Eğer evlilik hazırlıklarında nişanlı adam da elini taşın altına koyuyorsa, maddi konuda kız ve annesi bu kadar yük altında kalmıyorsa, nişanlı para konusunda daha açık oluyorsa(ki birikim yok, sonradan çıkıyor ortaya) evet dediğiniz gibi adamın aileye verdiği paraya karışılmaz.sevgili arkadasim;
sana ne!
bunlari gor, gelecekte tedbirlerini al... ama yorum yapma hakki kendinde gorme rica edecegim. kisilerin ailelerine yaptigi seyler eger ki istisareye acik tutulmuyorsa - yani sakli yapiliyorsa - obur taraf ogrense de yuze vurmamali. bu durum ciddi oranda saygiyi yok ediyor. baslamadan evliligine celtik atmaya ne gerek var?
ve ayrica annecigin seni gelin ediyor, ne mutlu ona. ama onlar yapmiyor da annecigin yapiyor diye ne geregi var soze dokmenin? soz gumus ise sukut altindir. ya sabir.
Hem maddi yardimi olmuyor hem elindekini ailesine yolluyor. Sonra neymis sana ne, ailesine gonderir. Bu kizda enayi zaten, onun sulalesine bakmak icin dogurmus annesi.Tabii ki verebilir ona bir sey denmez. Parası vardir verir. Ama üstüne dusenleri yapmayip yok derse borcla yapip evlendikten sonra kiza borc odetirse onun adi dolandiricilik oluyor.
Aynı şeyleri düşündüm. Çoğu zaman söz değil, davranışlar önemlidir.Yanlis anlama arkadasim nisanlin madem yaninda neden perde vs olayini engellemedi o halde?Henuz nikah olmamisken iyi dusunmeni tavsiye ediyorum sana sormadan alinan eşyalar perdeler vs bunlara nasil goz yumdun?
Agizlarinin payini vermis olsa o perdeler dikilmezdi. Dikilmeye baslansa bile birakilirdi, vazgecilirdi. Kendini kandiriyorsun gibi duruyor.Canım benim seni çok iyi anlıyorum. Benimde 21 gün sonra düğünüm var. Ve hiçbir erkek ailesi benim nişanlımın ailesj kadar berbat insanlar olamaz. Yapmadılar kendi yaptıklarımızıda bozmaya çalıştılar. Yaptıklarınada keşke yapmasaydınız dedirttiler. Bana sormadan çamaşır makinam ve buzdolabım alındı ben eve gidince gördüm. Şuan perdelerim dikiliyormuş ne modelden ne renkten haberim yok. Bana kuzenin eski gelinliğinj giyer misin diye sordular ya daha ne olsun... Ama benim şansım nişanlımın tamamen benim yanımda olması ve beni ailesine asla ezdirmemesi. Her defası da ağızlarının payını verdi, seni üzen annem dahi olsa yüzüne bakmam diyor bir daha. Tabiki boyle birsey istemem ama destegini ve sevgisini gormek en onemli sey. Ailesinden çok nişanlinin tutumuna takildim ben bu sebeple. Madem herseyi kendiniz yapiyorsunuz 5 kuruş bile degerli sizin icin. Ailesine cok mu duskun ?
Kaç bence anne kelimesini hak edene söyleKızlar herkese merhaba ve mutlu huzurlu sağlıklı bır sene dılerım.
Benım sıkıntım daha oncekı gıbı sevgılı nısanlım ve aılesı. Cok zor karar vererek nısanlımın da sözlerine güvenerek tarıh aldık ve yaklaşık 2 ay sonra evlenıyorum.
Ama gecen gün ogrendıgım bırseye sok oldum. Aılesının hıcbır sekilde bıze destegı yok maddıyi bırakın mânevî de, herseyı ben ve benım annem yapıyoruz nısanlımda elıne para gectıkce bana verıyor, ama en cok harcama benım annemden ve benım bırıktırdıklerımden.
