• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah sorunsalı

Ablasıyla konuşurken ablası sözlüm işte olucağı için kardemde akşam gelir tabi nikaha gelmek istiyosa gelsin yinede kendi bilir dedi. Ama cidden dün bütün gün yanlatındaydım hiç muhabbet etmediler bende çantam kucağımda öylee oturdum. Orada tamamen yalnız kalıcam ve sıkıntıdan ağlayabilirim
Çok haklısınız. Sözlünüzün ailesi belki soğuk insanlardır, belki de sizinle sıkı fıkı olmak için acele etmiyorlardır. Ben kayınvalide olsam gelin adayım hoşlanmamasına rağmen ailemize karşı görevlerini benimseyip yerine getirdikçe hanesine olumlu puan yazarım. Bunu bir yakınlaşma çabası olarak görürüm. Yine de siz bilirsiniz ama sıkıntıdan başka kaybedecek hiçbir şeyiniz yok. Ailesi değilse bile sözlünüz kıymetinizi bilecektir.

Git nikaha, etrafı incele

Aileyi daha yakından tanı; nikahtaki diğer kuzenler; artık teyzeler halalar kim varsa bir bak.

Halleri tavırları, birbirleri ile ilişkileri, giyimleri kuşamları nasıl.

Senin gelecekten beklentilerin ile aile yapısı arasındaki bağ nasıl.

Sözlü, nişanlı olunca aileyi tanırsın açıklaması budur; içlerine gireceksin ki göreceksin. Yoksa geniş aileyi tanıyamazsın kiii

Canim madem sozlun nikaha benim icin git dedi sen de kirma git bulun orda simdi gitmesen kimsenin umrunda olmaz sozlunun disinda ama o kirilir belki
Ben de esimin ailesiyle bayramdan bayrama gorusuyorum esim de kendi ailesini hic sallamaz ama gecenlerde kuzeninin dugunu oldu esim is gezisindeydi yetisemeyecekti ben gittim dugune taktim takimi oturdum guzelce mesafeli sekilde dondum geldim nolacak sen de sozlunu kirma derim
Canım allah kısmet edip evlilik olursa zaten mecbur böyle şeyler olucak. Ama daha şimdiden bu tarz sıkıntılar gerilmeler yaşamak istemiyorum. Yanlarında o kadar gerginim ki sanki oturduğum yer iğneler dikenlerle dolu oluyor. Elimi kolumu nereye koyucam bilmiyorum.

Canım allah kısmet edip evlilik olursa zaten mecbur böyle şeyler olucak. Ama daha şimdiden bu tarz sıkıntılar gerilmeler yaşamak istemiyorum. Yanlarında o kadar gerginim ki sanki oturduğum yer iğneler dikenlerle dolu oluyor. Elimi kolumu nereye koyucam bilmiyorum.
Valla degisen birsey yok canim evlenmeden once nasilsa aynen devam ediyor inan bana ben hic yuz vermedim evlilik oncesi hatta yuzlerini bile gormedim simdi de ayniyiz esim de ayni hatta ailesiyle sen sozlunun ne dedigine bak ailesini salla gitsin eger ki adam senin arkanda durabiliyorsa tabii seni ezdirmesin yeterli

Canım koz vermelik bir durum yok onlar zaten benim hakkımda hiç iyi konuşmuyor ki bunu kötü olarak kullansınlar. Her durumda sözlüme bana karşı bir şeyler söylüyorlardır illaki her hareketime

olsun neden dahada kotu konuşsunlar neden bıdı bıdı arkandan dedıkodunu yapsınlar neden sozlunu şişirsinler...hıc gerek yok

