Nıkaha 2 ay var, nısanlım ve aılesi :(

Senemsar

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
190
119
18
43
Kızlar herkese merhaba ve mutlu huzurlu sağlıklı bır sene dılerım.

Benım sıkıntım daha oncekı gıbı sevgılı nısanlım ve aılesı. Cok zor karar vererek nısanlımın da sözlerine güvenerek tarıh aldık ve yaklaşık 2 ay sonra evlenıyorum.

Ama gecen gün ogrendıgım bırseye sok oldum. Aılesının hıcbır sekilde bıze destegı yok maddıyi bırakın mânevî de, herseyı ben ve benım annem yapıyoruz nısanlımda elıne para gectıkce bana verıyor, ama en cok harcama benım annemden ve benım bırıktırdıklerımden.

Gecen gün nısanlımın telefonu elımdeydı mesaj geldı bankadan, bır üstünde de ıslemını gerceklestırmesı ıcın gelmiş akıllı SMS I gordum, annesine tam 20000 yollamış... Ben telefonunu hayatta elıme almam ama o gün sankı Allah görmemı sağladı.

Cok bozuldum yanı bıze hıcbır desteklerı olmadıgı gıbı bır de zararları var, dayanamayıp sordum bu para ne dıye, yıl sonu prımı yatmıs bır miktar da kendı parası varmış, yanı bızle ılgılı bır cok masrafı benım annem tek basına yaparken bunu hazmedemedım. Iste dedıgı annesı ıstemıs, nıkah ıcın yoldu elbıseydı onlar ıcın paraya ıhtıyacı oldugunu soylemıs. Bır de sehri dışından gelecek akrabalarının yol konaklama sacına kadar yaptıracaklarmıs adet oyleymıs. Daha oncekı konumda da bahsetmıstım aılesıne bır cok sey almıştı cıddı seyler ev araba onların borcunu oduyordu, ama bana söz vermişti ben bunları senınle evlılık kararı oncesi aldım bundan sonra hersey bızım ıcın demıstı..

Kandılde annesıne anne dıye hıtap ederek kandık tebrıgı mesaj yazdım, karşılığında bana senın de demıs zaten hıc oralı degıl de bu mesaja da cok alındım.

Sımdı kızlar nıkahıma 2 ay kala, kafam oyle karışık ki, açıkcası cok hayal kırıklığına uğradım ve kırıldım

Su maddi durum kocanin ailesi tarafindan sikintiysa evliliyin boyunca ugrasip duracaksin. Kendimden biliyorum ailem de ben de bu gunku aklim olsa belkide evlenmezdim diyorum gerci esimi cok seviyorim ama gercekten ikimizde cok yipraniyoruz bi gun bi yerde patlak vericeyinede eminim. Bi de nisanlin para godnerdigi halde sana soglememisse bu yalanlar daha bi omur surer canim

Peki tepki vermediniz mi bu devirde bu kadar adetlere uymaya gerek yok uzak akrabalarında saçı başı yapılmasın bi zahmet. O para düğün için yükünüzü baya hafifletirdi. Bence sizde artık para bittiğini ve geri kalanı yapamayacağınızı söyleyin. Tek senin ve annenin parasıyla düğün yapılır mı

Bu is boyle giderse gelecekte üzülürsün. Anne babadir yardım tabiiki yapilir. Ama ben ev duzerken annem varsa kardeslerim hariç kimsenin sacini, elbisesini dusunmem. 20.000 az para mi hadi 5000 nimi annesinin ihtiyaclarina yollasa geri kalan parayla beyaz esya alinir, olmadi yatak odasi takimi alınır. Nisanlin sana ve annene fazla guvenmis

damat tarafı sizmisiniz onlar mı anlamadım nişanlın alışırsa annanlerin yardım etmesine uğraşırsınız benden söylemesi

Ailesi ile aranizda bi problem gecti mi peki ? Hani ne biliyim bi anne icin oglunun evlendigi gormek en buyuk mutluluktur ,bu evlilik icin bi caba gpstermemeainin bi sebebi yok mu ?

20000 bin mi ay ben onu 2000 bin olarak görmüşüm

20.000 nedir ya. Sizi kullanıyor gibiler. Annesinden çekersin

canım yanlış anlama ama kaynana nişanlını nişanlında siz yontmaya çalışyo gibi gldi bana

bak arkadaşım benim de eşim senin nişanlın gibiydi tanıştığımızda 8 yıldır çalışıyordu ama 5 kuruş birikmişi yoktu..ve üstelik evlenen abisinin beyaz eşya borcunu ödüyordu.. iliğini kurutmuşlardı çocuğun.. ama ben bekleyelim dedim. aileme de 5 kuruş masrf yaptırmadım.. almam gerekenleri aldım. ötesini o aldı borçla..babam nişanlıyken çekti karşıısna konuştu.. oğlum ailendir yapacaksın görevini ama şimdi sen evleniyorsun artık sen aile olacaksın bunu bil ona göre davran dedi.. düzeldi mi ehhh ...he bu arada da evlendikten sonra da istekleri bitmedi annesinin.. en son kaynıma ev almamızı istediler..

yok artık

bu ış yürümez evlencen aılemı kurcan borc mu ödıcen? üstelık senden gızlı verıyor ıllder evlenıncede devam edecek bu. utanmıyormu sen ve annem herseyı ustelınırken buladar patra verme.. bas baya kredı cektı ıllerde sen cekecen sıkıntısını.aklın varsa ayrıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…