Gecen gün nısanlımın telefonu elımdeydı mesaj geldı bankadan, bır üstünde de ıslemını gerceklestırmesı ıcın gelmiş akıllı SMS I gordum, annesine tam 20000 yollamış... Ben telefonunu hayatta elıme almam ama o gün sankı Allah görmemı sağladı.
Cok bozuldum yanı bıze hıcbır desteklerı olmadıgı gıbı bır de zararları var, dayanamayıp sordum bu para ne dıye, yıl sonu prımı yatmıs bır miktar da kendı parası varmış, yanı bızle ılgılı bır cok masrafı benım annem tek basına yaparken bunu hazmedemedım. Iste dedıgı annesı ıstemıs, nıkah ıcın yoldu elbıseydı onlar ıcın paraya ıhtıyacı oldugunu soylemıs. Bır de sehri dışından gelecek akrabalarının yol konaklama sacına kadar yaptıracaklarmıs adet oyleymıs. Daha oncekı konumda da bahsetmıstım aılesıne bır cok sey almıştı cıddı seyler ev araba onların borcunu oduyordu, ama bana söz vermişti ben bunları senınle evlılık kararı oncesi aldım bundan sonra hersey bızım ıcın demıstı..
Kandılde annesıne anne dıye hıtap ederek kandık tebrıgı mesaj yazdım, karşılığında bana senın de demıs zaten hıc oralı degıl de bu mesaja da cok alındım.
Sımdı kızlar nıkahıma 2 ay kala, kafam oyle karışık ki, açıkcası cok hayal kırıklığına uğradım ve kırıldım
Agizlarinin payini vermis olsa o perdeler dikilmezdi. Dikilmeye baslansa bile birakilirdi, vazgecilirdi. Kendini kandiriyorsun gibi duruyor.
böyle ana kuzusu bir erkekle evlenmeyecek kadar aklın vardır herhalde.Kızlar herkese merhaba ve mutlu huzurlu sağlıklı bır sene dılerım.
Benım sıkıntım daha oncekı gıbı sevgılı nısanlım ve aılesı. Cok zor karar vererek nısanlımın da sözlerine güvenerek tarıh aldık ve yaklaşık 2 ay sonra evlenıyorum.
Ama gecen gün ogrendıgım bırseye sok oldum. Aılesının hıcbır sekilde bıze destegı yok maddıyi bırakın mânevî de, herseyı ben ve benım annem yapıyoruz nısanlımda elıne para gectıkce bana verıyor, ama en cok harcama benım annemden ve benım bırıktırdıklerımden.
Gecen gün nısanlımın telefonu elımdeydı mesaj geldı bankadan, bır üstünde de ıslemını gerceklestırmesı ıcın gelmiş akıllı SMS I gordum, annesine tam 20000 yollamış... Ben telefonunu hayatta elıme almam ama o gün sankı Allah görmemı sağladı.
Cok bozuldum yanı bıze hıcbır desteklerı olmadıgı gıbı bır de zararları var, dayanamayıp sordum bu para ne dıye, yıl sonu prımı yatmıs bır miktar da kendı parası varmış, yanı bızle ılgılı bır cok masrafı benım annem tek basına yaparken bunu hazmedemedım. Iste dedıgı annesı ıstemıs, nıkah ıcın yoldu elbıseydı onlar ıcın paraya ıhtıyacı oldugunu soylemıs. Bır de sehri dışından gelecek akrabalarının yol konaklama sacına kadar yaptıracaklarmıs adet oyleymıs. Daha oncekı konumda da bahsetmıstım aılesıne bır cok sey almıştı cıddı seyler ev araba onların borcunu oduyordu, ama bana söz vermişti ben bunları senınle evlılık kararı oncesi aldım bundan sonra hersey bızım ıcın demıstı..
Kandılde annesıne anne dıye hıtap ederek kandık tebrıgı mesaj yazdım, karşılığında bana senın de demıs zaten hıc oralı degıl de bu mesaja da cok alındım.
