nişan olcak... Ulus Çıkrıkçılar yokuşundan tanesi 40 kuruşa kavanoz aldım 50 tanesi topla 20 tl tuttu . Yarım metre tül aldım 2 tl den, kurdele aldım. Kızılay Karanfıl de bir matbadan kendi tasarladıgım bir sticker çıkartırdım 50 tanesine 7 tl verdim. İçlerine kuş lokumu ve draje almayı düşünüyorum.. Kavanozları sözlümle hazırladık çok zevkliydi tavsiye ederim... Kısmetse bayram dan sonra nişanım var sevgilimede söylemedim ben bunlardan dagıtmak istyorum diye kendim habersizce aldım birlikde yapmak nasip oldu.. Kısmet oda bana süpriz olsun diye arkadaşının nişanında kurabiye dagıtmışlar oradan görmüş onu sipariş etmiş ... ( Fiyatlarını bilerek yazdım aynı hediyeyi nikah şekercisine sordum 50 tanesine 150 tl çıkardı ki bana 50 tl ye bile patlamadı )

Sizin kalabalık olacagı için toptan fiyatına daha uygun bulabilirsiniz. Çok istiyorsanız nişanlınıza kendimiz hazırlayalım diyin gidip malzemeciden bişeyler alın çok uygun fiyata halledersiniz.... İçiniz de kalmasın kendi bütçenize uygun birşey eminim bulursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…