• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah

O onu dedi bu bunu dedi öffff.
Alacağınız bir elbise ve sizin en özel gününüz bu kadar dahil etmek niye
Kendi kararınıza göre alın siz mutlu olun yeter

Nikah olmadan göstermişler kendilerini. Nikahı ertele düğünü de biraz daha tanıyın birbirinizi. Annesinin sözüyle bütün fikri değişen bir adamla nikah masasına oturmayin .
Şimdi bunları görmezden gelirseniz evlendikten sonra bin kat artacak karismalari. Bilemiyorum kıyafete karışmayla başlar zaten sonra herşeye karışırlar.

Canım aynı durumu bende yaşadım benim ki kına elbisesi için oldu seni o kadar iyi anlıyorum ki nişanlının düşüncelerini kimse etkilemesin istiyor insan.. senin ailen karışmazken kv arkadan söylemesi deliritiyor insanı.. senin yüzüne söylesen kızım bu elbise açık daha kapalı olsun diye saha iyi niyetli olurdu ama arkadan nişanlına söylemesinde bende art niyet ararım.. aynı olayı yaşadım strapleze nişanlım tamam derken annesi yüzünden daha kapalı olsun demişti bende tartışmıştım.. herkes ayrıl diyebilir insanlara kolaydır söylemek yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.. bende de dedikleri gibi kapalı aldım olay kapanmıştı ortam sakinleşmişti nişanlımla açık açık konuştum annesinin yaptığı yanlıştı diye.. anladım ki bu olaylarda onlar gibi davranıp politik olmak lazım.. git gide nişanlına artık sizin aile olacağınızı kararları beraber alacağınızı işle..ikimizede kolaylıklar

bugün bi elbiseyle baslar evlendikten sonra evini kv yönetir hazır oğluda anneciğinin ağzına bakıyorken. nişan elbisesi alırken hic beğenmediği halde kv zorladı kırmayım bi elbise ne olcak diye bakıp onun beğendiği elbiseyi almak zorunda kalan ses cıkarmayan biri olarak aldığı her nefese kv maydanoz olan evlendikten sonra oğlundan cok kocalık yapınca pişman olmuş biri olarak söylüyorum sakın sakın karar senin çizgini belli et sonra başın ağrımasın :stop:

Gerçekten hayatı birilerine dar etmek için uğraşan insanlar var
Bu yüzden yurt dışındaki insanları rahatlığına ve birbirine saygılarına bayılıyorum

Eşiniz ilerleyen dönemde de annesi bir şey diyince onun söylediğini haklı bulup hayatınıza uygulamaya çalışacak gibi geliyor. Nişanlınızın diğer davranışlarını da gözden geçirin bence.

Ükv ye göstermişsiniz, direk alsana. Sen de yani biraz pratik olursan göre göre alışırlar.

Kıyafet çok önemli çünkü kıyafetiniz saçınız eşarbınız eteginiz ayakkabiniz kişisel alana giriyor. Bunlara karışmaya cesaret eden herseye karışır. Yani evine su marka değilde bu marka beyaz eşya al gibi birşey değil kıyafet. Kıyafete karismanin mantığı yok benim dediğimi giyeceksin bana göre öyle olmaz bana göre açık bana göre kapalı gibi cümleler tamamen yönetmeye çalıştığının gostergesi.

Merhaba hanımlar,
Yakında nikahım olucak. Nikah düğünden önce olucak. Kıyafet bakıyoruz.
Sözüm için nişanlımla benim beğendiğim bir kıyafet vardı. Fakat rengi itibariyla ben söze değil de nikaha olur demiştim. Nişanlim da 2 3 kez söyledi çok güzel bunu al diye. Ama almadım.
Neyse nikah için onu alırız diye konuştuk daha da bakıyoruz biryandan.
Nişanlımın annesi dedi ki ben de göreyim elbiseyi alayim sana dedi. Internet üzerinden gösterdik. Sırtı açık sanki başka bakın dedi. Nişanlım da ben de bir sey demedik. Ama biraz bozuldum
Ben hala bakmaya da devam ediyorum.
En son nişanlıma dedim ki o ilk beğendiğimiz güzeldi onu alalim dedim.
Açık sanki daha kapalı olsa dedi.
Ee dedim biz beraber beğenmedik mi onu hatta söz için al diye ısrar ettin dedim.
Baştan annem öyle dedi ya ondan diyorum dedi. Sonra da fikrim değısti dedi.
Bu konu tartişmaya yol açtı.
Neden ikimizin nikahında ikimiz karar alamiyoruz gibisinden.
Beni haksız buldu.
Akşami da annesinin derdimederman nikahta daha kapali bi sey giysin nikah sonuçta dediğini söyledi.
Ben kaç yaşindayim ne giycegimi bilmiyo muyum dediğimde bilmiyosun demek ki açık elbise dedi. Ama biz beraber karar verdik o elbiseye ve ona istinaden gosterdik annesine. Annesi açık dedi diye ne giyceğimi bilmiyo oldum. Annesini hiç sevmemişim meğer ben. Bu sekilde konuştu beni.
Bu mudahale etmek değil midir.
Elbise açik dediği de uzun bi elbise sırtında abartilmayacak dekoltesi var. Hadi en başta deseydi nişanlım olmaz bu açik diye tamam derdim. Çok beğendiği halde simdi o kadar beğenmedim diyo.
Benim beklediğim bunun kararıni benim vermemdi. Kızmakta haksız mıyım
Bence haksızsın. Madem nisanlinla ikiniz çok beğendiniz kaynanaya neden fikrini soruyorsunuz. Madem fikir soruldu fikir verir sonuçta kadın herkes sizin varsaydiginiz kadar politik ve kibar olmak zorunda degil . Kaynana gayet doğal bir cevap vermiş madem fikri onemsizdi sorulmasaydi. Nisanligimi gelinligimi alırken kimseye fikrini sormadım millet de karışmadı.