Sımdı kızlar nıkahıma 2 ay kala, kafam oyle karışık ki, açıkcası cok hayal kırıklığına uğradım ve kırıldım
Sen şimdi arkanda olmana güvenme evlenince 180 derece değişecek. Ailem ne yapayım idare et diyecek zamanla ah anam gariban babam sen yanlış anladın sen fesatsın olacak.Canım benim seni çok iyi anlıyorum. Benimde 21 gün sonra düğünüm var. Ve hiçbir erkek ailesi benim nişanlımın ailesj kadar berbat insanlar olamaz. Yapmadılar kendi yaptıklarımızıda bozmaya çalıştılar. Yaptıklarınada keşke yapmasaydınız dedirttiler. Bana sormadan çamaşır makinam ve buzdolabım alındı ben eve gidince gördüm. Şuan perdelerim dikiliyormuş ne modelden ne renkten haberim yok. Bana kuzenin eski gelinliğinj giyer misin diye sordular ya daha ne olsun... Ama benim şansım nişanlımın tamamen benim yanımda olması ve beni ailesine asla ezdirmemesi. Her defası da ağızlarının payını verdi, seni üzen annem dahi olsa yüzüne bakmam diyor bir daha. Tabiki boyle birsey istemem ama destegini ve sevgisini gormek en onemli sey. Ailesinden çok nişanlinin tutumuna takildim ben bu sebeple. Madem herseyi kendiniz yapiyorsunuz 5 kuruş bile degerli sizin icin. Ailesine cok mu duskun ?
Sen şimdi arkanda olmana güvenme evlenince 180 derece değişecek. Ailem ne yapayım idare et diyecek zamanla ah anam gariban babam sen yanlış anladın sen fesatsın olacak.
Belli ki düğüne kadar seni oyalıyor. Ailesine gerçekten tepki gösterse senden habersiz senin oturacağın evin perdesini beyaz eşyasını sana sorarlardı. Ailesi de sana önem vermiyor kendi kafalarına göre iş yapıyorlar.
Nişanlınıza, ailesinin almış olduğu beyaz eşyayı istemediğinizi yaptırdıkları perdeleri kullanmayacağınızı söyleyin bakalım tepkisi nasıl olacak o zaman arkanızda durup durmadığını anlarsınız
emin ol evlenmeden onceki aynı dialoglar bizim evdekiyle. ben disaridan bakan bir goz olarak soyleyebilirim sadece... istemeyerek soylenen laf olmaz, aksine onlar gercek duygu dusunceleri. simdi belki endiselisin nisandan ayrilmak agir geliyordur. bende oyleydim, elalem ne der diye diye girdik yola evlendik. ama sonra o elalem kurtarmiyor seni. ayril yada ayrilma, senin kararin tabiii ama cok iyi dusun lutfen. ailelerimiz bizi ne emeklerle buyutuyor elaleme oyuncak olmak icin degil.Dünden beri bu konu hakkında konusuyoruz, sanırım nıkah tarıhını aldık ve ben vazgeçemem dıye düşünüyor ve cok degısık seyler söylüyor, bır kadın ya ev ısı yapar ya ev gıderlerıne ortak olur dedı.. Ayrıca benım paramın hesabını soramazsın ıster annemlere gonderırım ıster harcarım dedı.. Sonra ıstemeyerek bu lafları söylendiğini soyledı ama sanırım gercek dusuncelerı bunlar. Annemle de konuyu konuştum, evlenıp ayrılmak daha zor kızım, ben senın arkandayım kararın ne olursa dedi.
ay canım başta iyi olanlar da sonradan farklı oluyorlar örnek A :) yani boşver takma öyle de böyle de geneli kötü oluyor ben buna tanık oldumKızlar herkese merhaba ve mutlu huzurlu sağlıklı bır sene dılerım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?