• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah

derdime derman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
1.271
841
123
Merhaba hanımlar,
Yakında nikahım olucak. Nikah düğünden önce olucak. Kıyafet bakıyoruz.
Sözüm için nişanlımla benim beğendiğim bir kıyafet vardı. Fakat rengi itibariyla ben söze değil de nikaha olur demiştim. Nişanlim da 2 3 kez söyledi çok güzel bunu al diye. Ama almadım.
Neyse nikah için onu alırız diye konuştuk daha da bakıyoruz biryandan.
Nişanlımın annesi dedi ki ben de göreyim elbiseyi alayim sana dedi. Internet üzerinden gösterdik. Sırtı açık sanki başka bakın dedi. Nişanlım da ben de bir sey demedik. Ama biraz bozuldum
Ben hala bakmaya da devam ediyorum.
En son nişanlıma dedim ki o ilk beğendiğimiz güzeldi onu alalim dedim.
Açık sanki daha kapalı olsa dedi.
Ee dedim biz beraber beğenmedik mi onu hatta söz için al diye ısrar ettin dedim.
Baştan annem öyle dedi ya ondan diyorum dedi. Sonra da fikrim değısti dedi.
Bu konu tartişmaya yol açtı.
Neden ikimizin nikahında ikimiz karar alamiyoruz gibisinden.
Beni haksız buldu.
Akşami da annesinin derdimederman nikahta daha kapali bi sey giysin nikah sonuçta dediğini söyledi.
Ben kaç yaşindayim ne giycegimi bilmiyo muyum dediğimde bilmiyosun demek ki açık elbise dedi. Ama biz beraber karar verdik o elbiseye ve ona istinaden gosterdik annesine. Annesi açık dedi diye ne giyceğimi bilmiyo oldum. Annesini hiç sevmemişim meğer ben. Bu sekilde konuştu beni.
Bu mudahale etmek değil midir.
Elbise açik dediği de uzun bi elbise sırtında abartilmayacak dekoltesi var. Hadi en başta deseydi nişanlım olmaz bu açik diye tamam derdim. Çok beğendiği halde simdi o kadar beğenmedim diyo.
Benim beklediğim bunun kararıni benim vermemdi. Kızmakta haksız mıyım

Bence istediğiniz elbiseyi giyin nikâhınızda. Aksi takdirde hayatınız boyunca içinizde kalacak ve kendi karar verebileceginiz bir konuda gereksiz taviz vermenin üzüntüsünü yaşayacaksınız. Baştan çizgileriniz belli olsun ki herkes ona göre hiza alsın.

Bence istediğiniz elbiseyi giyin nikâhınızda. Aksi takdirde hayatınız boyunca içinizde kalacak ve kendi karar verebileceginiz bir konuda gereksiz taviz vermenin üzüntüsünü yaşayacaksınız. Baştan çizgileriniz belli olsun ki herkes ona göre hiza alsın.
Nasıl bir tavır takınmam gerektiğini bilmiyorum.
Bunun kararıni kendim veririm dediğinde de uyumsuzsun değıstin diyor nişanlim

Merhaba hanımlar,
Sözüm için nişanlımla benim beğendiğim bir kıyafet vardı. Fakat rengi itibariyla ben söze değil de nikaha olur demiştim. Nişanlim da 2 3 kez söyledi çok güzel bunu al diye. Ama almadım.
Nişanlımın annesi dedi ki ben de göreyim elbiseyi alayim sana dedi. Internet üzerinden gösterdik. Sırtı açık sanki başka bakın dedi. Nişanlım da ben de bir sey demedik. Ama biraz bozuldum
Ee dedim biz beraber beğenmedik mi onu hatta söz için al diye ısrar ettin dedim.
Beni haksız buldu.
Akşami da annesinin derdimederman nikahta daha kapali bi sey giysin nikah sonuçta dediğini söyledi.
Ben kaç yaşindayim ne giycegimi bilmiyo muyum dediğimde bilmiyosun demek ki açık elbise dedi. Ama biz beraber karar verdik o elbiseye ve ona istinaden gosterdik annesine. Annesi açık dedi diye ne giyceğimi bilmiyo oldum. Annesini hiç sevmemişim meğer ben. Bu sekilde konuştu beni.
Elbise açik dediği de uzun bi elbise sırtında abartilmayacak dekoltesi var. Hadi en başta deseydi nişanlım olmaz bu açik diye tamam derdim. Çok beğendiği halde simdi o kadar beğenmedim diyo.
Annesine gösterdiyeseniz oda fikrini belirtmiş, senin annende belki öyle bir yorum yapabilirdi ve sen kızmadan uyardın. oğlan annesi iyide konuşsa hemen tepki koyuyorsunuz. yani önyargılısınız daha şimdiden. kayınvalidede bir annedir. ayrıca gelinlerin öyle özel günlerde dekolte giymesi, bencede hoş görünmüyor. Bir sürü aile büyükleri var. Güzel olmak demek, açık giymek demek değildir. Madem kızcaktınız,neden onun fikrini sordunuz.

Nasıl bir tavır takınmam gerektiğini bilmiyorum.
Bunun kararıni kendim veririm dediğinde de uyumsuzsun değıstin diyor nişanlim
Evlilik böyle birşey. Eskiden tek başımıza aldığımız kararları artık esimize ve ailesine de soracağımıza dair imza atıyoruz resmen. Dedigim gibi ben olsam istediğim elbiseyi giyerdim. Bir iki bozulurlar sonra unutulur gider zaten. Açıkçası bugün elbiseye karışan yarın bebeğinim adına dahi karışır gibi geliyor.

Ama nişanlınızın dediği gibi diğer konularda gerçekten hep sizin istediğiniz oluyorsa elbise de benim icin çok kritik değil baska iyi alternatifler de var derseniz suyuna gidin..

Merhaba hanımlar,
Beni haksız buldu.
sen haklısın ama şu an daha ciddi sorunların var canım bak müstakbel eşin anne ağzına bakan biri sen nerede ne giyeceğini ne yapacağını akıl edemeyecek biriysen evlenmesin seninle gitsin daha düzgününü bulsun o zaman eğer o kıyafeti almazsan bundan sonra kvnin her müdahalesine hazır ol bu onun otoritesini gösterecek gerçi müstakbel eşinin ne olduğunu göstermiş bile evlenmeye aklı var ama kendi aklı yok annesininkini kullanıyor

O elbiseyi al ve giy eğer şimdi onun dediği olursa inan bundan sonra da sürekli nişanlıni ve seni yonlendirir ve kusura bakma da nisanlinda az değilmiş hani seni zaten bu adam böyle giyim tarzınla vs beğenmedi mi şimdi ne demek giyinmeyi bilmiyosun istersen transparan giyer cikarsin kime ne

Annesine gösterdiyeseniz oda fikrini belirtmiş, senin annende belki öyle bir yorum yapabilirdi ve sen kızmadan uyardın. oğlan annesi iyide konuşsa hemen tepki koyuyorsunuz. yani önyargılısınız daha şimdiden. kayınvalidede bir annedir. ayrıca gelinlerin öyle özel günlerde dekolte giymesi, bencede hoş görünmüyor. Bir sürü aile büyükleri var. Güzel olmak demek, açık giymek demek değildir. Madem kızcaktınız,neden onun fikrini sordunuz.
Fikri sormak değil. Bunu beğendik alcağimiz elbise bu dedik

Back
X