O elbiseyi al ve giy. Bir kere sözünü dinlersen sonrasında hep onların dediğinin olması gerektiği beklentisi oluşur. Bu konu belki basit gibi gözükebilir ama ileride oluşabilecek çok büyük problemlerin sinyalini veriyor. Yerinde olsam alır giyerdim ve kv ye bir daha bir şey sormazdım.

Ufak bir konu belki bu konu ama buna ve benzeri konulara verdiğin tepkiye göre şekillenecek evliliğin.. Şimdiden onların sözünü kabul edersen böyle gider bu iş.. Nişan elbiseme kendim karar verdim ve aldım. Kayınvalidem nişan günü gördü. Senin giyeceğin şeyde kimsenin söz hakkı olamaz.

Kızmakta haklisın ama cok da büyütme baska bak..
Niye başka bakiyo böyle böyle yüz verdikçe tepeye çıkıyolar hicde başka bakma anasının lafiyla beğendiğin elbiseyi giydirmiyiso anasının lafiyla her haltida yapabilir boyle ana kuzularıyla ömür gecmiyo bilesin tasdiklendi onayladı güzelim... sorunda altı üstü bi elbise deyil mi başka alsin deyil anası açık dedi diye o elbisenin alinamamasi

Kizmakta haklisin. Buyutme kotu oluyosun. Boyle konularda eşle konusulunca tuleniyo gibi algilanabiliyo.
Canim elbise konusunda daha fazla begendigin i elbise bulamazsan kesinlikle begendigini alman taraftariyim. Hic bisey icinde kalmasın.
Esim normalde dekolte sevmez. Sirt dekoltesi olan biseyi abimin ablamin dugunu olsa giydirmez. Gelinlik bakarken sirti bele kadar acik i gelinlik begenmistik. Ve esim o gelinlikte israrci olmustu yakistirdigi icin. Ama ön tarafi guzel degildi almadik. Kinamdada ben tinda cok fazla dekoltesi olmayan ama yine biraz acik bi kiyafet begendim bindallidan once giymeye esim bisey demedi annesi nasil desin? Bi kere evleniyorum sonucta.
Yakinda arkadasimin dugunu var laf arasinda esime elbiseyi mi giysem edim olmaz dedi. Kinada goz yummustu. Benim icin diger gunlerden coook daha ozel olmasini istedi.
Senin nikahin senin dugunun ve bi kere olucak canim. Icinde kalmasin hic bisey

Neden her ota b.ka karışıyorlar? Rturk mu senin kv? Eger öyleyse bu enerjisini sende değilde gerekli mecralarda kullanırsa en azından bir faydası karşılığında maaş alir. Hayır böyle giderse sebebiniz olacak belli.

Koskoca bayanin isine karisan “ teyzelerden” nefret ederim, birde anasinin agzina bakip anasinin agziyla konusan kilibik erkeklerden nefret ederim. Inadiniza kendiniz alin o elbiseyi, inadinada giyin. Siz kendi karararlarinizi vericek yastasiniz. Oldu olucak kv le nikah kiyin herseye o karar vericekse boyle iyi... Simdi kotu olmamak icin herseye evet dersen ilerde agzinizi actirtmazlar. Ben dustum o hataya siz dusmeyin, bu gunlere gelene kadar anam agladi, daha yeni yeni istedigimi yapiyorum...

Back
X