Çok haklısınız. Sözlünüzün ailesi belki soğuk insanlardır, belki de sizinle sıkı fıkı olmak için acele etmiyorlardır. Ben kayınvalide olsam gelin adayım hoşlanmamasına rağmen ailemize karşı görevlerini benimseyip yerine getirdikçe hanesine olumlu puan yazarım. Bunu bir yakınlaşma çabası olarak görürüm. Yine de siz bilirsiniz ama sıkıntıdan başka kaybedecek hiçbir şeyiniz yok. Ailesi değilse bile sözlünüz kıymetinizi bilecektir.
Doğru söylüyorsunuz ama kendileri oğlımızın hatrı var diyip bana doğru düzgün adım atmıyorlar. Annem ameliyat okdu kalpten hiç biri gelmedi sadece annesi geldi o da 2 ay sonra. Ablası sadece 2 kere aradı beni o da sözlümün zoruyla mesajlarıbı gördüm. Onlar oğulları için görevlerini yerine getirmiyor ki bende bunlatı düşündükçe kendimi geri çekiyorum mecburen

Valla degisen birsey yok canim evlenmeden once nasilsa aynen devam ediyor inan bana ben hic yuz vermedim evlilik oncesi hatta yuzlerini bile gormedim simdi de ayniyiz esim de ayni hatta ailesiyle sen sozlunun ne dedigine bak ailesini salla gitsin eger ki adam senin arkanda durabiliyorsa tabii seni ezdirmesin yeterli
Arada onların dolduruşuna geliyor ama bana hiçbir zaman onlara karşı bir sorumluluk yüklemedi

Arada onların dolduruşuna geliyor ama bana hiçbir zaman onlara karşı bir sorumluluk yüklemedi
Sen onlemini al kuzum mesafeli ol kafan rahat etsin yarin obur gun bir nikaha gitmeni rica ettim onu da yapmadin demesin sana

Yerinde olsam giyinir süslenir nikaha giderdim.
Ailenin de tek tek hatrını sorar sonra susar etrafı izlerdim.
Fazla samimiyet iyi değil zaten bırak uzak olsunlar. Sen görevini yerine getir önemli olan o .

Şimdi kaçsan ne olacak kaynanan değil mi bir çok kez baş başa kalmak zorunda kalacaksın
bence alışmaya çalış

Gitme zorunluluğun yok tabi ama şimdi bir kere söz verip tamam giderim demişsin, bu saatten sonra vazgeçmen olmaz bence. Ayrıca gitmediğinde ailesi sözlüne kesin der ki " bak sen yoksun diye gelmedi, oysa ki biz vardık ama demek ki bizimle vakit geçirmek istemiyor". Bence gitmeyip ağzılarına laf vereceğine, gidip 3 4 saat bu sıkıntıya katlan. :) Biliyorum sıkıcı ve zor olacak ama belki o arada yeni kafa dengi birileriyle falan tanışırsan onlarla muhabbet edersin. Umudunu kaybetme yine de :)

Sözlünüze söyleyin birdaha böyle şeyleri yalnızken sorsun, konuşsun.

Emri vakiden farksız.

Kızlar merhaba. Bir halt yedim şimdi nasıl sıyrılıcam bilmiyorum.
Dün sözlüm ve ailesiyle beraberdim. Ailesiyle aram pek samimi değil hatırlayanlar olur belki, beni benimseyemediler ablasıyla zaten hiç muhabbetimiz yok anneside mecburiyetten işte arada konuşuyor benle. Dünürlük ilişkileri zaten hiç yok. Son derece uzak bir ilişkimiz var. Bu hafta sözlümün kuzeninin nikahı var akşamıda yemek. Benimde yanlarında bulunmam gerek doğal olarak ama şöyle bi durum oluştu sözlüm nikah saatlerinde iş için nikahta olamıycak yemekte olabilicek o da 1 saat geç gelicek belkide. Sözlüm dedi sen ben yokken nikaha katılır mısın anneside bizim yanımızda durur nolucak dedi bende mecburiyetten katılırım dedim. Kızlar ben nerdeyse 5-6 saat sözlüm olmadan onların yanında patlarım zaten benle konuştukları falan yok saatlerce yalnız kalıcam. Ya nikaha gitmiycem akşam sözlümle yemeğe gidicem, yada hiç gitmiycem. Sizce sözlüme açık açık söyliyim mi yoksa nikaha gitmemek için bit bahane mi bulayım? Ne diyebilirim?
5 saatten kimse ölmez güzel kardeşim..karşınızda yoksa siz yapıcı olun çok mu zor.

Peki sen onlarla bir konuşma çabasında bulunuyormusun canım,

Back
X